"Με την άνοδο του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε αναπάντεχα με τον παλιό συγκάτοικο του από την Βεσπούσια Γιωργάκη. Ο ενθουσιασμός τους για την συνάντηση ήταν τεράστιος. Μαζί έδωσαν όρκους αιώνιας φιλίας και πίστης. Ο Γιωργάκης του ανταπέδωσε την αγάπη σε πολλαπλάσιο βαθμό και σε μυστική τους συνάντηση του δήλωσε ότι θα βάλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ για να τον κάνει Πρωθυπουργό. Η χαρά του Αντώνη έφτασε στα ύψη. Τέτοια ευτυχία δεν μπορούσε να φανταστεί στην ζωή του. Ο Γιωργάκης του έδωσε φιλική συμβουλή να αναλάβει την ηγεσία του αντιμνημονιακού αγώνα και ο ίδιος θα τον βοηθούσε με όλες του τις δυνάμεις, πρόταση που ο Αντώνης δέχτηκε με τρελή χαρά. Με την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο έγινε σαν αρχηγός του αντιμνημονιακού αγώνα ο υπερασπιστής των αδυνάτων, η μεγάλη ελπίδα των καταπιεσμένων και όλη η Ελλάδα έπεσε στα πόδια του μεγάλου Μεσσήνιου φιλάνθρωπου σωτήρα, αγαπημένα του συνθήματα :
Μόνο εγώ μπορώ να σας σώσω γιατί είμαι πατριώτης όλοι οι άλλοι εκτός απο μένα είναι προδότες
Εγώ έριξα τον δράκουλα των Καρπαθίων κόμη Μ γι'αυτό μόνο εγώ μπορώ
Έξω απο το προδοτικό μνημόνιο
Εγώ δέν ψήφισα ποτέ το μνημόνιο
Το Ζάππειο είχε όλες της λύσεις απο Ζάππειο 1 μέχρι Ζάππειο 10
Ρουφιάνα Μέρκελ όταν γίνω πρωθυπουργός εγώ που είμαι πατριώτης θα σου δείξω
Λύστε μου τα χέρια να κυβερνήσω να δείτε ποιός είμαι
Ο καταπιεσμένος απο το μνημόνιο Ελληνικός λαός ακούγοντας τα συνθήματα απο τον μεγάλο Μεσσήνιο φωστήρα έπεσε σε τρελό παραλήρημα, το σύνθημα ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ έγινε έργο, έπαιξε με τεράστιες τιμές σε όλα τα νυχτερινά θέατρα της Αθήνας. Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή σημαδεύτηκε απο μιά εντυπωσιακή κωλοτούμπα η οποία ξεπέρασε κατά πολύ την μεγαλύτερη που έχει πετύχει ποτέ αθλητής σε Ολυμπιακούς αγώνες όλοι οι θεατές τον κοίταζαν ώρες ολόκληρες άναυδοι να αιωρείται στον αέρα η εμπειρία όσων έτυχε να τον παρακολουθήσουν ήταν ανεπανάληπτη. Οι εντυπωσιακές αθλητικές επιδόσεις του στο άλμα του εξασφάλισαν 5 χρυσά μετάλλια, και βαθμό 11 στην ενόργανη γυμναστική με άριστα το 10 ξεπερνώντας ακόμα και τις επιδόσεις της θρυλικής Νάντιας Κομανέτσι ο δρόμος για την πρωθυπουργία ήταν πλέον μπροστά του μέσα στην τρελή χαρά και τον ενθουσιασμό πλάκωσε στα φιλιά τον φίλο του τον Γιωργάκη. Μετά τους χρυσούς τίτλους του Αντώνη του υπερπατριώτη, του Αντώνη του διοπτροφόρου και του Αντώνη του Κύκλωπα η εντυπωσιακή κωλοτούμπα του εξασφάλισε έναν ακόμα τίτλο τον πιό πολύτιμο όλων τον τίτλο του Αντώνη Κομανέτσι που τον πρόσθεσε στο επώνυμο του απο τότε είναι γνωστός σαν Αντώνης Σαμαράς Κομανέτσι. Η εκπληκτική του επιτυχία με την κατάρριψη όλων των προηγούμενων παγκόσμιων ρεκόρ στο άλμα του άνοιξε αμέσως τον δρόμο για το πρωθυπουργιλίκι που ήταν πάντοτε το μεγάλο του όνειρο, απο την υπερβολική του χαρά σκόνταψε στα σκαλοπάτια του Μαξίμου με αποτέλεσμα να έχει ένα μικρό παροδικό ατύχημα χτυπώντας στο ένα μάτι."