Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (0 μέλη και 27 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Αδέλφια!!!!
Αφήστε τον πόλεμο.
Εδώ σε αυτό το νήμα ένα μεγάλο ταλέντο έκανε την εμφάνισή του.
Πλέον δεν αποτελεί μυστικό.
Είναι αλήθεια.
Επίσημη υποψηφιότητα με μεγάλες ελπίδες πρωτιάς, ο ένας , ο ανεπανάληπτος
@Νεαρχος Κουκης !!!!
1) ότι και να του απαντήσεις αυτός θα γράψει τα δικά του.
2)Βαφτίζει το κρέας ψάρι κι επιμένει.
3)Έχει υπομονή να κάθεται μες τη ζέστη να ψάχνει ποστ παρελθόντων ετών
4) του αρέσουν οι αρκούδες
5)Και άλλα πολλά
@Νεαρχος Κουκης
Σε στηρίζουμε όλοι!
Γιατί σου αξίζει να είσαι ΕΣΥ ο ένας και ανεπανάληπτος
Mr Malakas2023 !!!!:globeos-haha::globeos-haha:
Μπα; Το παιντι μιλαει κιολας; Δεν βαζει μονο κιτρινες φατσουλες; Ουτε λεει σε αλλους να παρουν τα χαπια τους, οπως ειπες στον Τασο;
Ποιους καλεις για αδερφια; Ειστε πολλοι; Μονος σου δεν μπορεις να τα βγαλεις περα;
Σε δευτερολεπτα οπως ειπαμε πολλες φορες, βρισκεις στην αναζητηση του σαιτ οτι θες.
Εσενα δηλαδη σ αρεσουν οι ξεδοντιαρηδες; Σαν αυτον που μου παρεθεσες;

Παντως για Μιστερ Μαλακας βγαινεις με τις ψηφους. Και απ οτι θυμαμαι ουτε 10 δεν πιανω καθε φορα.

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Μπα; Το παιντι μιλαει κιολας; Δεν βαζει μονο κιτρινες φατσουλες; Ουτε λεει σε αλλους να παρουν τα χαπια τους, οπως ειπες στον Τασο;
Ποιους καλεις για αδερφια; Ειστε πολλοι; Μονος σου δεν μπορεις να τα βγαλεις περα;
Σε δευτερολεπτα οπως ειπαμε πολλες φορες, βρισκεις στην αναζητηση του σαιτ οτι θες.

Παντως για Μιστερ Μαλακας βγαινεις με τις ψηφους. Και απ οτι θυμαμαι ουτε 10 δεν πιανω καθε φορα.
Καλα κανει και σου βαζει κιτρινες φατσουλες και τον φαφουτη να γελαει. Ειδαμε τι εκανες σε εμενα που προσπαθησα να ανοιξω κουβεντα με λογικα επιχειρηματα.
3 φορες σε παρεθεσα για την Καρελια και το Καλινιγκραντ και εσυ μου απαντουσες για το Τρινινταντ και Τομπακο.
Αν δεν γουσταρεις να απαντησεις, μην απαντας
Το να προσπαθεις να αλλαξεις κουβεντα για να αποφυγεις ερωτησεις δεν σε τιμα

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Καλα κανει και σου βαζει κιτρινες φατσουλες και τον φαφουτη να γελαει. Ειδαμε τι εκανες σε εμενα που προσπαθησα να ανοιξω κουβεντα με λογικα επιχειρηματα.
3 φορες σε παρεθεσα για την Καρελια και το Καλινιγκραντ και εσυ μου απαντουσες για το Τρινινταντ και Τομπακο.
Απο τη στιγμη που δεν απαντησες τιποτα για οσα ειπα για Κοσοβο, Αρμενια, κλπ επιχειρηματα, <Τρινινταντ δεν τα ειπες; τι αλλη αποδειξη χρειαζεται;) δεν ασχολουμαι καν με τι ρωτας, οποτε μην πουλας τρελα.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.888
Πόντοι
6.030

Και τώρα απαντήστε μου ειλικρινά.
Περιμένατε κάτι καλύτερο σε απάντηση από το μεγάλο φαβορί για Mr Malakas2023;;,
:buck2::buck2::buck2::buck2:

• Like
Αντιδράσεις: Lekker

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141
Παρακαλούμε πολύ
Εμείς οι ρωσοφιλοι ορθόδοξοι λόγω της ορθόδοξης εορτής της Παναγίας είμαστεε προσωπικό ασφαλείας
Οποιαδήποτε επίθεση τέτοιες άγιες μέρες της Παναγίας θεωρείται πράξη βεβήλωσης της ελληνορθόδοξης γιορτής της Παναγίας που σημαίνει πολλά ..
Οι αλλόθρησκοι άθεοι προτεστάντες λουθηριανοι ευαγγελιστές μπαιντενοπουλα ας σεβαστούν την εορτή της Μεγαλόχαρης
:confused:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Και τώρα απαντήστε μου ειλικρινά.
Περιμένατε κάτι καλύτερο σε απάντηση από το μεγάλο φαβορί για Mr Malakas2023;;,
:buck2::buck2::buck2::buck2:
Εβγαλες και αποτελεσματα; Για την ωρα μετρανε οι ψηφοι του προηγουμενοιυ διαγωνισμου. Ουτε 10 δεν πιανω.

Σε καθε περιπτωση, το πουλεν σας ο χυδαιολογος ο ΠΞ που τσακωνοταν με το μισο σαιτ, εβγαζε αβερτα ψηφους, και επειδη ηταν ουκρανοφιλος, μια χαρα για σας.
Οποτε οπως ειπα, σε καθε περιπτωση, μια χαρα θα ειμαι.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.626
Πόντοι
42.697
Εβγαλες και αποτελεσματα; Για την ωρα μετρανε οι ψηφοι του προηγουμενοιυ διαγωνισμου. Ουτε 10 δεν πιανω.

Σε καθε περιπτωση, το πουλεν σας ο χυδαιολογος ο ΠΞ που τσακωνοταν με το μισο σαιτ, εβγαζε αβερτα ψηφους, και επειδη ηταν ουκρανοφιλος, μια χαρα για σας.
Οποτε οπως ειπα, σε καθε περιπτωση, μια χαρα θα ειμαι.
Νομίζω πως ο px θα μείνει στην ιστορία ως ο υπερμαλακας του σάιτ που έσπασε το βλακομετρο

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141
Άσε τον Κούκη κ έλα να πεξουμε μαζί
Είσαι κρυφοκουμμουνιστης;;
Δέχεσαι ότι τα ρωσικά εδάφη Οδησσό Μαριούπολη Χερσώνα κριμεα κ ασφαλώς ντονμπας ήταν δωρεά των κομμουνιστών ;;
Αναγνωρίζοντας της προσφορά αυτή τότε είναι σα να αναγνωρίζεις τους κομμουνιστές;
Με την πτώση του σοβιετ έπρεπε να τα γυρίσουν πίσω οι Ουκρανοί;

Τα Καρέλια πάρθηκανε με αίμα κ πολέμους όπως κ το καλινινγκραντ ενώ τα εδάφη που ανέφερα χαρίστηκαν ακο κομμουνιστικές κυβερνήσεις κ δεν έχει ποτέ διευθέτηση ξανά με την πτώση του σοβιέτ το 1991 ;

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Άσε τον Κούκη κ έλα να πεξουμε μαζί
Είσαι κρυφοκουμμουνιστης;;
Δέχεσαι ότι τα ρωσικά εδάφη Οδησσό Μαριούπολη Χερσώνα κριμεα κ ασφαλώς ντονμπας ήταν δωρεά των κομμουνιστών ;;
Αναγνωρίζοντας της προσφορά αυτή τότε είναι σα να αναγνωρίζεις τους κομμουνιστές;
Με την πτώση του σοβιετ έπρεπε να τα γυρίσουν πίσω οι Ουκρανοί;

Τα Καρέλια πάρθηκανε με αίμα κ πολέμους όπως κ το καλινινγκραντ ενώ τα εδάφη που ανέφερα χαρίστηκαν ακο κομμουνιστικές κυβερνήσεις κ δεν έχει ποτέ διευθέτηση ξανά με την πτώση του σοβιέτ το 1991 ;
2023 εχουμε, ποσο πισω θελεις να παμε;
Εγω λεω απο αρχη-αρχη τοτε που η Κριμαια ονομαζοταν Ταυρικη Χερσονησσος και κατοικουταν απο Ελληνες. Αρα η Κριμαια ειναι ελληνικη, να φυγουν οι Ρωσσοι που την εχουν καταλαβει.
Και δεν ηταν δικη τους να την χαρισουν, ελληνικη ηταν αρχικα και αλλαξε πολλα χερια στο περασμα του χρουνου.
Αν θες να μετρας την ιστορια απο το 1700, το ιδιο μπορουν να κανουν και οι Τουρκοι.
Τοτε ολα οθωνανικα ηταν και μπορουν να τα διεκδικησουν, οπως κανουν τωρα οι Ρωσσοι.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.888
Πόντοι
6.030
Εγω λεω απο αρχη-αρχη τοτε που η Κριμαια ονομαζοταν Ταυρικη Χερσονησσος και κατοικουταν απο Ελληνες. Αρα η Κριμαια ειναι ελληνικη, να φυγουν οι Ρωσσοι που την εχουν καταλαβει.
Και δεν ηταν δικη τους να την χαρισουν, ελληνικη ηταν αρχικα και αλλαξε πολλα χερια στο περασμα του χρουνου.
Αν θες να μετρας την ιστορια απο το 1700, το ιδιο μπορουν να κανουν και οι Τουρκοι.
Τοτε ολα οθωνανικα ηταν και μπορουν να τα διεκδικησουν, οπως κανουν τωρα οι Ρωσσοι.
Πολύ καλά του τα λες.
Επίσης μήπως πρέπει να υπενθυμισουμε σε όσους γνωρίζουν , και να μάθουν όσοι δεν ξέρουν, ότι η όλη η ιστορία των Ρώσων είναι κλεμμένη από τους Ουκρανους.
Να πούμε για την Κιεβσκαγια Ρους και πως προέκυψε τελικά η Μοσκοβια;

• Like
Αντιδράσεις: Lekker

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141
Ομπολοτισμος που αναπτύχθηκε και οι πόλεις που στήθηκαν ήταν ρωσικές επί το πλείστον ..και επαναλαμβάνω δεν κερεδιθηκαν από πολέμους αλλά χαρίστηκαν μέσα σε ένα σύστημα που τόσο απεχθανεστε εσείς τα μπαιντενοπουλα ( άρα νομιμοποίειτε την κομμουνιστική κυβέρνηση κ τις πράξεις της)
Χαρίστηκαν από δέκα είκοσι κόκκινους φασίστες κ δεν έγινε ποτέ συμφωνίαεταξυ δημοκρατικών κυβερνήσεων όπως η Ελλάδα με την Τουρκία στη Λωζάνη .....
.
Είναι ανοιχτό θέμα που δεν έκλεισε στο τραπέζι μετά την πτώση του σοβιέτ με το σκέφτικο ότι ναι μεν δεν αναμοχλευω την ιδιοκτησία αυτή των εδαφών αλλά εσύ θα είσαι στην σφαίρα επιρροής μου
Τώρα όμως που έφυγες από τη σφαίρα επιρροής μου ζήτω πίσω της δωρεές που έκαναν κυβερνήσεις μη εκλεγμένες ( σοβιέτ)
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Πολύ καλά του τα λες.
Επίσης μήπως πρέπει να υπενθυμισουμε σε όσους γνωρίζουν , και να μάθουν όσοι δεν ξέρουν, ότι η όλη η ιστορία των Ρώσων είναι κλεμμένη από τους Ουκρανους.
Πρώτα οι Ουκρανοί και μετά οι Κινέζοι με τους αιγυπτιους:confused:

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Πολύ καλά του τα λες.
Συμφωνω μαζι σου αλλα επειδη τα ξερω μεσες-ακρες θα περιοριστω να πω μονο οσα γνωριζω με σιγουρια

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Ομπολοτισμος που αναπτύχθηκε και οι πόλεις που στήθηκαν ήταν ρωσικές επί το πλείστον ..και επαναλαμβάνω δεν κερεδιθηκαν από πολέμους αλλά χαρίστηκαν μέσα σε ένα σύστημα που τόσο απεχθανεστε εσείς τα μπαιντενοπουλα ( άρα νομιμοποίειτε την κομμουνιστική κυβέρνηση κ τις πράξεις της)
Χαρίστηκαν από δέκα είκοσι κόκκινους φασίστες κ δεν έγινε ποτέ συμφωνίαεταξυ δημοκρατικών κυβερνήσεων όπως η Ελλάδα με την Τουρκία στη Λωζάνη .....
.
Είναι ανοιχτό θέμα που δεν έκλεισε στο τραπέζι μετά την πτώση του σοβιέτ με το σκέφτικο ότι ναι μεν δεν αναμοχλευω την ιδιοκτησία αυτή των εδαφών αλλά εσύ θα είσαι στην σφαίρα επιρροής μου
Τώρα όμως που έφυγες από τη σφαίρα επιρροής μου ζήτω πίσω της δωρεές που έκαναν κυβερνήσεις μη εκλεγμένες ( σοβιέτ)

Πρώτα οι Ουκρανοί και μετά οι Κινέζοι με τους αιγυπτιους:confused:
Αυτο που ξερω ειναι οτι μετα την διαλυση της ΕΣΣΔ οι Ρωσσοι ζητησαν απο την Ουκρανια τις πυρηνικες κεφαλες και τα αερασκαφη Tu160 που μπορουσαν να τις φερουν.
Οι Ουκρανοι συμφωνησαν και τα παρεδωσαν.
Ας ζητουσαν και την Ταυρικη Χερσονησο.
Δεν το εκαναν
Μετα απο χρονια αποφασισαν να την παρουν με πολεμο.
Δεν νομιζω να το τολμουσαν αν οι Ουκρανοι δεν ειχαν κανει την μαλακια να τους δωσουν τις πυρηνικες κεφαλες που βρισκοταν στην Ουκρανια οταν διαλυθηκε η ΕΣΣΔ

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141
Πρώτα οι Έλληνες που έφερναν το Ορθόδοξο στοιχείο στην Κιεβσκαγια
Ψηθιριζεται ότι Κύριλλος κ Μεθόδιος ήταν βυζαντινοι ελληνοβουλγαροι δίγλωσσοι όμως κ για αυτό στάλθηκαν να φτιάξουν το σλαβικό αλφάβητο βάσει των φωνηέντων και των συμφωνιών της παλαιοσλαβικές γλώσσας που κάποιοι προδότες Σλάβοι το γύρισαν στο λατινικο

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141
Αυτο που ξερω ειναι οτι μετα την διαλυση της ΕΣΣΔ οι Ρωσσοι ζητησαν απο την Ουκρανια τις πυρηνικες κεφαλες και τα αερασκαφη Tu160 που μπορουσαν να τις φερουν.
Οι Ουκρανοι συμφωνησαν και τα παρεδωσαν.
Ας ζητουσαν και την Ταυρικη Χερσονησο.
Δεν το εκαναν
Μετα απο χρονια αποφασισαν να την παρουν με πολεμο.
Δεν νομιζω να το τολμουσαν αν οι Ουκρανοι δεν ειχαν κανει την μαλακια να τους δωσουν τις πυρηνικες κεφαλες που βρισκοταν στην Ουκρανια οταν διαλυθηκε η ΕΣΣΔ
Με όπλα κ πυρηνικά δεν ασχολουμαι κ δεν έχω γράψει ποτέ ....make love not war
Οι Ρώσοι δεν διεκδίκησαν τα εδάφη που χάρισαν οι κομμουνιστές απλώς για να είναι η Ουκρανία στη σφαίρα επιρροής τους

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Με όπλα κ πυρηνικά δεν ασχολουμαι κ δεν έχω γράψει ποτέ ....make love not war
Οι Ρώσοι δεν διεκδίκησαν τα εδάφη που χάρισαν οι κομμουνιστές απλώς για να είναι η Ουκρανία στη σφαίρα επιρροής τους
Αυτοι που τα χαρισαν Ρωσσοι δεν ηταν;
Οι Ρωσσοι για την ΕΣΣΔ ηταν οτι και οι Τουρκοι για την Οθωμανικη Αυτοκρατορια.
Σε λιγο θα ακουσουμε οτι οι Ρωσσοι ηταν και ριγμενοι στην Σοβιετια.

Akamatos

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2018
Like
452
Πόντοι
21
είναι εξωφρενικό να εισβάλεις σε ξένη χώρα, να αμύνεται και να μιλάς για τρομοκρατία.
ακόμα πιο εξωφρενικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι καν ρώσοι και να υποστηρίζουν αυτό το πράγμα.

Στην Ρωσία εχουν καταφύγει πάνω από 7 εκατ ουκρανοί από την αρχή του πολέμου. Πως γίνεται να καταφεύγεις σε αυτόν που σου επιτίθεται? Κάτι δεν κολλάει εδώ. Είναι σαν να μας επιτίθενται οι Τούρκοι και να τρέχουμε στην Τουρκία να σωθούμε. Επειδή το παρακολουθώ αρκετά στενά το θέμα οι Ρώσοι εισβάλουν σαν απελευθερωτές και έτσι γίνονται δεκτοί από τον κόσμο που υπέφερε τόσα χρόνια από τους Αμερικανοκίνητους Ναζί Αζοφ κλπ.
Βλεπω έναν Αγγλοαμερικάνο πολεμικό ανταποκριτή στο youtube που μιλάει με κατοίκους της Ουκρανίας εκεί που απελευθερώθηκαν. Εντύπωση μου έκανε ένας παππούς που έμεινε μόνος στην ζωή με τα ανήλικα εγγόνια του, αφού μεθυσμένοι Αζόφ ένα βράδυ σκοτώσαν την κόρη του έτσι για πλάκα. Μίλαγε άσχημα για τους Ρώσους όχι γιατί εισβάλανε αλλά επειδή άργησαν οκτώ χρόνια να το κάνουν όπως έλεγε ο ίδιος. Δεν μας νοιάστηκαν και μας άφησαν οκτώ χρόνια να υποφέρουμε έλεγε.
Ρώσοι και Ουκρανοί επί της ουσίας ένας λαός είναι εκτός από εκείνα τα καθυστερημένα παρτάλια που ζουν στα δυτικά και θα τα πάρουν μάλλον οι Πολωνοί αυτά.
Τώρα αν ενημερώνεται κάποιος από τον Σκάι και τα άλλα βοθρομέσα της χώρας, που λένε ότι οι Ουκρανοί κερδάνε είναι βαθιά νυχτωμένοι και όταν ξυπνήσουν ο κόσμος θα έχει αλλάξει.
Αυτή την στιγμή οι στρατολόγοι της Ουκρανίας μαζεύουν από τον δρόμο όποιον κακομοίρη βρούνε από 15 ως 75 ακόμα και ΑμΕα στρατολογούν και τους στέλνουν ανεκπαίδευτους στον πόλεμο. Τα πλουσιόπαιδα γλεντάνε ανέμελα στο Κίεβο. Οι νεκροί Ουκρανοί έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις 400.000. Βάλτε επί τρία περίπου αγνοούμενους και τραυματίες.
Ο κόσμος αυτή την στιγμή αλλάζει και αλλάζει γρήγορα! Η Ελλάδα είναι στην κοσμάρα της και απλά ο καρπαζοεισπράκτορας Τζανεττάκος των Αμερικάνων.

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Ψηθιριζεται ότι Κύριλλος κ Μεθόδιος ήταν βυζαντινοι ελληνοβουλγαροι δίγλωσσοι όμως κ για αυτό στάλθηκαν να φτιάξουν το σλαβικό αλφάβητο βάσει των φωνηέντων και των συμφωνιών της παλαιοσλαβικές γλώσσας που κάποιοι προδότες Σλάβοι το γύρισαν στο λατινικο
Και το λατινικο αλφαβητο ενα απο τα ελληνικα ηταν.
Καπου στην χαλκιδα το ειχαν εννοειται πριν τους Ρωμαιους.
Μαλακια που δεν επικρατησε και σε εμας αυτο δεν θα χρειαζοταν να αλλαζουμε γλωσσα στο πληκτρολογιο

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141
Αυτοι που τα χαρισαν Ρωσσοι δεν ηταν;
Οι Ρωσσοι για την ΕΣΣΔ ηταν οτι και οι Τουρκοι για την Οθωμανικη Αυτοκρατορια.
Σε λιγο θα ακουσουμε οτι οι Ρωσσοι ηταν και ριγμενοι στην Σοβιετια.
Ο Στάλιν ήταν γεωργιανός κ ο χουρστσοβ ουκρανορωσος
Εξάλλου τότε επι σοβιετ δεν υπήρχε η έννοια της φυλής
Οι κομμουνιστές είναι άθρησκοι κ δίχως έθνος ..κ τα χάριζαν τα εδάφη για πολιτικό σκοπό

Κάθε αποδοχή δημοκράτη σε τέτοιες δωρεές αποδέχεται τα κομμουνιστικά καθεστώτα τέλεια κ παύλα κ δε νομίζω τα μπαιντενοπουλα να γουστάρουν κομμουνισμό

Και το λατινικο αλφαβητο ενα απο τα ελληνικα ηταν.
Καπου στην χαλκιδα το ειχαν εννοειται πριν τους Ρωμαιους.
Μαλακια που δεν επικρατησε και σε εμας αυτο δεν θα χρειαζοταν να αλλαζουμε γλωσσα στο πληκτρολογιο
Εγώ δουλεύω φωνητική πληκτρολόγηση πάντα ..
Βολεύει αν γαμας κιόλας

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom