Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Η εμμονή του Μπάϊντεν και των Ευρωπαίων για κυρώσεις, βασίζονται σε ένα παλαιό δόγμα που δοκιμάστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες χωρίς επιτυχία κατά Ιράν και Βενεζουέλας. Έχει σκοπό να πιέσει τα εκεί καθεστώτα να αλλάξουν να προσαρμοστούν στις επιταγές της Δύσης τόσο γεωπολιτικά, όσο και οικονομικά. Τόσες δεκαετίες κυρώσεων στο Ιράν, με απαγόρευση ουσιαστικά της διάθεσης του πετρελαίου και του φυσικού του αερίου, υπήρξε κάποια μεταστροφή; H Βενεζουέλα, η οποία καταστράφηκε οικονομικά από τις κυρώσεις, άλλαξε το καθεστώς Μαδούρο; Μάλλον χειρότερο έγινε.

Οι Ιρανοί πλέον θεωρούνται “μάστορες” στην αποφυγή κυρώσεων, η οποία είναι πλέον κλάδος της οικονομικής επιστήμης που αναπτύσσεται ραγδαία, σε χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία. Ας πάμε στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Υπήρχε περίπτωση να αλλάξει πολιτική ο Πούτιν επειδή θα του έβαζαν κυρώσεις; Κυρώσεις στην Ρωσία επιβάλλονται σε οικονομικούς τομείς, εταιρίες και φυσικά πρόσωπα από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 χωρίς απτό αποτέλεσμα.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.330
Πόντοι
22.266
Με ρουφιάνους δεν έχω να πω τίποτα σπέρμα του αμερικανικού στόλου ,,,,τραγωδία της ανθρωπότητας

Ούτε τα αρχιδια δενεχειε να πεις ότι πάτησες το ρουφιανοκουμπι
Ρε κακομοίρη πήγαινε αύριο να σταθείς στην ουρά για δελτίο κ άσε το μπου κομ στην ησυχία του

Κ μη ξεχασεις ΔΕΗ ΟΤΕ νερό
Για βενζίνη δε μιλώ αφού στη μιζέρια ζωή σου μόνο από το γραφείο ως την τουαλέτα πηγαίνεις

Κ άλλη φορά να έχεις τα αρχιδια. Να λες ......εγώ τους ρουφιανεψα

Σκάσε και ρούφα ρε πουτινολάγνο περίττωμα. Γύρνα πίσω στην τρύπα σου.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.330
Πόντοι
22.266
Cry Crying GIF by Rhymesayers
Καρκίνωμα του σαητ κ ρουφιάνος

Να σε χαιρόμαστε
Ρε μπαγαδα μπαρμπαπηδουλα μπας κ είσαι εσύ κ μου κάνεις πλάκα;; Τι σκατα ίδιοι είστε στο πως γράφετε :confused:
Άντε πήγαινε τώρα βόλτα από.το γραφείο μεχρι του τουαλετακ Έλα να γράψεις ξανά για το αμερικανικο σπέρμα που σε ξεπεταξε

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Άρες, μάρες, κουκουνάρες.

Ο ηλίθιος είσαι εσύ. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Το Αμερικάνικο LNG δεν είναι καθόλου ακριβότερο. Η ΕΕ θα το προμηθευτεί σε τιμές αγορές.

Ήδη η ΕΕ εισάγει σημαντικές ποσότητες από τις ΗΠΑ κατόπιν συμφωνίας που είχε ήδη από το 2018. Ήδη η ΕΕ εισάγει το 25% του LNG των ΗΠΑ.

1649095651745.png

Ήδη η Ευρώπη εισάγει 22 δισ. κυβ. μέτρα από τις ΗΠΑ και φέτος θα πάρει 15 δισ. παραπάνω.

Και έχεις ιδέα ρε βλαξ τι αξία έχει αυτό το παραπάνω LNG ακόμη και στις σημερινές τιμές;

Περίπου 50 δισ. $.

Ξέρεις πόσες είναι οι συνολικές εξαγωγές των ΗΠΑ;

2,5 τρισ. $. Τρισεκατομμύρια βλάκα.

Και ξέρεις πόσο είναι το ΑΕΠ των ΗΠΑ;

21 τρισ. $. Τρισεκατομμύρια βλάκα.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι το επιπλέον LNG που θα αγοράσει η Ευρώπη έχει καμία ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία των ΗΠΑ;

Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι;
ο χρόνος είναι ο απόλυτος κριτής. Αν οι τιμές δεν αυξηθούν (δεν μιλάμε για τις όποιες επιχορηγήσεις), τότε έχεις δίκιο κι εγώ λάθος. Τώρα φαντάσου πόσο λογικό είναι για οποιαδήποτε χώρα, αντί να έχει φυσικό αέριο απευθείας από αγωγό, να χρησιμοποιεί υγροποιημένο Φυσικό αέριο από την Αμερική. Τα στάδια, στη 2η περίπτωση, είναι τα εξής. 1. Εξαγωγή του Φυσικού αερίου 2. Υγροποίησή του, φυσικά σε εγκαταστάσεις οι οποίες κόστισαν και το επιπλέον κόστος πρέπει να αποσβεστεί, άρα θα μεταφερθεί στο κόστος 3. Φόρτωση σε πλοία (επιπλέον κόστος) 4. Κόστος καυσίμων μεταφοράς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα 5. Αποθήκευσή του στη Ρεβιθούσα, η οποία δεν έχει δα και την τεράστια αποθηκευτική ικανότητα, άρα ίσως χρειαστούν επιπλέον επενδύσεις 6. Επαναεριοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, κι άλλη επιβάρυνση 7. Διοχέτευσή του στο δίκτυο. Επτά διαδικασίες, σε σύγκριση με μία και μόνο. Αφού θεωρείς πως δεν θα υπάρχει επιβάρυνση, είσαι πολύ ευφυής

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.330
Πόντοι
22.266
Τα νεκρά αμερικανικά σπέρματα
Δεν είμαι ηθοποιοί τα σπέρματα του αμερικανικού στόλου
Η Χιροσίμα επίσης έβγαλε κ εγκαφαλικα ναυαγια δυστυχώς
Είσαι τριπλά ανεμβολιαστο σπέρμα

Αύριο ΔΕΗ ΟΤΕ νερό κ αν δεν έχουν μερικοί ας ποσταρουν εδώ υποστηριζοντας την νδ μπας κ πάρουν κουπόνι

Κ μερικοί τη βόλτα του από το καναπέ ως τη τουαλέτα ώστε να πάρουν έμπνευση από το μακρινό αυτό ταξίδι κ να μας διηγηθούν την εμπειρία τους για την Ουκρανία.

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.890
Πόντοι
456
ο χρόνος είναι ο απόλυτος κριτής. Αν οι τιμές δεν αυξηθούν (δεν μιλάμε για τις όποιες επιχορηγήσεις), τότε έχεις δίκιο κι εγώ λάθος. Τώρα φαντάσου πόσο λογικό είναι για οποιαδήποτε χώρα, αντί να έχει φυσικό αέριο απευθείας από αγωγό, να χρησιμοποιεί υγροποιημένο Φυσικό αέριο από την Αμερική. Τα στάδια, στη 2η περίπτωση, είναι τα εξής. 1. Εξαγωγή του Φυσικού αερίου 2. Υγροποίησή του, φυσικά σε εγκαταστάσεις οι οποίες κόστισαν και το επιπλέον κόστος πρέπει να αποσβεστεί, άρα θα μεταφερθεί στο κόστος 3. Φόρτωση σε πλοία (επιπλέον κόστος) 4. Κόστος καυσίμων μεταφοράς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα 5. Αποθήκευσή του στη Ρεβιθούσα, η οποία δεν έχει δα και την τεράστια αποθηκευτική ικανότητα, άρα ίσως χρειαστούν επιπλέον επενδύσεις 6. Επαναεριοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, κι άλλη επιβάρυνση 7. Διοχέτευσή του στο δίκτυο. Επτά διαδικασίες, σε σύγκριση με μία και μόνο. Αφού θεωρείς πως δεν θα υπάρχει επιβάρυνση, είσαι πολύ ευφυής
Οποτε η ΕΕ πρεπει να δωσει κωλο στην ρωσια επειδη το LNG θα βγει λιγο ακριβοτερα.
Σωστα?

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.330
Πόντοι
22.266
Ναι αλλά χίλιες φορές να το πληρώνουμε πανάκριβα το αέριο κνα πηγαίνει για τη δημιουργια των έξυπνων βομβών όπως τότε στη Γιουγκοσλαβία

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Οποτε η ΕΕ πρεπει να δωσει κωλο στην ρωσια επειδη το LNG θα βγει λιγο ακριβοτερα.
Σωστα?
οπότε αν η ΕΕ δεν συνεχίσει να παίρνει το φτηνότερο Ρωσικό Αέριο, θα καταστρέψει τις Μεσαίες και μικρές Επιχειρήσεις της. Το αυτονόητο παραδέχτηκε ο Γερμανός, μην το ξαναγράφω

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Δυστυχως οι φημες επιβεβαιωθηκαν. Χθες ρωσοι κομαντος στη Μπουτσα σκοτωσαν τον αγαπημενο μας κμαν. Ετοιμο το μνημα του το οποιο θα αναγραφει "επεσε στην μπουτσα" , οχι και πολυ ευηχο ειναι η αληθεια

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Like
1.425
Πόντοι
206
Ιδια εμπειρια ακριβως.Failed στα παντα.
Όλοι οι σλάβοι είναι έτσι και προφανώς και οι ρώσοι.
Το ίδιο τους το όνομα εξάλλου προέρχεται από τους σκανδιναβούς Ρως που τους έφτιαξαν κράτος γιατί οι ίδιοι δεν...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.066
Πόντοι
6.256

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.890
Πόντοι
456
οπότε αν η ΕΕ δεν συνεχίσει να παίρνει το φτηνότερο Ρωσικό Αέριο, θα καταστρέψει τις Μεσαίες και μικρές Επιχειρήσεις της. Το αυτονόητο παραδέχτηκε ο Γερμανός, μην το ξαναγράφω
Δεν απαντησες βεβαια.
Να δωσει κωλο στον μεγαλο πουτιν η ΕΕ?

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Καθυστερημενοι μπραβοκουληδες διαβαστε να μορφωθείτε.

τι στιγμή που την προηγούμενη βδομάδα το είπε τελείως τυχαία ο Πορτοσάλτε, να το θεωρούμε δεδομένο. Ο Άνθρωπος είναι μισθοφόρος, κάνει το Λαγό. «Εάν επιμεριζόμασταν από μία ώρα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα ήταν το ίδιο κόστος» Ανεκδιήγητος Πορτοσάλτε: «Αν κοβόταν 1 ώρα το ρεύμα για όλους...»

komarov

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2021
Like
1.297
Πόντοι
206
Λοιπόν συναγωνιστές σοβαρή ερώτηση είναι μπροστά στο δίλημμα να αγοράσω σπίτι ή όχι.
Έχω βάλει στο μάτι ένα σπίτι για να το πάρω θα χρειαστώ δάνειο σίγουρα μιας 20ετιας.
Πιστεύετε ότι είναι καλή περίοδος για αγορά ή όχι; Εγώ την πάγωσα γιατί πιστεύω ότι θα πέσουν οι τιμές αλλά κάποιοι γνωστοί μου επιμένουν ότι θα ανέβουν.
Πιστεύετε ότι η κρίση είναι παρωδικο η μόνιμη; Τι θα κάνατε στην θέση μου;

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Λοιπόν συναγωνιστές σοβαρή ερώτηση είναι μπροστά στο δίλημμα να αγοράσω σπίτι ή όχι.
Έχω βάλει στο μάτι ένα σπίτι για να το πάρω θα χρειαστώ δάνειο σίγουρα μιας 20ετιας.
Πιστεύετε ότι είναι καλή περίοδος για αγορά ή όχι; Εγώ την πάγωσα γιατί πιστεύω ότι θα πέσουν οι τιμές αλλά κάποιοι γνωστοί μου επιμένουν ότι θα ανέβουν.
Εδω μιλαμε για πολεμο μεσιε λαθος πορτα.

Ποσα τμ και τι μπατζετ διαθετεις;

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931
Καθυστερημενοι μπραβοκουληδες διαβαστε να μορφωθείτε.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σαν να λεμε πατημένα σκατα!

Βεβαια συγκριτικά τα σκατα με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εχουν μεγαλύτερη αξια.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931
Μεχρι και πριν το πολεμο λεγανε οτι θα ανέβουν κι αλλο, τωρα τα δεδομένα εχουν αλλάξει. Προσωπικά θα πάγωνα την αγορά για κανα εξάμηνο για να δω που θα πανε τα πράγματα.

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.890
Πόντοι
456
από πότε η εμπορική πράξη αγοράζω αέριο από όπου με συμφέρει ισοδυναμεί με το δίνω κώλο;
Μα απο την ρωσια επαιρνε αεριο η ΕΕ και μετα η ρωσια εισεβαλε σε μια χωρα της ευρωπης.
Αν συνεχισει η ΕΕ να παιρνει αεριο απο την ρωσια σαν να μην συμβαινει τιποτα τοτε τι θα εμποδισει τον πουτιν να εισβαλει σε αλλες χωρες της ευρωπης?

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.083
Πόντοι
6.515

Stories

Νέο!