Φοβάμαι ότι θα πρέπει να δεχτούμε τα έθιμα των διαφόρων λαών σαν μια πραγματικότητα...
Τέτοιο είναι και το δικό μας να σφάζουμε το πάσχα.
Διαβάστε τώρα τι είχα μάθει εγώ για την Κίνα, το οποίο είναι απείρως φρικιαστικότερο. Και συγγνώμη για το κακό σχήμα, το έφτιαξα στα πρόχειρα για να γίνω κατανοητός.
Ήταν (αν δεν είναι ακόμα) εξαιρετικό έδεσμα (και για πολύ πλούσιους ή σπουδαίους) το μυαλό πηθίκου ΖΩΝΤΑΝΟΥ!!! (και ωμό βέβαια).
Πιθανώς υπάρχει (ή υπήρχε) μια ράτσα πιθήκων στην Κίνα που αξιοποιείτο για αυτό το σκοπό...
Ευνόητο είναι ότι τέτοιο "μεζέ" δεν έτρωγε ο καθένας, τρώγανε οι μανδαρίνοι, και η λοιπή αριστοκρατία της Κίνας προ κομμουνισμού.
Το αν το έτρωγε και ο Μάο Τσε Τουγκ αφού επικράτησε, δεν το ξέρω.
Το τραπέζι στη θέση που μπαίνει το πιάτο έχει μια τρύπα.
Από κάτω στερεώνεται το ΖΩΤΑΝΟ πιθηκάκι, του οποίου το κεφάλι σφηνώνεται στην τρύπα του τραπεζιού, και ένα κομμάτι εξέχει από πάνω.
Έρχεται ο "ειδικός" με μια χατζάρα, και τραβάει μια στο κρανίο, κόβοντας τό πάνω μέρος του.
Αποκαλύπτεται ο εγκέφαλος του ζώου, ζεστός και αχνιστός να βγάζει αίμα, γιατί το πιθηκάκι ήταν ζωντανό μέχρι να φάει το κούρεμα.
Ο κινέζος την πέφτει με το κουτάλι, και ΤΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
Δεν το έχω δει σε βίντεο, δεν το έχω διαβάσει, μου το έχει πει φίλος (που ξέρει πολύ καλά για εξωτικά φαγητά - είναι επιστήμονας στο είδος και είχε εστιατόριο (χωρίς πιθηκάκια) - μή φωνάζετε).
Αντίστοιχα ΦΡΙΧΤΑ για μας έθιμα και τρόποι θανάτωσης και φαγητού υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Στην Αφρική δεν τρώνε το σηκώτι του εχθρού τους για να πάρουν τη δύναμή του αφού τον σκοτώσουν?
Έχω την εντύπωση ότι αυτά σιγά-σιγά εκλείπουν. Έτσι θα γίνει και με τις σφαγές των αρνιών το πάσχα.
Αλλά θέλει χρόνια, γιατί υπάρχουν άνθρωποι (στη χώρα μας εννοώ) που θεωρούν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι έτσι θα ξηγηθούν στο αρνί το πάσχα.
Αν δε το κάνουν, δεν καταλαβαίνουν πάσχα.