Νέα

Σπάει επιτέλους το μονοπώλιο του Ο.Π.Α.Π. ;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 328
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

master.ioannis

Μέγας
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.560
Κριτικές
26
Like
507
Πόντοι
4.195
Stanleybet : Έρευνα για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο
26 Μαΐου 2009, 15:37

Την αναφορά της Stanleybet,σχετικά με την παραβίαση της Ευρωπαϊκής συνθήκης  από την Ελλάδα,  έκανε δεκτή το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 

Μάλιστα, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τους μονοπωλιακούς περιορισμούς που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην αγορά του αθλητικού στοιχήματος. 

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδέχθηκε την αναφορά που υπέβαλε η εταιρεία Stanleybet σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 21.1 και 194 της Συνθήκης σχετικά με τη σύλληψη και κράτηση δύο διαμεσολαβούντων της στην Ελλάδα αλλά και τριών πελατών του καταστήματος της Θεσσαλονίκης. 

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση και η Δανή Ευρωβουλευτής Karin Riis-Jorgensen (Αντιπρόεδρος του κόμματος ALDE της Ευρωβουλής), στην οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε απαντήσει ότι πράγματι η σύλληψη και κράτηση των διαμεσολαβούντων μιας εταιρείας που είναι νόμιμα αδειοδοτημένη σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ αποτελεί παραβίαση των άρθρων 43 και 49 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Το Κοινοβούλιο όχι μόνο έκανε δεκτή την αναφορά της Stanleybet αλλά επιπλέον αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τους μονοπωλιακούς περιορισμούς που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού, την διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ίδιο θέμα αλλά και συγκεκριμένα το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των διαμεσολαβούντων της Stanleybet.

πηγή:
προστιμο μυριζομαι παλι  :2funny: :2funny: :2funny:
 

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Μηνύματα
11.075
Like
31
Πόντοι
166
Βρε μάστερ ακόμη με το παραμύθι ζεις;;;;;;;
Αφού τα είπαμε - δεν τα είπαμε;;;;;;;;;;;
Είναι πολλα τα λεφτά για να σου κάνουνε την χάρη να τα μοιραστούν μαζί σου :dancing:
 

master.ioannis

Μέγας
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.560
Κριτικές
26
Like
507
Πόντοι
4.195
Βρε μάστερ ακόμη με το παραμύθι ζεις;;;;;;;
Αφού τα είπαμε - δεν τα είπαμε;;;;;;;;;;;
Είναι πολλα τα λεφτά για να σου κάνουνε την χάρη να τα μοιραστούν μαζί σου :dancing:

σταλθηκε σε μενα απο το μελος zentrix

Θα σε παρακαλούσα προσωπικά, ότι νεότερη εξέλιξη έχεις για το συγκεκριμένο θέμα, να την αναφέρεις εδώ μέσα, ώστε να μαθαίνουμε άμεσα οποιοδήποτε νεότερο.

Με αφορά προσωπικά και επαγγελματικά το θέμα των πρακτορείων στοιχημάτων...

Ευχαριστώ...

οπως καταλαβαινεις ειναι καποιοι που θελουν να ενημερωθουν. τωρα για ονειρα και παραμυθια ειναι δικια σου γνωμη και θα σε παρακαλουσα πολυ να την κρατας για τον εαυτο σου. φιλικοτατα παντα
 
OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Με αφορμη τις νεες ειδησεις οδον αφορα την επανακυκλοφορια του ΞΥΣΤΟΥ με σκεψη και για ηλεκτρονικη μορφη καθως ηδη υπαρχει και μαλιστα στα Ελληνικα

Καθως και την υποψηφιοτητα στην αναληψη απο τον ΟΠΑΠ......

διαβαστε το κειμενο.......


Το ΞΥΣΤΟ , βάζει και άλλους στο παιχνίδι ...
Δημοσιεύθηκε από: Σωκράτης Κ. Βαρακλιώτης @ Παρασκευή, Μάϊος 22, 2009

Προβληματισμό για το μονοπώλιο , αποτελεί είδηση που δημοσιεύεται στο Capital και επικαλείται πληροφορίες που λένε ότι , μετά τις Ευρωεκλογές θα κατατεθούν προτάσεις για την επανεισαγωγή του ΞΥΣΤΟ μέσω προκήρυξης διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού στην αγορά .
Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σύμφωνα με το Capital πιστεύεται ότι είναι η άντληση εσόδων ύψους 200 – 300 εκατ. ευρώ κατά προσέγγιση από την παραχώρηση των σχετικών αδειών, στις οποίες υπάρχουν σκέψεις να περιλαμβάνεται πρόβλεψη και για την διενέργεια «ηλεκτρονικού» Ξυστό.
Ειδικότερα, στην προωθούμενη εισήγηση λαμβάνεται υπ’ όψιν πως το 2002, τελευταία χρονιά που το Ξυστό βρισκόταν σε πλήρη κυκλοφορία, τα έσοδα από το παιχνίδι ανήλθαν στα 165 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο διάστημα που μεσολάβησε και την ανάπτυξη των τεχνολογιών που επιτρέπουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού ηλεκτρονικά (μέσω κινητού, ίντερνετ ή ψηφιακής τηλεόρασης), πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως η επαναφορά του παιχνιδιού με ταυτόχρονη άδεια και για την ηλεκτρονική του μορφή, τόσο τα έσοδά όσο και η αξία των αδειών θα είναι σημαντικά υψηλότερη.
Mία τέτοια εξέλιξη, αναγνωρίζει στο άρθρο , δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις από διαφορετικούς φορείς της αγοράς, δεδομένου πως έμμεσα ή άμεσα θα οδηγήσει σε απελευθέρωση μέρους ή του συνόλου της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ενώ θα λειτουργήσει ενισχυτικά για την εγχώρια «βιομηχανία» του τζόγου που πέρυσι πραγματοποίησε τζίρο 9,4 δισ. ευρώ μόνο από τις «νόμιμες» πηγές δηλαδή τον ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία, τον ιππόδρομο και τα καζίνο.
Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το Capital , οι προωθούμενες εισηγήσεις σχετίζονται σαφέστατα με την υστέρηση που καταγράφεται στη συγκέντρωση πόρων από πλευράς κυβέρνησης. Τα συγκεκριμένα έσοδα κρίνονται απαραίτητα για τα δημόσια ταμεία καθώς η επαναφορά των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, χωρίς τα γνωστά «φρουτάκια» (για τα οποία το σχετικό νομοσχέδιο παραμένει στο συρτάρι), δεν φαίνεται να αποτελεί ασφαλή μέθοδο για είσπραξη μεγάλων ποσών.
Υπό την προϋπόθεση πως οι εισηγήσεις θα γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση συνεχίζει , ενδιαφέρον για το «Ξυστό» και υπό την προϋπόθεση πάντοτε των όρων του σχετικού διαγωνισμού, αναμένεται να εκδηλώσουν τόσο οι μεγάλες εγχώριες εταιρείες του κλάδου όσο και ξένοι όμιλοι. Μεταξύ αυτών, εκτιμάται πως θα συμπεριλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ που αναζητά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, στην περίπτωση όμως του οποίου δεν έχει ισχύ το δικαίωμα πρώτης προτίμησης στα τυχερά παιχνίδια που πρόκειται να αδειοδοτήσει το ελληνικό δημόσιο βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο.
Δηλαδή το Ελληνικό δημόσιο προφανώς υποστηρίζει ότι το ΞΥΣΤΟ δεν αποτελεί καινούργιο παιχνίδι αφού λανσάρεται ως επανακυκλοφορία .
Η δική μου αίσθηση είναι ότι η επανακυκλοφορία του γνωστού ΞΥΣΤΟ με τα χαρτάκια σε περισσότερους από έναν διοργανωτή , δημιουργεί προβλήματα και σύγχυση στον αγώνα για τη διατήρηση του μονοπωλίου .
Η κυκλοφορία του ηλεκτρονικού ΞΥΣΤΟ όμως , είναι καινούργιο παιχνίδι και ισχύει η Σύμβαση αποκλειστικής παραχώρησης του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό δημόσιο και ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι αντισυμβατικό να προκηρύξει διαγωνισμό για αυτό το παιχνίδι .
Σε κάθε περίπτωση και στο μέτρο που αφορά τους πράκτορες , είναι περισσότερο από εμφανές , ότι η σημασία εφαρμογής ειδικών σημείων και διατυπώσεων στο κείμενο της Σύμβασης των πρακτόρων είναι τεράστια και αποδεικνύει την σωστή εργασία που έγινε κατά τη διάρκεια διαμόρφωσής της , λέξη προς λέξη .
Αυτές οι εξελίξεις , είναι κορυφαία επιχειρηματικά ζητήματα και καθρεφτίζουν την αναγκαιότητα για την αποκλειστική διάθεση ΟΛΩΝ των σημερινών και μελλοντικών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ , των θυγατρικών της και των συνεργαζόμενων με αυτή εταιριών , από το υφιστάμενο δίκτυο πρακτόρων , όπως έχει συμφωνηθεί σε δύο Γ. Συνελεύσεις .
Κάθε προσπάθεια μεταβολής του κειμένου είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.



Θετω τα εξης ερωτηματα .........

1ον θα σπασει το ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ?

2ον Τι θα γινουν οι χιλιαδες λαχειοπωλες που υπαρχουν ?
(5.000 ατομα μαζι με τους ανασφαλιστους 1200 οι ασφαλισμενοι περιπου)

3ον Κατα ποσον ειναι εφικτο να παιξει ο κοσμος απο το ιντερνετ ξυστο η και λαχεια αφου εκει παει το πραγμα ?

edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.
 

arcans5

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2009
Μηνύματα
784
Like
0
Πόντοι
6
εμεις που ξυνουμε τα αρχιδια μας ολη μερα μπορουμε να παιξουμε?
 
OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Μην το γελατε ειναι σοβαρο θεμα και εχει ενα καποιο ενδιαφερον ......

Αλλωστε υπαρχουν και οικογενειες που ΖΟΥΝ απο τα λαχεια και πανε να τα παρει ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΟΠΑΠ και ολοι οι αλλοι ....... στην πεινα

 

arcans5

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2009
Μηνύματα
784
Like
0
Πόντοι
6
Μην το γελατε ειναι σοβαρο θεμα και εχει ενα καποιο ενδιαφερον ......

Αλλωστε υπαρχουν και οικογενειες που ΖΟΥΝ απο τα λαχεια και πανε να τα παρει ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΟΠΑΠ και ολοι οι αλλοι ....... στην πεινα
ρε φιλε δεν εχουμε εμεις προποτζιδικα.οσο για το κουμαρι που σου δινει το κρατος για να τρως,δεν ηξερες οτι καποτε θα τελειωσει?
 
OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Δεν ξερω τι δουλεια κανεις εσυ arcans5 ουτε και μου πεφτει λογος .....

αλλα οταν καιγεται το διπλανο χωριο ΠΕΡΙΜΕΝΕ να καει μετα και το δικο σου ........

Δεν σας κοφτει δηλαδη το οτι οι μονοπωλιακες πολιτικες σε ολους τους τομεις που εφαρμοζουν οι καθε λογης εταιριες μας απειλουν ΟΛΟΥΣ ?


Τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας ΟΛΟΙ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom