Αυτός ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μιλάς για την Αγγλία δείχνει μόνο πόσα λίγα γνωρίζεις. Ούτε περνάει από το μυαλό σου ότι όσον αφορά την οικονομία, η Αγγλία έχει ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΕΠ από τη Ρωσία, η οποία έχει μικρότερο ΑΕΠ από την Ιταλία, τον Καναδά και τη Νότια Κορέα. Σκέψου το λίγο: η Νότια Κορέα είναι πιο πλούσια από όλη τη Ρωσία. Όπως και πολλοί άλλοι, παρασέρνεσαι από το πρόσφατο παρελθόν και νομίζεις τη Ρωσία ως μια κανονική συνέχεια της ΕΣΣΔ, που βέβαια δεν είναι ούτε κατά διάνοια. Η Ρωσία είναι Ο,ΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ από την ΕΣΣΔ, γιατί η ΕΣΣΔ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ. Σήμερα η Ρωσία είναι μια μεγαλομεσαία χώρα, που ό,τι ένοπλες δυνάμεις έχει τις έχει από το παλιό σοβιετικό καθεστώς. Που σημαίνει πως είναι τρεις δεκαετίες και βάλε παλιατζούρα. Σε σχέση με την Αγγλία, βγαίνει πολύ ζημιωμένη από τη σύγκριση. Όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, οι δύο χώρες ξοδεύουν το ίδιο ποσό (αλλά όπως είπαμε, η Αγγλία είναι δύο φορές πλουσιότερη). Θα μου πεις, η Ρωσία έχει πυρηνικά, σωστά; Ναι, αλλά και το Βασιλικό Ναυτικό έχει πυρηνικά και μάλιστα επαρκούν για να στείλει τη Ρωσία στη νεολιθική εποχή. Θα μου πεις, η Ρωσία έχει πολύ περισσότερο πληθυσμό. Ε όχι και τόσο: η Ρωσία είναι 146 εκατομμύρια και η Αγγλία είναι 68. Θα μου πεις, η Ρωσία έχει πολύ μεγαλύτερο ναυτικό από την Αγγλία. Κοίτα όμως που είναι εντελώς παρωχημένο και δεν είναι ικανοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ουκρανικούς πυραύλους. Πού να πάνε να τα βάλουν με τους Άγγλους, που δεν έχουν χάσει ναυμαχία εδώ και τέσσερις αιώνες; Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι το καθεστώς Πούτιν δεν αναγεννούσε πραγματικά τη δύναμη της Ρωσίας, αλλά συγκάλυπτε τη συνεχιζόμενη βαθιά παρακμή.
Το ξέρεις ότι η Ρωσία έχει μικρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Ελλάδα; Αν η Ελλάδα είναι φτωχή με 20870 κατά κεφαλήν εισόδημα, η Ρωσία με 14670 τι είναι; Παρεπιπτόντως, η Αγγλία έχει 47320. Για πες τώρα, ποιος πεινάει;