Νέα

Ρίζες Ελιές να τις Εκμεταλευτώ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
25
Πόντοι
16
απο ελιες δεν εχω ιδεα και συγνωμη που επεμβαινω, αλλα κι εγω της παντρειας ειμαι. υπαρχει καποια που ενδιαφερεται?

linos70

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Από πότε έχεις να πας στο super market;Εγώ εχθές το είδα στα 5,5€.Εκτός αν πρόκειται για "έξτρα νοθευμένο".΄Όταν οι συνεταιρισμοί σε όλη την Ελλάδα πωλούν 2,30-2,50€ το κιλό στους εμπόρους,πώς εσύ θα το αγοράσεις 2,5€;

Καλημέρα, δεν σου είπε ότι το αγόρασε 2,5 € το κιλό, αλλά ότι του κόστισε 2,5 φορές παραπάνω, εκτιμώ με σημερινές τιμές περισσότερο από 15 € το κιλό, απ' ότι αν το αγόραζε από την συνήθη δια διαδικασία (έμπορος, supermarket κτλ)

georgpoli

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φετος πουληθηκε 2,20 - 2,30 οτι σου εμενε απο το δικαιωμα του ελαιοτριβειου που κρατα.Εχει πολλα εξοδα για να φτασεις να κανεις τις ελιες κερδοφορο ειδικα αν ειναι παρατημενες χρονια.Καποτε εβγαζες καλα χρηματα , τωρα ποια αν τις εχεις αξιζει μονο αν κανεις τα παντα μονος σου.Αν βαζεις εργατες τοτε καλυτερα κοψτες και πουλατες για ξυλα.Και αξιζει βεβαια αν εχεις πολλες ελιες.Τωρα για 500 ελιες που μιλατε ειναι τιποτα.Μιλαμε να εχεις απο 2000 και πανω.Παιζει ρολο και το ποσο μεγαλες ειναι βεβαια αλλα και τι ελιες ειναι.Βεβαια βαλτε και στο μυαλο σας οτι η ελια κανει καθε 2 χρονια ελιες και οχι καθε χρονο,με βασικη προηποθεση κιολας να την κλαδευεις καθε χρονο και να ριχνεις και λιγο λιπασματακι.Επισης υπολογιστε και το ενδεχομενο κακης χρονιας για τα δεντρα λογο κλιματικων συνθηκων....ενα χαλαζι η ενας παγος και δεν μενει τιποτα.Ολα τα εξοδα δεν τα παιρνετε ποτε.Σε ολες τις αγροτκες δουλειες ειναι αυτο.
Οσο για την τιμη σε σουπερ μαρκετ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.Την διαφορα αυτη να ξερετε οτι μονο οι αγροτες δεν την παιρνουν.Σε ολα τα αγροτικα προιοντα αυτο συμβαινει

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Κι εγω επισης!!!
Εχω 4.000 τετραγωνικα με ελιες!
ενωνουμε τις περιουσίες μας?
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

περιπου 80 ριζες δηλαδη,αν εχεις πληρη καλυψη και ειναι βαλμένες μα ταξη...
 το βγαζεις το λαδακι σου δηλαδη...

αν παρεις τον Προκοπη,για εξωσυζυγικα κολπα εχε καβατζα τον Αλεκο... :2funny: :2funny:

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
εγω φιλε δεν ψαχνω για ξεπετα αλλα για κατι μονιμο. ασε που αφτη ειμαι μιλφ δεν την θελω

καταλαβες οτι θελω προικα και δεν τη διαθετεις ε???
εμ, ετσι ειναι...
χωρις δεκάρα, πως να παντρευτουμε μανωλιο μου? πως να βαλουμε στεφάνι, στον Αη Γιάννη?

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
.Καποτε εβγαζες καλα χρηματα , τωρα ποια αν τις εχεις αξιζει μονο αν κανεις τα παντα μονος σου.

Και τωρα βγαζεις,αν εισαι "καλοστημενος" και νοικοκυρης

Τωρα για 500 ελιες που μιλατε ειναι τιποτα.

Και 500 καλες ειναι,μια χαρα ειναι,ειδικα αν συνδυασεις την ελαιοκαλλιεργεια και με αλλες δραστηριοτητες

.Βεβαια βαλτε και στο μυαλο σας οτι η ελια κανει καθε 2 χρονια ελιες και οχι καθε χρονο,με βασικη προηποθεση κιολας να την κλαδευεις καθε χρονο και να ριχνεις και λιγο λιπασματακι.

Δεν ειναι ολα τα "κεντραδια" ιδια φιλε,υπαρχουν κεντραδια που κανουν καθε χρονο
 Με τις προυποθεσεις συμφωνω,ειπαμε νοικοκυρης αν εισαι κανεις δουλεια
 Και ναι ισχυει παντου το νοικοκυρης"

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
 Και 500 καλες ειναι,μια χαρα ειναι,ειδικα αν συνδυασεις την ελαιοκαλλιεργεια και με αλλες δραστηριοτητες

αυτο ειναι το σωστο
πιστευω οτι οι ελιες ειναι καλες οταν συνδυαζονται και με αλλη καλοκαιρινη δραστηριοτητα πχ τουρισμος

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
στο χωριο μου: το καλοκαιρι με τον τουρισμο, το χειμώνα με τις ελιες.

ααααααααα

λεω και γω

αμα σου πω που πηγε το μυαλο μου,ασε δεν το λεω

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχ

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ματζέστικ τύπε είσαι απίστευτος καυλάντης , το επιχειρηματικό σου δαιμόνιο με στέλνει στα ουράνια.
Από φούρνο μέχρι ελιοτριβείο ρε τύπε μου.Αν τα είχες κάνει όλα αυτά τώρα θα ήσουν προύχοντας.

αφιερωμένο στον ματζέστικ

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
1) Από πότε έχεις να πας στο super market;Εγώ εχθές το είδα στα 5,5€.Εκτός αν πρόκειται για "έξτρα νοθευμένο".΄Όταν οι συνεταιρισμοί σε όλη την Ελλάδα πωλούν 2,30-2,50€ το κιλό στους εμπόρους,πώς εσύ θα το αγοράσεις 2,5€;

2) Για 10 δένδρα πλήρωσες μεροκάματα;Εσύ και οι γυναίκα σου μπορούσατε.

3) Γιατί μόνο από το έδαφος; Πάνω στο δένδρο δεν τις τρώνε; :grin:

1) Δε μιλάω για φέτος, είναι χρόνια που έγινε αυτό. Τα είχα υπολογίσει τότε και ήταν όσο σου λέω.

2) Δεν είμαι της δουλειάς. Η παραδουλεύτρα ήρθε extra (έφερε και τον άντρα της) για να τελειώσει η υπόθεση σε 2 μέρες. Εγώ φόρτωσα τα σακκιά, πήγα στο λιοτρίβι, τέτοια. Επαναλαμβάνω, η γυναίκα μου (τότε γυναίκα μου) είχε φαγωθεί να μπλέξουμε, όχι εγώ. Δε με συγκινεί το σπορ, αλλά είπα να της κάνω το χατήρι. Να δουμε και πως είναι το πράμα.

3) Ναι, στο έδαφος. Γιατί να ανεβαίνουν στο δέντρο αφού τις βρίσκουν κάτω?  Τις κουβαλάνε κάπου και κάθονται με την ησυχία τους, και σπάνε και τα κουκούτσια για να φάνε το μέσα.  Δυστυχώς, τις κουβαλάνε και κάτω από το καπώ των αυτοκινήτων. Απίστευτα ζώα οι αρουραίοι εξοχής.

Επισκέπτης
Καλημέρα, δεν σου είπε ότι το αγόρασε 2,5 € το κιλό, αλλά ότι του κόστισε 2,5 φορές παραπάνω, εκτιμώ με σημερινές τιμές περισσότερο από 15 € το κιλό, απ' ότι αν το αγόραζε από την συνήθη δια διαδικασία (έμπορος, supermarket κτλ)

Έτσι όπως το έγραψε σε τιμή φάνηκε να αναφέρεται.

3) Ναι, στο έδαφος. Γιατί να ανεβαίνουν στο δέντρο αφού τις βρίσκουν κάτω?  Τις κουβαλάνε κάπου και κάθονται με την ησυχία τους, και σπάνε και τα κουκούτσια για να φάνε το μέσα.  Δυστυχώς, τις κουβαλάνε και κάτω από το καπώ των αυτοκινήτων. Απίστευτα ζώα οι αρουραίοι εξοχής.

Αναφερόμουν στα πουλιά που έγραψες.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Αναφερόμουν στα πουλιά που έγραψες.

Τα πουλιά είναι δεκοχτούρες (κάτι που μοιάζει με περιστέρι - λίγο πιο μικρό), και τρώνε από κάτω. Πάντα, και ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και την τροφή των σκυλιών μου, άμα αυτά χορτάσουν.
Στις ελιές (και άλλα δέντρα) πάνε μόνο για ύπνο.
Γι' αυτό και το βράδυ βλέπεις και καμμιά γάτα πάνω στα δέντρα. Έχει βγει για κυνήγι θηράματος που κοιμάται.

Επισκέπτης
Φετος πουληθηκε 2,20 - 2,30 οτι σου εμενε απο το δικαιωμα του ελαιοτριβειου που κρατα.Εχει πολλα εξοδα για να φτασεις να κανεις τις ελιες κερδοφορο ειδικα αν ειναι παρατημενες χρονια.Καποτε εβγαζες καλα χρηματα , τωρα ποια αν τις εχεις αξιζει μονο αν κανεις τα παντα μονος σου.Αν βαζεις εργατες τοτε καλυτερα κοψτες και πουλατες για ξυλα.Και αξιζει βεβαια αν εχεις πολλες ελιες.Τωρα για 500 ελιες που μιλατε ειναι τιποτα.Μιλαμε να εχεις απο 2000 και πανω.Παιζει ρολο και το ποσο μεγαλες ειναι βεβαια αλλα και τι ελιες ειναι.Βεβαια βαλτε και στο μυαλο σας οτι η ελια κανει καθε 2 χρονια ελιες και οχι καθε χρονο,με βασικη προηποθεση κιολας να την κλαδευεις καθε χρονο και να ριχνεις και λιγο λιπασματακι.Επισης υπολογιστε και το ενδεχομενο κακης χρονιας για τα δεντρα λογο κλιματικων συνθηκων....ενα χαλαζι η ενας παγος και δεν μενει τιποτα.Ολα τα εξοδα δεν τα παιρνετε ποτε.Σε ολες τις αγροτκες δουλειες ειναι αυτο.

Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμιά βάση.Το δικαίωμα του ελαιοτριβείου είναι 7-8%.Τα 500 δένδρα αν είναι μεγαλύτερα από 5 ετών βγάζουν 500 τσουβάλια εύκολα.Δηλαδή περίπου 5 τόνους λάδι.Τα έξοδα που έχουν δεν είναι τεράστια,σε μια χρονιά να είναι 600-700ευρώ οργωματα ραντίσματα "καθάρισμα".Το μάζεμα θέλει 4-5 άτομα δηλαδή 135-175€/μέρα για το προσωπικό.Αν έχεις καλούς εργάτες,θέλεις περίπου 12 μέρες να τις μαζέψεις.Δηλαδή 2100€ κόστος από το παραχθέν λάδι θα βγάλεις 9400€.Ένα καλό εισόδημα.Αν είσαι αποκλειστικά αγρότης δε φτάνουν,αλλά αν έχεις και 2η δουλειά είναι πολύ καλά.

Επισκέπτης
Τα πουλιά είναι δεκοχτούρες (κάτι που μοιάζει με περιστέρι - λίγο πιο μικρό), και τρώνε από κάτω. Πάντα, και ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και την τροφή των σκυλιών μου, άμα αυτά χορτάσουν.
Στις ελιές (και άλλα δέντρα) πάνε μόνο για ύπνο.
Γι' αυτό και το βράδυ βλέπεις και καμμιά γάτα πάνω στα δέντρα. Έχει βγει για κυνήγι θηράματος που κοιμάται.

Φίλε,έχεις δει ψαρόνια να πέφτουν σε ελαιόδενδρα;

Μπορούν να αδειάσουν ένα χωράφι 200 δένδρων σε 30 λεπτά.Κοπάδια με εκατοντάδες πουλιά.Επίσης επάνω στις ελιές θα βρεις μαυρολαίμιδες,τσιπουργιάνια,και φυσικά τσίχλες (όχι τσίκλες!).

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
3K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom