Νέα

Σεξισμός: Η ανίατη ασθένεια του 21ου αιώνα

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.000
Πόντοι
3.936
Σεξισμός ή έμφυλη διάκριση είναι μία προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου (βιολογικό και κοινωνικό). Ως όρος χρησιμοποιείται συχνότερα από τις γυναίκες και υπάρχουν περισσότερες επιστημονικές εργασίες που περιγράφουν την εκδοχή του σεξισμού, που βάλλει τις γυναίκες. Συνδέεται άμεσα με τα στερεότυπα και τους ρόλους των φύλων και μιλάει για την πεποίθηση ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο από το άλλο. Ο ακραίος σεξισμός μπορεί να υποθάλπει την γονική αποξένωση, την σεξουαλική παρενόχληση, τον βιασμό και άλλες μορφές βίας.

Σεβασμός στα κορίτσια ή απαξίωση;

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.905
Πόντοι
3.506
Μόνο σεβασμός τύπε, τα κορίτσια πρέπει να τα αγαπάμε !! Να μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα κάποια στιγμή θα κυοφορήσουν και θα φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή ! Αν δεν έιναι αυτό άξιο σεβασμού τότε τι είναι ?

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Like
1.451
Πόντοι
216
και μιλάει για την πεποίθηση ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο από το άλλο.
καλημερα,
αυτο δεν το καταλαβα........... :confused:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Να μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα κάποια στιγμή θα κυοφορήσουν και θα φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή ! Αν δεν έιναι αυτό άξιο σεβασμού τότε τι είναι ?
ο παροχος....

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Σεξισμός ή έμφυλη διάκριση είναι μία προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου (βιολογικό και κοινωνικό). Ως όρος χρησιμοποιείται συχνότερα από τις γυναίκες και υπάρχουν περισσότερες επιστημονικές εργασίες που περιγράφουν την εκδοχή του σεξισμού, που βάλλει τις γυναίκες. Συνδέεται άμεσα με τα στερεότυπα και τους ρόλους των φύλων και μιλάει για την πεποίθηση ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο από το άλλο. Ο ακραίος σεξισμός μπορεί να υποθάλπει την γονική αποξένωση, την σεξουαλική παρενόχληση, τον βιασμό και άλλες μορφές βίας.

Συναισθηματικού τύπου αμπελοφιλοσοφίες. Οι καλές γυναίκες είναι θύματα των κακών αντρών, που τις καταπιέζουν. Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως γιατί αν μια γυναίκα προσληφθεί ας πούμε στη ΔΕΗ θα έχει την απαίτηση να κάθεται ντυμένη, στολισμένη, αρωματισμένη, σε ένα γραφείο και να σηκώνει τηλέφωνα, ή να δίνει πληροφορίες και οι άντρες να είναι εναερίτες; Γιατί αν μια γυναίκα προσληφθεί ας πούμε στην ΕΥΔΑΠ θα έχει την απαίτηση να κάθεται ντυμένη, στολισμένη, αρωματισμένη, σε ένα γραφείο και να σηκώνει τηλέφωνα, ή να δίνει πληροφορίες και οι άντρες να ξεβουλώνουν φρεάτια, να τρυπάνε τα βουνά για να φτιάξουν υδραγωγεία, και γενικά να συντηρούν και να εξελίσσουν το δίκτυο; Θα δουλέψουν στα Ορυχεία, με κίνδυνο να πεθάνουν από εισπνοή Μεθανίου ή να καταπλακωθούν μέσα στις στοές; Θα δουλέψουν στις πλατφόρμες άντλησης Πετρελαίου, ή Φυσικού Αερίου στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, ή στη Σιβηρία; για λέγε πως αντιλαμβάνεσαι την ισότητα

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Μόνο σεβασμός τύπε, τα κορίτσια πρέπει να τα αγαπάμε !! Να μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα κάποια στιγμή θα κυοφορήσουν και θα φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή ! Αν δεν έιναι αυτό άξιο σεβασμού τότε τι είναι ?
1ον. Θα σου υπενθυμίσω ότι οι γυναίκες δεν παρθενογενούν. Ακόμα και η Μαριάμ έμεινε έγκυος, αφού ο Άγγελος εισήλθε προς αυτήν.
2ον. Θα επισημάνω ότι πριν οι άντρες σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, εξελίξουν τα Μαιευτήρια, αμέτρητες πέθαιναν στη γέννα. Αλλά και πριν, πραγματικά πιστεύεις ότι μια γυναίκα ήταν ικανή να επιβιώσει στην πραγματική φύση, περιτριγυρισμένη από τους φοβερούς θηρευτές της Σαβάνας; ότι θα υπεράσπιζε τον εαυτό της και το βρέφος της μόνη της; τα δικά μας σώματα μπήκαν ανάμεσα σε αυτή και τα θηρία, κρατώντας βότσαλα στην αρχή, και πρωτόγονα όπλα στη συνέχεια. Κι άλλοτε τα καταφέραμε και τρομάξαμε / σκοτώσαμε το θηρίο, άλλοτε σακατευτήκαμε και πεθάναμε λίγες ώρες / μέρες μετά, κι άλλοτε γίναμε γεύμα, ώστε να ξεφύγει είτε με το βρέφος στη μήτρα της, είτε το μωρό της (δικό της σίγουρα, του άντρα ΙΣΩΣ). Οποία αχαριστία, τώρα που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως δεν μας χρειάζονται. Κι εσύ σφυρίζεις αδιάφορα μπροστά σε αυτή την κατάσταση

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356

Άλλες αξιζουν σεβασμό και άλλες απαξίωση
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Απαξίωση γιατί πρέπει και ο αντρας να σεβαστεί τον εαυτό του έτσι δεν είναι?

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765

afenths71

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Like
6.337
Πόντοι
1.046
σεβονται τον εαυτο τους; οχι.. οπότε.... απαξίωση 100%

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Βάλτην στον πάτο σου μπας και δεις λίγη χαρά μωρή κακιασμένη ναζίστρω.
τραβα μωρη που σε περιμενει ο αραπης να παιξετε μπασκετ και μη σπαμαρεις ολα τα θρεντ κυριακατικα

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.718
Πόντοι
2.306
ο σεξισμος ειναι απλα μια εκδηλωση καταστασης μη ισορροπιας μεσα στην εξελιξη του ανθρωπινου ειδους. Απο την εποχη που οι γυναικες δεν ειχαν κανενα δικαιωμα και ηταν υποχειριο του πατερα/αδελφου/συζυγου/ υιου απο την αρχη ως το τελος της ζωης τους (btw o Χριστιανισμός ηταν και ειναι χειροτερος απο το Ισλαμ στη διαχειριση του φυλλου «γυναικα») ο εικοστος πρωτος αιωνας εχει φερει τη γυναικα στη θεση του διαχρονικα «αδικημενου» ο οποιος ζητα εκδικηση απο το αλλο φυλλο , πολλες φορες και εις βαρος του ιδιου του εαυτου της.
θελουμε πολυ χρονο ακομα (αν ποτε) για να έλθουμε σε μια κατασταση ισορροπιας ωστε τα δυο φυλλα να λειτουργουν συνεργητικα και με αλληλοσεβασμο, βασει των πλεονεκτηματων που εχει το καθενα.
μεχρι τοτε ο καθενας μας ας κανει κουμαντο με τα βιωματα, την παιδεια του, την ψυχικη του ισορροπια, προσπαθωντας τουλαχιστον να μην κανει κακο στο ετερο φυλλο (εννοω μη συναινετικη βια, σεξ κλπ).

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.718
Πόντοι
2.306
Παντως πραγματικα για ανθρωπο με τοσο σεβασμο στην δημιουργια ζωης απορω πως απορριπτεις την δημιουργια οικογενειας. Η εστω συμβιωσης με ανατροφη παιδιου. Πιστευω να το ξαναδεις το θεμα.
και με το μπαρδον δηλαδη. :confused:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.905
Πόντοι
3.506
Παντως πραγματικα για ανθρωπο με τοσο σεβασμο στην δημιουργια ζωης απορω πως απορριπτεις την δημιουργια οικογενειας. Η εστω συμβιωσης με ανατροφη παιδιου. Πιστευω να το ξαναδεις το θεμα.
και με το μπαρδον δηλαδη. :confused:
Δεν την απορρίπτω σε καμία περίπτωση, ισα ισα. Η οικογένεια είναι κάτι σημαντικό στην ζωή ενός ανθρώπου! Απλώς πιστεύω πως μπορεί να μην είμαι ακόμα έτοιμος η και κατάλληλος άνθρωπος για να μεγαλώσω ένα παιδι. Πχ θα είμαι καλός σύζυγος και πατέρας? Δεν ξέρω..Ακόμα όσο μεγαλώνω μαθαίνω, δεν τα ξέρω όλα και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση τυχόν δικά μου λάθη να ''κοστίσουν'' στα παιδιά !

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Δεν την απορρίπτω σε καμία περίπτωση, ισα ισα. Η οικογένεια είναι κάτι σημαντικό στην ζωή ενός ανθρώπου! Απλώς πιστεύω πως μπορεί να μην είμαι ακόμα έτοιμος η και κατάλληλος άνθρωπος για να μεγαλώσω ένα παιδι. Πχ θα είμαι καλός σύζυγος και πατέρας? Δεν ξέρω..Ακόμα όσο μεγαλώνω μαθαίνω, δεν τα ξέρω όλα και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση τυχόν δικά μου λάθη να ''κοστίσουν'' στα παιδιά !
Παρακολουθα παιδοψυχολόγο

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.718
Πόντοι
2.306
Οταν ξεκινας με τετοια ερωτηματα εισαι ντε φακτο σε καλο δρομο για να στηριξεις οικογενεια.
Λαθη παντα κανουμε ολοι σαν γονεις , σαν συζυγοι, σαν γκομενοι κλπ. Το θεμα ειναι να μπορουμε να τα δουμε και να τα διορθωσουμε σε οποιον βαθμο διορθωνονται.
ο φοβος του να μην κανεις λαθος ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο για καθε ανθρωπο. Ομως αν δεν κανεις λαθη τοτε γιατι ζεις?

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.905
Πόντοι
3.506
Οταν ξεκινας με τετοια ερωτηματα εισαι ντε φακτο σε καλο δρομο για να στηριξεις οικογενεια.
Λαθη παντα κανουμε ολοι σαν γονεις , σαν συζυγοι, σαν γκομενοι κλπ. Το θεμα ειναι να μπορουμε να τα δουμε και να τα διορθωσουμε σε οποιον βαθμο διορθωνονται.
ο φοβος του να μην κανεις λαθος ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο για καθε ανθρωπο. Ομως αν δεν κανεις λαθη τοτε γιατι ζεις?
Πολύ σωστά ! Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος στη ζωή, το γνωρίζω ! Αν δεν κάνουμε λάθη πως θα μάθουμε. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχω εντοπίσει διάφορα κακώς κείμενα και έχω βελτιωθεί, αλλά ο δρόμος της γνώσης είναι μεγάλος ! Απλώς οταν και αν θα μπω σε αυτή την διαδικασία πάντα υπάρχει λίγο αγχος !

Littlejohn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2018
Κριτικές
12
Like
544
Πόντοι
291
Γεννάνε οι γκέι ... ;

ασωτος40

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
1.227
Πόντοι
376
Σεξισμός κατά την άποψη μου υπάρχει . Είναι μια αντίληψη που την έχουν φτιάξει οι αγαμητες φεμιστοκαργιολες , επειδή έχουν 100 καντάρια ψυχολογικά πρόβληματα

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.154
Πόντοι
3.846

Αυτά που γράφεις είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Αντί να γενικεύεις δες τον κόσμο γύρω σου.
Ένας σεξιστής θεωρεί το γυναικείο φύλο ανάξιο σεβασμού ,επειδή τις θεωρεί κατώτερες. Προσωπικά στον πούτσο μου, κάθε τέτοια απόλυτη λογική είναι λάθος. Ο κόσμος στη Δύση έχει προχωρήσει και πλέον στις περισσότερες χώρες η νομοθεσία ευνοεί τις γυναίκες παρά τις αδικεί.
Μην ψήνεσαι από τη μαλακία που μπορεί να ακούς συνέχεια. Μια γυναίκα κερδίζει μία διάκριση "μπράβο και ζήτω, μπράβο στη γυναίκα που τα κατάφερε (λες και είναι ανάπηρη και δεν περιμένει κανείς ποτέ να διακριθεί)"
Μία γυναίκα αποτυγχάνει "με πολεμάνε επειδή είμαι γυναίκα".
Όπως καταλαβαίνεις όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να το λέμε αυτό "με πολεμάνε επειδή είμαι γέρος, επειδή είμαι κοντός, επειδή είμαι ψηλός, επειδή είμαι Κρητικός, επειδή είμαι Ηπειρώτης...."

Και για να στο πω με λίγα λόγια: Ο σεβασμός κερδίζεται ,η απαξίωση προκαλείται. Όπως θα σεβαστώ μία επιστήμονα ,μία αστυνομικό, μία δήμαρχο που είναι άριστη στα καθήκοντά της, έτσι θα απαξιώσω μία τεμπέλα βύσμα δημόσιο υπάλληλο, μία πανηλίθια ινφλουένσερ που ασχολείται όλη μέρα με το να φωτοραφίζει τον κώλο της ή μία gold digger που ξυπάνει 12 το μεσημέρι και περιμένει από τον άντρας της να πληρώνει όλα τα έξοδα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Αυτά που γράφεις είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Αντί να γενικεύεις δες τον κόσμο γύρω σου.
Ένας σεξιστής θεωρεί το γυναικείο φύλο ανάξιο σεβασμού ,επειδή τις θεωρεί κατώτερες. Προσωπικά στον πούτσο μου, κάθε τέτοια απόλυτη λογική είναι λάθος. Ο κόσμος στη Δύση έχει προχωρήσει και πλέον στις περισσότερες χώρες η νομοθεσία ευνοεί τις γυναίκες παρά τις αδικεί.
Μην ψήνεσαι από τη μαλακία που μπορεί να ακούς συνέχεια. Μια γυναίκα κερδίζει μία διάκριση "μπράβο και ζήτω, μπράβο στη γυναίκα που τα κατάφερε (λες και είναι ανάπηρη και δεν περιμένει κανείς ποτέ να διακριθεί)"
Μία γυναίκα αποτυγχάνει "με πολεμάνε επειδή είμαι γυναίκα".
Όπως καταλαβαίνεις όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να το λέμε αυτό "με πολεμάνε επειδή είμαι γέρος, επειδή είμαι κοντός, επειδή είμαι ψηλός, επειδή είμαι Κρητικός, επειδή είμαι Ηπειρώτης...."

Και για να στο πω με λίγα λόγια: Ο σεβασμός κερδίζεται ,η απαξίωση προκαλείται. Όπως θα σεβαστώ μία επιστήμονα ,μία αστυνομικό, μία δήμαρχο που είναι άριστη στα καθήκοντά της, έτσι θα απαξιώσω μία τεμπέλα βύσμα δημόσιο υπάλληλο, μία πανηλίθια ινφλουένσερ που ασχολείται όλη μέρα με το να φωτοραφίζει τον κώλο της ή μία gold digger που ξυπάνει 12 το μεσημέρι και περιμένει από τον άντρας της να πληρώνει όλα τα έξοδα.
μακάρι να ήταν μόνο αυτά. Το διαδίκτυο γέμισε πέρσι με τη φωτογραφία μιας γυναίκας εθελόντριας πυροσβέστη. Ύμνοι επί ύμνων. Κανένας δεν ασχολήθηκε με τους εκατοντάδες άντρες εθελοντές πυροσβέστες. Αν κάποια γυναίκα οδηγήσει ελικόπτερο, θα τη δεις σε αμέτρητες φωτογραφήσεις και βίντεο. Ποιός ασχολήθηκε με τους άντρες πιλότους; Που είναι η ισότητα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom