Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (2 μέλη και 13 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Στην απολύτως αντίστοιχη περίσταση , όταν οι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ , το 1961 , πήγαν πυρηνικές κεφαλές στην Κούβα, οι ΗΠΑ, είπαν ωμά ότι θα γινόταν παγκόσμιος πόλεμος και θα έριχναν ό,τι είχαν από πυρηνικά. Αρμαγεδών δηλαδή.
Η Ρωσία είναι με μεγάλη διαφορά από ΗΠΑ, το Νο2 σε στρατιωτική ισχύ τώρα. ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ,
η ρωσία έβγαινε εκτός λίστας. Όχι Νο2 δεν θα ήταν , δεν θα ήταν τίποτε. Δίπλα στα σύνορά της, θα έβαζαν οι αμερικάνοι μεγάλες δυνάμεις και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα έφταναν στο ιρκούτσκ σε 3 λεπτά. ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.
Δεν μπορούσαν να το δεχτούν αυτό , όπως οι ΗΠΑ, δεν δέχονταν πυρηνικές κεφαλές στην κούβα.

Οποιοσδήποτε στρατιωτικός πάνω από συνταγματάρχη ακόμη κι αν έχει αποστρατευτεί 40+ χρόνια, συμφωνεί με αυτό και δεν υποστηρίζει τίποτε άλλο .
Τύπε, δεν ξέρω πως τα πας από Γεωγραφία αλλά η ανατολικότερη γωνία της Λεττονίας απέχει από την Μόσχα μόνον 580 χιλιόμετρα όσο δηλαδή περίπου και η ΒΑ άκρη της Ουκρανίας.

1668988931271.png

Η δε Εσθονία απέχει από την Αγία Πετρούπολη μόνον 160 χιλιόμετρα.

1668989057636.png

Αν ήθελε το ΝΑΤΟ άνετα θα μπορούσε να είχε φτιάξει εκεί βάσεις και δεν χρειάζονταν την Ουκρανία.

Αλλά μάντεψε, όχι μόνον δεν είχε βάσεις αλλά είχε και μόνον μία ταξιαρχία χωρίς άρματα, πυροβολικό.

Α, και χωρίς Πάτριοτ.

Όλα αυτά για το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία όπως έχω αποδείξει πλειστάκις εδώ μέσα είναι παπαριές ΚΑΜΑΡΩΤΕΣ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Να βάλω και ένα κουϊζάκι.

Ποια είναι η πόλη που εναντίον της εδώ και 6 μήνες ο πλέον αξιόμαχος στρατός του κόσμου επιτίθεται κατά κύματα με 30.000 από τα πλέον ετοιμοπόλεμα στρατεύματα και δεν έχει κατορθώσει να την πάρει ακόμη;

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26
Να βάλω και ένα κουϊζάκι.

Ποια είναι η πόλη που εναντίον της εδώ και 6 μήνες ο πλέον αξιόμαχος στρατός του κόσμου επιτίθεται κατά κύματα με 30.000 από τα πλέον ετοιμοπόλεμα στρατεύματα και δεν έχει κατορθώσει να την πάρει ακόμη;
Αυτή τη στιγμή η Ουκρανία σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022, είναι σα καλύτερη ή χειρότερη θέση; Υπολογίστε όλες τις παραμέτρους, πρόσφυγες, κατεστραμένες υποδομές, χαμένα εδάφη...

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26
Για το λίθιο μίλησε κανείς ή όχι ακόμη

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26
Δηλαδή τι θες να μας πεις ρε τύπε; Ότι οι Ουκρανοί έπρεπε να είχαν ανοίξει τα πόδια στα ορκ προκειμένου να μην καταστραφούν οι γέφυρες και οι ηλεκτρικοί σταθμοί τους;
Αυτό θες να κάνουμε κι'εμείς αν μας την πέσουν οι Τούρκοι;
Η σύγκριση με την Τουρκία είναι άστοχη

Το Ουκρανικό δεν άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2022. Οι όποιες αναλύσεις έχουν αυτόν τον χρονικό ορίζοντα είναι άτυχες/άστοχες. Εδώ υπήρχαν δύο συμφωνίες Μινσκ και ένοπλες συμπλοκές τουλάχιστο από το 2015.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.397
Πόντοι
786
θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
Πω, τεράστια απώλεια για την εγκυρότητα του νήματος.

Αυτός ο τεράστιος διανοητής μας έλεγε ότι ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης θα πάρει 10% στις εκλογές και ότι πίσω από την δολοφονία της κοπέλας στην Ρόδο υπήρχαν έμποροι ναρκωτικών.

100% μέσα στις προβλέψεις του ο οδηγός της νεκροφόρας.
Η απάντηση σου με κάλυψε.....ακρως δημοκρατική... ανεξαρτήτως αν διαφωνείς με κάποιον είσαι υπερ του μπανσρισματος

Τελευταία τροποποίηση:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
Έκανα εγώ πουθενά τέτοια σύγκριση;

Είπα εγώ ποιος πολιτισμός είναι ανώτερος;

Εγώ είπα μόνον ότι ο πολιτισμός των Ρώσων παρήγαγε και τα γκουλάγκ.

Εγώ δεν κάνω τέτοιες βλακώδεις συγκρίσεις.

Και για να έχουμε το καλό ρώτημα, εσύ τι ξέρεις για τον πολωνικό και τον ιρλανδικό πολιτισμό;

Έχεις καμία ιδέα για τους πολιτισμούς αυτούς;

Πάω στοίχημα ότι δεν ξέρεις ούτε ένα δείγμα τους σε οποιονδήποτε τομέα.

ΥΓ. Βλέπω επίσης ότι αναπτύσσεται ένας μεγάλος έρωτας με τον νεκροθάφτη με το περουκίνι.
Τι κάνετε και την βρίσκετε τόσο;
Ανταλλάσσετε Τομπλερόν δια του ορθού;
Screenshot_2022-11-21-06-11-58-557_com.android.chrome.jpg

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.397
Πόντοι
786
ρε βολκάνο διάβασε σαλάμωβ με ιστορίες από την κολυμά, να δεις πολιτισμό
ή το βιβλίο της μαργκαρίτε μπούμπερ - νόιμαν, που ουδέποτε εκδόθηκε ολόκληρο στην ελληνική.

ε τι να κάνουμε ο ρωσικός πολιτισμός του 20ου αιώνα σφραγίστηκε από τα γκούλαγκ
και δεν προσπαθούν να το παραδεχτούν και να ξεφύγουν απ' αυτό

σε αντίθεση με τους γερμανούς που το δέχοντια και το ξεπερνούν.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
ρε βολκάνο διάβασε σαλάμωβ με ιστορίες από την κολυμά, να δεις πολιτισμό
ή το βιβλίο της μαργκαρίτε μπούμπερ - νόιμαν, που ουδέποτε εκδόθηκε ολόκληρο στην ελληνική.

ε τι να κάνουμε ο ρωσικός πολιτισμός του 20ου αιώνα σφραγίστηκε από τα γκούλαγκ
και δεν προσπαθούν να το παραδεχτούν και να ξεφύγουν απ' αυτό

σε αντίθεση με τους γερμανούς που το δέχοντια και το ξεπερνούν.
Ασφαλώς κ τον εικοστό αιώνα είναι μαύρη πληγή για τη Ρωσία όπως κ για την Ελλάδα που δεν παράγει σε θέμα πολιτισμού σε σχέση με άλλους αιώνες αλλά αυτό δεν πρέπει να σβήνει τον.πολιτισμο πολλών αιώνων που έχουν από πίσω....κ μη μου συγκρίνουν τώρα ιστορία Ρωσίας με Πολωνίας ή Φινλανδίας .....όπως κ να το κάνουμε αρχαία Ελλάδα κ Ρώμη στον αρχαίο κόσμο και αγγλια Ιταλία Ισπανία Γαλλία Ρωσία είναι οι σύγχρονοι μεγάλοι πολιτισμοί της Ευρώπης ...
Όσο για τα Γκουλάγκ δυστυχώς τέτοια είχαμε κ στην Ελλάδα επί δικτατορίας ..ήταν δημιούργημα όχι του ρωσικού ή ελληνικού πολιτισμού αλλά του πολιτικού κοσμου

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.397
Πόντοι
786
όχι γκούλαγκ δεν είχαμε (ούτε στη γαλλία αυτό που περιγράφει ο άρθουρ κέλσερ πλησιάζει), καμία σχέση
γι' αυτό σου λέω διάβασε στρατοπεδική λογοτεχνία ή έστω ανν απλμπαουμ
ή του σολζενίτσιν το αρχιπέλαγος για την ποινική διαδικασία στην ΕΣΣΔ

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
όχι γκούλαγκ δεν είχαμε (ούτε στη γαλλία αυτό που περιγράφει ο άρθουρ κέλσερ πλησιάζει), καμία σχέση
γι' αυτό σου λέω διάβασε στρατοπεδική λογοτεχνία ή έστω ανν απλμπαουμ
ή του σολζενίτσιν το αρχιπέλαγος για την ποινική διαδικασία στην ΕΣΣΔ
Έσσδ δεν είναι η Ρωσία
είμαι πολιτικό σύστημα που επιβλήθηκε
Όπως κκοκκονοι Χμερ δεν είναι ο πολιτισμός των Χμερ
Ούτε η Κίνα των κόκκινων τα τελευταία 70. Χρόνια αντιπροσωπεύει τον κινεζικο πολιτισμο ..
Εμπαθείς αμαρικανιφιλοι προσπαθούν να συνδυάσουν τη ρωσική κουλτούρα με την ΕΣΣΔ των 70 χρόνων διότι έτσι τους συμφέρει ξεχνώντας τους πέντε αιώνες πριν που η ρωσική κουλτούρα ήταν στις 3-4 μεγαλύτερες της Ευρώπης .....

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ θεωρείς προσάρτηση κι εγώ απελευθέρωση. Πρόσεξε κάτι, εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν αλλά στον καλοπροαίρετο θα έλεγα να διαβάσει την ιστορία για το θέμα Ουκρανία
Ok, εσύ το θεωρείς απελευθέρωση.
Εκατομύρια Ουκρανοί διαφωνούν.
Και το έδειξαν στον άλλον παραπλανημένο, τον Πούτιν. Αντί υποδοχή με λουλούδια εισέπραξε τα νιάτα της χώρας του σε σακούλες.

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
Έσσδ δεν είναι η Ρωσία
είμαι πολιτικό σύστημα που επιβλήθηκε
Όπως κκοκκονοι Χμερ δεν είναι ο πολιτισμός των Χμερ
Ούτε η Κίνα των κόκκινων τα τελευταία 70. Χρόνια αντιπροσωπεύει τον κινεζικο πολιτισμο ..
Εμπαθείς αμαρικανιφιλοι προσπαθούν να συνδυάσουν τη ρωσική κουλτούρα με την ΕΣΣΔ των 70 χρόνων διότι έτσι τους συμφέρει ξεχνώντας τους πέντε αιώνες πριν που η ρωσική κουλτούρα ήταν στις 3-4 μεγαλύτερες της Ευρώπης .....
Μην κουράζεσαι τσάμπα. Φαντάζεσαι ότι δεν ξέρουν ότι η πολιτική της ΕΣΣΔ, δεν έχει καμμία σχέση με τον πολιτισμό που αντιπροσωπεύει ο κάθε λαός που συμμετείχε; Για προσπάθησε να τους πεις ότι ο Χρουτσώφ ήταν Ουκρανός και ότι αυτός δώρισε την Κριμαία στην λεγόμενη Ουκρανία γιατί ήταν αβέρτος και μπεργκέτης; Για πες τους ότι ο Μπρέζνιεφ ήταν Ουκρανός ή ότι ο Στάλιν ήταν Γεωργιανός, να δεις πως θα στην πέσουν. Μέχρι και ο Γκορμπατσώφ, κατά το ήμισυ ήταν Ουκρανός...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.087
Πόντοι
6.256
Που ειναι οι καθυστερημενοι του μπου να κλαψουν για το βομβαρδισμο της συριας;
Που ειναι οι κυρωσεις , γιατι δε γινεται οτι εγινε και στην ουκρανια;

Γιατι απλα ειναι ολα στημενα.

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036

Μην τους την χαλάς ρε φιλαράκι, ειδικά της άλλης της αδερφάρας που βρίζει, κρύβοντας την πραγματική του ταυτότητα πίσω από έναν υπολογιστή, λες και είναι δύσκολο, (αν θέλει κάποιος) να τον δει κι από κοντά...

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.611
Πόντοι
3.506
εμεις τα πουτινακια ειμαστε σε αναμουνη μπας και τα βρουν αλλιως θα το κανουμε και αυτο ρωσικο χωραφι - πουτιν σαν μαθαινει χορο

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

σε ρωτάει:

«Έκανα εγώ πουθενά τέτοια σύγκριση;

Είπα εγώ ποιος πολιτισμός είναι ανώτερος;

Εγώ είπα μόνον ότι ο πολιτισμός των Ρώσων παρήγαγε και τα γκουλάγκ.»

και ποστάρεις ως απόδειξη το συγκεκριμένο μήνυμα νομίζοντας ότι επιβεβαιώνεσαι αλλά ουσιαστικά αποδεικνύεις για άλλη μια φορά ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

εγώ το έχω ξαναπεί, υπάρχει φοβερή δυσκολία κατανόησης απλού κειμένου και κριτικής αξιολόγησης πληροφοριών από πολύ κόσμο στο συγκεκριμένο τόπικ (και όχι μόνο).

• Like
Αντιδράσεις: px75

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

το έχουμε ξαναπεί, μην περιφέρετε την βλακεία σας από δω και από κει.

μαγκάλι πήρες;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom