Διαγραμμένο μέλος 210424
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2021
- Like
- 7.665
- Πόντοι
- 2.356
Ποιος τελικά είναι ο Ζελένσκι που μαζί με τον Μπλίνκεν οδηγούν την ανθρωπότητα σε έναν Γ παγκόσμιο πόλεμο; Διαβάζουμε στην Βικιπαίδεια:
Πρώτα χρόνια:
Ο Ζελένσκι γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κριβί Ριχ, στην Ουκρανική ΣΣΔ (σημερινή Ουκρανία) από Εβραίους γονείς. Ο πατέρας του Ολεξάντρ Ζελένσκι είναι καθηγητής ο οποίος είναι επικεφαλής ενός ακαδημαϊκού τμήματος της κυβερνητικής και της πληροφορικής σκληρού λογισμικού στο ινστιτούτο οικονομικών του Κριβί Ριχ, ενώ η μητέρα του Ρίμμα Ζελένσκα δούλευε ως μηχανικός. Πριν την είσοδο στο δημοτικό έζησε για τέσσερα χρόνια στη Μογγολία, στην πόλη του Έρντενετ που δούλευε ο πατέρας του.
Πηγή
Μπλίνκεν, γεννήθηκε το 1962 στην Νέα Υόρκη, από γονείς Εβραϊκής καταγωγής. Μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.
Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο "Jeannine Manuel" του Παρισιού, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να σπουδάσει Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (1980-1984). Ύστερα από την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, πήγε στην Νέα Υόρκη, για να σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, από το οποίο έλαβε πτυχίο το 1988.
Πηγή
Εγώ μισώ τους Εβραίους; Εγώ έχω μένος εναντίον τους; Αφού μας οδηγούν σε έναν Γ παγκόσμιο και είναι οι κατ εξοχήν υπεύθυνοι για τον Β Παγκόσμιο, τι θέλετε; Να τους αγαπάω; Η να πιστεύω τα παραμύθια που ξερνάνε από τις τηλεοράσεις, από τις ταινίες, από τα ραδιόφωνα και όλα τα μέσα προπαγάνδας που ελέγχουν και διαφθείρουν τους λαούς.
Η περίπτωση Ζελένσκι: Πώς ένας δημοφιλής τηλεοπτικός ηθοποιός έγινε πρόεδρος μιας χώρας
<p>Αν και η σχέση του με την πολιτική έως τώρα περιοριζόταν στον ρόλο ενός αρχηγού κράτους στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Υπηρέτης του λαού», οι Ουκρανοί πείστηκαν και εξέλεξαν την Κυριακή πανηγυρικά για πρόεδρο τους τον 41χρονο κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι. </p>
www.kathimerini.gr