σε μαγαζι μου το εκαναν και μαλιστα όπως είπα ήταν ο σκληρος του υπολογιστη που δουλευα στο γραφείο και αρα είχα και πιο σημαντικα αρχεία ( και αν εχει σημασία δύο νεαρά παιδιά το είχαν)
τωρα είναι εξωτερικος που τον χρησιμοποιούσα σαν αποθηκευτικο χώρο που έσωζα διαφορα που περίσσευαν.
Ακριβως αυτή η εκβιαστικη λογική των "εταιριών" ( αβεε κ αι πανω)
είναι που
ο λόγος που ελαχιστοι επιλεγουν να το κανουν.
Στο έφτιαξαν με κάποιο πρόγραμμα,αν το έψαχνες το έκανες και μόνο σου.Αν όμως η ζημιά απαιτούσε να ανοιξουν τον δίσκο τότε παπάρια θα έφτιαχναν.Απαιτεί ειδικό πανάκριβο εξοπλισμό που ελάχιστοι έχουν.
Αλήθεια πόσο χρόνο τους πήρε να σου επαναφέρουν τα δεδομένα σου;
Μου έχουν τύχει αρκετές περιπτώσεις με δικούς μου δίσκους.Περιπτώσεις που μπόρεσα να επαναφέρω μόνος μου τα αρχεία με πρόγραμμα που βρήκα στον ιντερνετ,περίπτωση που βρίσκονταν τα αρχεία αλλά με αλλαγμένα ονόματα και έπρεπε να τα αντιστοιχίσουν με τα σωστά,και περίπτωση που έπρεπε να αλλαχτεί η πλακέτα του δίσκου για να δουλέψει.Και φυσικά περίπτωση που έιχε εσωτερική ζημια που απαιτουσε άνοιγμα και αλλαγή κάτι απο το εσωτερικό.Τα πρώτα ήταν φτηνά ή και τζάμπα,το τελευταίο όχι οπότε ενεργοποίησα backup μια εβδομάδας,αφού είχα και αυτό τυχερός ήμουν
.
Παντα μιλάμε για δίσκους της δουλειάς με δεδομένα απο εμπορικό προγραμμα,ότι άλλο να ήταν το ξανάβρισκα.
recuva,easus μου έρχονται στο μυαλό αλλά σίγουρα ήταν και άλλα προγράμματα που χρησιμοποίησα και δεν τα θυμάμαι.
Και ναι δοκίμασα και κατάψυξη αλλά δεν