You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Μη ξεχνάτε και τα έκτροπα - τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου - που έζησαν έλληνες που βρίσκονταν στη Σερβία και η πρεσβεία στο Βελιγράδι, όταν οι έλληνες θεατές σημαντικού τελικού ή ημιτελικού μπάσκετ πριν λίγα χρόνια αποδοκίμαζαν τη συμπεριφορά κάποιων παικτών της εθνικής γιουγκοσλαβίας (σερβίας-μαυροβουνίου), αποδοκιμασία που είχε βάσιμους λόγους να εκδηλωθεί. Σε βάρος συγκεκριμένων παικτών κι όχι της χώρας τους.
Μη ξεχνάτε και την επίσημη κρατική συμπεριφορά τους στο Σκοπιανό. Όχι στα χρόνια του Τίτο, αλλά τώρα τελευταία, στα χρόνια του Μιλόσεβιτς, του Τζίντζιντς, του Κοστούνιτσα
ʼμα είναι τέτοιοι οι "φίλοι", τι χειρότερο να περιμένουμε από τους εχθρούς;
Προσπαθώ να αποφύγω τη γενίκευση αλλά δε μπορώ.
Οι άνθρωποι συμφεροντολόγοι της συμφοράς είναι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν άξονες συμπάθειας στους έλληνες (όταν τους συμφέρει) προβάλλοντας το κοινό ορθόδοξο δόγμα. Για να μας βάλουν στο μπελά τους. Νομίζουν πως ο Έλληνας επηρεάζεται το 2007 από τέτοια. Μας υποτιμούν κιόλας...
Ήδη ξεκόλλησε το Μαυροβούνιο. Την επόμενη 5ετία θα ξεκολλήσει και η Βοϊβοντίνα (ουγγρική μειονότητα), ακολουθεί το Πρέσσεβο (λίγο παραπάνω από το Κόσσοβο, συνορεύει μαζί του) και σε 20-30 χρόνια θα είναι προτεκτοράτο στους Αλβανούς και τους Κροάτες!
Ο Θεός βλέπει.
Μη ξεχνάτε και την επίσημη κρατική συμπεριφορά τους στο Σκοπιανό. Όχι στα χρόνια του Τίτο, αλλά τώρα τελευταία, στα χρόνια του Μιλόσεβιτς, του Τζίντζιντς, του Κοστούνιτσα
ʼμα είναι τέτοιοι οι "φίλοι", τι χειρότερο να περιμένουμε από τους εχθρούς;
Προσπαθώ να αποφύγω τη γενίκευση αλλά δε μπορώ.
Οι άνθρωποι συμφεροντολόγοι της συμφοράς είναι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν άξονες συμπάθειας στους έλληνες (όταν τους συμφέρει) προβάλλοντας το κοινό ορθόδοξο δόγμα. Για να μας βάλουν στο μπελά τους. Νομίζουν πως ο Έλληνας επηρεάζεται το 2007 από τέτοια. Μας υποτιμούν κιόλας...
Ήδη ξεκόλλησε το Μαυροβούνιο. Την επόμενη 5ετία θα ξεκολλήσει και η Βοϊβοντίνα (ουγγρική μειονότητα), ακολουθεί το Πρέσσεβο (λίγο παραπάνω από το Κόσσοβο, συνορεύει μαζί του) και σε 20-30 χρόνια θα είναι προτεκτοράτο στους Αλβανούς και τους Κροάτες!
Ο Θεός βλέπει.
Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά και λοιπά αθλητικά του τόπου μας, όπου σχετίζονται σέρβοι.
Βλέπουμε πού κατέληξε η σπείρα διάσημο σέρβου προπονητή - αφού πέρασε κι από την Ελλάδα. Στη Μόσχα!
Στη δε Ελλάδα, οι σέρβοι μαφιόζοι του αθλητισμού, σήμερα έχουν φωλιάσει στα γραφεία γνωστού συνασπιστηριού δημάρχου της β΄αθήνας (νότια προάστια). Από εκεί που ήδη ένας πρόεδρός του μπήκε φυλακή για απάτες.
Αν η πολιτεία θέλει πραγματικά τη βεκλτίωση του μαζικού αθλητισμού ομαδικών αθλημάτων, ας απαγορεύσει με νόμο την εισαγωγή - παραμονή στη Ελλάδα αθλητών από αυτή τη χώρα. Θα είναι μεγαλύτερη επένδυση από το να χτίσει 100 ολυμπιακά στάδια και να πληρώνει τα οδοιπορικά 1 εκατομμυρίου κεντέρηδων για 10 χρόνια!
Βλέπουμε πού κατέληξε η σπείρα διάσημο σέρβου προπονητή - αφού πέρασε κι από την Ελλάδα. Στη Μόσχα!
Στη δε Ελλάδα, οι σέρβοι μαφιόζοι του αθλητισμού, σήμερα έχουν φωλιάσει στα γραφεία γνωστού συνασπιστηριού δημάρχου της β΄αθήνας (νότια προάστια). Από εκεί που ήδη ένας πρόεδρός του μπήκε φυλακή για απάτες.
Αν η πολιτεία θέλει πραγματικά τη βεκλτίωση του μαζικού αθλητισμού ομαδικών αθλημάτων, ας απαγορεύσει με νόμο την εισαγωγή - παραμονή στη Ελλάδα αθλητών από αυτή τη χώρα. Θα είναι μεγαλύτερη επένδυση από το να χτίσει 100 ολυμπιακά στάδια και να πληρώνει τα οδοιπορικά 1 εκατομμυρίου κεντέρηδων για 10 χρόνια!
Ταξίδευα στη Σερβία 4-6 φορές το χρόνο από το 1990 μέχρι το 1998. Έζησα όλα τα γεγονότα της διαλύσεως της Γιουγκοσλαβίας και έχασα κάθε εκτίμηση που είχα για τους Σέρβους. Όπως όλοι οι Σλάβοι αποδείχθηκαν καλοί στα λόγια και τις μεγαλοστομίες αλλά την κρίσιμη ώρα κόλοναν. Καλοί άνθρωποι για τα εύκολα, αλλά κουτοπόνηροι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Στον πόλεμο του 12-13 έδειξαν ότι δεν είχαν πολεμική αρετή και δεν δίστασαν να μας εξαπατήσουν αν και όταν τους τρίξαμε τα δόντια έκαναν πίσω. Από προσωπική πείρα λέω ότι ίδιοι ακριβώς είναι και σήμερα.
Ναι ταλαιπωρήθηκαν. Φταίνε και οι ίδιοι όμως. Δεν γίνεται πολιτική με κουτοπονηρίες, ούτε πόλεμος με ημίμετρα όπως πήγαν να κάνουν αυτοί.
Ναι ταλαιπωρήθηκαν. Φταίνε και οι ίδιοι όμως. Δεν γίνεται πολιτική με κουτοπονηρίες, ούτε πόλεμος με ημίμετρα όπως πήγαν να κάνουν αυτοί.
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 41
- Πόντοι
- 2.157
ε ναι, σωστος ο σαβαλας, ισοπεδωση....
trixotos kavliaris
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Νοε 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
ετσι λεει η Κοντολίζα...
Για ρώτα Κροάτες, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Σκόπια;;;;
CONSTANTLY
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
ναι πολυ σοφο και γνωστο το ρητο σουΓνωστό(και σοφό) το ρητό: το να είσαι Σέρβος(ή Ρουμάνος) δεν είναι εθνικότητα, είναι επάγγελμα.
trixotos kavliaris
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Νοε 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Για Σέρβες δεν ξέρω , πάντως κάτι Ρουμάνες που γνώρισα , ήταν σπαθιά κοπέλες (και κουκλάρες), η αλήθεια να λέγεται.
Οι Σέρβες είναι πουτανόψυχες και βρωμιάρες. Οι Ρουμάνες είναι όντως πιο ειλικρινείς.
CONSTANTLY
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
εχω παει φιλαρακο 2 φορες,και τους ξερω καλυτερα απο καθενα εδω μεσα,υπαρχουνε και αυτοι που λες αλλα ειναι η εξαιρεση.απορω γιατι τοσος κομπλεξισμος και κακια για υπερηφανο εθνος οπως η σερβια,αλλα δυστηχως εχουμε δημοκρατια και ο καθενας λεει οτι θελει ελευθερα.τι????οι σερβες πουτανοψυχες και βρωμιαρες και οι ρουμανες πιο ειλικρινεις???καλα ενταξει οι αποψεις ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες,ο καθενας εχει και απο μια...Πήγαινε μια βόλτα σ'εκείνα τα μέρη και θα το διαπιστώσεις αυτοπροσώπως. Αυτοί δεν σε βλέπουν ως άνθρωπο αλλά ως πορτοφόλι.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Nτάξει κολολαός αλλά ως εξωτερικοί και αντικειμενικοί παρατηρητές του ς Έλληνες πως θα τους κρίναται? Καλύτερα μήπως? Πιστεύω πως μοιάζουμαι πολύ με τους Σέρβους
σκέψου τι αντμετωπίζει π.χ. ένας ξένος , από το ελβενιζελ, από την άφιξη ως την επιστροφή από πού να φυλαχτεί... από τον ταρίφα; από το βενζινά; από το γκαρσόνι; από την οδηγική συμπεριφορά;.... από το καμάκι των μπαρόβιων (κονοσμασιόν) στο σύνταγμα και τα στενά .... τελειωμό δεν έχουνNτάξει κολολαός αλλά ως εξωτερικοί και αντικειμενικοί παρατηρητές του ς Έλληνες πως θα τους κρίναται? Καλύτερα μήπως? Πιστεύω πως μοιάζουμαι πολύ με τους Σέρβους
Λένε πάντως οι σχετικές επιστήμες, πως όποιος αντιδρά έτσι έντονα στπο λεκτικό (και μόνο λεκτικό) πείραγμα της οπής του. πως όλο και κάτι φοβάται να μη φανερωθεί. Το φαινόμενο το παρουσίαζε συχνά πυκνά στα έργα του ο Φασμπίντερ!ναι αντε και γαμησου μαλακα,εγω δεν σε εβρισα παλιοαρχιδι,αντε μαλακα ε μαλακα
Και βέβαια τον έβρισες το συνομιλητή σου, συσχετίζοντας την άποψή του με τη γνωστή ατάκα (και μόνο ατάκα) του Κλιντ Ήστγουντ περί απόψεων και κώλων. Κι αυτός απλά αμύνθηκε. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις ή τι διαβάζεις.
JOHNNYDMAX
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2006
- Like
- 28
- Πόντοι
- 16
Παληκάρια καλημέρα.
Ξεκολλάτε ρε σεις.
Κρίμα να αρχίζουμε τη μέρα μας έτσι...
Δε συμφωνείτε ;
Νομίζω πάντως πως ο constantly μίλησε γενικά, (ήθελε να πει πως υπάρχουν πάμπολλές απόψεις γύρω από το ίδιο θέμα),και όχι αναφερόμενος στον συγκεκριμένο φίλο....(px75).
Το παράξενο είναι πως για την ...κωλοτρυπίδα θίχτηκε άλλος, κι όχι ο px75, (trihotos kavliaris), αλλά ρε συ constant, η αντίδρασή σου ήταν κι εσένα υπερβολική.
Είρήνη αδέρφια...μην τρώγεστε για μαλακίες.
Κρίμα είναι.
Υποτίθεται πως είμαστε μια παρέα.
Μου τη δίνει να βλέπω βρισιές στο φόρουμ.
Δεν μας αξίζει.
Ξεκολλάτε ρε σεις.
Δε συμφωνείτε ;
Νομίζω πάντως πως ο constantly μίλησε γενικά, (ήθελε να πει πως υπάρχουν πάμπολλές απόψεις γύρω από το ίδιο θέμα),και όχι αναφερόμενος στον συγκεκριμένο φίλο....(px75).
Το παράξενο είναι πως για την ...κωλοτρυπίδα θίχτηκε άλλος, κι όχι ο px75, (trihotos kavliaris), αλλά ρε συ constant, η αντίδρασή σου ήταν κι εσένα υπερβολική.
Κρίμα είναι.
Δεν μας αξίζει.
Eγω παντως ξερω οτι ο Ελληνας στη σερβια πριν απο το 2002 ειχε σηματακι του μαρκου στο κουτελο του και μετα αλλαξε αυτο και εγινε ευρω.Βεβαια τους δικαιολογω γιατι την τελευταια δεκαετια απο σκατα σε σκατα πανε. Πως φανταζεσται πως θα ηταν ο νεοελληναρας σε μια τετοια κατασταση?
Οταν ο καθηγητης πανεπιστημιου ττο 1996 επαιρνε 400 μαρκα μισθο, και εβλεπε τους φοιτητες να εχουν την ανεση των 1000+στην χειροτερη περιπτωση.Οταν μια παρεα 4 σερβων πηγαινε στο κλαμπ και περναν 2 μπυρες σερβικες (δεν πινονται με τιποτα)και στο αλλο τραπεζι οι ελληνες να εχουν κανει τον χαμο.Και ολα αυτα χωρις να ελπιζεις για το αυριο ξεροντας οτι πιθανοτερα θα ειναι χειροτερο.Παντως εχω γνωρισει και σερβους οι οποιο ειναι και γαμω τα παιδια και ειμαστε ακομα φιλοι.Οσον αφορα τις γκομενες ειναι σαν τις ελληνιδες στον χαρακτηρα, απλα το κανουν για λιγοτερα!!!!
Θυμαμαι μια φορα με ενα σερβο πειναγαμε και του λεω τι θα φαμε(εγω ως ελληναρας ηθελα η να παραγγελναμε η να πηγαιναμε εξω)και μου λεει οτι εχουμε να φαμε (ειχα κατι κονσερβες στο σπιτι).
Αυτη η κατασταση τους εχει μαθει το στοιχειο της επιβιωσης και ενα μερος αυτου ειναι να προσκολλανε σε αυτον που εχει χρηματα.
Οταν ο καθηγητης πανεπιστημιου ττο 1996 επαιρνε 400 μαρκα μισθο, και εβλεπε τους φοιτητες να εχουν την ανεση των 1000+στην χειροτερη περιπτωση.Οταν μια παρεα 4 σερβων πηγαινε στο κλαμπ και περναν 2 μπυρες σερβικες (δεν πινονται με τιποτα)και στο αλλο τραπεζι οι ελληνες να εχουν κανει τον χαμο.Και ολα αυτα χωρις να ελπιζεις για το αυριο ξεροντας οτι πιθανοτερα θα ειναι χειροτερο.Παντως εχω γνωρισει και σερβους οι οποιο ειναι και γαμω τα παιδια και ειμαστε ακομα φιλοι.Οσον αφορα τις γκομενες ειναι σαν τις ελληνιδες στον χαρακτηρα, απλα το κανουν για λιγοτερα!!!!
Θυμαμαι μια φορα με ενα σερβο πειναγαμε και του λεω τι θα φαμε(εγω ως ελληναρας ηθελα η να παραγγελναμε η να πηγαιναμε εξω)και μου λεει οτι εχουμε να φαμε (ειχα κατι κονσερβες στο σπιτι).
Αυτη η κατασταση τους εχει μαθει το στοιχειο της επιβιωσης και ενα μερος αυτου ειναι να προσκολλανε σε αυτον που εχει χρηματα.
CONSTANTLY
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
εχεις δικιο φιλε μου αλλα δεν γουσταρω την ψευτομαγκια και το δηθεν πνευμα,εγω και φυσικα μιλησα γενικα αλλα αυτος ο με προσεβαλε και αυτος και ο αλλος ειναι κομπλεξικα ατομα και δεν εχουν ιδεα για το τι ειναι σερβος,πιστεψε με,πραγματικα πιστεψε με.Παληκάρια καλημέρα.
Ξεκολλάτε ρε σεις.
Δε συμφωνείτε ;
Κρίμα είναι.
Δεν μας αξίζει.