Η σφαγη και οι διωξεις των Ελληνων ομογενων ειναι η αποδειξη οτι πολυ καλα εκανε ο Βενιζελος και εστειλε στρατευμα για να τους προστατεψει.
Η φιλορωσικη προπαγανδα βεβαια, την οποια αναπαραγεις, λεει οτι ¨τσαντιστηκαν οι μπολσεβικοι επειδη στειλαμε στρατο και τους εσφαξαν γι αυτο".
Αρα κακώς στειλαμε στρατο και στη Σμυρνη το 1919, τσαντιστηκαν οι Τουρκοι μετα και μας σφαξανε. Μια χαρα τα λες.
Όπου εχεις δικο σου πληθυσμο, νομιμοποιεισαι να παρεμβαινεις. Τοσο απλα. Και φαντασου λεει να χανανε τελικα οι μπολσεβικοι, να κερδιζε ο Τσαρος και να μην ειχαμε στειλει στρατο, μετα θα λεγατε οτι τσαντιστηκε ο Τσαρος που δεν τον στηριξαμε και εσφαξε τους Ελληνες και στηριξε τους Τουρκους στη Μικρα Ασια.
Καταρχας δεν ειμαι ουτε φιλορωσος ουτε με ενδιαφερει το τι θα κανουν αλλα ο ταραμας αφου εχει παρει θεση αυτη που εχει παρει δεν χρειαζεται να την βγαζει μπροστα με επιθετικο τροπο προσ μια υπερδυναμη
Παντα κοιτας και τισ συνεπειεσ σ αυτα που κανεισ κοιτασ το μετα τα ζυγιζεισ τα παραγματα και τοτε και τωρα .
Για αυτο κανουν τον πολεμο τα οικονομικα συμφεροντα και τοτε
Εκείνη που είχε συμφέροντα για επέμβαση στην Ουκρανία ήταν η Γαλλία, η οποία κινδύνευε να μην εισπράξει τις ρωσικές οφειλές από δάνεια που είχε χορηγήσει στο τσαρικό καθεστώς, με απώλεια οικονομικού χώρου και με ακύρωση επανόδου στην αγορά για διάσωση κεκτημένων. Γάλλοι κεφαλαιούχοι, που είχαν πληγεί καίρια από την επανάσταση των μπολσεβίκων, πίεζαν την κυβέρνησή τους να αναλάβει πολεμική δράση. Μαζί με αυτούς και πολλοί Ρώσοι εξόριστοι στο Παρίσι, κυρίως αξιωματούχοι και στελέχη του τσαρικού καθεστώτος. Το Παρίσι αποφάσισε αρχικά να επιβάλει οικονομικό αποκλεισμό και να αποφύγει την εμπλοκή του σε πόλεμο με τους μπολσεβίκους. Τελικά όμως η Κυβέρνηση Κλεμανσό άλλαξε άποψη.
και τωρα
Επισης ο γνωστο δεν πηγαμε στην Κριμαια για να μησ σφαξουν τουσ Ελληνεσ οι Μπολσεβικοι σ εκεινη την περιοχη αλλα για ανταλλαγματα τα ανταλλάγματα ήταν μόνο προφορικά και τελικά, δεν δόθηκαν ποτέ.