Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 391K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

• 1-2

Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

Ψήφοι: 45 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
και αφου γινεται το σοου

μετα το τελος της αστυνομικης περιφρουρησης οι χωροι ανακαταλαμβανονται στις περισσοτερες περιπτωσεις

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
«Φουσκωμένο» το χαράτσι για 500.000 ιδιοκτήτες!
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013, 10:12

Τις 500.000 εκτιμάται ότι αγγίζουν οι υποθέσεις που αφορούν ιδιοκτήτες οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλουν «φουσκωμένο» το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, λόγω λαθώνκαι καθυστερήσεων από τους δήμους.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε καλέσει τους πολίτες που είχαν εντοπίσει λάθη σε στοιχεία ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου (επιφάνεια, τιμή ζώνης κλπ.) να υποβάλουν στον αρμόδιο δήμο σχετικό αίτημα διόρθωσής τους έως την 15η Μαΐου 2013.

Οι δήμοι στη συνέχεια θα αναλάμβαναν την ψηφιοποίηση των χειρόγραφων διορθώσεων των ιδιοκτητών και την αποστολή τους στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας έως τις 31 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Ε» πολλοί ήταν οι δήμοι που έχασαν τις προθεσμίες, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να υπολογίσει τελικά το χαράτσι και πάλι βάσει των λανθασμένων στοιχείων.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Οι ιδιοκτήτες, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι διορθώσεις που υπέδειξαν δεν έγιναν ποτέ, απευθύνθηκαν αυτή τη φορά στη ΔΕΗ η οποία δήλωσε αναρμόδια και τους παρέπεμψε στις εφορίες όπου και πάλι δεν βρέθηκε λύση. Σύμφωνα με εφοριακούς τα λάθη πλέον δεν μπορούσαν να διορθωθούν, εφόσον το χρονοδιάγραμμα ήταν αυστηρό και οι ημερομηνίες πολύ συγκεκριμένες.

Έτσι τη… νύφη καλούνται και πάλι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μιας και το κράτος για άλλη μία φορά επέδειξε προχειρότητα στην εφαρμογή ενός μέτρου που ήδη θεωρείται εξαιρετικά επιβαρυντικό για χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Νεα Ελλάς (Δημοκρατια) το μεγαλείο σου!

πιο σωστα ετσι

μαζί δεν είστε στην κυβέρνηση ρε πράσινα τρωκτικά?
τι κάνεις δηλ? ένα είδος εσωτερικής αντιπολίτευσης?

α ρε υποκριτές!!!  :knuppel: :knuppel:

pontikiii

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
ψηφιστε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...στο τελος ουτε 20 ευρ στην τσεπη δεν θα υπαρχει να γαμησουμε

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο επτάμηνο του 2013

Επικαλούμενος τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιούλιο του 2013, ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι «βήμα-βήμα, προσεγγίζεται ο στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος».

Πλεόνασμα, όπως επισημαίνει, το οποίο, εάν εξαιρέσουμε την επίδραση της ύφεσης και άλλων συγκυριακών παραγόντων, εκτιμάται ότι θα είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι, κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους, το πρωτογενές αποτέλεσμα ήταν πλεονασματικό και ανήλθε στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 325 εκατ. ευρώ.

«Και χωρίς την ενσωμάτωση των  εσόδων από τη μεταφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος (Securities Market Programme - SMPs) ύψους 1,5 δισ. ευρώ -που δεν υπολογίζεται στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για το δημοσιονομικό έλλειμμα- το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 1,1 δισ. ευρώ» τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.133
Πόντοι
1.686

" Πλεόνασμα " ενώ ΧΡΩΣΤΑΕΙ στους φαρμακοποιούς ,κτλ γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δις και στις
κατασκευαστικές εταιρείες σχεδόν 10 δις κτλ ,ΔΕΝ έχει επιστρέψει ΦΠΑ δις κτλ  .

Έτσι έχω και εγώ πλεόνασμα ! Δεν πληρώνω το νοίκι ,δεν πληρώνω την Εφορία
δεν πληρώνω λογαριασμούς ,και ...μου περισσεύουν τα λεφτά από το
εισόδημά μου !  :2funny: :2funny:

Μην μου πεις τώρα ότι τα βάζω με τη ΝΔ .ΔΕΝ κατηγορώ κανένα .Ίσως
να είναι, το μη χείρον ,βέλτιστον η ΝΔ .
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε ..." πλεόνασμα " !

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
μαζί δεν είστε στην κυβέρνηση ρε πράσινα τρωκτικά?
τι κάνεις δηλ? ένα είδος εσωτερικής αντιπολίτευσης?

α ρε υποκριτές!!!  :knuppel: :knuppel:
Δεν έχει καταλάβει ο τύπος ότι αυτή η τακτική στέλνει όλους τους μνημονιακούς στη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ παρά το ότι μπήκε στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη συνεχίζει την τακτική του "και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ". Ψηφίζει μεν στη βουλή όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια αλλά μετά τα στελέχη του στα κανάλια και οι οπαδοί του στο διαδίκτυο κάνουν ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση. Δεν πειράζει, το ενδεχόμενο να μην πιάσουν ούτε το 3% για να μπουν στη βουλή πλησιάζει με δρασκελιές.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.133
Πόντοι
1.686
" Πλεόνασμα " ενώ ΧΡΩΣΤΑΕΙ στους φαρμακοποιούς ,κτλ γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δις και στις

" Πλεόνασμα " παραμυθιών έχουμε !  :2funny:

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66

Οι υποχρεώσεις αυτές του κράτους θα καλυφθούν από δεσμευμένους μνημονιακούς λογαριασμούς και όχι από τα τακτικά έσοδα. Λόγω γραφειοκρατίας κυρίως δεν έχουν πληρωθεί οι πιστωτές του δημοσίου. Και αν η επιστροφή ΦΠΑ είναι 1 δις, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Κράτος είναι 60 δις.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.133
Πόντοι
1.686
Οι υποχρεώσεις αυτές του κράτους θα καλυφθούν από δεσμευμένους μνημονιακούς λογαριασμούς και όχι από τα τακτικά έσοδα. Λόγω γραφειοκρατίας κυρίως δεν έχουν πληρωθεί οι πιστωτές του δημοσίου. Και αν η επιστροφή ΦΠΑ είναι 10 δις, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Κράτος είναι 60 δις.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην επιστρέφει το ΦΠΑ σε αυτούς που
πρέπει να επιστρέψει το Κράτος ; Ούτε καν συμψηφισμό δεν τους
αφήνει να κάνουν με άλλες υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, ενώ
ο συμψηφισμός προβλέπεται από τον ΚΕΔΕ ,ν.δ. 356/1974 όπως τροποποιήθηκε
και ισχύει.Έτσι ο επιχειρηματικός κόσμος ΔΕΝ έχει καμία εμπιστοσύνη στο Κράτος .

lebesque

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
6
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο επτάμηνο του 2013

Επικαλούμενος τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιούλιο του 2013, ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι «βήμα-βήμα, προσεγγίζεται ο στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος».

Πλεόνασμα, όπως επισημαίνει, το οποίο, εάν εξαιρέσουμε την επίδραση της ύφεσης και άλλων συγκυριακών παραγόντων, εκτιμάται ότι θα είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι, κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους, το πρωτογενές αποτέλεσμα ήταν πλεονασματικό και ανήλθε στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 325 εκατ. ευρώ.

«Και χωρίς την ενσωμάτωση των  εσόδων από τη μεταφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος (Securities Market Programme - SMPs) ύψους 1,5 δισ. ευρώ -που δεν υπολογίζεται στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για το δημοσιονομικό έλλειμμα- το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 1,1 δισ. ευρώ» τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα.

προς τον κύριο Σταικούρα:
Κύριε Σταικούρα μου εγώ ο ταπεινός lebesque έχω να προτείνω δύο τρόπους για να βγούμε από την κρίση.
1) Να βάλετε τα λαγωνικά σας να βρουν το μαλάκα που γύριζε τον τροχό (ξέρετε εσείς :grin:)και να τον αναγκάσετε να τον ξαναγυρίσει.
2) Εάν αυτό δεν είναι εφικτό , να βάλετε κάθε Σέληνα να γυρίζει τον τροχό από μια μέρα ο καθένας εναλλάξ. Ε δεν μπορεί , κάπου θα ξαναβρείτε τον κατάλληλο.
Εγώ φυσικά , θα παρακολουθώ τις προσπάθειές σας με συμπάθεια , ξύνοντας τα αρχίδια μου , αφού μόνο γιαυτό γεννήθηκα.(άντε και να γαμάω και καμμιά πουτάνα).
έχετε τις ευχές μου. Με αγάπη , lebesque  (χαιρετίσματα στην εύη )

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην επιστρέφει το ΦΠΑ σε αυτούς που
πρέπει να επιστρέψει το Κράτος ; Ούτε καν συμψηφισμό δεν τους
αφήνει να κάνουν με άλλες υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, ενώ
ο συμψηφισμός προβλέπεται από τον ΚΕΔΕ ,ν.δ. 356/1974 όπως τροποποιήθηκε
και ισχύει.Έτσι ο επιχειρηματικός κόσμος ΔΕΝ έχει καμία εμπιστοσύνη στο Κράτος .
Από παραδρομή έγραψα ότι η επιστροφή ΦΠΑ είναι 10 δις. Είναι 1 δις. Ήδη το διόρθωσα στο μήνυμά μου. Και από τώρα (αρχές Σεπτεμβρίου) αρχίζει να πληρώνεται χωρίς παρακρατήσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.133
Πόντοι
1.686
Από παραδρομή έγραψα ότι η επιστροφή ΦΠΑ είναι 10 δις. Είναι 1 δις. Ήδη το διόρθωσα στο μήνυμά μου. Και από τώρα (αρχές Σεπτεμβρίου) αρχίζει να πληρώνεται χωρίς παρακρατήσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μήπως το 1 δις  αφορά μόνο το τρέχον έτος ;

ΣΥΝΟΛΙΚΑ το ποσό από  επιστροφή ΦΠΑ που ΔΕΝ έχει επιστρέψει το Κράτος
είναι αρκετά δις .Μόνο στην Κοσκο χρωσταγε 500 εκ.ευρώ !

Αυτό το είχε μάθει ο πρόεδρος της Κίνας και ακύρωσε όλες
τις συζητήσεις για οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα .

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Για φέτος μιλάμε. Για τον προϋπολογισμό του 2013. Είναι 1,04 δις για την ακρίβεια.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
λοιπόν να τελειώνουμε μια για πάντα με τα παραμύθια περί δήθεν δημιουργικής λογιστικής σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και τις παπαριές του λαδάκη και των ομοίων του ότι το πλεόνασμα προκύπτει επειδή το κρατος δεν πληρώνει...

όταν μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα αναφερόμαστε στο εξής μέγεθος

πρωτογενές πλεόνασμα = έσοδα που αφορούν το οικονομικό έτος (ανεξάρτητα από το αν εισπράχθηκαν αυτά) - έξοδα που αφορούν το οικονομικό έτος (ανεξάρτητα από το αν πληρώθηκαν ή όχι)...

το λογιστηριο του κράτους δεν λειτουργει σε ταμειακή βάση (δηλαδή καταγραφή εισπράξεων-πληρωμών) αλλά σε λογιστική βάση (καταγραφή εσόδων - υποχρεώσεων) οπότε το αποτέλεσμα δεν προκύπτει από αυτά που τέλος της μέρας/βδομάδας/μήνα/χρόνου βρίσκονται στον μπεζαχτά αλλά από αυτά που πραγματικά έγιναν...

με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας όλα αυτά τα χρωστούμενα του κρατους έχουν υπολογιστεί στα έξοδα (ανεξάρτητα αν αυτά έχουν πληρωθεί ή όχι) οπότε το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι πραγματικό...

από κει και πέρα η ταμειακή διαχείριση είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο και δεν επηρεάζει τα ελλείματα/πλεονάσματα ενός κράτους όπως αντίστοιχα δεν επηρεάζει τα οικονομικά μεγέθη μιας επιχείρησης εκτός φυσικά από τις ταμειακές ροές της...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αρχισε και η πωληση ληγμενων σημερα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αρχισε και η πωληση ληγμενων σημερα

δεν πρόκεται να πάρω .. τα αποτελέσματα είναι σωρευτικά όπως φαίνεται από το πείραμα που έγινε σε σενα με τα ληγμένα που σε τάισε ο Αντρέας, ο Σημίτης και ο ΓΑΠ...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ιδιοι κολοτουμπες ειναι

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
λοιπόν να τελειώνουμε μια για πάντα με τα παραμύθια περί δήθεν δημιουργικής λογιστικής σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και τις παπαριές του λαδάκη και των ομοίων του ότι το πλεόνασμα προκύπτει επειδή το κρατος δεν πληρώνει...

όταν μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα αναφερόμαστε στο εξής μέγεθος

πρωτογενές πλεόνασμα = έσοδα που αφορούν το οικονομικό έτος (ανεξάρτητα από το αν εισπράχθηκαν αυτά) - έξοδα που αφορούν το οικονομικό έτος (ανεξάρτητα από το αν πληρώθηκαν ή όχι)...

το λογιστηριο του κράτους δεν λειτουργει σε ταμειακή βάση (δηλαδή καταγραφή εισπράξεων-πληρωμών) αλλά σε λογιστική βάση (καταγραφή εσόδων - υποχρεώσεων) οπότε το αποτέλεσμα δεν προκύπτει από αυτά που τέλος της μέρας/βδομάδας/μήνα/χρόνου βρίσκονται στον μπεζαχτά αλλά από αυτά που πραγματικά έγιναν...

με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας όλα αυτά τα χρωστούμενα του κρατους έχουν υπολογιστεί στα έξοδα (ανεξάρτητα αν αυτά έχουν πληρωθεί ή όχι) οπότε το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι πραγματικό...

από κει και πέρα η ταμειακή διαχείριση είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο και δεν επηρεάζει τα ελλείματα/πλεονάσματα ενός κράτους όπως αντίστοιχα δεν επηρεάζει τα οικονομικά μεγέθη μιας επιχείρησης εκτός φυσικά από τις ταμειακές ροές της...

Παρόλο ότι υπάρχει η λογιστική απεικόνιση, η ανακοίνωση αναφέρεται σε Ταμειακές Ροές και είναι εδώ

Πάντως πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει, φυσικά με χαράτσια,όριζόντιες περικοπές κλπ, όχι με καλή διαχείριση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Παρόλο ότι υπάρχει η λογιστική απεικόνιση, η ανακοίνωση αναφέρεται σε Ταμειακές Ροές και είναι εδώ

Πάντως πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει, φυσικά με χαράτσια,όριζόντιες περικοπές κλπ, όχι με καλή διαχείριση.

ακόμη καλύτερα .. αν υπάρχει σε ταμειακές ροές είναι σίγουρο ότι υπάρχει και σε λογιστική απεικόνιση...

από κει και πέρα ναι θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερο και ποιοτικότερο... ναι θα μπορούσε να υπάρξει πολύ ποιό σύντομα και σίγουρα το 2011 αν τα μέτρα παιρνόντουσαν όλα μαζί το 2010 και ο ΓΑΠ δεν μαλακιζόταν (και μάλιστα τότε τα μέτρα δεν θα τσούζαν και τόσο πολύ γιατί υπήρχε λίπος που τώρα έχει καεί)..

και το βασικό πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι

τα έσοδα και οι φόροι που δεν εισπρατονται διότι κατά ένα 10-15% δεν έχουν να πληρώσουν και το υπόλοιπο 85-90% αρνείται να πληρώσει με το πρόσχημα και την δικαιολογία ότι δήθεν δεν έχει...

η συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή και κυρίως φοροκλοπή (ειδικά του ΦΠΑ) πάντα με την καραμέλα του δεν έχω δεν πληρώνω (και ας τον έχει εισπράξει ζεστό και τον έχει παντελονιάσει)...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom