Τι λες ρε άσχετε;
Αυτό σου λέει τίποτε;
Ο Στάλιν του κομμουνιστές του PSUC ενίσχυσε για να καταπνίξει τους τροτσκιστές και τους αναρχικούς. Γιατί ακριβώς όπως και ο ΠΟΥΤΙΝΟΣ δεν μπορούσε να ανεχθεί καμία διαφορετική άποψη.
Αλλά άντε να καταλάβεις τις ομοιότητες ανάμεσα στην Καταλωνία του τότε και την Ουκρανία του τώρα.
90% λέει.
Και ευτυχώς.
Κατάλαβες τώρα στούπιντ ίντιοτ;
Εγώ είμαι αυτό που γράφεις και ακόμα χειρότερα.
Εσυ που χαίρεσαι γιατί κάποιοι αποοφάσισαν και αποτύπωσαν τις τύχες ανθρώπων πάνω σε μια χαρτοπετσέτα τι είσαι? Δυστηχώς ένας απο τους λόγους για το πόλεμο στη Ουκρανία είναι αυτή η λογική των 'μεγάλων δυνάμεων' που θέλουν κράτη δορυφόρους και μοίράζουν το κόσμο.
Ναι το βιβλίο που έκανες παράθεση μου λέει πολλά, σε εσένα δεν νομίζω.
Ουδεμία ομοιότητα έχει ο Ισπανικός εμφύλιος του τότε με την Ουκρανία του σήμερα, εκτος αν οι Ουκρανοί πολεμάνε για να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη οντότητα με αύτη των Αναρχικων στην Καταλώνια. Παρ' ολα αυτα διαφώτισε με αν κάνω λάθος.
Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει πιο πολλές ομοιότητες με τον Ελληνικό εμφύλιο, κάτι που δεν μπορείς να αντιληφθείς γιατι σε έχει τυφλώση ο δογματισμός σου.
Στην Ελλάδα του τότε δεν έχεις εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά τοποθετημένη, γίνονται ειρηνικές πορείες οπου το βασικό αι΄τημα είναι εκλογές. Αυτές οι πορείες καταστάλθηκαν με βία. Αυτο ο΄δηγησε στα Δεκεμβριανά. Η μια πλευ΄ρα δέχτηκε στους κό΄λπους της συνεργάτες των οριτζιναλ ναζι , επιπλέον είχες την επέμβαση ξένων στρατευμάτων για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ( η βρετανική αυτοκρατορία έιχε αποκτήσει τη κυριότητα της Ελλαδας ).
Υπήρξε η συμφωνία της Βαρκίζας την οποία και οι 2 πλευ΄ρες δεν εφάρμοσαν. Η κατάσταση οδηγηθήκε στον εμφύλιο΄. Ο Στάλιν σεβόμενος την συμφωνία που ανέφερες έδινε μι΄κρη βοήθεια (10%) στη μια πλεύρα και ισως προσδοκούσε σε απλή φθορά των πρώην συμμάχων του.
Στην Ουκρανία είχες μια εκλεγμένη κυβέρνηση οπου υπήρξαν διαμαρτυρίες εναντίων της, υπήρξε βίαιη καταστολή. Υπηρξε κλιμάκωση και εν τέλει ανατροπή κυβέρνησης, αυτοί που εχάσαν την εξουσία αντέδρασαν. Α η μια πλευρά έκανε χρήση ναζιστων. Ξεκίνησε ένας εμφύλιος, υπήρξε η συμφωνία του Μινσκ , η οποια δεν τηρήθηκε απο καμία πλεύρα και οδηγηθήκαμε ε΄δω που είμαστε. Μια 'μεγα΄λη' χώρα κάνει εισβολή για προστατέψει αυτό που πιστεύει πως είναι ζωτικός της χώρος. Το νατο έχει αντίστοιχο ρόλο με την εσσδ στον ελληνικό εμφύλιο, ΄δίνει κάποια όπλα για να υπάρξει φθορά του αντιπάλου και μόνο αυτό.
Εσυ μπορείς να γίνεις μέρος του παιχνιδιού που στηρίζεται στo doctrine των 'μεγάλων δυνάμεων' και να διαλέξεις τον ηθικό προστάτη (νταβατζ΄ή) που σε βολευεί. Α΄σε κάποιους να βλέπουν το κακό και στις 2 πλευρές
Τέλος, επειδή έκανες παράθεση τον Όργουελ ας κάνω και εγώ.
Στο βιβίο 'η φάρμα των ζώων' τα γουρούνια συμβολίζουν τον Στάλιν κτλ. Οι άνθρωποι που στην αρχη του βιβλίου τα ζώα επαναστατούν εναντίων τους, και στο τέλος του βιβλίου τα ζώα δεν μπορουν να τους ξεχωρίσουν απο τα γουρούνια ποιόν συμβολίζουν?
θα σου πω ε΄γω τους δήθεν δημοκράτες καπιταλιστές και φασίστες.
Ψιτ, να σου πω ένα μυστικό που θα σε σοκάρει, πρεσβεύεις αυτό που συμβολίζουν οι άνθρωποι στο βιβλίο!
Δεν είσαι τίποτα αλλο απο ΄΄ενας πορωμένος ΦΑΣΙΣΤΑΣ χωρίς αυτογνωσία, κρίμα οι ώρες που δαπάνησες για να διαβάζεις βιβλία.