Και κάτι άλλο που δεν σχολιάστηκε επαρκώς.
Χθες η Ουκρανία υπέβαλε επίσημα αίτημα ένταξης της στο ΝΑΤΟ.
Δεν ξέρω αν καταλαβένετε τι σημαίνει αυτό.
Τόσο καιρό η Ρώσικη προπαγάνδα μας έλεγε ότι το ΝΑΤΟ την έχει περικυκλώσει, ότι οι βάσεις έχουν φθάσει έξω από τα σύνορα της, ότι το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει την Ουκρανία για να επιτεθεί και να διαλύσει την Ρωσία και άλλες παρόμοιες ιστορίες με δράκους.
Θυμάστε ότι στην σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι είχε συμφωνηθεί ότι ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, στο απροσδιόριστο μέλλον, θα μπορούν να γίνουν μέλη η Ουκρναίνα και η Γεωργία;
Ε, από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία, μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία ενέργεια, για να προχωρήσει ουσιαστικά και όχι στα λόγια η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Έχω ρωτήσει πολλές φορές εδώ μέσα να μου πούνε κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ενέργεια του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας που να έχουν σχέση με την ένταξη της από το 2008 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένη και απτή πράξη όμως.
Κανένας δεν απάντησε γιατί φυσικά τίποτε δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα.
Που και σήμερα κανένας δεν είναι σίγουρος ότι θα γίνει μέλος, ότι θα συμφωνήσουν και τα 30 υπάρχοντα μέλη, ότι η Ουκρανία θα πληροί τους όρους (γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι) και πότε θα γίνει αυτό.
Αυτά, και δεν θα πω καν για τι Νατοϊκά στρατεύματα υπήρχαν σε χώρες που είχαν σύνορα με την Ρωσία.