Σουηδία: Στέλνει τεθωρακισμένα CV90 στην Ουκρανία, όπως και πυροβόλα Archer - Πτήση
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, στο οποίο περιλαμβάνεται η μεταβίβαση περίπου 50 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης CV90, όπως και αντιαρματικών πυραύλων NLAW. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ και της Γερμανίας να...www.ptisidiastima.com
καλά όλα αυτά αλλά η αλήθεια είναι ότι η ουκρανία παίρνει ένα μικρό ποσοστό απ τα όπλα που έχει πραγματικά ανάγκη. και αυτά αρκετά καθυστερημένα. δε γίνεται μετά από 11 μήνες και μια χώρα ερείπιο απ τους βομβαρδισμούς, ακόμα να το συζητάνε για αποστολή τανκς.
υπάρχει ένα θέμα με όλα αυτά τα δυτικά όπλα που δίνονται από διάφορες χώρες, αυτό της πολυτυπίας. Δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεί πρόβλημα και πως το διαχειρίζονται οι ουκρανοί αλλά δεκάδες διαφορετικοί τύποι κυρίως θωρακισμένων οχημάτων αλλά και συστημάτων πυροβολικού πρέπει να έχουν δημιουργήσει έναν χαμό στην υποστήριξη.
ένα άλλο θέμα που είχα δει σε σχόλιο μάλλον σε άρθρο της Πτήσης έλεγε πως τα δυτικά άρματα καθώς είναι αρκετά βαρύτερα από τα σοβιετικά δεν είναι κατάλληλα ή θα δυσκολευτούν στο έδαφος της Ουκρανίας ( ή και της Ρωσίας ). δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει όντως τέτοιο πρόβλημα.Το σίγουρο είναι πως οι ουκρανοί θα τα χρειαστούν.
αυτό που λέει ο Ξύδης πως τα όπλα δίνονται λίγα λίγα και σταδιακά είναι ένα θέμα από την αρχή της εισβολής. Το γιατί γίνεται μπορεί να έχει διάφορες εξηγήσεις (αν εξαιρέσουμε τη συνομοσιωλογική που διακινούν τα πουτινάκια).
να κάνω μια θεωρητική σκέψη, αν η Δύση είχε φανεί πιο τολμηρη και όλα αυτά τα όπλα είχαν βρεθεί στην Ουκρανία πριν τον πόλεμο νομίζω πως δεν θα είχε κουνηθεί ουτέ βήμα η ρωσική αρκούδα.