φυσικά δεν θεωρώ όλους τους Ουκρανούς ναζί. οι ναζί είναι όντως μικρό ποσοστό
όμως εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια του λαού και την δυσαρέσκεια για τους διεφθαρμένους πολιτικούς κατάφεραν να τους πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι Ρώσοι. γιατί ως γνωστόν ο φασισμός εκκολάπτεται στον κακομοίρη που του πουλά το όνειρο της καλύτερης ζωής και της πάταξης όσων φταίνε για τη δυστυχία του . επίσης αν και αναλογικά λίγοι οι ακροδεξιοί κατάφεραν να καβατζωσιυν νευραλγικές θέσεις σε στρατό δημόσια διοίκηση αστυνομία κτλ....
για λύπη είναι η Ουκρανία και ο λαός της γιατί γίνανε το εύκολο πιόνι για να κάνουν τα παιχνίδια τους οι Αμερικάνοι και τώρα καταστρέφεται η χώρα τους .
μην ξεχνάς πόσα εκατομμύρια Ουκρανοί χουν σαν μετανάστες σε όλο τον κόσμο λόγω φτώχειας.
η Ρωσία φυσικά κάνει εισβολή σε κυρίαρχο κράτος
με την πρόφαση της προστασίας των ρωσοφωνων τους οποίους προσωπικά νομίζω τους έχει χεσμενους. απλά θέλει ζωτικό χώρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και όλη την ακτογραμμή της Ουκρανίας για γεωστρατηγικός και οικονομικούς λόγους.
το ίδιο αν όχι χειρότερο θα έκαναν οι ΗΠΑ σε αντίστοιχη περίπτωση. εδώ πήγαν στην άλλη άκρη για πόλεμο (Κορέα Παναμά Αφγανιστάν Λιβύη Ιράκ Βιετνάμ) δεν θα το έκανε η Ρωσία στο μαλακό υπογάστριο της εχωνταςωμσλιστα ρωσικό και ρωσοφωνο πληθυσμο εκει?
όσον αφορά το ντονμπας και όλα τα δεινά που πέρασε εκεί ο κόσμος από το 2014 τι περίμενες εσύ??? για πλάκα πήρε εκεί ο κόσμος τα όπλα,? ήθελαν πόλεμο για την πλάκα τους?
1. σχετικά με τους ουκρανούς ναζί λες πως αν και λίγοι, «καβάτζωσαν νευραλγικές θέσεις σε σε στρατό δημόσια διοίκηση αστυνομία». δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα όχι στον βαθμό που χρυσαυγίτες υπάρχουν εντός δικής μας αστυνομίας, στρατού, διοίκησης κλπ
Ακόμα και το τάγμα Αζόφ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν πριν κάποια χρόνια. διάβασε αν σε ενδιαφέρει σχετικά:
Το Τάγμα Αζόφ και η ηθική αναβλητικότητα της Δύσης | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Azov Movement/Azov Regiment και τον ρόλο του στον #πόλεμος στην #Ουκρανία, μύθοι και αλήθειες Thread: #Πουτιν #Πολεμος_στην_Ουκρανια #Ουκρανία #πολεμος #Ουκρανικό #Ρωσια #Ρωσικη_εισβολη_στην_Ουκρανια #UkraineUnderAttack #ukraine
typefully.com
(σου δίνω δύο πηγές, η μία κεντροδεξιά και η άλλη αριστερή για να μην λες ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση σε όλο αυτό)
2. μη ξεχνάς και πόσα εκατομμύρια (πιο πολλά) ρώσοι έχουν μεταναστεύσει λόγω φτώχειας. με την ίδια λογική, θα έπρεπε να λυπάσαι και την ρωσία και τον λαό της που έγινε πιόνι του πούτιν που τους φτωχοποιεί διαρκώς.
3. συμφωνούμε σε αυτό και βλέπω ότι το καταδικάζεις κιόλας. πως από αυτή την άποψη, φτάνεις στο σημείο να χαίρεσαι με νεκρούς ουκρανούς στρατιώτες;
4. δεν μπαίνω στο παιχνίδι να συγκρίνω ιμπεριαλισμούς. όσο ήμουν κατά της αμερικής σε αφγανιστάν, ιράκ κλπ άλλο τόσο είμαι κατά της ρωσίας την δεδομένη στιγμή. τώρα Κορέα, Βιετνάμ κλπ είναι παλιές ιστορίες και αν θυμάσαι καλά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ξεκίνησαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο. Εσύ υποστηρίζεις πάντα τους αμερικάνους και τώρα υπερασπίζεσαι τους ρώσους; Εγώ υποστηρίζω πάντα αυτόν που θεωρώ ότι έχει το δίκιο. Στην δεδομένη ποιος έχει το δίκιο; αυτός που αμύνεται για την πατρίδα του ή αυτός που κάνει επεκτατικό πόλεμο για γεωστρατηγικούς και οικονομικούς λόγους όπως είπες;
5. Όσον αφορά το Ντονμπάς, επειδή εσύ ο ίδιος είπες πιο πάνω ότι στην ουσία χέστηκε η Ρωσία για την μειονότητα καταλαβαίνεις μόνο από αυτό ότι χέστηκε και για την όποια 'καταπίεση'. την χρησιμοποίησε μόνο ως αφορμή για την εισβολή. με πολλή πολλή πολλή προπαγάνδα και fake news.
διάβασε επίσης μια πολύ καλή έρευνα (πάλι από αριστερό μέσο, δεν είμαι αριστερός, ελπίζω να με έχεις πετύχει και σε άλλες πολιτικές συζητήσεις) που λέει κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για το Ντονιέτσκ και για κάποια κεντρικά πρόσωπα της ρωσικής μειονότητας:
(κάποια στιγμή θα σου βάλω και άλλα)