Σύντροφοι μετά λόγου γνώσης σας καλώ πάραυτα
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ (πλατείες-αγανακτήσεις-πολιτικές αντιπαραθέσεις) ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ.
Ο καιρός γαρ εγγυς!
Και το 70 που μπλέξαμε με τα μπούνια λάθος ήταν!
Σκαραβαίος-ΠΟΡΝΟΜΕΓΑΡΟ σας περιμένουν με ανοιχτές ……..αγκαλιές!
Προσοχή στην οβερντοουζ!
Μετά την παραίνεση-προτροπή του αγαπητού συμπολεμιστή κ. Λαγαρού και κατόπιν ωρίμου σκέψεως, κατευθύνθηκα εχθές, νωρίς το απόγευμα, είς το Βορειοανατολικό μέτωπο μάχης.
Ήθελον να λάβω το ρόφημά μου καθήμενος, επί της μικρής βεράντας του καπηλείου, τερπόμενως την συντροφιά δεσποινίδος υπό το μελωδικό κελάϊδισμα των ωδικών πτηνών, πράγμα που καθιστά την ατ(ι)μόσφαιρα λίαν ρομαντική. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν, ένεκα διαφόρων εργασιών που λάμβαναν χώρα, εκείνη ακριβώς την στιγμή. Έτσι εισήλθον εις στα ενδότερα. Μετά λύπης μου παρατήρησα να επικρατεί μια διάχυτη κατήφεια εις τας υπαλλήλους και τούτο, επειδή όπως επληροφορήθην αργότερα, ολίγα λεπτά πρίν την είσοδό μου, είς εκ των ιδιοκτητών του καπηλείου, είχε προβεί μεγαλοφώνος εις σφροδράς νουθεσίας επί του προσωπικού. Οι πελάτες λιγοστοί και ετερόκλητοι. Δύο ευτραφείς, βραχέως αναστήματος και με αρκετά προχωρημένη τριχόπτωση μεσήλικες κύριοι, έπαιζαν τάβλι. Γέρων, έχων αποθέσει το παναμαδάκι του και την μαγκούρα του επί της τράπεζας που βρίσκεται πλησίον της εξώθυρας, λάμβανε τον καφέ του και συνομίλει με την Ειρήνη. Νεαρός, αρκετά ισχνός, φέρων ιδιαίτερα μακρά κόμη, καθώς και δερματοστιξίες σε διάφορα ορατά σημεία του σώματός του, απολάμβανε το πνεύμα του παρουσία μελαχροινής δεσποινίδος αδιάφορης δι εμέ εμφάνισης. Ένας χειρόνακτας, έπινε μπύρες καθήμενος επί της μπάρας, πασιφανώς αναστατωμένος από την παρουσία της Μαρίας. Έλαβον την αγαπημένη μου θέση εις την γωνίαν της μπάρας , σιμά είς την πορτούλα που οδηγεί είς το νιπτήρα και τον απόπατον (εδώ θα πρέπει να ομολογήσω ότι λαμβάνω αυτή τη συγκεκριμένη θέση, προκειμένου να μου είναι ορατό όλο το σώμα των δεσποινίδων που εργάζονται εντός του παρασκευαστηρίου και ιδιαίτερα τα γυμνά πόδια της Κατερίνας), και έδωσα την παραγγελία μου. Κατόπιν κατοπτεύσεως, στοχοποίησα την δεσποινίδα Εύα. Είς μάτην όμως. Αίφνης ο τρισκατάρατος άρρεν που μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα είς το πορνομέγαρον εισήρθε βλοσυρότατος είς το κατάστημα. (Παραθέτω μια σύντομη περιγραφή του : Μελαχροινός, τεσσαρακοντούτης περίπου, φέρει μύστακα και υπογένειον, έχει μέτριο πρός υψηλό ανάστημα και υπερβάλλον σωματικό βάρος. Πλήν όμως τυγχάνει μυώδης και διαθέτει αρκετά ρωμαλέο παράστημα). Η αγαπημένη μου Κατερίνα δείχνοντας περισσό σεβασμό προς το πρόσωπό του, έσπευσε τάχιστα να τον χαιρετήσει και να παραλάβει το κράνος που βάσταζε είς το αριστερό του χέρι. Η Εύα, με ένα αμήχανο μειδίαμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, τον οδήγησε σε συγκεκριμένο τραπέζι και κάθισε μαζί του. Εντύπωση δε μου προκάλεσε το γεγονός, ότι παρέμενε σιωπηλός και όταν αντιλαμβανόταν πως κάποια από τις δεσποινίδες τον κοίταγε και έστρεφε το βλέμμα του προς αυτήν, όλες αντιδρούσαν με το ίδιο τρόπο. Φρόντιζαν να κατευθύνουν πάραυτα τους οφθαλμούς τους είς άλλο μέρος. Δεν πειράζει σκέφθηκα. Προχώρησα σε δεύτερη κατόπτευση του χώρου και στοχοποίησα την Κλάουντια. Είς μάτην και πάλιν. Δεύτερος μυστηριώδης κύριος, μελαχροινός και αυτός, λίγο νεώτερος σε ηλικία, με ευγενική και σεβάσμια φυσιογνωμία, αρκετά προσεγμένης εμφάνισης και περισσότερο διαχυτικός και ομιλητικός από τον άλλον, εισήλθε εις το καπηλείο και κατευθύνθηκε, σέρνοντας και την Κλάουντια μαζί του, προς το τραπέζι που βρισκόταν ο τρισκατάρατος με την Εύα, όπου και εκάθησαν όλοι μαζί. Ο εκνευρισμός μου ήταν τέτοιος που δεν μου επέτρεψε να παραμείνω περισσότερο. Άφησα τον καφέ μου στην μέση και αποχώρησα.