Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο μίξερ ρε παίκτες. Άλλο πολιτισμός, άλλο πόλεμος.
Δηλαδή θα έπρεπε να απαγορευτούν ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ, ο Βέρντι, ο Μπρεχτ, ο Κουροσάβα και τόσοι άλλοι λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου; Δεν απαγορεύτηκαν ούτε αμέσως μετά τον πόλεμο.
Για σένα που λες ότι οι επεμβάσεις της Αμερικής είχαν την έγκριση του ΟΗΕ, δηλαδή ποιος ελέγχει τον ΟΗΕ; Ποιος ελέγχει το ΝΑΤΟ; Ποιος ελέγεχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Άρα τις κυρώσεις ποιος θα τις επιβάλλει; Είναι δυνατόν οι ευρωπαϊκές χώρες να στέλνουν στρατό σαν μέλη του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα να μποϋκοτάρουν αμερικανικά προϊόντα και αμερικανικό πολιτισμό;
Για το δε Μιχάλκοφ ,ρε παίκτη μη διαβάζεις μόνο τις επικεφαλίδες. Ο Ψεύτης Ήλιος είναι μια ταινία - καταγγελία εναντίον του σταλινσιμού. Μια αμιγώς αντισοβιετική ταινία. Και στην τελική ήταν μια ταινία που είχε ξεχωρίσει εκείνη τη χρονιά και τη βράβευσαν ποιος σου είπε ότι η Ακαδημία που ψηφίζει για το Όσκαρ ρωτάει τη CIA τι να ψηφίσει; Και ιρανικές ταινίες έχουν βραβευτεί.
Ρωσία και Αμερική ίδιοι ιμπεριαλιστές και με τον ίδιο τρόπο κάνουνε παιχνίδι. Η Ρωσία δε μπορεί να συγκαλέσει συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ γιατί θα έτρωγε άκυρο, άρα θα είχε πάτημα ο ΟΗΕ να επέμβει άμεσα και δεν το έκανε. Αυτά με τη Λίμνη των Κύκνων (σημείωση τις ίδιες μέρες ρωσική ταινία πήρε διανομή στις αίθουσες) είναι επειδή η Ελλάδα είναι χώρα - καρπαζοεισπράκτορας που σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να δηλώσει υποταγή για να πάρει το βραβείο του υπαλλήλου του μήνα. Βασικά κανέναν δεν ενδιαφέρει τι κάνει μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα. Όποτε τους είμαστε απαραίτητοι μας αναθέτουν αποστολές (αγωγός Μπουργκάζ - Αλεξανδρούπολη και ακύρωση του συμβολαίου, Μακεδονικό ζήτημα) και εμείς τις εκτελούμε με χαμόγελο.