Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Αγαπητε Ιωαννη, ολοι ξερουμε οτι σε εναν πολεμο το πρωτο που πεθαινει ειναι η αληθεια. Δεν εχουμε την αξιωση απο κανεναν αντιμαχομενο να λεει την αληθεια, ούτε το περιμενουμε. Ομως ο υπερτονισμός της αμφιπλευρης ψευτιας, καπου ξεπλενει τον επιτιθεμενο, αυτο αισθανομαι.
ίσως λοιπόν τα συναισθήματά σου να μην αποτυπώνουν επακριβώς την πραγματικότητα. Η Ρωσία επετέθη, τελεία. Όπως εδώ και αμέτρητες γενιές οι ομάδες των Σάπιενς επιτίθενται η μία στην άλλη. Δεν ήταν δίκαιες οι εκστρατείες των Μογγόλων, ή του Ισλάμ. Τις έκαναν. Όπως όταν ο Μέγα Αλέκος κατάλαβε πως μπορεί να συντρίψει τους Πέρσες, αφού στην αρχή μόνοι τους οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς τους νίκησαν και στη συνέχεια οι ενωμένοι Έλληνες απέκρουσαν και τη Β΄ Εισβολή τους. Άλλες φορές οι επιτιθέμενοι τρώνε τα μούτρα τους, άλλες φορές νικάνε. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
ίσως λοιπόν τα συναισθήματά σου να μην αποτυπώνουν επακριβώς την πραγματικότητα. Η Ρωσία επετέθη, τελεία. Όπως εδώ και αμέτρητες γενιές οι ομάδες των Σάπιενς επιτίθενται η μία στην άλλη. Δεν ήταν δίκαιες οι εκστρατείες των Μογγόλων, ή του Ισλάμ. Τις έκαναν. Όπως όταν ο Μέγα Αλέκος κατάλαβε πως μπορεί να συντρίψει τους Πέρσες, αφού στην αρχή μόνοι τους οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς τους νίκησαν και στη συνέχεια οι ενωμένοι Έλληνες απέκρουσαν και τη Β΄ Εισβολή τους. Άλλες φορές οι επιτιθέμενοι τρώνε τα μούτρα τους, άλλες φορές νικάνε. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα
Εξαρτάται από ποια πλευρά της ιστορίας σου "έχουν πει" ότι πρέπει να είσαι :wink:

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.255
Πόντοι
506
Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, «φίλη» της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που να μην είναι φτωχή, υποανάπτυκτη , διεφθαρμένη ! Δεν υπάρχει γείτονας της Ρωσίας που να μην έχει υποφέρει από τις αυτοκρατορικές της βλέψεις! Απλα δεν υπάρχει !

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Τι λογυδριο ειναι αυτο ρε Σατανα...

Τι εχετε παθει ρε τυπε ολοι εσεις...Σιγα μην μοιρασουν και i pad να παιξουν fortnight αντι να ασχολουνται με ψησιμο αρνιου...

Απλα δειχνεις ποσο μονος νιωθεις και μας το περνας για προοδευτισμο,γιατι εαν δεν ενιωθες,θα ηξερες οτι στις μερες αυτες που διανυουμε,μετα απο δυο χρονια καταναγκαστικων και αχρηστων lockdown ο ανθρωπος εχει την αναγκη να ξαναεπιστρεψει στην εξοχη,να δει ανθρωπους που θα του στεκοταν σε μια δυσκολη στιγμη και να συνεχισει τα εθιμα (σε οποιον βαθμο) καταγραφοντας εικονες στον "σκληρο δισκο" του μυαλου που θα τον γεμιζουν το υπολοιπο διαστημα
δεν βλέπουν όλοι με το ίδιο μάτι τα γεγονότα τύπε. Εγώ έχω πανέμορφες εικόνες από Πάσχα στα Σπάτα (ο Νονός της Αδελφής μου ήταν Σπαταναίος), το γύρισμα της σούβλας από τους άντρες, τις μυρωδιές της φύσης και τα ζώα (αρνιά, κατσίκια, γαλοπούλες, γάιδαροι) που στο μυαλό μας ήταν κάτι σαν αντιλόπες και Βούβαλοι. Αυτή την παράδοση τη συνεχίσαμε με την αδελφή μου, κάθε Πάσχα πάμε σε αυτήν, τη Δευτέρα του Πάσχα έρχονται αυτοί σε μας. Ψησταριά από Πράκτικερ, μοτέρ τώρα πια. Ένας κολλητός μου όμως κάνει ακριβώς αυτό που είπε ο Άλεξ. Κλείνει τραπέζι σε Οικογενειακή Ταβέρνα (τον γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες) και γλυτώνει όλη τη φασαρία. Αυτό που εγώ θεωρώ μυσταγωγία και ομορφιά, άλλοι το θεωρούν περιττό κόπο χωρίς την ανάλογη ικανοποίηση. Περί ορέξεως λόγος ουδείς

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Πες μας και για τον Αμερικανο-Μεξικανικό πόλεμο του 1848 ρε νούμερο.
ναι. Ακριβώς η ίδια επιθυμία για κυριαρχία υπήρχε. Όπως και σε κάθε Πόλεμο, άλλωστε. Αν και πολύ παλιά έχω την αίσθηση πως κάποιοι Ηγέτες που είχαν καβαλήσει το καλάμι, έκαναν πολέμους μόνο για να ικανοποιήσουν το Εγώ τους, χωρίς το κέρδος του Πολέμου να δικαιολογεί τα έξοδα. Ο Κροίσος ας πούμε όταν επιτέθηκε εναντίον των Περσών. Δεν είχε να κερδίσει κάτι, και διακινδύνευε να χάσει τα πάντα. Τον ήπιε. Οι Πέρσες όταν πήγαν να πάρουν τον Μέλανα ζωμό από τους Σπαρτιάτες

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.255
Πόντοι
506
Το δίδαγμα του πολεμου της Ουκρανίας είναι οτι και οι κλοουν μπορούν να γίνουν πρόεδροι πετυχημένοι και οι πρόεδροι να γίνουν κλοουν αποτυχημένοι
ναι. Ακριβώς η ίδια επιθυμία για κυριαρχία υπήρχε. Όπως και σε κάθε Πόλεμο, άλλωστε. Αν και πολύ παλιά έχω την αίσθηση πως κάποιοι Ηγέτες που είχαν καβαλήσει το καλάμι, έκαναν πολέμους μόνο για να ικανοποιήσουν το Εγώ τους, χωρίς το κέρδος του Πολέμου να δικαιολογεί τα έξοδα. Ο Κροίσος ας πούμε όταν επιτέθηκε εναντίον των Περσών. Δεν είχε να κερδίσει κάτι, και διακινδύνευε να χάσει τα πάντα. Τον ήπιε. Οι Πέρσες όταν πήγαν να πάρουν τον Μέλανα ζωμό από τους Σπαρτιάτες
Το δίδαγμα του πολεμου της Ουκρανίας είναι οτι και οι κλοουν μπορούν να γίνουν πρόεδροι πετυχημένοι και οι πρόεδροι μπορούν να γίνουν κλοουν αποτυχημένοι

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
δεν βλέπουν όλοι με το ίδιο μάτι τα γεγονότα τύπε. Εγώ έχω πανέμορφες εικόνες από Πάσχα στα Σπάτα (ο Νονός της Αδελφής μου ήταν Σπαταναίος), το γύρισμα της σούβλας από τους άντρες, τις μυρωδιές της φύσης και τα ζώα (αρνιά, κατσίκια, γαλοπούλες, γάιδαροι) που στο μυαλό μας ήταν κάτι σαν αντιλόπες και Βούβαλοι. Αυτή την παράδοση τη συνεχίσαμε με την αδελφή μου, κάθε Πάσχα πάμε σε αυτήν, τη Δευτέρα του Πάσχα έρχονται αυτοί σε μας. Ψησταριά από Πράκτικερ, μοτέρ τώρα πια. Ένας κολλητός μου όμως κάνει ακριβώς αυτό που είπε ο Άλεξ. Κλείνει τραπέζι σε Οικογενειακή Ταβέρνα (τον γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες) και γλυτώνει όλη τη φασαρία. Αυτό που εγώ θεωρώ μυσταγωγία και ομορφιά, άλλοι το θεωρούν περιττό κόπο χωρίς την ανάλογη ικανοποίηση. Περί ορέξεως λόγος ουδείς
Ακριβως τυπε..

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Νεα πολεμική τακτική.:grin::grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1650820015606.jpg
    FB_IMG_1650820015606.jpg
    52 KB · Εμφανίσεις: 32

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Τι λογυδριο ειναι αυτο ρε Σατανα...

Τι εχετε παθει ρε τυπε ολοι εσεις...Σιγα μην μοιρασουν και i pad να παιξουν fortnight αντι να ασχολουνται με ψησιμο αρνιου...

Απλα δειχνεις ποσο μονος νιωθεις και μας το περνας για προοδευτισμο,γιατι εαν δεν ενιωθες,θα ηξερες οτι στις μερες αυτες που διανυουμε,μετα απο δυο χρονια καταναγκαστικων και αχρηστων lockdown ο ανθρωπος εχει την αναγκη να ξαναεπιστρεψει στην εξοχη,να δει ανθρωπους που θα του στεκοταν σε μια δυσκολη στιγμη και να συνεχισει τα εθιμα (σε οποιον βαθμο) καταγραφοντας εικονες στον "σκληρο δισκο" του μυαλου που θα τον γεμιζουν το υπολοιπο διαστημα
Kαλα να περνας στο ροζ συννεφακι σου

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Kαλα να περνας στο ροζ συννεφακι σου
Στο μερος-χωριο που βρισκομαι οντως δεν ειναι για ατομα της δικης σου αντιληψης!

Να περνας και συ καλα στα καλυτερα ταβερνακια της πολης και καφε!

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Άντε κάνε το εμβόλιο ρε ψέκα μη γίνεις λίπασμα σαν τον γλάσκο.
Ετσι οπως εξελισσεται η φαση με τα εμβολια,δεν υπαρχει περιπτωση να κανω...

Πολλοι φιλοι μου,εχουν ξεκινησει με θεματα μετα τον εμβολιασμο και κει π με κατηγορουσανε τωρα μ λενε να μην διαννοηθω καν να το κανω...

Σε μεγαλες ηλικιες βεβαια...δεν ακουγεται κατι!

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.780
Πόντοι
6.030
Αν εννοείς πραγματικά όσα γράφεις, πως έχεις καταλήξει και είσαι τόσο φανατικός, εναντίον της Ρωσίας; ήσουν τόσο φανατικά εναντίον της Αμερικής, όταν έριξε περισσότερες βόμβες στο Βιετνάμ από όσες έπεσαν συνολικά στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; όταν ψέκαζε με πορτοκαλί παράγοντα, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να υπάρχουν τερατογονίες; στις υπόλοιπες επεμβάσεις τους;
Αν διανοηθεις τι πραγματικα συμβαινει στην Ουκρανια δεν θες και πολυ να εισαι αντιρωσος και φανατισμενος.
Στην τελευταια επιθεση σε αμαχους στην Οδυσσο τα μουνοπανα σκοτωσαν δυο αγγελους . Μια μανα με την τριων μηνων κορη της.Δεν με νοιαζει που φτανω να γινομαι γραφικος αλλα το μονο που θελω ειναι φριχτο βασανιστικο θανατο για αυτα τα μουνοπανα που το εκαναν αυτο και ολα τα αλλα εγκληματα σε αμαχους. Το ιδιο θα σου πω για τον οποιοδηποτε εθνικοτητας τα κανει αυτα, ειτε Ελληνα, ειτε παραγουανο κολομβιανο ,εξωγηινο κλπ,

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Κι'εσύ περνιέσαι για άνθρωπος ρε ρωσόδουλο αρούρι;
Px75, εισαι μεγαλο Κομμουνι δηλαδη ΕαμοΒουλγαρος συμμοριτης αλλα ομολογω οτι σου κοβει. Μου ελειψαν οι ομηρικοι τσακωμοι που ειχαμε στο παρελθον στο παρον ιστολογιο. Θα σου προσφερω μια εναλλακτικη αναγνωση των γεγονοτων αντι του ντερμπι Ρωσια εναντιον Ουκρανιας.... ΚΙΝΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ Το να είσαι στρατηγικός εταίρος στο One Belt One Road, μάλλον κοστίζει ακριβά !! (ή αλλιώς, 99 +1 Χρήσιμες Πληροφορίες.)

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Αν διανοηθεις τι πραγματικα συμβαινει στην Ουκρανια δεν θες και πολυ να εισαι αντιρωσος και φανατισμενος.
Στην τελευταια επιθεση σε αμαχους στην Οδυσσο τα μουνοπανα σκοτωσαν δυο αγγελους . Μια μανα με την τριων μηνων κορη της.Δεν με νοιαζει που φτανω να γινομαι γραφικος αλλα το μονο που θελω ειναι φριχτο βασανιστικο θανατο για αυτα τα μουνοπανα που το εκαναν αυτο και ολα τα αλλα εγκληματα σε αμαχους. Το ιδιο θα σου πω για τον οποιοδηποτε εθνικοτητας τα κανει αυτα, ειτε Ελληνα, ειτε παραγουανο κολομβιανο ,εξωγηινο κλπ,
....Στην τελευταια επιθεση σε αμαχους στην Οδυσσο τα μουνοπανα σκοτωσαν δυο αγγελους..... Αν είναι αλήθεια, συμφωνώ ότι όποιοι το έκαναν ήταν καθάρματα. Που το ξέρεις όμως ότι ήταν αλήθεια; πάρε μια μικρή ενημέρωση

παρε κι αυτό

Ρωσία: Πρόστιμο 126.000 ευρώ στην Google για fake news σχετικά με την Ουκρανία​

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Το βασικό πρόβλημα των Αμερικανών αυτή τη στιγμή δεν είναι η Ρωσία αλλά είναι η Κίνα, καταλάβετε το. Η Ρωσία χρησιμεύει σαν παγκόσμια ρυθμιστική δύναμη γι' αυτό και οι Αμερικανοί θέλουν να την περικυκλώσουν και να την καθηλώσουν, ώστε να μείνει μόνη της η Κίνα μήπως και μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν. Δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι μάλλον θα χρειαστεί να είναι τρίτοι στον κόσμο μετά την Κίνα ίσως και την Ινδία. Θέλουν να είναι πρώτοι και να κυβερνούν αυτοί τον κόσμο ενώ η οικονομία τους είναι στάσιμη και η ικανότητα τους να τροφοδοτούν τις στρατιωτικές τους δαπάνες ολοένα μειούμενη, οπότε κάποιοι πρέπει να τα πληρώνουν αυτά σε όλη την Δύση. Η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει τις δυνάμεις να καταφέρει την Ουκρανία, αλλά αν ζοριζόταν ίσως να βλέπαμε και τον Κινεζικό στρατό να παρεμβαίνει γιατί κάνουν συνέχεια και επί πολλά χρόνια κοινές ασκήσεις. Η ισορροπία της δύναμης μετατοπίζεται στην Ανατολή πλέον, ο κόσμος αλλάζει και όσο για κάτι σκυλιά που γαβγίζουν ακόμα και σε κάτι άσχετα πορνο-σάιτς όπως αυτό και το παίζουν Γκεμπελίσκοι (οποία γελοιότητα σε ιστοσελίδα παροχής ερωτικών υπηρεσιών!) ούτε που ασχολείται κάποιος, ειλικρινότατα.
Ελπιζω οτι ακουσες την εκπομπη του Λαμπρου Καλαρρυτη με την δημοσιογραφο Μαρια Παπαδοπουλου
. Οι ουκρανοι πολιτικοι ειχαν κανει συμφωνιες εκ με τους κινεζους και ειχαν μετατρεψει την χωρα τους σε εξαρτημα του νεου δρομου του μεταξιου... για αυτο εγινε ο πολεμος..... ο κακος ρωσος παιρνει την μιση ουκρανια βομβαριζονταν επιλεκτικα οσες εταιριες και υποδομες ειχε αγορασει ο κινεζος και ο καλος αλλα αμετοχος αμερικανος συσπειρωνει πλεον γυρω του την ευρωπη διχως καμια αντιρηση για τον μελλοντικο πολεμο με την Κινα. Χαμενοι .... η Γαλλοι και οι Γερμανοι με δις επενδυσεις στην Κινα.... Α ξεχασα η ευρω-κινεζικη συμφωνια που ψηφιστηκε μια μερα πριν το τελος την γερμανικη προεδρια καταργηθηκε.

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Παίξτε μετοχές Lockheed Martin & Raytheon αν γίνει μεγάλο πατιρντί Ουκρανία ...Σε μας ο αντίκτυπος θα έχει να κάνει γεωπολιτικά με ξεμπρόστιασμα Τουρκίας στους Ρώσους(καθώς θα ανοίξουν τα Στενά) κι οικονομικά σε ακρίβεια λόγω ενέργειας που θα κοπεί απο Ρωσία.
Οι μπουρδελιάρηδες μην ελπίζετε σε νέο κύμα Ουκρανίδων οι zoomer Ουκρανίδες δεν είναι οι αμοραλίστριες Σοσιαλίστριες εργάτριες που εκπορνεύτηκαν χαλαρά λόγω μηδενικού αξιακού συστήματος που έλεγε κι ο Μιχαλολιάκος κάποτε...
mix.gif

δεν πολυδιαφέρουν απο Ελεεινίδες πλεόν(το ίδιο κι οι Ρωσίδες)
Δεν θέλω να γίνει ...άλλος ένας ανούσιος BROTHER WAR με 100μβες νεκρών νέων ανάμεσα σε συγγενείς λαούς Λευκής φυλής....Ειναι σαν να πολεμάει μια αυτόνομη δυτικόδουλη Κρήτη με υπόλοιπη Ελλάδα...
Εισαι σωστοτατος, τυπε. Η κοκα κολα εδινε μερισμα απο το 1940..... Οποτε τωρα που υπαρχει τεχνολογια επενδυει σε microsoft h amazon και δεν φοβασε μην φαληρισει καμια ελληνικη τραπεζα.

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Και την θα την κάνει την Ουκρανία ο πουτιν? Μιλάμε για τη πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη.. Δηλαδή θα πρέπει οι ρωσοι να αναλάβουν να δίνουν λεφτά για τις συντάξεις 45εκατομυριων ουκρανών, που θα είναι και εχθρικοί απέναντι τους?
Η ουκρανια εχει σπανιες γαιες ....πχ νικελιο.... δεν ειναι φτωχη χωρα

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Όποιος πιστεύει ότι αν θα ξεκινήσει πόλεμος, ΝΑΤΟ Ρωσίας και εμείς θα μείνουμε αμέτοχοι, το λιγότερο κοιμάται όρθιος. Το έργο το έχουμε ξανά ζήσει στο Β παγκόσμιο, ακριβώς το ίδιο σενάριο. Προσωπικά δεν έχω να χωρίσω κάτι με τους Ρώσους, ούτε η πατρίδα μου πιστεύω έχει συμφέρων να συγκρουστεί με την Ρωσία και το κυριότερο, έχω να χωρίσω πολλά με τους δήθεν συμμάχους και η πατρίδα μου έχει όφελος αν απαλλαχτεί από αυτά τα καθάρματα.
Ποια χωρα δεν συμφερει να βγει το πετρελαιο της ανατολικης μεσογειου? Φυσικα την Ρωσια διοτι το δικο της θα πουλιεται μισοτιμης και δεν θα μπορει να ζηταει οτι θελει απο την ευρωπη.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Και μετά απο τις διεξοδικές και διαφωτιστικές αναλύσεις επι του ΡωσσοΟυκρανικού πολέμου...καταλήξαμε οι περισσότεροι πίσω στα συνηθισμένα για την ημέρα δικά μας.

Συνημμένα

• FB_IMG_1649177915072.jpg
    FB_IMG_1649177915072.jpg
    42,6 KB · Εμφανίσεις: 21

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Δεν υπάρχει Βουλγαρία για εμάς τους Έλληνες, υπάρχει μόνο η Μακεδονία, την οποία οφείλουμε άμεσα να την απελευθερώσουμε από τους Βούλγαρους και σκοπιανούς κατακτητές!!
Όποιος έχει άλλη άποψη απλά δεν είναι Έλλην, η είναι αλλοδαπός, η Τουρκόσπορός....
Συμφωνω αυτος πρεπει να ειναι ο στοχος αλλα απο θεμα τακτικης πρεπει να το σερβιρουμε με ωραιο τροπο στους δυτικους.... σαν να τους κανουμε χαρη ενα πραγμα..... "το κακο vmro συνεργαζεται με το αυταρχικο πουτιν και θελει να διαρηξει την ασφαλεια των Βαλκανιων που ειχε εξασφαλισει το ΝΑΤΟ....Εμεις σαν Ελληνες και πιστοι Νατοικοι δημιουργουμε μια ζωνη ασφαλειας μεχρι το Μοναστηρι για να επιβαλουμε την ειρηνη στην περιοχη"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom