Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 387K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

  • 1-2

    Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

    Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

    Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

    Ψήφοι: 45 62,5%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Α. Τσίπρας στην La Stampa: "Σήμερα συζητούν 27, αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ" - See more at:

Διεθνή "Το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.  "Ήρθα στο «στόμα του λύκου» γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στο συνέδριο για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.

"Σίγουρα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα χρέος σχεδόν διπλάσιο του ΑΕΠ της, γιατί μόνο το κόστος για τους τόκους συνθλίβει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης" υποστήριξε, ενώ για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπε χαρακτηριστικά "σήμερα συζητούν 27, αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ".

"Χρειαζόμαστε μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας" επισήμανε ο κος Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας ότι "εάν στην Ευρώπη συνεχιστεί η στασιμότητα και ο αποπληθωρισμός κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια ευρωπαϊκή, άλλα μια παγκόσμια ύφεση".


Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ιταλική εφημερίδα:

- Πως κατάφερε ένας εκπρόσωπος της «άκρας» ευρωπαϊκής αριστεράς να κερδίσει από τη σκηνή του Φόρουμ Αμπροζετι έστω και ένα διακριτικό αριθμό χειροκροτημάτων;
Ήρθα στο «στόμα του λύκου» γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη. Ήρθα για να πω ότι το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο. Μετά από πέντε έτη κρίσης αντί να εξαφανιστεί, πολλαπλασιάστηκε: υπάρχει μια μετάσταση. Και σήμερα κινδυνεύουμε με μια παγκόσμια ύφεση.

- Εσείς τα έχετε με την Τρόικα που επέβαλε τους κανόνες της στην Ελλάδα. Μα ακόμη και σήμερα, εδώ στο Τσερνόμπιο, σας υπενθύμισαν ότι η τρόικα έφθασε μετά από ένα αίτημα βοηθείας και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είχε παραχαράξει τους προϋπολογισμούς…
Η Ελλάδα έχει τις ευθύνες της, αλλά στη χώρα μου εφαρμόστηκε το πιο βίαιο πρόγραμμα που υιοθετήθηκε στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα είναι ότι σε τέσσερα χρόνια το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 25%. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας είναι στο 28%. Το δημόσιο χρέος από το 126% είναι στο 175% του ΑΕΠ. Είναι απαράδεκτα στοιχεία για μια ευρωπαϊκή χώρα. Σίγουρα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα χρέος σχεδόν διπλάσιο του ΑΕΠ της, γιατί μόνο το κόστος για τους τόκους συνθλίβει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης.

-Ένα σκληρό τίμημα που πληρώνει η Αθήνα για τα λάθη του παρελθόντος;
Αυτή η κρίση δεν αποτελεί ένα πρόβλημα της Ελλάδας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αλλά αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα. Εάν καταλάβουμε αυτό θα καταλάβουμε επίσης πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με πολιτικούς όρους. Πρέπει να το κάνουμε σε μια Ευρώπη που να είναι πιο δημοκρατική: σήμερα συζητούν 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ. Είναι αναγκαία μια πιο ριζοσπαστική προσέγγιση: πρέπει να σπάσει το σημερινό πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας στους προϋπολογισμούς και της λιτότητας που μας οδηγεί ταχύτατα προς τη στασιμότητα και τον αποπληθωρισμό.

- Θέλετε να μας πείτε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι περισσότερο η Γερμανία παρά η Ελλάδα;
-Πιστεύω ότι η Γερμανία θα έπρεπε να αυξήσει τις τιμές και τους μισθούς. Λίγος πληθωρισμός δεν θα της έκανε κακό.

- Ποιες εναλλακτικές λύσεις βλέπετε έναντι του συνδυασμού της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων, που και εδώ στο Τσερνόμπιο οι επίσημες φωνές της Ευρώπης υποδεικνύουν ως τη μόνο εφικτή λύση;
Η ανάπτυξη έρχεται από τις δημόσιες επενδύσεις, για τις οποίες θα πρέπει να αυξηθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και από μια καινοτομία που να μην περικόπτει αλλά να δημιουργεί καινούργιες θέσεις εργασίας. Δεν πρόκειται για μια έκτακτη συνταγή, αλλά για αυτό που έκαναν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά το ’29. Μετά, πρέπει να δοθεί χρόνος στις εθνικές οικονομίες να ανακάμψουν χωρίς τις δεσμεύσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, κατανοώντας ότι ένα χρέος κοντά στο 200% του ΑΕΠ είναι αβάστακτο. Χρειαζόμαστε μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας.

-Ο Ντράγκι χαλάρωσε τη νομισματική πολιτική όταν έγινε δυνατό. Τώρα ζητά από τις κυβερνήσεις να κάνουν από την πλευρά τους τις μεταρρυθμίσεις. Εσείς τι πιστεύετε;
Ο Ντράγκι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν πιστεύω ασφαλώς ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια ανάπτυξη διαρκείας. Θα έλεγα ότι οι αποφάσεις της αποτελούν περισσότερο ένα συμβολικό μήνυμα στη Μέρκελ.

- Εσείς πιστεύετε πραγματικά ότι αυτή η επιστροφή στις κεϋνσιανές πολιτικές μπορούν να βρουν χώρο στην Ευρώπη;
Εκτιμώ ότι μέρα με τη μέρα διαρκώς και περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανών, κατανοούν ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Φοβάμαι όμως ότι μέρα με τη μέρα καθυστερούν περισσότερο. Εάν στην Ευρώπη συνεχιστεί η στασιμότητα και ο αποπληθωρισμός κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια ευρωπαϊκή, άλλα μια παγκόσμια ύφεση.
- See more at:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ο σύντροφος της Ρένας Δούρου αναζητά γραφείο στην Π. Αττικής
31/08/2014 Categories: The Paper, Πολιτική  Tags: Δημήτρης Μπενίσης, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου
Τα σενάρια για το μέλλον του επιχειρηματία Δ. Μπενίση
dourou_mpenisis_aftodioikisiΓραφείο στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, Δημήτρης Μπενίσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις χθες ζητήθηκε από συγκεκριμένη παράταξη της περιφέρειας να «στριμωχθεί» συστεγαζόμενη με άλλη, προκειμένου να εξευρεθεί χώρος για τον κ. Μπενίση.

Ωστόσο, η αντίδραση των εκπροσώπων της συγκεκριμένης παράταξης που αντέτειναν ότι o σύντροφος της κ. Δούρου δεν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα στην Περιφέρεια Αττικής, απέτρεψε προς το παρόν τους σχεδιασμούς της νέας περιφερειάρχη: «Προς το παρόν», γιατί στην Κουμουνδούρου φημολογείται ότι ο Δ. Μπενίσης θα βρίσκεται πολύ κοντά στην κ. Δούρου κατά την άσκηση των καθηκόντων της: Δηλαδή, ότι θα προσληφθεί είτε ως ειδικός σύμβουλος της είτε ακόμη και ως εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας.


Αυτός είναι ο μέλλων σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ο Αλ. Μαντής εργάστηκε ως ναυτικός στην ποντοπόρο ναυτιλία, αλλά τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει τη λειτουργία του γραφείου της βουλευτή Α΄Αθηνών.

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306


Κόλαση με τον Τσίπρα στο Κόμο
07.09.2014 - 18:17  1 
Με μια σαμπάνια στο χέρι ο Τσίπρας τα είπε ένα χεράκι στα προσκοπάκια του συστήματος της Ευρώπης σε “κλειστή” και παρεϊστικη εκδήλωση σε υπερπολυτελείας Hotel στη Λίμνη Κόμο.

 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Κόλαση με τον Τσίπρα στο Κόμο
07.09.2014 - 18:17  1  
Με μια σαμπάνια στο χέρι ο Τσίπρας τα είπε ένα χεράκι στα προσκοπάκια του συστήματος της Ευρώπης σε “κλειστή” και παρεϊστικη εκδήλωση σε υπερπολυτελείας Hotel στη Λίμνη Κόμο.

Και τι θελεις να μας πεις ρε παπαρα? Καλα κανει κ πινει οτι γουσταρει. Ε ρε κομπλεξ ο τυπος. Φωτο εγω παντως δεν βλεπω να υποστιριξει τα οσα λεει-λες...!
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
ειδαμε το πως συμπαρασταθηκε το 2010 προτρεποντας μας να παμε στο δντ

οπως και την κυπρο που δεν της εδωσε 5 δις ευρω
Πριν υποστιριζες την κυβερνηση κ τωρα την κατηγορεις? Αναποφασιστος εισαι τυπε....
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Πριν υποστιριζες την κυβερνηση κ τωρα την κατηγορεις? Αναποφασιστος εισαι τυπε....

μα εισαι και γκαγκας

για τους ρωσους λεω

"ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ"


Oργή στην Μόσχα για την κυβέρνηση Σαμαρά - "Λυπούμαστε τον ελληνικό λαό"
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
"ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ"


Oργή στην Μόσχα για την κυβέρνηση Σαμαρά - "Λυπούμαστε τον ελληνικό λαό"

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στη Μόσχα για την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας που έλαβε η ΕΕ και δεν αποτελεί υπερβολή αν ειπωθεί ότι η νυν κυβέρνηση Σαμαρά είναι "καμμένη" σε ότι έχει να κάνει με τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Κυβερνητικοί συνομιλητές του defencenet.gr στην Μόσχα μετέφεραν ένα κλίμα πικρίας και οργής γα την συμπεριφορά της Αθήνας στην οποία δεν δίνουν καν το ελαφρυντικό της οικονομικής κατάστασης και της απώλειας τη δημοσινομικής κυριαρχίας.

Δηλαδή δεν δέχονται ως δικαιολογία το ότι η Ελλλάδα ελέγχεται και τυπικά από τις δυνάμεις που πλέον στέκονται εχθρικά απέναντ στην Ρωσία, από την αρχή της ουκρανικής κρίσης.

"Δεν υπήρχε κανένας λόγος και καμία αιτία η Ελλάδα να ακολουθήσει τέτοια στάση απέναντι στον μοναδικό λαό με τον οποίο έχει ουσιαστικούς δεσμούς, όπως η Ορθοδοξία. Χώρες οι οποίες είναι πολυ λιγότερο φιλικές προς την Ρωσία, όπως η Φινλανδία απέρριψαν τις κυρώσεις και διαχώρησαν την θέση τους".

Και καταλήγουν: "Ολα όμως έχουν το κόστος τους. Και η απόφαση της εληνικής κυβέρνησης να στραφεί κατά της Ρωσίας θα έχει και αυτή το δικό της κόστος. Λυπούμαστε που η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα συμπαρασύρει και τον ελληνικό λαό που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται στήριξη".

Ηδη στην χθεσινή συνάντηση στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, με παράγοντες της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας που έγινε με αίτημα της ελληνικής πλευράς με αντικείμενο το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, το κλίμα ήταν "παγωμένο". Να άρεται τις κυρώσεις που έχετε επιβάλλει αναίτια στην χώρα μας θα θα άρουμε το εμπάργκο" ήταν η απάντηση.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Σεργκέι Ντάνκβερτ, ήταν σαφής: "Οσο διαρκούν οι κυρώσεις, ούτε ένα ελληνικό προϊόν δεν θα μπει στη Ρωσία".

Αυτό που δεν έκανε η Αθήνα η οποία "είναι ξυπόλυτη στ'αγγάθια" και εντελεώς απροστάτευτη απέναντι στο ρωσικό εμπάργκο το έκαναν όμως άλλες χώρες.

Την παραμονή της συνάντησης στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, μιλώντας στον τηλεοπτικό φινλανδικό σταθμό Yle, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιβάλει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως ανταπάντηση.

Ο Στουμπ τόνισε ότι η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία της ΕΕ και στη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. "Η επιστολή μου προς αυτούς -δήλωσε συγκεκριμένα ο φινλανδός πρωθυπουργός- είχε δύο κύρια σημεία: Πρώτον, δεν πρόκειται να επιβάλλουμε κανενός είδους κυρώσεις ως αντίμετρα. Δεύτερον, ο γεωργικός τομέας μας έχει ανάγκη από βοήθεια". Επίσης, χαρακτήρισε "καλές και αμοιβαία επωφελείς" τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Στουμπ είπε ακόμα ότι "Οι καλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικότερες για τον φινλανδικό λαό, από ό,τι ο πόλεμος των κυρώσεων, τον οποίο δεν ξεκίνησε η Φινλανδία, και οι αιτίες του δεν συνδέονται με τη χώρα του".

Το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ρωσίας και Φιλανδίας ανήλθε στα 20 δις. δολάρια το 2012

Επίσης ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, κατηγορεί την ΕΕ διότι "Αυτή έκανε το πρώτο βήμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ρωσικές αντικυρώσεις. "Οι οποιεσδήποτε κυρώσεις -αναφέρει- είναι ένα ανούσιο και αναποτελεσματικό μέτρο, διότι, μετά από αυτές, έπονται αντίμετρα".

την ίδια στιγμή ο ηγέτης του ιταλικού κόμματος «Λέγκα του Βορρά», Ματέο Σαλβίνι, κάλεσε τις Βρυξέλλες να άρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Αυτός, μίλησε σε πολύ πιο συναισθηματικό τόνο σε σύγκριση με τους ηγέτες της Φιλανδίας και Τσεχίας, ωστόσο, είναι γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση στην Ιταλία -ακόμη και πριν από την επιβολή των ρωσικών αντικυρώσεων- κάθε άλλο παρά καλή ήταν. "Μόνον οι ανόητοι στις Βρυξέλλες και στη Ρώμη θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οικονομικές κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία. Ποιος θα αποζημιώσει τους παραγωγούς μας; Ο Ματέο Ρέντσι; Η Μέρκελ;», διερωτάται ο γραμματέας του κόμματος, υποστηρίζοντας «ότι πρέπει να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας".

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν στην Μόσχα είναι ότι η ελληνική πολιτική ελίτ, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα στο χάος και εξακολουθεί να κυβερνά μέχρι και σήμερα είναι σε ποσοστό 100% εξαρτώμενη από την Δύση με διάφορους τρόπους.

Και όσοι κάποια στιγμή αρθρώνουν κάποιες λέξεις συμπάθειεας προς τη Ρωσία το κάνουν απλά και μόνο για να ακουστούν θετικά απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος που διάκειται θετικά απέναντι στη Ρωσία.

Είναι γεγονός ότι και η κατάληξη της κυβέρνησης Καραμανλή και τα "παρατράγουδα" της εποχής (σχεδιασμός απόπειρας δολοφονίας, αμερικανικές υποκλοπές, κάψιμο των δασών το 2007 , τα Δεκεμbριανά του 2008 κλπ) έχουν τρομοκρατήσει τα έτσι ή αλλιώς φοβισμένα ανθρωπάκια που υποδύονται τους "πολιτικούς ηγέτες".

Εδώ έχει μερίδιο ευθύνης και η Μόσχα η οποία δεν ενίσχυσε τις εγχώριες φιλορωσικές δυνάμεις ποντάροντας στις καθεστωτικές πολιτικές πλατφόρμες που ήταν βέβαια ότι θα την "πουλούσαν" με την πρώτη ευκαιρία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

μάλιστα... οσονούπω και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ....
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η υπουργός που βόλεψε στο δημόσιο τον άνδρα της, την κόρη και την… κουμπάρα της!!!

Επίδειξη ακραίας οικογενειοκρατίας. Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό που την επέλεξε.

Σκηνικό ακραίου νεποτισμού και οικογενειακού βολέματος έχει στήσει η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος [size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]Σοφία Βούλτεψη[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size], προκαλώντας ουσιαστικώς το κοινό αίσθημα, σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι φτωχοποιημένη και η ανεργία στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Όπως αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη kontranews», αντί η κ. Βούλτεψη να θεωρήσει την τοποθέτησή της ως κυβερνητικής εκπροσώπου ως άλμα στην ούτως ή άλλως μικρή πολιτική της καρριέρα, την αξιολόγησε ως ευκαιρία να αποκαταστήσει και κάποιους οικείους της.

Και αυτό όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ανελάμβανε τα καθήκοντά του είχε κάνει συστάσεις στους υπουργούς να μη βολεύουν συγγενείς.

Έτσι τοποθέτησε τον συνταξιούχο σύζυγό της κ. Στάθη Αγγελόπουλο στο υπουργείο Τύπου, δίπλα της, σε ρόλο τοποτηρητή και, ουσιαστικώς, διευθυντή του γραφείου της. Μπορεί βεβαίως να μη πληρώνεται ο σύζυγος, αλλά διεκδικεί παρεμβατικό ρόλο σε ένα αντικείμενο το οποίο αγνοεί παντελώς. Με άλλα λόγια λύνει και δένει και, έτσι διαμορφώνεται ένα κλίμα που παραπέμπει στο παρελθόν και σε μικροκομματικής αντίληψης λειτουργίες των υπουργικών γραφείων.

Πλην της τοποθέτησης του συζύγου της, η κ. Βούλτεψη έχει φροντίσει να αποκαταστήσει και την κόρη της. Η οποία είναι υπάλληλος του Αθηναίκού Πρακτορείου και αποσπάστηκε από την μητέρα της στο πολιτικό γραφείο της και από εκεί έχει τοποθετηθεί στο Μαξίμου, εκτελώντας χρέη γραμματέως της.

Τέλος η κ. Βούλτεψη συμπλήρωσε το τρίγωνο των οικείων της με την ...κουμπάρα της την οποία απέσπασε στο υπουργείο και την προορίζει για διευθύντρια του γραφείου της!

Είναι τάχα θέμα ασφάλειας που επιλέγει συγγενείς της η κ. Βούλτεψη, επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη σε άλλους; Και πόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να την εξωθεί σε πράξεις με τις οποίες εκτίθεται αλλά και εκθέτει και όσους την επέλεξαν;;

Ερώτημα. Τα γνωρίζει αυτά το Μαξίμου; Και αν τα γνωρίζει πως τα ανέχεται;

Γιατί το Μαξίμου δείχνει επιλεκτική ευαισθησία λ.χ. στην υπόθεση Κουκοδήμου και ανέχεται τις προκλητικές ενέργειες της κ. Βούλτεψη; Απάντηση στην ενδεχόμενη ανοχή του πρωθυπουργικού γραφείου απέναντι στην κ. Βούλτεψη μπορεί να δώσει το γεγονός ότι δεν αντιδρά ούτε στη στάση της κυβερνητικής εκπροσώπου που δείχνει τελευταίως ότι γράφει το Μαξίμου στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Καμία ουσιαστική απάντηση από την υπουργό Τύπου για το δημοσίευμα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση αναφορικά με το δημοσίευμα της "Κυριακάτικης kontranews", παρά τις δημοσιογραφικές πιέσεις του Γιάννη Παπαγιάννη και του διευθυντή της εφημερίδας Αιμίλιου Λιάτσου.

και καλώς έπραξε...

(1) δεν επιβαρύνει ούτε ευρώ τον κρατικό κορβανά διότι αφενός μεν ο σύζυγος της δεν πληρώνεται οι δε άλλοι είναι ήδη υπάλληλοι του δημοσίου
(2) αφετέρου δεν μπορεί να αφήσει το γραφείο της έρμαιο στον κάθε τυχόν ΣΥΡΙΖΑίο υπάλληλο ο οποίος τυχαίνει να δουλεύει εκεί...

δικαίωμα της είναι να έχει δίπλα της ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης της.. και όχι τον πρώτο τυχόντα ο οποίος να βγάζει αποσπασματικά και όπως θέλει πληροφορίες και να διαδίδει ότι θέλει, όταν θέλει και όπως αυτός το θέλει...

δεν έχει βέβαια το δικαίωμα να επιβαρύνει το δημόσιο και δεν το έκανε... ΤΕΛΟΣ...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

μάλιστα..

τι προοπτικές έχει λοιπόν μια επιχείρηση που έχει ήδη φτάσει τα όρια της σε μια αγορά η οποία φθίνει σε μέγεθος και με ένα μονοπώλιο το οποίο σε δύο - τρία χρόνια παύει να υπάρχει...και επιπλέον έιναι φορτωμένη με προσωπικό το οποίο δεν μπορεί να το ξεφορτωθεί λόγω νομοθετικών περιορισμών ??

ΚΑΜΜΙΑ

τι προοπτικές έχει μια επιχείρηση η οποία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει σε μία αγορά η οποία δεν έχει ακόμη "αρμεχτεί" και στην οποία θα έχει εσαεί (τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και καμμιά δεκαπενταετία μετά) μονοπώλιο.. και στην οποία ο επενδυτής έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει το υφιστάμενο προσωπικό ??

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

να πως εξηγούνται οι διαφορές τιμών (και κερδών τα οποία φυσικά τα κρύβει ο τύπος που έκανε το γραφικό που ποστάρησες)...

 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
μάλιστα..

τι προοπτικές έχει λοιπόν μια επιχείρηση που έχει ήδη φτάσει τα όρια της σε μια αγορά η οποία φθίνει σε μέγεθος και με ένα μονοπώλιο το οποίο σε δύο - τρία χρόνια παύει να υπάρχει...και επιπλέον έιναι φορτωμένη με προσωπικό το οποίο δεν μπορεί να το ξεφορτωθεί λόγω νομοθετικών περιορισμών ??

ΚΑΜΜΙΑ

τι προοπτικές έχει μια επιχείρηση η οποία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει σε μία αγορά η οποία δεν έχει ακόμη "αρμεχτεί" και στην οποία θα έχει εσαεί (τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και καμμιά δεκαπενταετία μετά) μονοπώλιο.. και στην οποία ο επενδυτής έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει το υφιστάμενο προσωπικό ??

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

να πως εξηγούνται οι διαφορές τιμών (και κερδών τα οποία φυσικά τα κρύβει ο τύπος που έκανε το γραφικό που ποστάρησες)...
Δες τα σημερινα κερδη του ΟΠΑΠ σε σχεση με το ποσο που πουληθηκε κ ποτε θα γινει αποσβεσητου ποσου αυτου αιντε  ρε βλακα αιντε στο διαολο παπαρα...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δες τα σημερινα κερδη του ΟΠΑΠ σε σχεση με το ποσο που πουληθηκε κ ποτε θα γινει αποσβεσητου ποσου αυτου αιντε  ρε βλακα αιντε στο διαολο παπαρα...

επειδή ξέρω να διαβάζω ισολογισμούς καλύτερα από σένα σου λέω να μην προκαλείς...
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
και γιατί να τα ποστάρω εγώ και όχι εσύ που λες ότι είναι πολλά ??
Εσυ λες οτι εχω λαθος..οποτε ΕΑΝ μπορεις αποδειξετο με προσφατα στοιχεια απο τοτε που πουληθηκε..
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δες τα σημερινα κερδη του ΟΠΑΠ σε σχεση με το ποσο που πουληθηκε κ ποτε θα γινει αποσβεσητου ποσου αυτου αιντε  ρε βλακα αιντε στο διαολο παπαρα...

ελα παίκτη μου ...

                                            2013         2012
Τζίρος                               3,711,05  3,971,628
Μικτα Κέρδη                     1,219,923  1,302,110
Φόροι 30%                         345,401             0
Οργανικά Κέρδη                 177,601 626,869
Κέρδη προ φόρων                 187,756 628,232
Φόρος Εισοδήματος                   48,718 127,352
Καθαρά Κέρδη                         141,115 505,487
Συνολική πρόσοδος Δημοσίου 486,516 127,352

 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
ελα παίκτη μου ...

                                            2013         2012
Τζίρος                               3,711,05  3,971,628
Μικτα Κέρδη                     1,219,923  1,302,110
Φόροι 30%                         345,401             0
Οργανικά Κέρδη                 177,601 626,869
Κέρδη προ φόρων                 187,756 628,232
Φόρος Εισοδήματος                   48,718 127,352
Καθαρά Κέρδη                         141,115 505,487
Συνολική πρόσοδος Δημοσίου 486,516 127,352

Δες ξανα την ερωητηση κανει τις πραξεις κ ελα ξανα να δωσεις μαθημα
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δες ξανα την ερωητηση κανει τις πραξεις κ ελα ξανα να δωσεις μαθημα

με 141 μύρια κέρδη και 650 εκατομύρια επενδύσεις απόσβεση θα γίνει σε μια δεκαπενταετία (και λίγο λέω γιατί στο ενδιάμεσο θα χρειαστούν ένα κάρο επενδύσεις και θα φύγει και το μονοπώλιο)... αει σύρε παραπέρα που έμαθες στο δημοτικό διαίρεση και ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι είναι κέρδος...
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
με 141 μύρια κέρδη και 650 εκατομύρια επενδύσεις απόσβεση θα γίνει σε μια δεκαπενταετία (και λίγο λέω γιατί στο ενδιάμεσο θα χρειαστούν ένα κάρο επενδύσεις και θα φύγει και το μονοπώλιο)... αει σύρε παραπέρα που έμαθες στο δημοτικό διαίρεση και ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι είναι κέρδος...
Δεν πειραζει εχουμε εσενα τον παντωγνωστη βλακα τον 86,000 λιρων το χρονο
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
με 141 μύρια κέρδη και 650 εκατομύρια επενδύσεις απόσβεση θα γίνει σε μια δεκαπενταετία (και λίγο λέω γιατί στο ενδιάμεσο θα χρειαστούν ένα κάρο επενδύσεις και θα φύγει και το μονοπώλιο)... αει σύρε παραπέρα που έμαθες στο δημοτικό διαίρεση και ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι είναι κέρδος...



:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom