Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 391K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

• 1-2

Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

Ψήφοι: 45 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί οδηγούνται οριστικά σε απόλυση, γεγονός που το επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με τον κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε στους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για όσους τέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, ενώ σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα, ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους

Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει λόγο για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν, αναφέροντας μεταξύ των άλλων: «Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις. Το σπίτι του διπλανού κάηκε και η φωτιά μπήκε στο σπίτι του "καθένα". Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων της εγκληματικής συμμορίας που μας κυβερνά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι η τρόικα ζητούσε 9.500 απολύσεις και το υπουργείο κατάφερε έπειτα από αξιολόγηση των δομών του να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί. Ο κ. Αρβανιτόπουλος προσδιόρισε τον αριθμό των καθηγητών που απειλούνται με απόλυση σε 200 και ανέφερε ότι γίνεται μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή τους, όμως υπάρχουν δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «δεσμεύσεις του παρελθόντος».

Ο αριθμός των απολυθέντων, όμως, αναμένεται να ξεπεράσει τους 200. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι σε πολλούς πίνακες. Για παράδειγμα, εκπαιδευτικοί με δεύτερο πτυχίο μπορεί να δεχθούν θέσεις σε ΙΕΚ, ΣΕΚ ή βρεφονηπιακούς σταθμούς οδηγώντας στην απόλυση συναδέλφους τους, ενώ από την άλλη πλευρά θα μείνουν κενές θέσεις.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ζάππειο 2: Όλη η ομιλεία του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία-προτάσεις

– Πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια. Με εξαίρεση υπέρ-επείγουσες ανάγκες όπου χρειάζεται. Μετά τα τρία χρόνια, να εφαρμοστεί ο κανόνας: ένας προσλαμβάνεται για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται. [size=20pt]Όχι απολύσεις![/size]

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Τι να γινει Γιαννη μου, αυτη ειναι η ποιοτικη διαφορα.
Ο Ανδρεας μοιραζε δανεικα, και ο Σαμαρας πλεονασματα.

Καλά δεν τα έδωσε και από την προίκα της Γεωργίας! Μας ξέσκισε στους φόρους γι αυτό το έρμο το "πρωτογενές πλεόνασμα"...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Καλά δεν τα έδωσε και από την προίκα της Γεωργίας! Μας ξέσκισε στους φόρους γι αυτό το έρμο το "πρωτογενές πλεόνασμα"...
Απο πού ακριβως θα εβγαινε το πλεονασμα αν οχι απο φορους?
Εχω μεγαλη περιεργεια να ακουσω ποια άλλη ειναι η πηγη εσοδων ενος κρατους.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Η "άλλη πηγή" του πλεονάσματος αγορίνα μου είναι η μείωση των εξόδων. ;)
Στην Ελλάδα το δημόσια έξοδα είναι περίπου το μισό ΑΕΠ κι αυτό σημαίνει συνολική φορολογία κάθε "παραγωγικού" πολίτη αυτής της χώρας 50%!! Αυτό δε μαθηματικά ογηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, πτώση του ΑΕΠ και αύξηση της φορολογίας ΠΑΝΩ κι από το 50%, αν δεν έχουμε όρεξη να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες, που φαίνεται πως δεν έχουμε.

Θα μου πεις εδώ ο Σύριζα λέει να τις αυξήσει...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

από τις κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις.... αυτές της στρατηγικής σημασίας.. τα ασημικά μας ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε που τα πούλησε για να πληρώσει τους δανειστές ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

:grin:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

– Για τα καύσιμα, θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επί πλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Έχουμε γίνει η ακριβότερη χώρα σε καύσιμα σε όλη την Ευρώπη.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
από τις κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις.... αυτές της στρατηγικής σημασίας.. τα ασημικά μας ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε που τα πούλησε για να πληρώσει τους δανειστές ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

:grin:

Να πουλήσει και τα ασημικά και τα χρυσαφικά και τα μπαρουτοκαπνισμένα του το κράτος, παρά να πουλήσω εγώ τα δικά μου για να πληρώνω υπέρογκους φόρους!
Επί τέλους το κράτος έπεσε έξω, εγώ τα οικονομικά μου μια χαρά τα είχα τακτοποιημένα...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

– Για τα καύσιμα, θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επί πλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Έχουμε γίνει η ακριβότερη χώρα σε καύσιμα σε όλη την Ευρώπη.

Aν εννοείς πως το λάθος της κυβέρνησης είναι πως συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχεις απόλυτο δίκιο!

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο 3

Διαρθρωτικές αλλαγές

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για «διαρθρωτικές αλλαγές χΧωρίς τις οποίες δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε άλλο», όπως χτύπημα της γραφειοκρατίας, μικρή κυβέρνηση 15 υπουργείων «με στόχο τα 10 στην τετραετία», συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου και αξιοποίηση «των καλύτερων Ελλήνων».

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

19 ζωη ναχουν :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
«ΖΑΠΠΕΙΟ 3»
Σαμαράς: Τέλος στις οριζόντιες περικοπές, μαχαίρι στο σπάταλο κράτος

Περικοπή σπατάλης και διασφάλιση 13ου και 14ου μισθού: «Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει άφθονη. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει το πάρτι στο ΙΚΑ τελευταία. Ή τα επιδόματα και τις συντάξεις μαϊμού. (...) Δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.

γατακια να βαλω και αλλα η αρχιζει να μουδιαζει το σωμα;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Να βάλεις όσα θέλεις ρε Τζώνυ, αλλά αυτά να τα λέω εγώ! Όχι να τα λες κι εσύ που υποστηρίζεις αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και την λες σ' αυτούς που δεν έχουν την τόλμη να το λύσουν...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αφου εχω την αδεια :2funny: :2funny:

«Αδύνατη η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ»
Τέλος ο κ. Σαμαράς απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με μία σειρά ρητορικών ερωτημάτων.
•Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;
•Μπορώ να αλλάξω ένα υπουργό, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης;
•Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;
•Μπορώ να φτιάξω ένα ευέλικτο κράτος μαζί με εκείνους που θέλουν το κράτος τεράστιο, ανεύθυνο, παλαιοκομματικό και τελικά επικίνδυνο;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
αφου εχω την αδεια :2funny: :2funny:

«Αδύνατη η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ»
Τέλος ο κ. Σαμαράς απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με μία σειρά ρητορικών ερωτημάτων.
•Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;
•Μπορώ να αλλάξω ένα υπουργό, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης;
•Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;
•Μπορώ να φτιάξω ένα ευέλικτο κράτος μαζί με εκείνους που θέλουν το κράτος τεράστιο, ανεύθυνο, παλαιοκομματικό και τελικά επικίνδυνο;

Καλά, τώρα πες του να ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με τον Τσύριζα και να είναι και αντιπρόεδρος και ΥΠ.ΕΞ του προέδρου του 15μελούς, να γελάσουμε. :)

Αυτό δε με την μείωση των φόρων ήταν όντως απολαυστικό!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Πι-ξι εγώ την υπογραφή την έχω βάλει από καιρό, μην λένε μετά πως δεν τα έλεγε κανένας...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αλεξ υπαρχει ενα θεματακι τωρα που το θυμηθηκα

Ποια επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς; - Δείτε τη λίστα

Υπάρχουν αλήθεια περισσότεροι ψυχοπαθείς σε κάποια επαγγέλματα; Οι επιστήμονες απαντούν καταφατικά

Η μειωμένη αίσθηση του φόβου, η ψυχρή αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων, ο εγωκεντρισμός, η παρορμητικότητα, είναι μερικά από τα στοιχεία που οι ψυχίατροι θα μπορούσαν να αποδώσουν σε έναν ψυχοπαθή. Ποια όμως είναι τα επαγγέλματα που οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς;

Την πρωτιά στον επικίνδυνο κατάλογο έχουν οι:
1. Οι Γενικοί Διευθυντές των επιχειρήσεων και έπονται:
[size=20pt]2. Δικηγόροι[/size]
3. Εργαζόμενοι σε ραδιόφωνο και τηλεόραση
4. Πωλητές
5. Χειρουργοί
6. Δημοσιογράφοι
7. Αστυνομικοί
8. Ιερείς
9. Σεφ
10. Δημόσιοι υπάλληλοι

μην σε δουμε καμμια μερα με

http://[URL unfurl="true"]www.tempo.gr/images/stories/images2/zourlomandias_8394567.jpg[/img[/URL]]

:2funny:  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
[/quote]

εγω προειδοποιησα

ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Κριτικές
7
Like
57
Πόντοι
16
«Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη νέα Ελλάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα «αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της, και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν» υπογραμμίζει στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός.

Τέλος, επισημαίνει: «Διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας, όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, τα προεξοφλούσαν και τα επιδίωκαν» και προσθέτει: «Ένα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μια νέα εποχή ξεκινά για τη χώρα μας. Που θα απελευθερώσει πλέον το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της. Και θα γίνει αληθινό υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ευημερίας».

Ο  τυπος  τελικα  μας  εχει  για  ΠΟΛΥ  μα παρα  ΠΟΛΥ  ΜΑΛΑΚΕΣ..........

ΣΚΑΤΑ  ΣΤΟΝ  ΤΑΦΟ ΣΟΥ  ΚΑΡΙΟΛΗ  ΣΑΜΑΡΑ............

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom