Το άρθρο που παρέθεσα είναι από την ΗJ που είναι από την πρώτη στιγμή εχθρική έναντι του Πούτιν και της εισβολής με συνεχόμενα άρθρα. Σου είπα ότι το παρέθεσα γιατί είχε την πρόσφατη δηλωση του Ουκρανού ΥΠΕΞ. Αν βλέπεις κάτι επιλήψιμο σε αυτό οκ. Εντελώς πληροφοριακά ο άνθρωπος στο βίντεο αναγνωρίστηκε. Είναι Γεωργιανός και υπηρετούσε στη φρουρά του Σαακασβίλι.
Να βάλω κι εγώ τις εκδοχές που παρουσίασαν τα άλλα μέλη γιατί; Δεν έγιναν αρκούντως κατανοητές και πρέπει να τις ξαναβάλω κι εγώ; Προτιμώ να βάλω την άποψη που δεν επιτρέπεται να ακουστεί.
Δεν εχω καμία κόντρα με κανέναν, ειδικά με το άτομο που αναφέρεις. Δε θα μπορούσα άλλωστε να έχω κόντρα με άτομο που έχει ανάγκη βοήθειας. Το έγραψα, το τήρησα. Κόντρα με άτομο που δεν έχω καμία αλληλεπίδραση δε νοείται. Aν αυτός βρίσκει νόημα στη ζωή του με το να σχολιάζει εμένα, δικό του πρόβλημα όχι δικό μου.
Μου κάνει εντύπωση που σου το γράφω αλλά επιμένεις να το παραβλέπεις, για να ενισχύεις την άποψη που θέλεις να επιβάλεις για μένα.
Καρφάκι δε μου καίγεται για τους Ρώσους, καρφάκι για τους Ουκρανούς. Σιχαίνομαι την αμερικανική υποκρισία και τον τρόπο που διαχειρίζεται δύο θέματα εισβολής και κατοχής, που το ένα μάλιστα αφορά τον ελληνισμό και είναι ανοικτή πληγή στο σώμα του.
Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή η αγαπημένη των ΗΠΑ και γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αρθούν οι κυρώσεις για τους S-400, να αποκοπεί το Ισραήλ απο την τριμερή και να συνεργαστεί με την Τουρκία, να υπάρξει λύση στο ενεργειακό παζλ της Α. Μεσογείου χωρίς λύση του Κυπριακού, να υπάρξουν, άγνωστο ποιες, συνεκμεταλλεύσεις με την Ελλάδα και να μην υπάρξει καμία συνέπεια για τη μη εφαρμογή κυρώσεων στη Ρωσία και την προστασία στους διωκόμενους Ρώσους οικονομικούς παράγοντες.
Την ίδια στιγμή η Ουκρανία είναι η αγαπημένη των ΗΠΑ, όμως η αντιμετώπισή της είναι στο άκρο αντίθετο. Αν κι εδώ μιλάμε για εισβολή και κατοχή όπως και στην Κύπρο.
Εσύ μπορείς να ταυτιστείς με τους Αμερικανούς και την πολιτική τους. Εγώ όσο τηρούν αυτή τη στάση στα εθνικά μας θέματα προτιμώ να κάθομαι στην άκρη. Στο έχω γράψει πολλές φορές πως στα εθνικά θέματα δεν υπάρχουν φούμαρα όπως το Διεθνές Δίκαιο αλλά μόνον συμφέροντα. Ειδάλλως οι συμμαχίες με Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σ. Αραβία και κυρίως Ισραήλ θα ήταν αδιανόητες.
Τόσο καιρό που με διαβάζεις νομίζω ότι κατανοείς πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω ξεκάθαρα την άποψή μου. Δε χρειάζεται να τη λέω καλυμμένα. Αν δεν αρέσει ή δεν ταυτίζεται με την πολιτικώς ορθή δε με απασχολεί. Βλέποντας και ποιοί την υπερασπίζονται, λέω άστο καλύτερα.
Για το τελευταίο σου ερώτημα θα μπορούσα να σου απαντήσω, αλλά τι νόημα έχει; Θεώρησε ότι τον έριξαν οι Ρώσοι και τέλος.