Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 29 άτομα (2 μέλη και 27 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Το έχεις χάσει τελείως έτσι, ξεμωράθηκες κι εσύ σαν τον Stoka? :uglystupid:

Την Ακαδημία ηλιθίων, με πήρε τηλεφωνία ο kolombourdas που είναι πρόεδρος να σ΄ ενημερώσω.
Θα ήθελα να μου λύσεις την εξής απορία. Αφού δεν έχουμε κάποια προσωπική διένεξη, ποιός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που μου επιτίθεσαι; γράφω μια γνώμη, μπορεί να μην τη δεχτείς, οκ. Εσύ με υποτιμάς και με βρίζεις, συνεχώς, γιατί τόση εμπάθεια; σαν Έλληνες, δεν έχουμε καμία πραγματική Καούρα αν δύο Εθνικά κοντινές Ομάδες Σλάβων μάχονται μεταξύ τους, εκτός από την Οικονομική Επίπτωση. Γιατί τόσος φανατισμός;

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Θα ήθελα να μου λύσεις την εξής απορία. Αφού δεν έχουμε κάποια προσωπική διένεξη, ποιός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που μου επιτίθεσαι; γράφω μια γνώμη, μπορεί να μην τη δεχτείς, οκ. Εσύ με υποτιμάς και με βρίζεις, συνεχώς, γιατί τόση εμπάθεια; σαν Έλληνες, δεν έχουμε καμία πραγματική Καούρα αν δύο Εθνικά κοντινές Ομάδες Σλάβων μάχονται μεταξύ τους, εκτός από την Οικονομική Επίπτωση. Γιατί τόσος φανατισμός;
Ειναι καλο παιδι ο λεκλερ τυπε απλα λιγο οξυθυμος μετα τις εφημεριες συνηθως:confused:

doctor-after-shift.gif

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.107
Πόντοι
6.515
δεν βρισκεις ακρη :confused:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Ρώτα το φίλο σου τον Μεντβέντεφ που λέει ότι μετά την Ουκρανία θέλουν να αναμορφώσουν όλη την Ευρασία από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ.
Γιατί με χαρακτηρίζεις φίλο του Μεντβέντεφ; Ποιός είναι ο λόγος που το μέλος στο οποίο έθεσα την ερώτηση, αλλά και εσύ, κάνετε συνεχείς επιθέσεις σε όσους έχουν διαφορετική άποψη; Τους χαρακτηρίζεις απαξιωτικά Πουτινάκια, κλπ. Εξήγησε την στάση σου, είναι αρκετά παράξενη

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
δεν βρισκεις ακρη :confused:
οποιοσδήποτε άνθρωπος (εκτός από τους Σχιζοφρενείς) έχει κάποιο κίνητρο, ώστε να κάνει οποιαδήποτε πράξη. Αναρωτιέμαι ποια είναι τα κίνητρα των εν λόγω και γράφουν συνεχώς με τέτοιο φανατισμό, απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, απλά έχουν άλλη γνώμη. Δεν είμαστε αντίπαλοι στη Βουλή ας πούμε ώστε να προσπαθούμε να πείσουμε Κόσμο και να πάρουμε ψήφους. Γι αυτό παραξενεύομαι

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Απάντησε επί της ουσίας και άσε τις τζιριντζάντζουλες πουτινάκι.
μα η ερώτηση που έθεσα, είναι πολύ ουσιαστική. Μου πρότεινες να ρωτήσω τον Μεντβέντεφ, τον οποίο θεωρείς φίλο μου. Το ότι είναι ουρανομήκης ανοησία, είναι αυταπόδεικτο. Αν είχα τέτοιες άκρες, δεν θα έγραφα εδώ, θα ήμουν σε κάποιο πολύ υψηλό πόστο με ανάλογες ευθύνες και χρηματοδότηση. Και πάλι, με χαρακτηρίζεις απαξιωτικά Πουτινάκι. Τι σημαίνει ακριβώς αυτός ο ορισμός, και τον χρησιμοποιείς για μένα;

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Like
1.440
Πόντοι
206
Tο πράγμα το αντιμετωπίζουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, όπως είπα και πιο πριν.
Δηλαδή , επιλέγουμε ένα στρατόπεδο Δύση / Ρωσία και μετά, τα επί μέρους θέματα τα βλέπουμε υπό αυτό το πρίσμα.
Όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός παίζουν συνέχεια από το ποδόσφαιρο άνδρων , μέχρι το σκάκι γυναικών και πρέπει σε όλα να νικάει η ομάδα μου, έτσι γίνεται κι εδώ.
Σε όποιο θέμα κι αν προκύψει , πάντα ΠΡΕΠΕΙ να πάρω το μέρος της Δύσης/Ρωσίας.
Ποτέ δεν έχω δει ΕΝΑΝ να βγει και να πει, "Είμαι φιλοδυτικός/φιλορώσος , αλλά στο τάδε ιστορικό θέμα οι δικοί μου έκαναν χοντρή μαλακία και το δίκιο το είχαν οι απέναντι".
Μα ποτέ.
Ασ'το. Καλή καρδιά και υγεία

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Tο πράγμα το αντιμετωπίζουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, όπως είπα και πιο πριν.
Δηλαδή , επιλέγουμε ένα στρατόπεδο Δύση / Ρωσία και μετά, τα επί μέρους θέματα τα βλέπουμε υπό αυτό το πρίσμα.
Όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός παίζουν συνέχεια από το ποδόσφαιρο άνδρων , μέχρι το σκάκι γυναικών και πρέπει σε όλα να νικάει η ομάδα μου, έτσι γίνεται κι εδώ.
Σε όποιο θέμα κι αν προκύψει , πάντα ΠΡΕΠΕΙ να πάρω το μέρος της Δύσης/Ρωσίας.
Ποτέ δεν έχω δει ΕΝΑΝ να βγει και να πει, "Είμαι φιλοδυτικός/φιλορώσος , αλλά στο τάδε ιστορικό θέμα οι δικοί μου έκαναν χοντρή μαλακία και το δίκιο το είχαν οι απέναντι".
Μα ποτέ.
Ασ'το. Καλή καρδιά και υγεία
Με ποδοσφαιρικούς όρους θα το αντιμετωπίσει ένας πραγματικός Οπαδός Ολυμπιακού / Παναθηναικού. Ποιός είναι ο λόγος να αντιμετωπιστεί με τέτοιο μένος ο πόλεμος δύο Σλαβικών Φυλών; Εκτός από την πολύ σπάνια περίπτωση να έχει κάποιο άτομο προγόνους Ουκρανούς ή Ρώσους, γιατί αυτά τα δύο μέλη βρίζουν συνεχώς όσους έχουν διαφορετική άποψη; δεν είδα τέτοιο μένος από την άλλη πλευρά. Μονόπλευρη είναι η τόσο μεγάλους μεγέθους φανατίλα. Εξάλλου δεν θυμάμαι να είχαν σηκώσει τέτοια παντιέρα τα εν λόγω μέλη στον προηγούμενο πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, πριν λίγα χρόνια έγινε. Τι άλλαξε από τότε; αυτή την απορία έχω

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αν και οι Τουρκοι του ξεκλήρισαν το σόι, η τουρκολαγνεία του πιάνει ταβάνι. Ελληνοαμερικανός μόνον κατ' όνομα, πέρασε και από το γνωστό εθνομηδενιστικο βόθρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, ξεπλένει τη στάση της Τουρκίας σε διάφορα σημεία της συνέντευξης, ομως όντας μέλος του αμυντικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον η άποψή του έχει σημασία.

Υπάρχουν πολλά άλλα πιθανά ενδεχόμενα εδώ, αλλά θα έλεγα ότι υπάρχει 60%-65% πιθανότητα να δούμε μια διαπραγμάτευση που θα καταλήξει με τον Πούτιν να ελέγχει το 10%-15% της Ουκρανίας, αλλά η υπόλοιπη Ουκρανία να συνεχίζει ως κυρίαρχο κράτος, ο Ζελένσκι να παραμένει πρόεδρος και οι Ουκρανοί να αποφασίζουν ότι γι’ αυτούς, αυτή τη στιγμή, η ουδετερότητα έχει περισσότερο νόημα. Και πάλι υπάρχουν πολλές άλλες πιθανότητες. Και παρεμπιπτόντως, όλοι θα μισήσουν τη συμφωνία που μόλις περιέγραψα. Ο Πούτιν θα τη μισήσει γιατί θα ξέρει ότι απέτυχε στον πραγματικό του στόχο να κατακτήσει ολόκληρη τη χώρα. Ο Ζελένσκι θα τη μισήσει γιατί θα είναι ο πρόεδρος που έδωσε το 15% της χώρας. Και η Δύση θα τη μισήσει επειδή θα πρέπει να υποχωρήσει από κάποιες από τις κυρώσεις για να πετύχει τη συμφωνία. Οπότε όλοι θα τη μισήσουν, αλλά συνήθως έτσι τελειώνουν οι πόλεμοι, με κάποιου είδους διαπραγμάτευση και συμβιβασμό. Με άλλα λόγια, δεν βλέπω πλήρη νίκη για τους Ουκρανούς και σίγουρα δεν βλέπω πλήρη νίκη για τους Ρώσους. Πιθανότατα οδεύουμε προς μια διαπραγμάτευση πάνω στις κατευθύνσεις που περιέγραψα.

newbie14

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2022
Like
86
Πόντοι
0
Τι λες ρε άσχετε;

Αυτό σου λέει τίποτε;

86454334_1361901943991068_8063657328504733696_n.jpg

Ο Στάλιν του κομμουνιστές του PSUC ενίσχυσε για να καταπνίξει τους τροτσκιστές και τους αναρχικούς. Γιατί ακριβώς όπως και ο ΠΟΥΤΙΝΟΣ δεν μπορούσε να ανεχθεί καμία διαφορετική άποψη.

Αλλά άντε να καταλάβεις τις ομοιότητες ανάμεσα στην Καταλωνία του τότε και την Ουκρανία του τώρα.

publishable.jpg

90% λέει.

Και ευτυχώς.

Κατάλαβες τώρα στούπιντ ίντιοτ;

Εγώ είμαι αυτό που γράφεις και ακόμα χειρότερα.

Εσυ που χαίρεσαι γιατί κάποιοι αποοφάσισαν και αποτύπωσαν τις τύχες ανθρώπων πάνω σε μια χαρτοπετσέτα τι είσαι? Δυστηχώς ένας απο τους λόγους για το πόλεμο στη Ουκρανία είναι αυτή η λογική των 'μεγάλων δυνάμεων' που θέλουν κράτη δορυφόρους και μοίράζουν το κόσμο.

Ναι το βιβλίο που έκανες παράθεση μου λέει πολλά, σε εσένα δεν νομίζω.

Ουδεμία ομοιότητα έχει ο Ισπανικός εμφύλιος του τότε με την Ουκρανία του σήμερα, εκτος αν οι Ουκρανοί πολεμάνε για να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη οντότητα με αύτη των Αναρχικων στην Καταλώνια. Παρ' ολα αυτα διαφώτισε με αν κάνω λάθος.

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει πιο πολλές ομοιότητες με τον Ελληνικό εμφύλιο, κάτι που δεν μπορείς να αντιληφθείς γιατι σε έχει τυφλώση ο δογματισμός σου.

Στην Ελλάδα του τότε δεν έχεις εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά τοποθετημένη, γίνονται ειρηνικές πορείες οπου το βασικό αι΄τημα είναι εκλογές. Αυτές οι πορείες καταστάλθηκαν με βία. Αυτο ο΄δηγησε στα Δεκεμβριανά. Η μια πλευ΄ρα δέχτηκε στους κό΄λπους της συνεργάτες των οριτζιναλ ναζι , επιπλέον είχες την επέμβαση ξένων στρατευμάτων για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ( η βρετανική αυτοκρατορία έιχε αποκτήσει τη κυριότητα της Ελλαδας ).
Υπήρξε η συμφωνία της Βαρκίζας την οποία και οι 2 πλευ΄ρες δεν εφάρμοσαν. Η κατάσταση οδηγηθήκε στον εμφύλιο΄. Ο Στάλιν σεβόμενος την συμφωνία που ανέφερες έδινε μι΄κρη βοήθεια (10%) στη μια πλεύρα και ισως προσδοκούσε σε απλή φθορά των πρώην συμμάχων του.

Στην Ουκρανία είχες μια εκλεγμένη κυβέρνηση οπου υπήρξαν διαμαρτυρίες εναντίων της, υπήρξε βίαιη καταστολή. Υπηρξε κλιμάκωση και εν τέλει ανατροπή κυβέρνησης, αυτοί που εχάσαν την εξουσία αντέδρασαν. Α η μια πλευρά έκανε χρήση ναζιστων. Ξεκίνησε ένας εμφύλιος, υπήρξε η συμφωνία του Μινσκ , η οποια δεν τηρήθηκε απο καμία πλεύρα και οδηγηθήκαμε ε΄δω που είμαστε. Μια 'μεγα΄λη' χώρα κάνει εισβολή για προστατέψει αυτό που πιστεύει πως είναι ζωτικός της χώρος. Το νατο έχει αντίστοιχο ρόλο με την εσσδ στον ελληνικό εμφύλιο, ΄δίνει κάποια όπλα για να υπάρξει φθορά του αντιπάλου και μόνο αυτό.

Εσυ μπορείς να γίνεις μέρος του παιχνιδιού που στηρίζεται στo doctrine των 'μεγάλων δυνάμεων' και να διαλέξεις τον ηθικό προστάτη (νταβατζ΄ή) που σε βολευεί. Α΄σε κάποιους να βλέπουν το κακό και στις 2 πλευρές

Τέλος, επειδή έκανες παράθεση τον Όργουελ ας κάνω και εγώ.

Στο βιβίο 'η φάρμα των ζώων' τα γουρούνια συμβολίζουν τον Στάλιν κτλ. Οι άνθρωποι που στην αρχη του βιβλίου τα ζώα επαναστατούν εναντίων τους, και στο τέλος του βιβλίου τα ζώα δεν μπορουν να τους ξεχωρίσουν απο τα γουρούνια ποιόν συμβολίζουν?

θα σου πω ε΄γω τους δήθεν δημοκράτες καπιταλιστές και φασίστες.

Ψιτ, να σου πω ένα μυστικό που θα σε σοκάρει, πρεσβεύεις αυτό που συμβολίζουν οι άνθρωποι στο βιβλίο!

Δεν είσαι τίποτα αλλο απο ΄΄ενας πορωμένος ΦΑΣΙΣΤΑΣ χωρίς αυτογνωσία, κρίμα οι ώρες που δαπάνησες για να διαβάζεις βιβλία.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.113
Πόντοι
6.256

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.099
Πόντοι
2.356
Το 20% της Ουκρανιας ειναι οσο η εκταση ολοκληρης της Ελλαδας , οποτε με το 15% που θα συμπεριλαμβανει φυσικα και την ανατολικο-βιομηχανικη περιοχη θα ειναι ευχαριστημενοι οι Ρωσοι.
Αν παρουν και την Οδησσο (πολυ δυσκολο) η Ουκρανια θα μεινει χωρις προσβαση στη θαλασσα δηλαδη στην ουσια θα καταντησει μια μεγαλυτερη Τσεχια-Ουγγαρια.

Κανεις δεν γνωριζει που θα κατσει η τελικη "συμφωνια" ,ολα ειναι ακομη ρευστα ...

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Πες μας και την ωρα να μην χασουμε το ανεπαναληπτο θεαμα :confused:

ΥΓ. ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι σε ενα φορουμ που εχουν μπει απο αρκετους εκατονταδες φωτο με γκομενες που φαινονται ολοκαθαρα ... το να ανεβαζεις ποδαρια και χερια

Οι φωτογραφίες δεν μπαίνουν σε thread που έχει σχέση με υλικό που βάζουν ή διαβάζουν όσοι ψάχνουν γλυκανάλατη.
Οπότε αυτά που γράφεις είναι άσχετα.

Θα μου πεις ότι είναι άσχετα και με το παρόν νήμα, οπότε να σου διευκρινίσω - επειδή βλέπω πως υπάρχει μια έλλειψη αντίληψης,- ό,τι τα post μου αυτά είναι απαντητικά, έχω παραθέσει κάποιον, και το ύφος τους και οι φωτογραφίες είναι ανάλογες του αρχικού σχολίου.

λιγοτερο γελοιο ..

Περισσότερο γελοίο όμως είναι να κλαίγονται εδώ οι ρωσικές κουράδες για τάγματα και Κούληδες, ή να νομίζουν ότι εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται σε φόρουμ.

Γελοίο είναι καραγκιοζάκια να κλαψουρίζουν επειδή ανήκουν στην ΝΔ ή την ψήφισαν και να πιστεύουν ό,τι άλλος είναι οπ σωστός χειρισμός επειδή αυτόν θέλουν οι ίδιοι.

Το έχουμε;

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
πεστα σε κανεναν Κυπριο αυτα......

Και τα έχω πει και τα λέω.

Στην ειδικότητα στο Λονδίνο ήμουν μαζί με 2 Κύπριους, έχω φίλους Κύπριους, έχω επαγγελματική σχέση με την Κύπρο.

Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, η πλειοψηφία δεν έχει κολλήματα, χιλιάδες Κύπριοι σπουδάζουν στην Αγγλία, και οι πρίζες τους είναι σαν τις αγγλικές, και αριστερά οδηγούν… :grin:

Εξαιρέσεις υπάρχον όπως παντού, κι εδώ υπάρχουν παράσιτα που δεν χώνεψαν ακόμα πως είναι οι ηττημένοι του Γράμμου – Βίτσι.

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Θα ήθελα να μου λύσεις την εξής απορία. Αφού δεν έχουμε κάποια προσωπική διένεξη, ποιός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που μου επιτίθεσαι; γράφω μια γνώμη, μπορεί να μην τη δεχτείς, οκ. Εσύ με υποτιμάς και με βρίζεις, συνεχώς, γιατί τόση εμπάθεια;

Εντάξει λοιπόν.

Μετά από 2 χρόνια εδώ, ξέρεις σαν Leclerc πως υπάρχουν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που ότι και να γράψουν ή σαχλαμάρα θα είναι, ή αριστερή παρασιτίλα ή ακροδεξιό τσιτάτο. Οπότε αφήνεις post να περνούν δεν γίνεται να σχολιάζεις κάθε σαχλαμάρα.

Αλλά όταν πέφτεις σε post του ΜΠΟΚΟΛΟΥ δεν περιμένεις να διαβάσεις αυτά που γράφει τον τελευταίο καιρό.

Ή ξεμωράθηκε, ή κάποιος άλλος γράφει.

σαν Έλληνες, δεν έχουμε καμία πραγματική Καούρα

Καούρα δεν έχεις, αλλά γράφεις ότι ο Ζελένσκι κατέστρεψα την χώρα. Λίγο ντροπή δηλαδή, τι παριστάνεις με αυτά που γράφεις;

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Και πάλι, με χαρακτηρίζεις απαξιωτικά Πουτινάκι. Τι σημαίνει ακριβώς αυτός ο ορισμός, και τον χρησιμοποιείς για μένα;

Αααα καλά εντάξει, άσε πήρα την απάντηση.

Δεν καταλαβαίνεις καν ότι ξεπλένεις τον Πούτιν μεταφέροντας τις ευθύνες του πολέμου στην άλλη μεριά.

Λυπάμαι, θα ξεκινήσουμε αγωγή. (Από το βράδυ, τώρα έχω δουλειά, τέλος το διάλλειμα).

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.922
Πόντοι
9.931
Ειναι τρελο και ακατανόητο μια χωρα να δέχεται αναίτια επίθεση και αντι να κατηγορείς την επιτιθέμενη να κατηγορείς την αμυνόμενη και την ηγεσία της!!

ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2020
Like
1.944
Πόντοι
206
Ειναι τρελο και ακατανόητο μια χωρα να δέχεται αναίτια επίθεση και αντι να κατηγορείς την επιτιθέμενη να κατηγορείς την αμυνόμενη και την ηγεσία της!!
Υπάρχει τρελή προϊστορία μεταξυ τους παρολο που ειναι αδέρφια....αν καταφέρουμε να αποφύγουμε 3ο παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα πυρηνικό θα μαστε πολύ τυχεροί.....

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.780
Πόντοι
6.030
Αυτο ρε παιδια. Τοσο μυαλο θελει?

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Σαν γνήσιο πουτινόσπερμα μεταφέρω Λαβρώφ, για τα διπλά στάνταρ των δυτικών.
Γερμανοτσολιάδες δικηγόροι και μη, βαράτε.

Αν σας ενδιαφέρει κι ο πληθωρισμός στην Κίνα, 2,5 %
ΗΠΑ, Γερμανία κι εμείς, άστα καλύτερα

Συνημμένα

• Lavrof.png
    Lavrof.png
    155,9 KB · Εμφανίσεις: 36
Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom