Τους βοηθάει για διαφορετικούς λόγους που ειναι πιο ουσιαστικοί απο αυτους που αναφέρεις που ειναι περισότερο επικοινωνιακοι για το ευρύ κοινό. Ας συμφωνήσουμε πρώτα οτι η Ουκρανία ειναι μονο η αφορμή αλλιώς δεν θα βγαλουμε άκρη. Αν μπουμε στην λογική Συμφωνιες Μινσκ, αδερφια μας Ρωσοι που καταπιέζοντε το Ντονμπας κλπ αυτα ειναι για εσωτερική και εξωτερική προπαγάνδα. Αν θες να έχουμε μια λογική βάση θα πρεπει να σε παραπέμψω στον Δεκέμβριο του 2021 που τα Ρωσικα στρατευματα ετοιμαζοταν να κανουν ντου οι Αμερικανοι το ειχαν πάρει χαμπάρι και ειχε αρχίσει ο "διπλωματικός πυρετός" μεταξυ Ρωσίας και ΗΠΑ. Στις 17/12/21 το Ρωσικο υπουργείο εξωτερικών δημοσίευσε προταση συμφωνίας μεταξυ ΗΠΑ και Ρωσίας
Treaty between The United States of America and the Russian Federation on security guarantees. (link απο Ρωσικο Υπουργειο Εξωτερικών) με την οποια ζητάει εγγυήσεις ασφάλειας. Στην ουσία ζητάει την μη επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ και να περιορίσει την ικανότητα των ΗΠΑ και των Συμμάχων να συνεργάζονται, να διεξάγουν ασκήσεις ή να αναπτύσσουν δυνάμεις οπουδήποτε κοντά στα ρωσικά σύνορα, δημιουργώντας δηλ μια de jure σφαίρα επιρροής πισω στο 1991(στην ουσια αποστρατικοποιήση των Βαλτικών και Πολωνίας (μιας και συνορευει με Λευκορωσία). Οι ΗΠΑ δεν θα δεχονταν ποτε την μη ελευθερία κάθε χωρας να επιλέξει και ο δευτερος ειναι και ο ποιο σημαντικός λογος μιας ουτε οι ΗΠΑ ουτε η ΕΕ θα δεχονταν στην ουσία την απστρατικοποίηση της Βαλτικής και μη καλυψης απο το ΝΑΤΟ - ποσο μαλλον που η Ρωσία δεν δαπραγματευοταν καλή τη πίστη ξερωντας οτι αυτο που προτεινε δεν θα γινονταν δεκτό και ειδικα υπο τον εκβιασμο εισβολής στην Ουκρανία. Ετσι οι Ευρωπαίοι (ΕΕ) συσπηρώθηκαν με τις ΗΠΑ γιατί α) το ταμπου του να μην γινει πόλεμος στη Ευρωπη υστερα απο 75 χρονια ειρήνης έπεσε και β) αν η Ρωσία πάρει την Ουκρανία η επόμενη απειλή ειναι οι Βαλτικες και Πολωνία που ειναι και ΕΕ και ΝΑΤΟ και μετά κανέις δεν ξέρει τι άλλο θα ζητάει (δεν ειναι τυχαιο αλλωστε η αμέριστη υποστηριξη της Ουκρανιας απο αυτες τις χώρες). Αρα όπως καταλαβαίνεις η αντίδραση ειναι οχι μόνο φυσικά αντανακλαστικά για την ξαφνική εισβολή στην αυλή της ΕΕ αλλα και αναγκαιότητα λόγω των επiπτώσεων στο Ευρωπαικό οικοδόμημα αν πέσει η Ουκρανία.
Οπως έχω ξαναγράψει στην ουσία βλέπουμε μια κατα κάποιο τρόπο έξοδο Μεσολογγείου απο την Ρωσία/Πουτιν που στο μυαλό του έχει ακόμη την ιδέα οτι η Ρωσία ειναι Υπερδύναμη και θα πρεπει να τις συμπεριφέρονται κατ αυτον τον τρόπο. Πραγμα που δεν ισχύει γιατί ούτε την οικονομία έχει ουτε το οικονομικό μοντέλο προσέλκυσης χωρών στο 'αρμα της (Αυτό έλεγε και το 2008 ο αρχιπροπαγανδιστης του Πουτιν Vladimir Solovyov το 2008 δηλ πρεπει να κανουμε την ζώη στην χωρα μας τοσο ελκηστικη ωστε η Ουκρανια, Αρμενια κλπ να θέλει να ειναι μαζί μας
, βεβαια τωρα έχει κολλήσει στους Ναζι κλπ.) Για κάποιο περίεργο λογο ολοι θελουν να μπουν στην ΕΕ και οχι στο αρμα της Ρωσίας.
Εν κατα;κλέιδι για εμένα επειδή η ΕΕ ειναι το σπίτι μου σε αντίθεση με το 52% των συμπατριοτών μου που θέλουν νίκη της Ρωσίας ποσως με ενδιαφέρουν οι λόγοι και ποιος έχει δίκιο σε αυτή την φάση γιατι αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει (και ειλικρινά δεν έχω τα νεύρα και βογιεριστική διάθεση για πειραματισμους να δω δηλ τι επιπτωσεις (σιγουρα αρνητικές) θα έχει για την ΕΕ μια κατα κρατος νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία - ποσο μάλλον οτι ολοι διπλα στην Ρωσία θελουν να μπουν ΕΕ.). Οβερ εντ ουτ.
PS Σε διάφορα ποστ σου αναφέρεις για το κατατρεγμό της Ρωσίας απο τους Δυτικούς τα τελευταία 200 χρόνια κλπ. Να επισημάνω οτι αν και ξεκινήσανε απο κοντα στην Ουκρανια 500 χρονια πριν η Ρωσία έφτασε μεχρι το Βλαδιβοστοκ κυριως με κατατκτητικους πολέμους (και διπλωματια) οπως λιγο πολύ η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρα δεν ειναι ειναι και αγιοι. Τωρα αν πραρουμε σαν αρχή οτι τα τελευταία 200 χρόνια έγιναν 3 παγκοσμιοι πόλεμοι, βαζω τους Ναπολεοντιους για πρωτο η Ρωσία πάντα ηταν και με την σωστή πλευρά της ιστορίας αλλα και σε συμμαχίες με τους "Δυτικούς"πχ στους Ναπολεόντιους συμμαχια με Αγγλια, Πρωσία, Σαξωνία, Σουηδία, 1ος ΠΠ Triple Entente (Αγγλια, Γαλλία, Ρωσία), 2ος στο πλευρό των συμμαχων με την Αμερική να δεινει οπλα κλπ, αρα γαι ποιον κατατρεγμο μιλάς? Αν μιλάμε για ΕΣΣΔ ειναι άλλο πραγμα μιας και ηταν συγκρουση κοσμοθεωριών και ιδεολογιών. Οπως έχω ξαναπεί πληρώνουμε την αδυναμία του Πουτιν να αποδεχθεί οτι ειναι μια υπερδυναμη αλλα στο 2 επιπεδο και οχι Champion's League οπως τον ηπιαν και αλλοι Αγγλοι, Γαλλοι, Ισπανοι, Ολανδοι και Πορτογάλοι κλπ.