Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Does Ukraine Have Kompromat on Joe Biden?

Για χαρη ενός διεφθαρμένου και ενός άπληστου γέρου σε αφασία συνεχίζεται ένας πόλεμος που δεν έπρεπε να αρχίσει καν.
Προσωπικά συμφέροντα στέλνουν χιλιάδες νέους Ουκρανούς να πεθάνουν τζάμπα και βερεσέ.
Όταν δεν μπορείς να πετυχεις τους στόχους που έχεις θέσει η συνθηκολόγηση δεν είναι ντροπή.

Στο ενδιάμεσο η Ευρώπη διαλύεται

Δεν θελουν να πανε σε διαπραγματευσεις για ειρηνη;
Ας κανουν τοτε και τον 30κονταετη πολεμο, αμα γουσταρουν.
Να δουμε που θα καταληξει.
Στο μεταξυ γινεται ολοκαυτωμα σε θυματα και τραυματιες.

Baoobab

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2018
Like
1.054
Πόντοι
201
Εσυ καλυτερα πες μου γιατι γουσταρεις επικρατηση Ουκρανιας στο πολεμο.
Για τα συμφεροντα της Δυσης;
Υπαρχουν και πολλοι που διαφωνουν.
Εχω βαλει αρκετες φορες τον Αμερικανο αποστρατο και πρωην συμβουλο της κυβερνησης Τραμπ, που ειναι πολυ αντιθετος σε αυτον τον πολεμο. Συμφωνω μαζι του. Οπως και πολλοι πολιτες απο δυτικες χωρες.
Εχω βαλει απο αφρικανικες χωρες να κρατανε ρωσικες σημαιες, και απο Μεση Ανατολη να μιλανε για υποκρισια της Δυσης, και οτι δεν στηριζουν Ουκρανια σε αυτον τον πολεμο.
Αμα δεν θες να το καταλαβεις, προβλημα σου.
Οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα. Και επειδη δεν το εχεις εμπεδωσει, η κανεις οτι δεν το εχεις, δεν με ενδιαφερει κιολας τι απο τα δυο,

<Γιατι καποια κρατη μενουν ουδετερα. στον πολεμο Ρωσιας-Ουκρανιας.>

Το εμπεδωσες τωρα; Οτι δεν υπαρχει μονο η φιλοουκρανικη μερια;
Ρε φιλε ειλικρινα εχει μαλιασει η γλωσα μου να σου λεω οτι μια πιθανη νικη της Ρωσιας ειναι σε βαρος της ΕΕ και ΝΑΤΟ που το θεωρω το σπιτι μου μιας και η Ουκρανια ειναι η αφορμη οχι η αιτα που ειναι οτι θελει να ξαναφταξει μια ζωνη επιρροης αλα ΕΣΣΔ δες παλαιοτερες μου αναρτησεις με λινκ στο υπουργειο εξ της Ρωσιας..
Σειρα σου τωρα για πες μου εσυ ποσο καλος εινσι για την ευημερια την δικη σου της χωρας σου της ΕΕ ενας συνεχιζομενος τσαμπουκας και πολεμος στις βαλτικες σκανδινσβικες κλπ. Ειπαμε οτι η Ρωσια αυτη την στιγμη εινσι μια αναθεωρητικη δυνσμη εκτος αν δεν καταλαβαινεις τι σημσινει αυτο και αν δεν βλεπεις αναλογο με την Γερμανια του Β ΠΠ. Να μην πουμε οτι μια νικη της Ρωσιας θα δωσει θαρος στους διπλα που και αυτοι ειναι μια αναθεωρητικη περιφεριακη δυναμη να κανουν ανελεητο τσαμπουκα σε μια Ευρωπη και Νατο που στην καλυτερη θσ προσπαθει να κλεινει τριπες στις πρωην ΕΣΣΔ ΕΕ χωρες.

Οσο τι δαβαζεις τι λενε καποιοι στις ΗΠΑ συλογισου οτι η πλοιοψηφια των αμερικανων ηταν κατα της εμπλοκης των ΗΠΑ στον Β ΠΠ.

Μπαλα εξεδρα εγγυημενη Νιγηρα, δεν επρεπε το ΝΑΤΟ ,Σερβια ,Κυπρο κλπ.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ρε φιλε ειλικρινα εχει μαλιασει η γλωσα μου να σου λεω οτι μια πιθανη νικη της Ρωσιας ειναι σε βαρος της ΕΕ και ΝΑΤΟ που το θεωρω το σπιτι μου μιας και η Ουκρανια ειναι η αφορμη οχι η αιτα που ειναι οτι θελει να ξαναφταξει μια ζωνη επιρροης αλα ΕΣΣΔ δες παλαιοτερες μου αναρτησεις με λινκ στο υπουργειο εξ της Ρωσιας..
Σειρα σου τωρα για πες μου εσυ ποσο καλος εινσι για την ευημερια την δικη σου της χωρας σου της ΕΕ ενας συνεχιζομενος τσαμπουκας και πολεμος στις βαλτικες σκανδινσβικες κλπ. Ειπαμε οτι η Ρωσια αυτη την στιγμη εινσι μια αναθεωρητικη δυνσμη εκτος αν δεν καταλαβαινεις τι σημσινει αυτο και αν δεν βλεπεις αναλογο με την Γερμανια του Β ΠΠ. Να μην πουμε οτι μια νικη της Ρωσιας θα δωσει θαρος στους διπλα που και αυτοι ειναι μια αναθεωρητικη περιφεριακη δυναμη να κανουν ανελεητο τσαμπουκα σε μια Ευρωπη και Νατο που στην καλυτερη θσ προσπαθει να κλεινει τριπες στις πρωην ΕΣΣΔ ΕΕ χωρες.

Οσο τι δαβαζεις τι λενε καποιοι στις ΗΠΑ συλογισου οτι η πλοιοψηφια των αμερικανων ηταν κατα της εμπλοκης των ΗΠΑ στον Β ΠΠ.

Γραφω για ο,τι προηγηθηκε στο Κοσοβο, γραφω για Αρμενια που οπως εβαλα λινκ απο 2 διαφορετικα σαιτ, γραφει οι Αρμενιοι αντιμετωπιζουν πλεον εκει γενοκτονια, που δεν πολυνοιαζει καποιους εδω, γραφω τι εχει προηγηθει και γιατι πολλα κρατη δεν καταδικαζουν τη Ρωσια,
και ερχεσαι και μου λες ωμα, κυνικα, οτι εισαι στη Δυση, εχεις συμφεροντα εκει, αρα Ζητω η Ουκρανια, ζητω ο πολεμος.

Τι θελω εγω; Το εχω πει αρκετες φορες, και με κατηγορει η φιλοουκρανικη πλευρα για αυτο.
Δεν εχω θεμα. Οσο αυτοι λενε ανοιχτα Σλαβα Ουκραινα και π.... γιοι Ρωσοι. Και μεχρι τη τελικη νικη της Ουκρανιας.
Να πω κι εγω με τη σειρα μου, για αλλη μια φορα, οτι θελω να τελειωσει οσο πιο συντομα γινεται αυτος ο πολεμος, και σε μια διαπραγματευση που θα ακολουθησει, οι Ρωσοφωνοι στα ανατολικα και στη Κριμαια, στα απελευθερωμενα εδαφη. θα ειναι απολυτα ασφαλεις, με τα δικαιωματα τους, και η Ρωσια θα λαβει εγγυησεις για την ασφαλεια της, σε σχεση παντα με την Ουκρανια.
Τι καθεστως θα εχουν αυτα τα εδαφη, σε ποιο κρατος θα ανηκουν, ειναι στη διαπραγματευση.
Αυτα δηλαδη που ζητουσε πριν την εναρξη του πολεμου η Ρωσια.
Εχει γραψει σχετικα και ο Στεκας, πριν λιγες μερες. Συμφωνω απολυτως.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Η λήξη του πολέμου θα γίνει όταν Δύση και Ρωσία αναγνωρίσουν την πραγματικότητα.

Η δύση ότι η Κριμαία ήταν ιστορικά έδαφος της Ρωσίας που μόλις το 1954 δόθηκε στην Ουκρανία.

Η Ρωσία πως υπάρχει Ουκρανικό έθνος και δικαιούται κράτος.

Το σχέδιο λύσης κατά τη γνώμη μου:

1. Η Κριμαία στην Ρωσία το Ντομπάς στην Ουκρανία με ευρεία αυτονομία.

2. Καταβολή σημαντικών πολεμικών αποζημιώσεων από την Ρωσία στην Ουκρανία.

3. Ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ με μεταβατική περίοδο.

4. Καθεστώς στρατιωτικής ουδετερότητας της Ουκρανίας με μη ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Εδω και το επιμαχο.
Συμφωνω απολυτως.

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86

Νικη της Ρωσσιας πιθανον να μην ειναι απλα εις βαρος της ΕΕ
Με τα ιδια ακριβως επιχειρηματα θα εμπαιναν και Βαλτικη αν εκαναν προελαση στην Ουκρανια.
30% Ρωσσικος πληθυσμος που ισχυριζεται οτι καταπιεζεται. Εδαφη που καποτε ανηκαν στην ΕΣΣΔ.
Στην αρχη του πολεμου ειδα με τα ματια μου γκραφιτι με Ζ σε αυτες τις χωρες.
Επιθεση σε Βαλτικες χωρες σημαινει ενεργοποιηση του Αρθρου 5 καθως ειναι χωρες του ΝΑΤΟ.
Αποστολη ελληνικων στρατευματων και πιθανη απαντηση της Ρωσσιας με χτυπηματα στο λιμανι της Αλεξανδρουπολης που αποτελει σημειο ανεφοδιασμου και στην Νατοικη βαση της Λαρισας
Αυτο ειναι το καλο σεναριο
Το κακο ειναι πυρηνικο ολοκαυτωμα

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Γραφω για ο,τι προηγηθηκε στο Κοσοβο, γραφω για Αρμενια που οπως εβαλα λινκ απο 2 διαφορετικα σαιτ, γραφει οι Αρμενιοι αντιμετωπιζουν πλεον εκει γενοκτονια, που δεν πολυνοιαζει καποιους εδω, γραφω τι εχει προηγηθει και γιατι πολλα κρατη δεν καταδικαζουν τη Ρωσια,
και ερχεσαι και μου λες ωμα, κυνικα, οτι εισαι στη Δυση, εχεις συμφεροντα εκει, αρα Ζητω η Ουκρανια, ζητω ο πολεμος.

Τι θελω εγω; Το εχω πει αρκετες φορες, και με κατηγορει η φιλοουκρανικη πλευρα για αυτο.
Δεν εχω θεμα. Οσο αυτοι λενε ανοιχτα Σλαβα Ουκραινα και π.... γιοι Ρωσοι. Και μεχρι τη τελικη νικη της Ουκρανιας.
Να πω κι εγω με τη σειρα μου, για αλλη μια φορα, οτι θελω να τελειωσει οσο πιο συντομα γινεται αυτος ο πολεμος, και σε μια διαπραγματευση που θα ακολουθησει, οι Ρωσοφωνοι στα ανατολικα και στη Κριμαια, στα απελευθερωμενα εδαφη. θα ειναι απολυτα ασφαλεις, με τα δικαιωματα τους, και η Ρωσια θα λαβει εγγυησεις για την ασφαλεια της, σε σχεση παντα με την Ουκρανια.
Τι καθεστως θα εχουν αυτα τα εδαφη, σε ποιο κρατος θα ανηκουν, ειναι στη διαπραγματευση.
Νταμ ντιριμ τυροπιτες

Baoobab

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2018
Like
1.054
Πόντοι
201

Ευχολογια ειρηνη Κοσοβο Νατο Αρμενια, κλπ κλπ . Για τον Νεαρχο την οικογενεισ του και την Ελλαδα δεν μου απαντησες τι καλο θα φερει μια πιθανη νικη της Ρωσιας και ο επακολουθουμενος τσαμπουκας για να παρει τις εγγυησεις για την ασφαλεια της που λες η Ρωσια, καντο μου και λιγο λιανα που οπως λεει και ο φιλος Lekker παραπανω μπορει κσι να ενεργοποιησει το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ και ο Νεαρχος junior μπορει να παει Εσθονια να πολεμισει.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Και επειδη μερικοι το παιζουν οτι δεν καταλαβαινουν και πετανε τη μπαλα στην εξεδρα,
πατωντας στο ποστ του Στεκα που οπως ειπα συμφωνω απολυτως.
Να πω
Ας αφησουν οι 2 πλευρες την ιδεα για ολοκληρωτικη νικη.
Το προσπαθησαν στην αρχη οι Ρωσοι. Που ηθελαν να καταλαβουν το Κιεβο. Να ελεγχουν πολιτικα πληρως την Ουκρανια, και οχι μονο.Τον τροπο ζωης των Ουκρανων. Την Εκκλησια. Τα παντα. Οτι οι Ουκρανοι ειναι παραπλανημενοι Ρωσοι κατα βαθος. Αυτη ειναι η λογικη των Ρωσων.
Λανθασμενη φυσικα. Δεν θα επιβαλεις στον αλλον τι θα ειναι.
Απετυχαν, χαρη στην αντισταση των Ουκρανων, και στη βοηθεια βεβαια που ελαβαν εκεινοι απο τη Δυση.

Ας αναγνωρισει και η Δυση καποια πραγματα. Εδω καποιοι μιλανε μεχρι για Κριμαια. Που ολοι ξερουμε τι εγινε με Χρουτσοφ που απλά τη δωρισε στους Ουκρανους.
Να αναγνωρισει η Δυση και τι γινοταν πριν στα ανατολικα εδαφη, εναντιον των Ρωσοφωνων. Και να διασφαλιστει οτι δεν θα επαναληφθουν.

Οσο μερικοι, στις ηγεσιες της Δυσης, και εδω μεσα !, μιλανε για τελικη νικη της Ουκρανιας, αυτοι ειναι που δεν επιθυμουν λυση στο προβλημα, αλλα συνεχιση του πολεμου.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ευχολογια ειρηνη Κοσοβο Νατο Αρμενια, κλπ κλπ . Για τον Νεαρχο την οικογενεισ του και την Ελλαδα δεν μου απαντησες τι καλο θα φερει μια πιθανη νικη της Ρωσιας και ο επακολουθουμενος τσαμπουκας για να παρει τις εγγυησεις για την ασφαλεια της που λες η Ρωσια, καντο μου και λιγο λιανα που οπως λεει και ο φιλος Lekker παραπανω μπορει κσι να ενεργοποιησει το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ και ο Νεαρχος junior μπορει να παει Εσθονια να πολεμισει.
Ναι, βεβαιως. Στο ΝΑΤΟ ειμαστε, εχουμε και υποχρεωσεις.
Και μια απο τις υποχρεωσεις ειναι αυτη που ανεφερες.
Που σε γενικευμενο-παγκοσμιο πολεμο, ο Ε.Σ. θα βρεθει πολυ πιθανο εναντια στον ρωσικο.
Και γιατι παρακαλω τοτε δεν γινεται καμια προσπαθεια για ειρηνικη επιλυση;

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Που σε γενικευμενο-παγκοσμιο πολεμο, ο Ε.Σ. θα βρεθει πολυ πιθανο εναντια στον ρωσικο.
Ειρηνικη επιλυση θα υπηρχε μονο με την αποχωρηση ρωσσικων στρατευματων απο Ουκρανικα εδαφη και συμφωνια για αποστρατικοποιηση των εδαφων αυτων και απο τις δυο πλευρες.
Ισως καποια συμφωνια ενισχυμενης αυτοδιοικησης εντος των συνορων της Ουκρανιας παντα.
Οπως καταλαβαινεις στο χερι της Ρωσσιας ειναι η ειρηνη

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Does Ukraine Have Kompromat on Joe Biden?

Για χαρη ενός διεφθαρμένου και ενός άπληστου γέρου σε αφασία συνεχίζεται ένας πόλεμος που δεν έπρεπε να αρχίσει καν.
Προσωπικά συμφέροντα στέλνουν χιλιάδες νέους Ουκρανούς να πεθάνουν τζάμπα και βερεσέ.
Όταν δεν μπορείς να πετυχεις τους στόχους που έχεις θέσει η συνθηκολόγηση δεν είναι ντροπή.

Στο ενδιάμεσο η Ευρώπη διαλύεται
Η Πολωνια παει σφαιρα και αναμενεται μεχρι το 2030 να ξεπερασει το Η.Β.
Οι παραδοσιακες δυναμεις της ΕΕ φθινουν, νεες θα παρουν την θεση τους, που προσωπικα το βρισκω θετικο.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ειρηνικη επιλυση θα υπηρχε μονο με την αποχωρηση ρωσσικων στρατευματων απο Ουκρανικα εδαφη και συμφωνια για αποστρατικοποιηση των εδαφων αυτων και απο τις δυο πλευρες.
Ισως καποια συμφωνια ενισχυμενης αυτοδιοικησης εντος των συνορων της Ουκρανιας παντα.
Οπως καταλαβαινεις στο χερι της Ρωσσιας ειναι η ειρηνη
Ναι, κι αυτο. Το εγραψα παραπανω, οπως και ο Στεκας, οπως ειδες.
Κριμαια στη Ρωσια.
Και στα ανατολικα με εγγυησεις για τους κατοικους. Οχι παλι τα ιδια με πριν.
Αλλα γιατι λες ειναι ΜΟΝΟ στο χερι της Ρωσιας, οταν στη τελευταια διασκεψη στη Σαουδικη Αραβια νομιζω , δεν προσκληθηκε καν.
Και στη Δυση υπαρχουν φωνες που ΣΗΜΕΡΑ λενε τι καλα καινουρια οπλα θα στειλουν.
Αυτο ειναι αποκλιμακωση;
Επιλογη τους βεβαια. Στοχος τους η στρατιωτικη ηττα της Ρωσιας, και λυθηκε ετσι το προβλημα.
Οχι, εγω διαφωνω, πριν φτασουμε εκει, υπαρχουν κι αλλες λυσεις.

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Κριμαια στη Ρωσια.
Αλλα γιατι λες ειναι ΜΟΝΟ στο χερι της Ρωσιας, οταν στη τελευταια διασκεψη στη Σαουδικη Αραβια νομιζω , δεν προσκληθηκε καν.
Αυτο ειναι αποκλιμακωση;
Επιλογη τους βεβαια. Στοχος τους η στρατιωτικη ηττα της Ρωσιας, και λυθηκε ετσι το προβλημα.
Αν δεν αποχωρησουν απο Ανατολικη Ουκρανια ο πολεμος θα κλιμακωθει ισως με μεταφορα του μετωπου στην Κριμαια.
Οι Ρωσσοι εχουν μετατρεψει τα εδαφη που κατελαβαν σε απεραντο ναρκοπεδιο, πουτσα τους δεν φυτευουν ναρκες στην χωρα τους.
Στρατηγικα ισως συμφερει τους Ουκρανους να επιτεθουν μαζικα στην Κριμαια που δεν την εχουν κανει οι Ρωσσοι ναρκοπεδιο και απο εκει προελαση στα μετοπισθεν των Ρωσσων.
Το να αφησουν την ανατολικη Ουκρανια στους Ρωσσους δεν ειναι ειρηνικη επιλυση αλλα ανευ ορων παραδοση εδαφων

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.888
Πόντοι
6.030
Ναι, τον πρωθυπουργο Τσαμπερλαιν, που γυρισε στη Μεγαλη Βρετανια χαρουμενος κρατωντας στο χερι τη συμφωνια που υπεγραψε, αλλα δυστυχως διαψευστηκε απο τα γεγονοτα. Εχω την εντυπωση οτι αλλαξε η πολιτικη των Αγγλων, ακριβως επειδη καταλαβαν οτι η αλλη πλευρα τους κοροιδευε, δεν επιθυμουσε ειρηνη, ηταν προσχηματικη η σταση των Γερμανων.
Και οι Αγγλοι καταλαβαν οτι η ειρηνη πλεον ηταν μια χιμαιρα.

Να σου απαντησω συνολικοτερα για τα συνορα.
Πιστευω ειναι υποκριτικη η σταση εναντι των συνορων.
Αποδειξη; Το Κοσοβο πριν λιγα χρονια, ηταν <Σερβικη επαρχια του Κοσοβου.> Τι ειναι σημερα; Ανεξαρτητο Κοσοβο, οχι στον ΟΗΕ, ακομη, αλλα απο πολλες χωρες αναγνωρισμενο. Εχει παρει μεχρι και μεταλλιο στους Ολυμπιακους αγωνες, και φυσικα οπως ξερουμε συμμετεχει κανονικα σε αθλητικες διοργανωσεις με την εθνικη του ομαδα.
Αρα για ποια συνορα μιλαμε; Απλως ειναι υποκριτικη η σταση καποιων. Αναλογα τα συμφεροντα, υπαρχουν συνορα, ιερα, αδιαπραγματευτα, αλλου δεν υπαρχουν.

Σου απαντησα. Γενικοτερα. Δεν θα με πας εσυ σε καθε περιπτωση επειδη ετσι θελεις.
Σου απαντησα οτι καθε κρατος ενεργει με βαση το συμφερον του, οπως απεδειξα με τα παραδειγματα που εθεσα, Κοσοβο, εισβολη και κατοχη της Τουρκιας στη Κυπρο, στη Συρια, οτι εγινε με Λιβυη. Ιρακ, που δεν μιλαμε πλεον για ενιαια κρατη, αλλα διαιρεμενα. Και ξερουμε ποιος ευθυνεται γι αυτο.

Εσυ καλυτερα πες μου γιατι γουσταρεις επικρατηση Ουκρανιας στο πολεμο.
Για τα συμφεροντα της Δυσης;
Υπαρχουν και πολλοι που διαφωνουν.
Εχω βαλει αρκετες φορες τον Αμερικανο αποστρατο και πρωην συμβουλο της κυβερνησης Τραμπ, που ειναι πολυ αντιθετος σε αυτον τον πολεμο. Συμφωνω μαζι του. Οπως και πολλοι πολιτες απο δυτικες χωρες.
Εχω βαλει απο αφρικανικες χωρες να κρατανε ρωσικες σημαιες, και απο Μεση Ανατολη να μιλανε για υποκρισια της Δυσης, και οτι δεν στηριζουν Ουκρανια σε αυτον τον πολεμο.
Αμα δεν θες να το καταλαβεις, προβλημα σου.
Οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα. Και επειδη δεν το εχεις εμπεδωσει, η κανεις οτι δεν το εχεις, δεν με ενδιαφερει κιολας τι απο τα δυο,

<Γιατι καποια κρατη μενουν ουδετερα. στον πολεμο Ρωσιας-Ουκρανιας.>

Το εμπεδωσες τωρα; Οτι δεν υπαρχει μονο η φιλοουκρανικη μερια;

Σωπα ρε που θα μου κανεις παρατηρηση γιατι ενω εδω ειναι για Ουκρανια, ποσταρω για Αρμενια, Κοσοβο, οσα συμβαινουν στην Αφρικη, και οτι πολλοι σε Ασια, Αφρικη, Μεση Ανατολη, λενε οτι βρισκουν υποκριτικη τη σταση των Δυτικων, ενω εχουν προηγηθει ολα αυτα.
Γιατι εχουν αμεση σχεση, αποδεικνυοντας την υποκρισια των Δυτικων.
Που εδω που τα λεμε, ηταν η σταση τους τα προηγουμενα χρονια ο καλυτερος χορηγος στο να μην καταδικαζουν ολοι τη Ρωσια.

Δεν θελουν να πανε σε διαπραγματευσεις για ειρηνη;
Ας κανουν τοτε και τον 30κονταετη πολεμο, αμα γουσταρουν.
Να δουμε που θα καταληξει.
Στο μεταξυ γινεται ολοκαυτωμα σε θυματα και τραυματιες.

Κριμαια στη Ρωσια.
Αυτο ειναι αποκλιμακωση;

Baoobab

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2018
Like
1.054
Πόντοι
201
Τι δεν καταλαβενεις ? Συμφωνησες πριν με μια φορμουλα ειρηνης που εγραψε καποιος που σε διαβεβαιω με 1000 οτι οι Ουκρανοι θα ελεγαν ναι και ο Πουτιν οχι. Ο Πουτιν στρατηγικα για τα μελαοιδεατικα του ονειρα των εγγυησεων ασφαλειας που λες δηλ να φυγει το ΝΑΤΟ απο τα συνορα του, εχει χασει τον πολεμο που οπως ειπαμε η Ουκρανια ηταν η αφορμη μιας και ακομη και η Φιλανδια ο ορισμος του ουδετερου μεχρι τωρα μπηκε στο ΝΑΤΟ. Εχει χασει στρατηγικα επισης γιατι δεν καταφερε να παρει το Κιεβο και να βαλει στην εξουσια καποιον αλα Λουκασενκο για να ελεγξει την χωρα.
Αρα ειναι στριμογμενος στην γωνια γιατι με τοσο αιμα που εχει χυθει απο την μαλακια του να κανει κατα κρατος επιθεση στην Ουκρανια και να μην μπουκαρει μονο αλα Κριμαια στο Ντονμπας η θεση του ειναι πολυ δυσκολη μιας και πρεπει να δειξει οτι πηρε κατι παραπανω απο αυτο που ειχε η θα μπορουσε να εχει ευκολα(Ντονμπας) . Πες το αυτο στους Ουκρανους που σαν αμυνομενοι στον εισβολεα εχυσαν και χυνουν αιμα αν δεν θα θο πσνε μεχρι οπου τους περνει για να χασουν οσο το δυνατον πιο λιγα .

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.219
Πόντοι
2.356

JOHN MEARSHEIMER: I agree with what you said, but I’d take it a step further. The Secretary General of NATO, Jens Stoltenberg, made it very clear that Ukraine would not be admitted into NATO until it had prevailed in the conflict. In other words, Ukraine has to win the war before it can be brought into the alliance. Well, Ukraine is not going to win the war, and therefore, Ukraine is not going to be brought into the alliance.

This war is going to go on for a long time. Even if you get a cold peace, it will linger right below the surface and there will be an ever-present danger that a hot war will break out. And in those circumstances, I find it hard to imagine the United States or any West European country agreeing to bring Ukraine into NATO. And the simple reason is that if you bring Ukraine into NATO in the midst of a conflict, you are in effect committing NATO to defending with military force Ukraine on the battlefield. And that’s a situation we don’t want. We do not want NATO boots on the ground, or to be more specific, we don’t want American boots on the ground. So, it makes perfect sense for Stoltenberg to say that Ukraine has to win. In fact, Ukraine has to win a decisive victory over the Russians within the borders of Ukraine. That is not going to happen, in my opinion, and therefore, as you were saying, Ukraine is not going to become part of NATO.

AARON MATÉ: So, given that, I mean, do you think it’s fair to speculate that the US policy in Ukraine was even more cynical than it appeared? Because basically this war was largely fought because the US refused to agree to neutrality for Ukraine, saying that, ‘Well, we have an open door for NATO; we don’t take people’s membership off of the table.’ But yet, when given the opportunity, the US won’t commit to granting Ukraine a road map to joining NATO, which leads me to conclude that, possibly, what if the aim was never to actually admit Ukraine into NATO but just use the future pledge of NATO membership to de facto turn Ukraine into a NATO proxy, without the obligation, the part of the US and its allies, to actually defend it?

JOHN MEARSHEIMER: It’s possible that’s true. It’s hard to say without a lot more evidence.

I have a slightly different view. I don’t think it was so much cynicism. I think it was stupidity. I think you can’t underestimate just how foolish the West is when it comes to the whole question of Ukraine—and all sorts of other issues as well. But I think that the West believed—and here we’re talking mainly about the United States—that if a war did break out between Ukraine and Russia, that the West plus Ukraine would prevail, that the Russians would be defeated. I believe we thought that was the case.

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προσθεσουμε κατι αλλο ...

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.019
Πόντοι
26.141

JOHN MEARSHEIMER: I agree with what you said, but I’d take it a step further. The Secretary General of NATO, Jens Stoltenberg, made it very clear that Ukraine would not be admitted into NATO until it had prevailed in the conflict. In other words, Ukraine has to win the war before it can be brought into the alliance. Well, Ukraine is not going to win the war, and therefore, Ukraine is not going to be brought into the alliance.

This war is going to go on for a long time. Even if you get a cold peace, it will linger right below the surface and there will be an ever-present danger that a hot war will break out. And in those circumstances, I find it hard to imagine the United States or any West European country agreeing to bring Ukraine into NATO. And the simple reason is that if you bring Ukraine into NATO in the midst of a conflict, you are in effect committing NATO to defending with military force Ukraine on the battlefield. And that’s a situation we don’t want. We do not want NATO boots on the ground, or to be more specific, we don’t want American boots on the ground. So, it makes perfect sense for Stoltenberg to say that Ukraine has to win. In fact, Ukraine has to win a decisive victory over the Russians within the borders of Ukraine. That is not going to happen, in my opinion, and therefore, as you were saying, Ukraine is not going to become part of NATO.

AARON MATÉ: So, given that, I mean, do you think it’s fair to speculate that the US policy in Ukraine was even more cynical than it appeared? Because basically this war was largely fought because the US refused to agree to neutrality for Ukraine, saying that, ‘Well, we have an open door for NATO; we don’t take people’s membership off of the table.’ But yet, when given the opportunity, the US won’t commit to granting Ukraine a road map to joining NATO, which leads me to conclude that, possibly, what if the aim was never to actually admit Ukraine into NATO but just use the future pledge of NATO membership to de facto turn Ukraine into a NATO proxy, without the obligation, the part of the US and its allies, to actually defend it?

JOHN MEARSHEIMER: It’s possible that’s true. It’s hard to say without a lot more evidence.

I have a slightly different view. I don’t think it was so much cynicism. I think it was stupidity. I think you can’t underestimate just how foolish the West is when it comes to the whole question of Ukraine—and all sorts of other issues as well. But I think that the West believed—and here we’re talking mainly about the United States—that if a war did break out between Ukraine and Russia, that the West plus Ukraine would prevail, that the Russians would be defeated. I believe we thought that was the case.

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προσθεσουμε κατι αλλο ...
Σού κάμω like αν κ όπως έγραψα στον ξυδαρο ότι δεν μιλώ αγγλικά

Έκανα μετάφραση όμως :confused:

Screenshot_2023-08-13-13-50-55-162_com.google.android.apps.translate.jpg

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ρε καθυστερημενε και πουλημενε, υπαρχουν πολλα βιντεο που οι Ρωσσοι ξεφτιλιζονται,οπως πραγματικα τους αξιζει και τους κανουν οτι θα κανουμε κι εμεις σε καθε πουτανας γιο Τουρκο που θα προσπαθησει με τον ιδιο τροπο να εισβαλει στη γη μας. Το οτι εχουμε ενα επιπεδο και δεν κανουμε το site, χωρο δημοσιευσης πτωματων δεν σημαινει οτι δεν ξερουμε τι γινεται. Ολα τα ρωσοτρολ προσπαθειται να μας πεισετε για το ποσο πολυ νικανε οι Πουτανας γιοι Ρωσοι που κοντευουνε 4 μηνες κι εχουν παρει ενα αρχιδι και ποσους χιλιαδες νεκρους.
Εγω θα στο θεσω διαφορετικα. Ολο το πρωην ανατολικο μπλοκ ξερει τι μπασταρδοι πουτανας γιοι ειναι σε γενικες γραμμες οι Ρωσοι. Οσο για τις μαλακιες για μπραβοκουληδες που λετε,για προσωπικους λογους ειμαι απογοητευμενος απο Κουλη. Δειξε μας καποιον καλυτερο του και πιστεψε με θα τον ψηφισω χωρις δευτερη σκεψη. Δεν πρεπει να ανοικεις καπου πολιτικα για να καταλαβεις ποσο αδικο ειναι αυτο που συμβαινει στην Ουκρανια.
Και ο Ρωσικος λαος σε γενικες γραμμες ειναι για τον πεοντα.
Οταν αξιοι ανθρωποι σαν τον Μπορις Νιμτσοφ δολοφονουνται μην περιμενετε προκοπη.

Slava Ukraini ρε!

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Για Το πουτανας γιοι Ρωσοι έχει υπάρξει διευκρινιστική. Αφορά τους Πουτινικους. Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα που ψάχνουν πίσω στο φόρουμ και μπορούν να το βρουν.
Εσύ όμως γιατί καίγεσαι τόσο για τους Ρώσους?
Έχεις κάποια σχέση?
Τα ίδια λέω και για τους προδότες Ουκρανους και τα ίδια θα έλεγα και για αντίστοιχους Έλληνες προδότες.

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

Stories

Νέο!