Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Μηνύματα
6.435
Like
7.948
Πόντοι
2.356
Μπα… τίποτε δεν έπιασες, περιορισμένης ευθύνης :uglystupid: όπως περίμενα. Απλά επειδή δεν είχαμε μιλήσει κατ' ιδίαν είπα μπας και…αλλά τελικά δεν…





Δεν μας έφτανε που γλύφει την κωλοτρυπίδα του Πούτιν, βγάζει και γλώσσα η ντροπή του Λένινγκραντ, ο βρωμερός σταλινοφασίστας.
Καλα εσυ εισαι εντελως χαζος τι να λεμε τωρα, και που σου κανω παραθεση πολυ σου ειναι.

Ενα αγαμητο ναυαγιο που το να τρωει σε εστιατορια με γυναικα θεωρει οτι ειναι ενδειξη χλιδης και το ποσταρει συνεχως σε θρεντ που αφορα πολεμο απαντωντας και καλα με αυτους που διαφωνει.
Ακου σταλινοφασιστας ,γελανε και τα τσιμεντα ρε μομολο με την καταντια σου ...

Κωλοτρυπιδατο σπερμα :confused:
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Με την Ευρώπη πλέον να χορεύει σε πολεμικούς ρυθμούς, το στρατηγικό ερώτημα που ετίθετο μέχρι πρότινος έχει ήδη απαντηθεί στην πράξη. Το ερώτημα ήταν απλό και εξαιρετικά κρίσιμο: Συμφέρει τη Δύση και ειδικά τους Ευρωπαίους να “στριμώξουν” κι “απομονώσουν” τη Ρωσία, εξωθώντας την ουσιαστικά στην επιθετικότητα που επέδειξε στην Ουκρανία, ή θα τους συνέφερε να διατηρήσουν την ειρήνη, διαμέσου συμφωνίας για μία νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στη Γηραιά Ήπειρο, η οποία θα συμπεριλάμβανε ένα modus vivendi με τη Ρωσία;


Νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη = γινόμαστε ΠΟΥΤΙΝΑΚΙΑ του ΠΟΥΤΙΝΟΥ και κάθε ΠΟΥΤΙΝΟΥ.

Διότι πως την εννοεί η Ρωσία και τα φερέφωνα της που αναμεταδίδουν την προπαγάνδα;

Νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη σημαίνει ότι διαλύεται το ΝΑΤΟ, αποχωρούν οι Αμερικάνοι και μένουμε εμείς να καθόμαστε στις ορέξεις του ΠΟΥΤΙΝΟΥ και κάθε μελλοντικού ΠΟΥΤΙΝΟΥ.

Αν θέλουν τα ΠΟΥΤΙΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη ας καταστρέψει η Ρωσία τα δικά της πυρηνικά όπλα. Και τότε ας μιλήσουμε.

Αλλά σιγά να μην το κάνει. Είδαμε τι έγινε με την Ουκρανία που παρέδωσε τα δικά της πυρηνικά.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Εγώ είμαι αυτό που γράφεις και ακόμα χειρότερα.

Εσυ που χαίρεσαι γιατί κάποιοι αποοφάσισαν και αποτύπωσαν τις τύχες ανθρώπων πάνω σε μια χαρτοπετσέτα τι είσαι? Δυστηχώς ένας απο τους λόγους για το πόλεμο στη Ουκρανία είναι αυτή η λογική των 'μεγάλων δυνάμεων' που θέλουν κράτη δορυφόρους και μοίράζουν το κόσμο.

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει πιο πολλές ομοιότητες με τον Ελληνικό εμφύλιο, κάτι που δεν μπορείς να αντιληφθείς γιατι σε έχει τυφλώση ο δογματισμός σου.
Προς το παρόν μας έχει τυφλώσει η ορθογραφία σου.
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.232
Κριτικές
27
Like
4.039
Πόντοι
4.895
Ναι, οποιαδήποτε οργάνωση για να δεχτεί μέλη στις τάξεις της, πρέπει να συμφωνούν ιδεολογικά μαζί της. Αλλιώς, δεν τους δέχονται, συμπεραίνω λοιπόν πως ο τύπος είναι Ναζιστής.
από εδώ φαίνεται το λάθος στο πως αντιλαμβάνεσαι το όλο θέμα. Δεν μιλάμε για μια οργάνωση εν καιρώ ειρήνης που στρατολογεί με βάση την ιδεολογία. Τώρα ή χωρα βρίσκεται σε πολεμο και οι συγκεκριμένοι είναι μια ακόμη στρατιωτική μονάδα και αυτό βλεπουν όσοι θέλουν να πολεμήσουν στην περιοχή. γι αυτο σου έγραψα στο προηγούμενο :

"το ίδιο είναι να μπει κάποιος στο αζοφ το ΄14 (μπορείς βάσιμα να υποθέσεις πως τα κίνητρα είναι ιδεολογικά), και το ίδιο είναι να μπει τώρα που γίνεται πόλεμος; αν θες να πολεμήσεις τον κατακτητή και αυτή η μονάδα είναι που δρα στην περιοχή σου τι θα κάνεις; Αν δεν ξέρεις την παραπάνω πληροφορία ο μόνος λόγος να τον πεις ναζί είναι επειδή έτσι το έχεις προαποφασίσει και ταιριάζει στο δικό σου αφήγημα. Και στην ανάγκη σου για μικροπολιτικά παιχνίδια"
Εσύ αυτό ακριβώς κάνεις

Οι Έλληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, δεν εντάχθηκαν στις τάξεις της. Στη συνέχεια απέσυραν την ψήφο τους. Αν όμως εντάσσονταν, ναι, θα συμφωνούσαν. Έχω γνωστή κομμώτρια, η οποία τότε είχε ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Την είχα ρωτήσει αν γνωρίζει το Πολιτικό και το Οικονομικό τους Πρόγραμμα, ποιες διακηρύξεις είχαν κάνει για την πορεία που έπρεπε να πάρει η χώρα. Αν σου πω, ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα, θα με πιστέψεις;
ενώ αυτοι οι δύο που εμφανίστηκαν στη βουλή λες να ήξεραν απ΄εξω και ανακατωτά τις διακυρήξεις των αζοφιτών των προηγούμενων χρόνων ;
Όσο για το τελευταίο, ΝΑΙ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στο ΕΑΜ - ΕΛΛΑΣ δεν εντάχθηκαν μόνο τα άτομα που πίστευαν στο Σοσιαλιστικό όνειρο. Για να πολεμήσουν τον Κατακτητή εντάχθηκαν, 1) ακριβώς επειδή η άλλη πλευρά συνεργάστηκε. Και στη συνέχεια, κυνηγήθηκαν. Εκτός όμως από αυτή την παρένθεση, οι Έλληνες που εντάχθηκαν σην Αντίσταση, 2) ήταν οι περισσότεροι αγράμματοι. Μην μου συγκρίνεις λοιπόν το επίπεδο των Ελλήνων του 1940, με το επίπεδο των Ουκρανών εν έτει 2010. Γνώριζαν πολύ καλά που μπήκαν, όσοι μπήκαν εκεί
πρόσεξε τι γράφεις : "ΝΑΙ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στο ΕΑΜ - ΕΛΛΑΣ δεν εντάχθηκαν μόνο τα άτομα που πίστευαν στο Σοσιαλιστικό όνειρο. Για να πολεμήσουν τον Κατακτητή εντάχθηκαν" Για άλλαξε τις λέξεις με το σήμερα (Αζοφ-Έλληνας ομογενής) και πες μου τι διαφορετικό βλέπεις

ερμηνευεις τα πράγματα όπως σε βολεύει για το δικό σου αφήγημα. Αν και δεν μπορώ να γενικεύσω γιατί γνωρίζω μόνο αυτά που άκουγα από τους ανθρώπους που γνώρισα :
1) αυτό δεν το άκουσα ποτέ ως αιτιολογία (δεν λέω πως το αποκλείω). το πιο απλό ηταν πως ανάλογα αν στην περιοχή περνούσε ο ΕΔΕΣ ή ο ΕΛΑΣ πρώτος πήγαινες με τον έναν ή τον άλλο.
2) αν ισχύει αυτό που λες τότε μάλλον οι συγχωριανοί του πατέρα μου πρέπει να ήταν η εξαιρεση του κανόνα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kinks

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Τώρα τι σχέση έχει η Βαρκέλωνη του 1937 με την Ουκράνα του 2022, μόνο το αρρωστημένο μυαλό σου βλέπει συσχετίσεις. Εκτός κι αν μας παραθέτεις το συγκεκριμένο βιβλίο ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Εγώ είπα τι σχέση έχει, εσύ δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις κάτι περισσότερο από τον Μπογιόπουλο.

Ας σε βοηθήσω λιγάκι με δύο μόνον λεξούλες:
Διεθνείς Ταξιαρχίες.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Слава Україні!
 

Συνημμένα

  • Слава Україні.mp4
    2,9 MB · Εμφανίσεις: 0

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.232
Κριτικές
27
Like
4.039
Πόντοι
4.895
Το άρθρο που παρέθεσα είναι από την ΗJ που είναι από την πρώτη στιγμή εχθρική έναντι του Πούτιν και της εισβολής με συνεχόμενα άρθρα. Σου είπα ότι το παρέθεσα γιατί είχε την πρόσφατη δηλωση του Ουκρανού ΥΠΕΞ. Αν βλέπεις κάτι επιλήψιμο σε αυτό οκ. Εντελώς πληροφοριακά ο άνθρωπος στο βίντεο αναγνωρίστηκε. Είναι Γεωργιανός και υπηρετούσε στη φρουρά του Σαακασβίλι.
Να βάλω κι εγώ τις εκδοχές που παρουσίασαν τα άλλα μέλη γιατί; Δεν έγιναν αρκούντως κατανοητές και πρέπει να τις ξαναβάλω κι εγώ; Προτιμώ να βάλω την άποψη που δεν επιτρέπεται να ακουστεί.
Δεν εχω καμία κόντρα με κανέναν, ειδικά με το άτομο που αναφέρεις. Δε θα μπορούσα άλλωστε να έχω κόντρα με άτομο που έχει ανάγκη βοήθειας. Το έγραψα, το τήρησα. Κόντρα με άτομο που δεν έχω καμία αλληλεπίδραση δε νοείται. Aν αυτός βρίσκει νόημα στη ζωή του με το να σχολιάζει εμένα, δικό του πρόβλημα όχι δικό μου.
Μου κάνει εντύπωση που σου το γράφω αλλά επιμένεις να το παραβλέπεις, για να ενισχύεις την άποψη που θέλεις να επιβάλεις για μένα.
Καρφάκι δε μου καίγεται για τους Ρώσους, καρφάκι για τους Ουκρανούς. Σιχαίνομαι την αμερικανική υποκρισία και τον τρόπο που διαχειρίζεται δύο θέματα εισβολής και κατοχής, που το ένα μάλιστα αφορά τον ελληνισμό και είναι ανοικτή πληγή στο σώμα του.
Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή η αγαπημένη των ΗΠΑ και γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αρθούν οι κυρώσεις για τους S-400, να αποκοπεί το Ισραήλ απο την τριμερή και να συνεργαστεί με την Τουρκία, να υπάρξει λύση στο ενεργειακό παζλ της Α. Μεσογείου χωρίς λύση του Κυπριακού, να υπάρξουν, άγνωστο ποιες, συνεκμεταλλεύσεις με την Ελλάδα και να μην υπάρξει καμία συνέπεια για τη μη εφαρμογή κυρώσεων στη Ρωσία και την προστασία στους διωκόμενους Ρώσους οικονομικούς παράγοντες.
Την ίδια στιγμή η Ουκρανία είναι η αγαπημένη των ΗΠΑ, όμως η αντιμετώπισή της είναι στο άκρο αντίθετο. Αν κι εδώ μιλάμε για εισβολή και κατοχή όπως και στην Κύπρο.
Εσύ μπορείς να ταυτιστείς με τους Αμερικανούς και την πολιτική τους. Εγώ όσο τηρούν αυτή τη στάση στα εθνικά μας θέματα προτιμώ να κάθομαι στην άκρη. Στο έχω γράψει πολλές φορές πως στα εθνικά θέματα δεν υπάρχουν φούμαρα όπως το Διεθνές Δίκαιο αλλά μόνον συμφέροντα. Ειδάλλως οι συμμαχίες με Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σ. Αραβία και κυρίως Ισραήλ θα ήταν αδιανόητες.
Τόσο καιρό που με διαβάζεις νομίζω ότι κατανοείς πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω ξεκάθαρα την άποψή μου. Δε χρειάζεται να τη λέω καλυμμένα. Αν δεν αρέσει ή δεν ταυτίζεται με την πολιτικώς ορθή δε με απασχολεί. Βλέποντας και ποιοί την υπερασπίζονται, λέω άστο καλύτερα.
Για το τελευταίο σου ερώτημα θα μπορούσα να σου απαντήσω, αλλά τι νόημα έχει; Θεώρησε ότι τον έριξαν οι Ρώσοι και τέλος.
ξεκινώντας από το τελευταίο, κακώς που το βλέπεις έτσι.

δεν έχω γράψει (γενικώς σε κανένα νήμα) μισή λέξη για διεθνοπολιτικά οπότε προφανώς δεν προκύπτει από κάπου πως ταυτίζομαι με κάποια πλευρά.

φυσικά μπορεί να κάνω λάθος στο πως βλέπω αυτά που γράφεις στο παρόν νήμα (άλλωστε το έγραψα στο προηγούμενο ποστ μαζί με τις διαφορετικές εκδοχές), προτιμώ όμως να είμαι ειλικρινής και γι αυτό σχολίασα πως μου φαίνονται τα όσα γραφεις.

να αστειευτώ και λίγο, δεν σε ανησυχεί που σου κάνει λαικ ο λαδάκης ;
 

newbie14

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2022
Μηνύματα
50
Like
86
Πόντοι
0
Προς το παρόν μας έχει τυφλώσει η ορθογραφία σου.
Έχω δυσλεξία, δυστυχώς κάνω κάποια ορθογραφικά λάθη ειδικά όταν γράφω γρήγορα.

Αυτο βοήθαει κάποιους να κάνουν focus εκεί και να μην απαντούν στην ουσία του θέματος.
 

newbie14

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2022
Μηνύματα
50
Like
86
Πόντοι
0
Εγώ είπα τι σχέση έχει, εσύ δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις κάτι περισσότερο από τον Μπογιόπουλο.

Ας σε βοηθήσω λιγάκι με δύο μόνον λεξούλες:
Διεθνείς Ταξιαρχίες.
Οι Διεθνείς Ταξιαρχές είχαν εντελώς διαφορετικά οράματα και στόχους
 

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.744
Like
1.501
Πόντοι
266
Ντουγκιν για τους αμάχους στην Συρία

Ναι αλλά και η Ρωσία στην προσπάθεια της να χτυπήσει το Ισλαμικό κράτος σκοτώνει αμάχους.

Ο θάνατος αμάχων είναι το τίμημα που η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει σήμερα και , πιθανότατα , στο μέλλον, για τη στρατιωτική βοήθειά της προς τη Συρία . Οι τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους " βλέπουν όλους τους Ρώσους ως εχθρούς , όχι μόνο το στρατό της Ρωσίας . Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης , ορισμένοι δυτικοί σχολιαστές, άλλωστε εξέφρασαν ανοιχτά τη χαρά τους για το αεροπορικό δυστύχημα που είχε τόσους νεκρούς .
 

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Μηνύματα
1.942
Like
6.944
Πόντοι
1.056
Συνεχίζεις τις βρισιές. Εγώ είμαι Πουτινάκι και οι Ρώσοι Όρκ. ΟΚ, όποιος έχει ελάχιστο νιονιό καταλαβαίνει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που χτυπιέσαι σε τέτοιο βαθμό, ενώ κάτι παρόμοιο μάλλον δεν έκανες στην προηγούμενη Ρωσοουκρανική σύρραξη. Μάλλον αξίζει τον κόπο, για να δαπανάς τόση ώρα εδώ μέσα μαχόμενος. Είναι φανερό πως είσαι πολεμιστής του φωτός, ενάντια στις δυνάμεις του κακού
Καλημερα Ιωαννη....σε κατι τετοιο?????
 

Συνημμένα

  • CatalogueItem.0076747.jpeg
    CatalogueItem.0076747.jpeg
    24 KB · Εμφανίσεις: 25

gio1981

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2021
Μηνύματα
151
Κριτικές
2
Like
493
Πόντοι
21

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Μηνύματα
1.247
Like
875
Πόντοι
96
Να μην ξεχάσουμε πως όσοι στηρίζουν το κάθαρμα του Κρεμλίνου σήμερα που πνίγει στο αίμα την Ουκρανία εδώ και 50 μέρες, είναι οι ίδιοι που αποκαλούσαν Τσολάκογλου και Πινοσέτ λαϊκά εκλεγμένους πρωθυπουργούς.

Είναι οι ίδιοι που πονούσαν για τα παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα και για τις αυτοκτονίες..
Αλλά για τα παιδάκια που σκοτώνονται από βομβαρδισμούς του σφαγέα και φασίστα που στηρίζουν δε χαλιούνται και πολύ..

Είναι οι ίδιοι που βαφτίζουν ''χούντες'' όλες τις κυβερνήσεις πλην της δικής τους..
Αλλά γουστάρουν με 1000 ένα θλιβερό καραγκιόζη που αλλάζει νόμους και συντάγματα για να κυβερνάει και το πετυχαίνει εδώ και καμιά 25αριά χρόνια..

Είναι οι ''αγανακτισμένοι'' που ήθελαν να ρίξουν ''τη χούντα που δεν τελείωσε το `73'' αλλά στηρίζουν τη χούντα του Ρώσου φασίστα που εξαφανίζει ηγέτες της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους που αντιστέκονται στο καθεστώς του.

Αυτοί είναι οι ίδιοι, άνω και κάτω πλατείας..
Για να μην ξεχνάτε και να μη μπερδεύεστε.
Tσαντισμένος ξύπνησες ?
Τι σου φταίει?

Εχει καλή μέρα έξω, βγες μια βόλτα και θα σε περιμένουμε.
 

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Μηνύματα
1.247
Like
875
Πόντοι
96
Ετσι που το πάτε
Θα πιστέψω ότι η Ρωσία
Σκοτώνει μόνο άμαχους.

Για στρατιωτικούς, δεν ενδιαφέρεται ..

Πουτινόσπερμα εδώ, γαμώ τον πατέρα μου.
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.503
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη = γινόμαστε ΠΟΥΤΙΝΑΚΙΑ του ΠΟΥΤΙΝΟΥ και κάθε ΠΟΥΤΙΝΟΥ.

Διότι πως την εννοεί η Ρωσία και τα φερέφωνα της που αναμεταδίδουν την προπαγάνδα;

Νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη σημαίνει ότι διαλύεται το ΝΑΤΟ, αποχωρούν οι Αμερικάνοι και μένουμε εμείς να καθόμαστε στις ορέξεις του ΠΟΥΤΙΝΟΥ και κάθε μελλοντικού ΠΟΥΤΙΝΟΥ.

Αν θέλουν τα ΠΟΥΤΙΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη ας καταστρέψει η Ρωσία τα δικά της πυρηνικά όπλα. Και τότε ας μιλήσουμε.

Αλλά σιγά να μην το κάνει. Είδαμε τι έγινε με την Ουκρανία που παρέδωσε τα δικά της πυρηνικά.
Είναι ο Γρίβας φερέφωνο της Ρωσίας; Που δε γράφει κιόλας τίποτα απο όσα λες;
Μάλιστα.......
Ας δούμε λίγο την περίπτωση του Μνημονίου της Βουδαπέστης, γιατί καλά κι οι πουτινοι και τα πουτινοσπερματα αλλά η πραγματικότητα δεν σχετίζεται με αερολογιες.

 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.503
Like
6.655
Πόντοι
1.106
ξεκινώντας από το τελευταίο, κακώς που το βλέπεις έτσι.

δεν έχω γράψει (γενικώς σε κανένα νήμα) μισή λέξη για διεθνοπολιτικά οπότε προφανώς δεν προκύπτει από κάπου πως ταυτίζομαι με κάποια πλευρά.

φυσικά μπορεί να κάνω λάθος στο πως βλέπω αυτά που γράφεις στο παρόν νήμα (άλλωστε το έγραψα στο προηγούμενο ποστ μαζί με τις διαφορετικές εκδοχές), προτιμώ όμως να είμαι ειλικρινής και γι αυτό σχολίασα πως μου φαίνονται τα όσα γραφεις.

να αστειευτώ και λίγο, δεν σε ανησυχεί που σου κάνει λαικ ο λαδάκης ;
Οταν αφήνεις υπόνοιες για αφανή κίνητρα, σε κάποιον που εκφράζει μια άποψη, έχεις ήδη πάρει θέση. Η ειλικρίνεια εμένα δε με ενοχλεί. Την εκτιμώ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom