tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Γιατί, μήπως απάντησε ο άλλος ένθερμος υποστηρικτής του δόγματος "Νόμος & Τάξη", ο τραβατρόμπας; Μας φλόμωσε στις μαλακίες όλο το πρωί αλλά την άποψη του για το θεματάκι "ξέχασε" να μας την πει.
πάμε λοιπόν γιατί μόλις τώρα μπήκα στο σπίτι...
μιλάμε για τις καθαρίστριες .. βγήκε μια απόφαση ενός πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο υποχρεώνει το δημόσιο να τις επαναπροσλάβει... κατά αυτής της απόφασης το δημόσιο προχώρησε σε ένδικα μέσα και επειδή η απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή ζήτησε με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να μην ισχύσει αυτό... σύμφωνα με τον νόμο μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα(εντός είκοσι ημερών δηλαδή) και να βγεί η σχετική απόφαση το κράτος πρέπει να τις προσλάβει και αν τυχόν δικαιωθεί και τα ασφαλιστικά μέτρα του δώσουν το δικαίωμα να μην τις προσλάβει να τις διώξει και να του επιστρέψουν το μηνιάτικο που πήραν ...
στην αντίθετη περίπτωση πρέπει να τις προσλάβει και να τις πληρώσει από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτό της απόφασης..ς .
είμαι της άποψης ότι το κράτος πρέπει να καταβάλει τα μεροκάματα χωρίς να τις προσλάβει και να τις βάλει να δουλέψουν μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και αν τα κερδίσει να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων που τους έδωσε... αν όχι να τις βάλει να δουλέψουν και να τις πληρώνει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης...
σε κάθε περίπτωση αν κερδίσουν το χρήμα το δικαιούνται από την ημερομηνία που κοινοποιήθηκε η πρωτόδικη απόφαση...
αν τις πληρώσει και κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και φυσικα ζητήσει ως οφείλει το χρήμα πίσω τότε να δείτε κλαψομούνιασμα που έχει να πέσει...
και σε κάθε περίπτωση την άποψη μου σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με κάτι τέτοιες βοηθητικές υπηρεσίες στο δημόσιο την έχω προ πολλού πεί...
δεν είναι δουλειά του κρατους να καθαρίζει κτίρια ούτε να μαζεύει σκουπίδια ούτε να κάνει "εκτελούνται μεταφορές" ή τον κούριερ... οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να δοθούνε σε ιδιώτες... ακόμη ακόμη και η είσπραξη των οφειλών από τους μπαταχτσήδες...