Νέα

Σχιζοφρένεια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα koproni65
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Σχιζοφρένεια μιά λέξη πού δέν ακούμε γιά πρώτη φορά
είναι όμως μιά λέξη πού έχει περάσει στήν καθημερινοτητά μας.τή χρησιμοποιούμε συνήθως γιά νά περιγράψουμε κάποιον πού συμπεριφέρεται παράξενα,ασηνύθιστα η υπερβολικά
Ωστόσο γιά χιλιάδες ανθρώπους είναι μιά ασθένεια μιά πραγματικότητα
Ακόμη καί σήμερα εξακολουθούν καί υπάρχουν πολλές παρανοήσεις γύρω από τήν σχιζοφρένεια.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουνπως ακόμη καί όταν η καταστασή τους βελτιωθεί η κοινωνία δέν τούς αποδέχετε εξαιτίας προκαταλήψεων πού επικρατούν γιά τήν σχιζοφρένεια
Φανταστείτε εάν αρωστήσετε καί μπείτε στό νοσοκομείο γιά εγχείρηση πόσοι φίλοι θάρθουν νά σας δούν
Αν όμως η αιτία τής νοσηλείας σας ήταν ψυχιατρικής φύσης πολλοί φίλοι καί συγγενείς θά κτατούσαν αποστάσεις ακόμη καί οί γονείς δέν θά ενημερωναν γιά τό κουσούρι πού έχει τό παιδί τους διότι καί αυτοί θά ντρεπόντουσαν νά πούν ότι είναι τρελό..
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πο΄΄υ αποτυπώνει τό στίγμα πού συνοδεύει τήν ψυχωπάθεια καί ειδικά τήν σχιζοφρένεια
Τά άτομα μέ σχιζοφρένεια αισθάνοντε τό βάρος τού στίγματος καί τών διακρίσεων σχεδόν σέ κάθε στιγμή τ'ης ζωής τους.Γίνοντε ένα μέ αυτό πού τόσο εύκολα εμείς οί φυσιολογικοί απορρίπτουμε,διακωμοδούμε η χλευάζουμε,Γεμίζουν ντροπή καί ενοχές γιά τήν ασθένεια τους,ενώ σίγουρα δέν φταίνε οί ίδιοι.Ετσι αναπόφευκτα κλείνονται στόν εαυτό τους,απομονώνοντε και αποκόβονται από τήν κοινωνία.
Τό άρθρο αυτό έχω τό θάρος νά  σας πώ ότι τό γράφω από τύψεις.. διότι καί εγώ όταν ήμουν παιδί κοροιδευα κάποιον πού έχει ψυχοπάθεια στό σχολείο στό δρόμο..δέν ήξερα ήμουν τυφλός..μέχρι πού μιά μέρα ένας από αυτόυς μέ κοίταξε στά μάτια καί μέ δάκρυα μού είπε τί  σού έχω κάνει καί μέ σκοτώνεις.???
Τά στοιχεία είναι συγκλονιστικά το 1% τού πληθυσμου έχει περάσει η έχει σχιζοφρένεια..
Τό 80% τού ελληνικού πληθυσμου έχει περάσει έστω καί μιά μικρή ψυχική διαταραχή καί έχει πάρει ψυχοφάρμακα..
Φυσικά η σχιζοφρένεια είναι πολύ ποιο σοβαρή ασθένεια από μιά μικρη ψυχική διαταραχή καί χρειάζετε ιατρική φαρμακευτική αγωγή καί μεγάλη υποστήριξη από τόν περιβάλοντα χώρο ,γονείς αδέλφια φίλους εάν υπάρχουν..
Εχω φίλους μέ σχιζοφρένεια καί δέν ντέπομε νά τό πώ ..πολλοί από αυτούς είναι εξαιρετικοί ζωγράφοι καί λογοτέχνες καί άνθρωποι μέ ιδιαίτερες ικανότητες.
Τά

Επισκέπτης
ειναι η χειροτερη ψυχολογικη ασθενεια ....και για μενα η χειροτερη ασθενεια απο ολες τις σωματικες...φφφφ,,,και ποτε δε θα σχολιαζα περιπαικτικα ενα ατομο με σχιζοφρενεια...αν υπαρχουν τετοια ατομα που το κανουν ειναι απλα ζωα...με ολο το σεβασμο στα ζωντανα ..

OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
ειναι η χειροτερη ψυχολογικη ασθενεια ....και για μενα η χειροτερη ασθενεια απο ολες τις σωματικες...φφφφ,,,και ποτε δε θα σχολιαζα περιπαικτικα ενα ατομο με σχιζοφρενεια...αν υπαρχουν τετοια ατομα που το κανουν ειναι απλα ζωα...με ολο το σεβασμο στα ζωντανα ..
θά συμφωνήσω ότι είναι σοβαρή ψυχική πάθηση αλλά στίς περισσότερες φορές αντιμετωπίζετε επιτυχημένα φαρμακευτικά καί μέ μερικές μέρες σέ ψυχιατρείο ..
Φυσικά υπάρχουν  όπως καί σέ όλες τίς ασθένειες πολύ σοβαρές περιπτώσεις...αλλά απο τα 100.000 άτομα πού έχουν σχιζοφρένεια στήν ελλάδα ελάχιστοι είναι αυτοί πού μένουν σέ ψυχιατρείο η σέ ειδικούς ξενώνες πού εχουν γίνει τά τελευταία χρόνια ..καί από αυτούς οί περισσότεροι θά μπορούσαν νά ζουν στό σπίτι τους αλλά δέν τούς θέλουν τά αδέλφια τους η οι γυναίκες τών αδελφών τους  ουσιαστικά ντρέποντε νά πούν ότι έχουν σχιζοφρενή αδελφό..διότι κακά τά ψέματα είναι πολύ δύσκολο νά ζήσουν μόνοι..

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ  με τον προλαλησαντα....... :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ  με τον προλαλησαντα....... :rockon: :rockon: :rockon:
σιλβα γιά νά σού δώσω νά καταλάβεις μέ πόση πρικατάληψη αντιμετωπίζοντε αυτοι οί άνθρωποι θά σού πώ τό εξής
υπάρχουν ειδικά προγραμματα γιά τήν λειτουργια ξενώνων σε διαφορές γειτονιές τής αθήνας όπου μπορούν νά ζούν σάν άνθρωποι μέ μικρή υποστήρηξη από κοινωνικούς λειτουργούς κλπ ,δέν μπορείς νά φανταστείς τίς διαδηλώσεις πού γίνοντε σέ κάθε γειτωνιά γιά νά μήν γίνουν οί ξενώνες...φυσικά όταν γίναν οί ξενώνες μέ χίλια βάσανα πολλοί από αυτούς πού φωνάζαν καί είναι πρός τιμή τους επισκέπτοντε καί τούς καλούν ακόμη καί στό σπίτι τους...

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
σιλβα γιά νά σού δώσω νά καταλάβεις μέ πόση πρικατάληψη αντιμετωπίζοντε αυτοι οί άνθρωποι θά σού πώ τό εξής
υπάρχουν ειδικά προγραμματα γιά τήν λειτουργια ξενώνων σε διαφορές γειτονιές τής αθήνας όπου μπορούν νά ζούν σάν άνθρωποι μέ μικρή υποστήρηξη από κοινωνικούς λειτουργούς κλπ ,δέν μπορείς νά φανταστείς τίς διαδηλώσεις πού γίνοντε σέ κάθε γειτωνιά γιά νά μήν γίνουν οί ξενώνες...φυσικά όταν γίναν οί ξενώνες μέ χίλια βάσανα πολλοί από αυτούς πού φωνάζαν καί είναι πρός τιμή τους επισκέπτοντε καί τούς καλούν ακόμη καί στό σπίτι τους...
καταλαβαινω τι λες..
πριν χρονια ηταν να ανοιξει στη γειτονια μου ενα κεντρο π θα ερχοταν απεξαρτημενοι να μαθουν καποια δουλεια,ωστε να επανενταχθουν..... δεν μπορεις να φανταστεις τι εγινε....

OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
καταλαβαινω τι λες..
πριν χρονια ηταν να ανοιξει στη γειτονια μου ενα κεντρο π θα ερχοταν απεξαρτημενοι να μαθουν καποια δουλεια,ωστε να επανενταχθουν..... δεν μπορεις να φανταστεις τι εγινε....
ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών τών ανθρώπων είναι η άγνοια τού κόσμου καί οι προκαταλήψεις,είχα παραβρεθει σέ μία εκδήλωση συμπαράστασης γιά νά ανοιχθεί ένας τέτοιος ξενώνας κα'ι είχαν μαζευτεί 2000 άτομα πού πρός μεγάλη μου έκπληξη είχαν καί διακομματική επιτροπή μέ όλα σχεδόν τά κομματα... δημάρχο κλπ θέλω νά τονίσω όμως άν καί δέν έχω καλές σχέσεις μέ τήν εκκλησία ,η εκκλησία έκανε μέ εκπροσώπους της ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό καί υποστήριξε μέ πολή μαχητικό τρόπο τήν δημιουργία τού ξενώνα

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών τών ανθρώπων είναι η άγνοια τού κόσμου καί οι προκαταλήψεις,είχα παραβρεθει σέ μία εκδήλωση συμπαράστασης γιά νά ανοιχθεί ένας τέτοιος ξενώνας κα'ι είχαν μαζευτεί 2000 άτομα πού πρός μεγάλη μου έκπληξη είχαν καί διακομματική επιτροπή μέ όλα σχεδόν τά κομματα... δημάρχο κλπ θέλω νά τονίσω όμως άν καί δέν έχω καλές σχέσεις μέ τήν εκκλησία ,η εκκλησία έκανε μέ εκπροσώπους της ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό καί υποστήριξε μέ πολή μαχητικό τρόπο τήν δημιουργία τού ξενώνα
σε εμας εδω ειχε γινει χαμος,λες και ηταν λεπροι ενα πραμα....

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Το μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι η συμπεριφορά της προς τα πιο "αδύναμα" μέλη της. Οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε είλωτες.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
χτυπαω σχιζοφρενεια , βαραω επιληψια
οταν φωναζω απ την 7
γαμιεται η 13

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Εγώ αυτά τα άτομα δεν τα θεωρώ καθόλου αδύναμα πάντως, απλώς δεν είναι ίδια με μένα και κάποιους άλλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα να ζήσουν όπως όλοι οι υπόλοιποι. Είναι πολύ δυνατά άτομα γιατί παλεύουν καθημερινά με κάτι που δεν μπορώ καν να φανταστώ εγώ, και σε πολλές περιπτώσεις το νικούν. Φανταστείτε πώς είναι να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό από τη στιγμή που κάποιοι "φυσιολογικοί" στην κοινωνία δεν μπορούν π.χ. να κόψουν το φαγητό ή να ξεπεράσουν την κατάθλιψη και τη μιζέρια τους, προβλήματα που στο κάτω κάτω δεν είναι τόσο σοβαρά όσο η ψυχική ή η πνευματική ασθένεια.
Η ποιότητα της ζωής των "διαφορετικών" (από κάθε άποψη) είναι καθαρά θέμα κοινωνίας. Με την κατάλληλη υποστήριξη όλοι έχουν δυνατότητες να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν. Στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν σύλλογοι στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που βάζουν άτομα με διάφορες πνευματικές παθήσεις διαφόρων βαθμών να ζουν μαζί σε ένα σπίτι και ο καθένας με τις δυνατότητές του προσφέρει ό,τι μπορεί. Όποιος είναι σε θέση να δουλεύει, δουλεύει, όποιος είναι σε θέση να μαγειρεύει, μαγειρεύει, άλλος κάνει δουλειές στο σπίτι κτλ. Στο Ελλαδιστάν δυστυχώς τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα, έχουμε πάαααρα πολύ δρόμο μέχρι να δεχτούμε ότι κάποιος που δε μιλάει και δεν αντιδράει όπως εμείς έχει δυνατότητες να ζήσει όπως εμείς.
Και φυσικά όλα ξεκινούν από την οικογένεια. Τα παιδιά που κοροϊδύουν το κάθε τι διαφορετικό το έμαθαν αυτό από το σπίτι τους. Όχι απαραίτητα γιατί οι γονείς τους είπαν ότι είναι κακό, αλλά αν το σκεφτείτε υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις που κάνουμε ασυναίσθητα και τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι κάτι είναι κακό. Για παράδειγμα, όταν μιλούσα με κάτι θειάδες για ένα παιδί που ξέρω που έχει κάποια προβλήματα, η αντίδρασή τους ήταν "πω πω, το καημένο", "χτύπα ξύλο", "μακριά από μας", "μην έχουμε τέτοια εμείς". Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρόκειται για κάτι αρνητικό, κάτι που δε δεχόμαστε, κάτι που δε θέλουμε. Αν τα άκουγε αυτά ένα παιδί αυτό θα καταλάβαινε, άσχετα αν οι θειάδες τα έλεγαν σε φάση "το καημένο, πόσο το λυπάμαι". Δεν είναι για λύπηση κάποιος που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, είναι κάποιος που ίσως χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από κάποιον άλλο. Απλώς.
Αυτά τα άτομα έχουν όλο το σεβασμό μου, ειδικά όσοι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους ή ζουν φυσιολογικά αντιμετωπίζοντάς τα θεωρώ ότι έχουν καταφέρει στη ζωή τους κάτι περισσότερο από όσο εγώ, ότι έχουν παλέψει περισσότερο από όσο εγώ και τα θεωρώ νικητές.
Δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε για την κοινωνία όταν οι περισσότεροι είμαστε της άποψης "τους καημένους, μακριά από μας όμως", γιατί έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η σωστή αντιμετώπιση είναι "όποιος κι αν είσαι, ό,τι κι αν αντιμετωπίζεις, έχεις δικαίωμα να ζεις όπως κι εγώ". Μόνο όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι θα αλλάξει σιγά σιγά και η κοινωνία.

Χα, ωραίο τάιμιγκ βρήκα να γράψω τους προβληματισμούς μου, μετά τις ποδοσφαιρικές επιληψίες  :grin:
Αυτές τις δεχόμεθα χωρίς αντίρρηση πάντως!!

zouzounos1

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, γι'αυτό πολλοί ίσως από ημιμάθεια και ελλιπή ενημέρωση αντιδρούν απάνθρωπα προς τα άτομα αυτά

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, γι'αυτό πολλοί ίσως από ημιμάθεια και ελλιπή ενημέρωση αντιδρούν απάνθρωπα προς τα άτομα αυτά
απο τη σκοπια αυτου που θελει να διδαξει
κατι σε καποιον , η αμαθεια ειναι χειροτερη..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Και τα δύο σκατά είναι.
Ενημέρωση χρειαζόμαστε επειγόντως.

zouzounos1

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
απο τη σκοπια αυτου που θελει να διδαξει
κατι σε καποιον , η αμαθεια ειναι χειροτερη..

όχι γιατί
η ημιμάθεια προκαλεί περισσότερη σύγχυση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιπλέον προσπάθεια γιατί δεν υπάρχει ολική και σφαιρική γνώση με αποτέλεσμα να σχηματίζονται διαστρεβλώσεις
ο ημιμαθής νομίζει ότι τα ξέρει όλα επειδή ξέρει κάποια πράγματα μισά και έχει σταθεί εκεί, με αποτέλεσμα να είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως σε αντίθεση με έναν αμαθή που είναι πιο πρόθυμος να μάθει

εν προκειμένω, πολλοί ξέρουν κάποια στοιχεία για τη σχιζοφρένεια, χωρίς να έχουν σαφή γνώση της φύσης της νόσου, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακραίες δοξασίες και παραληρηματικές συμπεριφορές, που δύσκολα μπορούν να διορθωθούν με τη σωστή ενημέρωση

δεν θα αλλάξεις εσύ τα ρητά τώρα, επειδή δεν τα καταλαβαίνεις....

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
όχι γιατί
η ημιμάθεια προκαλεί περισσότερη σύγχυση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιπλέον προσπάθεια γιατί δεν υπάρχει ολική και σφαιρική γνώση με αποτέλεσμα να σχηματίζονται διαστρεβλώσεις
ο ημιμαθής νομίζει ότι τα ξέρει όλα επειδή ξέρει κάποια πράγματα μισά και έχει σταθεί εκεί, με αποτέλεσμα να είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως σε αντίθεση με έναν αμαθή που είναι πιο πρόθυμος να μάθει

εν προκειμένω, πολλοί ξέρουν κάποια στοιχεία για τη σχιζοφρένεια, χωρίς να έχουν σαφή γνώση της φύσης της νόσου, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακραίες δοξασίες και παραληρηματικές συμπεριφορές, που δύσκολα μπορούν να διορθωθούν με τη σωστή ενημέρωση

αυτος που περιγραφεις ειναι ο ξερολας , ο βλακας και οχι ο ημιμαθης...
υπαρχουν ημιμαθεις που το ξερουν οτι ειναι ημιμαθεις..

OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Εγώ αυτά τα άτομα δεν τα θεωρώ καθόλου αδύναμα πάντως, απλώς δεν είναι ίδια με μένα και κάποιους άλλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα να ζήσουν όπως όλοι οι υπόλοιποι. Είναι πολύ δυνατά άτομα γιατί παλεύουν καθημερινά με κάτι που δεν μπορώ καν να φανταστώ εγώ, και σε πολλές περιπτώσεις το νικούν. Φανταστείτε πώς είναι να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό από τη στιγμή που κάποιοι "φυσιολογικοί" στην κοινωνία δεν μπορούν π.χ. να κόψουν το φαγητό ή να ξεπεράσουν την κατάθλιψη και τη μιζέρια τους, προβλήματα που στο κάτω κάτω δεν είναι τόσο σοβαρά όσο η ψυχική ή η πνευματική ασθένεια.
Η ποιότητα της ζωής των "διαφορετικών" (από κάθε άποψη) είναι καθαρά θέμα κοινωνίας. Με την κατάλληλη υποστήριξη όλοι έχουν δυνατότητες να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν. Στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν σύλλογοι στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που βάζουν άτομα με διάφορες πνευματικές παθήσεις διαφόρων βαθμών να ζουν μαζί σε ένα σπίτι και ο καθένας με τις ανάγκες του προσφέρει ό,τι μπορεί. Όποιος είναι σε θέση να δουλεύει, δουλεύει, όποιος είναι σε θέση να μαγειρεύει, μαγειρεύει, άλλος κάνει δουλειές στο σπίτι κτλ. Στο Ελλαδιστάν δυστυχώς τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα, έχουμε πάαααρα πολύ δρόμο μέχρι να δεχτούμε ότι κάποιος που δε μιλάει και δεν αντιδράει όπως εμείς έχει δυνατότητες να ζήσει όπως εμείς.
Και φυσικά όλα ξεκινούν από την οικογένεια. Τα παιδιά που κοροϊδύουν το κάθε τι διαφορετικό το έμαθαν αυτό από το σπίτι τους. Όχι απαραίτητα γιατί οι γονείς τους είπαν ότι είναι κακό, αλλά αν το σκεφτείτε υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις που κάνουμε ασυναίσθητα και τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι κάτι είναι κακό. Για παράδειγμα, όταν μιλούσα με κάτι θειάδες για ένα παιδί που ξέρω που έχει κάποια προβλήματα, η αντίδρασή τους ήταν "πω πω, το καημένο", "χτύπα ξύλο", "μακριά από μας", "μην έχουμε τέτοια εμείς". Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρόκειται για κάτι αρνητικό, κάτι που δε δεχόμαστε, κάτι που δε θέλουμε. Αν τα άκουγε αυτά ένα παιδί αυτό θα καταλάβαινε, άσχετα αν οι θειάδες τα έλεγαν σε φάση "το καημένο, πόσο το λυπάμαι". Δεν είναι για λύπηση κάποιος που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, είναι κάποιος που ίσως χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από κάποιον άλλο. Απλώς.
Αυτά τα άτομα έχουν όλο το σεβασμό μου, ειδικά όσοι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους ή ζουν φυσιολογικά αντιμετωπίζοντάς τα θεωρώ ότι έχουν καταφέρει στη ζωή τους κάτι περισσότερο από όσο εγώ, ότι έχουν παλέψει περισσότερο από όσο εγώ και τα θεωρώ νικητές.
Δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε για την κοινωνία όταν οι περισσότεροι είμαστε της άποψης "τους καημένους, μακριά από μας όμως", γιατί έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η σωστή αντιμετώπιση είναι "όποιος κι αν είσαι, ό,τι κι αν αντιμετωπίζεις, έχεις δικαίωμα να ζεις όπως κι εγώ". Μόνο όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι θα αλλάξει σιγά σιγά και η κοινωνία.

Χα, ωραίο τάιμιγκ βρήκα να γράψω τους προβληματισμούς μου, μετά τις ποδοσφαιρικές επιληψίες  :grin:
Αυτές τις δεχόμεθα χωρίς αντίρρηση πάντως!!
μέ συγκινεί τό κείμενό σου καί προσθέτω τά λόγια ενός τραγουδιού του peter gabriel&kate bush από το dont give up
μήν τά παρατάς
γιατί έχεις φίλους
μήν τά παρατάς
δέν είσαι μόνος
μήν τά παρατάς
δέν έχεις λόγω νά ντρέπεσε
μήν τά παρατάς έχεις εμάς
μήν τά παρατάς τώρα
είμαστε περήφανοι γιά σένα
μήν τά παρατάς τώρα
τό ξέρεις ποτέ δέν ήταν εύκολο
μήν τά παρατάς
υπάρχει καί γιά μάς χώρος

OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
όχι γιατί

άποψη μου είναι ότι τήν καλύτερη ενημέρωση προσφέρει  ο πανελληνιος σύλογος οικογενειών γιά τήν ψυχική υγεία ΣΟΨΥ
εδρα δήλου 14 καισαριανή

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
σε εμας εδω ειχε γινει χαμος,λες και ηταν λεπροι ενα πραμα....

Μα ναι, αυτοί είναι οι λεπροί της κοινωνίας (μη χέσω), γιατί κάποιος ειδικός έχει διαπιστώσει ότι έχουν πρόβλημα. Κατά τα άλλα είναι όλα οκ και τραλαλά όταν ο από κάτω μας βαράει τη γυναίκα του, όταν η διπλανή μας σαπίζει στο ξύλο τα παιδιά της ή όταν ακούμε τους γείτονες να ουρλιάζουν σε μια γριά που έχουν παρατημένη σε ένα κρεβάτι.
Γι' αυτά κανείς δε μιλάει, μην τυχόν και ξεβολευτούμε. Αλλά αυτοί που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους όοοοοοχι, ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Αυτός που προσπαθεί να γίνει καλύτερος είναι θετικό στοιχείο και παράδειγμα προς μίμηση. Αυτόν που αδιαφορεί, αυτόν που είναι βίαιος χωρίς να θέλει να αλλάξει και αυτόν που ξέρει ότι έχει κάποια διαταραχή και δεν κάνει καμία προσπάθεια να την αλλάξει ή να την ελέγξει (οπως κάποιοι παιδεραστές ή κάποιοι βιαστές π.χ.),  αυτούς δε θέλω εγώ δίπλα μου.

OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Μα ναι, αυτοί είναι οι λεπροί της κοινωνίας (μη χέσω), γιατί κάποιος ειδικός έχει διαπιστώσει ότι έχουν πρόβλημα. Κατά τα άλλα είναι όλα οκ και τραλαλά όταν ο από κάτω μας βαράει τη γυναίκα του, όταν η διπλανή μας σαπίζει στο ξύλο τα παιδιά της ή όταν ακούμε τους γείτονες να ουρλιάζουν σε μια γριά που έχουν παρατημένη σε ένα κρεβάτι.
Γι' αυτά κανείς δε μιλάει, μην τυχόν και ξεβολευτούμε. Αλλά αυτοί που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους όοοοοοχι, ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Αυτός που προσπαθεί να γίνει καλύτερος είναι θετικό στοιχείο και παράδειγμα προς μίμηση. Αυτόν που αδιαφορεί, αυτόν που είναι βίαιος χωρίς να θέλει να αλλάξει και αυτόν που ξέρει ότι έχει κάποια διαταραχή και δεν κάνει καμία προσπάθεια να την αλλάξει ή να την ελέγξει (οπως κάποιοι παιδεραστές ή κάποιοι βιαστές π.χ.),  αυτούς δε θέλω εγώ δίπλα μου.
φίλε βομβ έχεις δικηο πρέπει νά χρησιμοποιούμε αυτούς τούς ανθρώπους σάν παράδειγμα πρός μίμηση καί πρέπει όλοι οί άνθρωποι νά προσπαθούμε νά βελτιωνόμαστε νά γινόμαστε καλύτεροι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom