Νέα

RIP Stephen Hawking

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ParisPapis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 144
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Μηνύματα
5.036
Like
198
Πόντοι
66
ο ιδιος ο χοκινγκ ελεγε παντως να κατοικησουμε αποικισουμε τον αρη σε πρωτη αρχη

πραμα που ηδη συζητιεται και σχεδιαζεται σε καμια εκατοστη χρονια θα εχουν γινει ισως και αποικιες
Σε καμία εκατοστή χρόνια θα είμαστε αθάνατοι. Η θα πεθαίνουμε στα 500 χρόνια.
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Σε καμία εκατοστή χρόνια θα είμαστε αθάνατοι. Η θα πεθαίνουμε στα 500 χρόνια.

δε νομιζω να γινει αυτο που λες αθανατοι
ουτε 500

αντε να ανεβει ο μο ζωης και αυτο συνεπαγεται απο πολλα πραματα

αν ας πουμε η επιστημη συνεχισει να ειναι προσβασιμη στην μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου

δηλαδη το μελλον μπορει να ειναι και ζοφερο οχι απαραιτητα καλο

αν γινει μια πυρηνικη εκρηξη ας πουμε και κατασραφει ο μισος πλανητης


πρεπει να ειμαστε σε εγρυγορση

σας φαινονται κεκτημενα καποια πραματα αλλα δεν ειναι καθολου ετσι

πρεπει να παλευεις για το καθετι

 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Σε καμία εκατοστή χρόνια θα είμαστε αθάνατοι. Η θα πεθαίνουμε στα 500 χρόνια.
Το θεμα ειναι ομως να μην γερναμε κιολας. Αν ειναι να ειμαστε πατσογεροι τα 400 απο τα 500, τι να το κανω
 

Djole77

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2017
Μηνύματα
243
Κριτικές
14
Like
731
Πόντοι
991
καλος μαλακας εισαι

τραβα ακου μεταλ βλακα 15χρονο

μεταλ ρε μαλακα ???

εισαι μεταλλας?? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:



Οσο περνάει ο καιρός ολο και περισσότερο αναρωτιέμαι πόσο ηλίθιος είναι αυτός ο πουσι βαγκον. Κάθε φορά ανεβάζει και ψηλότερα τον πήχη. Ειναι ηλιθιοτερος απο μια αμοιβάδα. Πιστεύει οτι μεταλ ακούνε τα πιτσιρίκια. Ειναι ακόμα χαμηλότερο το iq του απο το iq του νερου.
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
ο ιδιος ο χοκινγκ ελεγε παντως να κατοικησουμε αποικισουμε τον αρη σε πρωτη αρχη

πραμα που ηδη συζητιεται και σχεδιαζεται σε καμια εκατοστη χρονια θα εχουν γινει ισως και αποικιες
βρες ενα βιβλιο που λεγεται η κοιλαδα των ροδων  αλλοι λενε οτι ειναι μελοντολογικο  αλλοι λενε οτι ειναι απλα μυθιστοριματικο

εκει αναφερεται η κατοικηση του πλανητη αρη απο εμας καθως δε και η εξοντωση ολου του γηινου πλυθησμου του αρη απο "αγνωστη αιτια" και η επιστροφη του αρη σε νεκρο πλανητη

 

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Μηνύματα
5.036
Like
198
Πόντοι
66
Δεν έχουμε καταλάβει τη συσσωρευμένη δύναμη της επιστήμης αυτή την εποχή. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να την κατανοήσουν.

Και το θέμα είναι ότι αυτή τη δύναμη δεν μπορούμε να την διοχετεύσουμε και να την εκτονώσουμε κάπου. Οι πόλεμοι είναι πια παρελθόν, η πεινα το ίδιο, οι αρρώστιες σιγά σιγά τίθενται υπό έλεγχο.

Η απίστευτη γνώση που έχει συσσωρευτεί αυτή τη στιγμή και συνεχίζει να συσσωρεύεται, μόνο σε ένα πεδίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: στην επίτευξη της αθανασίας.

Σε λίγα χρόνια, ίσως λίγο πριν η λίγο αφού πεθάνουμε, θα γίνει της πουτανας με την εξασφάλιση της αθανασίας. Εκεί να δείτε ζούγκλα. Τότε, το πολυ χρήμα θα αποκτήσει πραγματική χρησιμότητα. Όχι όπως τώρα που γίνεται για επίδειξη.
 

μαρουλιας

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Μηνύματα
5.452
Κριτικές
1
Like
93
Πόντοι
66
Το θεμα ειναι ομως να μην γερναμε κιολας. Αν ειναι να ειμαστε πατσογεροι τα 400 απο τα 500, τι να το κανω

Σε χίλια χρόνια από τώρα, σίγουρα θα είναι οι άνθρωποι νέοι στα 200.
 

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Μηνύματα
2.976
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Σε χίλια χρόνια από τώρα, σίγουρα θα είναι οι άνθρωποι νέοι στα 200.

ο homo sapiens θα ειναι παρελθον σε πολυ λιγοτερο - η φυσικη επιλογη (4 βασεις κλπ) αρκετα αργη διαδικασια για αυτα που ερχονται.

ο νομπελιστας Wilczeck:
 

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Μηνύματα
539
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
Stephen Hawking: Η απατηλή γοητεία της ευφυΐας
Η αληθινή κληρονομιά του φυσικού που μας έμαθε ότι τίποτα δεν είναι τέλειο.

"Όλα στη ζωή είναι σχετικά". Αυτή η τόσο κοινότοπη φράση περικλείει σωρεία από φυσικές συνέπειες, ανοίγει κοσμικές σήραγγες, επιβραδύνει τη ροή του χρόνου, δημιουργεί άπειρες επιλογές απο τις οποίες προκύπτουν διαφορετικές συνέπειες που διαμορφώνουν δεδομένα. Αυτή η φράση γέννησε και την εξήγηση της παραδοξότητας σε πολλές από τις εκφάνσεις της ζωής, διάνοιξε το χωροχρόνο, χάραξε νοητές και ασυνείδητες παράλληλες πραγματικότητες που κατατρέχουν την ανθρώπινη φύση. Όλη μας η ύπαρξη είναι ένα αδιάκοπο παιχνίδι με πόρτες που ανοιγοκλείνουν, το ανθρώπινο μυαλό καλείται σχεδόν από το πρώτο κλάμα να επιλέξει ασυνείδητα μπροστά στο πρώτο 'αν', τον υποθετικό σύνδεσμο που μας ακολουθεί καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στα εγκόσμια. Και προϊόντος του χρόνου, αυτή η πρώτη ερώτηση, αυτό το πρώτο διλημμα δεν απαντάται ποτέ. Αν η γεωμετρία του χώρου και του χρόνου επηρεάζεται από την ύπαρξη ύλης, αν η μάζα περιλαμβάνει ενέργεια και άγχος, αν οι ιδιότητες του χώρου και του χρόνου αλλάζουν τις πιθανές διαδρομές. Τα πάντα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις επιλογές.
Αν, ας πούμε, ο Δόκτωρ James Walker μαζί με τη σύζυγό του τη Nancy δεν είχαν αφήσει τη Γκλασκώβη το μακρινό 1927. Αν δεν μετακόμιζαν τόσο νοτιοδυτικά της Αγγλίας στο Devonshire. Αν δεν έσπρωχναν το δεύτερο παιδί τους την Isobel-Eileen προς τη φιλοσοφία. Αν αυτό το παιδί δεν επέμενε στα πολύ σκληρά για τις γυναίκες ‘30ς να δοκιμάσει την τύχη του στο Economics, Politics and Philosophy Department του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αν μετά την αποφοίτηση δεν άφηνε την υποαμειβόμενη και βαρετή δουλειά της φοροτεχνικού για να εργαστεί στο ιατρικό ινστιτούτο του Hampstead. Αν εκεί η Isobel δεν γνώριζε τον επίσης αποφοιτήσαντα από την Οξφόρδη Frank, ο οποίος έκανε την ειδικευση και την έρευνά του στις τροπικές ασθένειες. Αν δεν είχαν ερωτευτεί ο ένας την άλλη. Αν ξεσπούσε ο πόλεμος νωρίτερα και δεν είχαν προλάβει να μείνουν μαζί. Αν το ζευγάρι δεν μετακόμιζε στο Highgate στο βόρειο Λονδινο. Αν η Isobel δεν έμενε -απογραμμάτιστα- έγκυος. Αν οι Γερμανοί δεν ξεκινούσαν τις αεροπορικές επιδρομές. Αν ο Frank δεν επέμενε να φύγει η γυναίκα του για την Οξφόρδη που οι Γερμανοί είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα βομβαρδίσουν. Αν η Isobel δεν ήταν τόσο γενναία τρελή να αποφασίσει να κρατήσει το παιδί ενώ μαίνετο ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αν το Γεναρη του ’42 δεν είχε πάει στο ξενοδοχείο για να ελέγχει καλύτερα ο ιατρός-μαιευτήρας φίλος του Frank την εγκυμοσύνη. Αν στις 8 Ιανουαρίου το αγόρι που γεννήθηκε δεν ήταν υγιέστατο και δεν πέθαινε όπως χιλιάδες βρέφη εκείνον τον καιρό του 'μεγάλου πολέμου'. Αν δεν είχαν ανοιγοκλείσει τόσες πόρτες στο χωροχρόνο, δεν θα είχε γεννηθεί ο πρωτότοκος γιος του Frank και της Isobel Hawking, o Stephen.

Μεγάλωσε αυστηρά, φίλοι των γονιών του θα πουν και εκκεντρικά, περιστοιχιζόμενος από υπερμεγέθεις δείκτες νοημοσύνης, σε μια οικογένεια που μετά απο εκείνον υποδέχθηκε και δυο ακόμη παιδιά, τη Philippa (1943) και τη Mairy (1947), αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του ’50 υιοθέτησε κι ένα αγόρι, τον Edward. Όταν ο Frank ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος παρασιτολογίας του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, η Isobel συνήθιζε να κρατάει το γιο τους αγκαλιά καθισμένη στην πολυθρόνα της πίσω αυλής του σπιτιού στο St Albans στο Hertfordshire και να κοιτάζουν τ’ αστέρια. "Είχε πάντα μια έντονη έκφραση θαυμασμού και περιέργειας και μπορούσα να διακρίνω από πολύ νωρίς ότι θα τον τραβήξουν τα αστέρια", είπε κάποτε σε μια συνέντευξή της η μητέρα του. Κι όμως εκείνο το αγόρι δυσκολεύτηκε μέχρι και να μάθει να διαβάζει τα πρώτα χρόνια στο θαυμαστό αλλά υπερπροοδευτικό Byron House School (το σημερινό St John's) του Cambridge, άλλαξε περιβάλλον και φοίτησε ακόμα και στο οικοτροφείο θηλέων του St Albans μέχρι να βρει το χωροχρόνο να χαράξει το δικό του δρόμο στο Radlett και παρ’ ολίγον στο φημισμένο Royal College of St Peter του Westminster. Ο Frank του μετέδωσε το 'μικρόβιο' της επιστήμης, η Isobel τον δίδαξε τη σημασία της πειθαρχίας. Το αγόρι όμως από νωρίς φάνηκε ότι ήταν σημαδεμένο πολυποίκιλλα από τη μοίρα.
Δεν πήρε την υποτροφία για το Westminster στα 13 του επειδή τον βασάνιζαν αδενικοί πυρετοί, τον πρόδιδε το ενδοκρινικό του σύστημα. Η Isobel παρά το υπέρμετρα ευφυές οικογενειακό περιβάλλον, διείδε μια ευκαιρία κανονικότητας, προσπάθησε να γαλουχήσει το παιδί στο 'φυσιολογικό' εκπαιδευτικό περιβάλλον του St Albans. Το μητρικό φίλτρο έσπρωχνε το παιδί προς τα εκεί που υστερούσε, στην κοινωνικοποίηση, τα εφηβικά μικροπροβλήματα, τα λάθη και τα 'λάθη'. Αποδείχθηκε μια πολύ σοφή επιλογή διότι σε αντιθετη περιπτωση ο Stephen θα είχε περιθωριοποιηθεί από πολύ μικρός, δεν θα είχε προλάβει να μεγαλώσει και με κάποια συμβατικά κριτήρια, με κάποιες 'ασημαντότητες' (παιχνίδι, φλερτ, παρασπονδίες, απογοητεύσεις, κ.ά.) που τελικά μας καθορίζουν και μας προσδιορίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε. Η κλίση του παιδιού ωστόσο ήταν σαφής: μαθηματικά, θετικές επιστήμες.

Με μέντορα από το λύκειο κιόλας τον Αρμένη μαθηματικό Dikran Tahta (μαζί με τον οποίο μεταξύ άλλων κατασκεύασε τον πρώτο του υπολογιστή), θεωρούσε εξευτελιστικά χαμηλό το επίπεδο διδασκαλίας στο University College όπου υποχρεώθηκε (!) να σπουδάσει φυσικές επιστήμες, διότι στα τέλη της δεκαετίας του ’50 η Οξφόρδη δεν είχε ακόμη εντάξει στο πρόγραμμά της τμήμα μαθηματικών. Βαριόταν αφόρητα το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου έτους στράφηκε στη μουσική, στην επιστημονική φαντασία, στην κωπηλασία και ασφαλώς στη μεγάλη του αδυναμία: στα όμορφα κορίτσια. Καθ’ όλη τη διάρκεια όλης αυτής της 'μεταμόρφωσης' βέβαια, ειχε προλάβει να συμπληρώσει πάνω από χίλιες ώρες μελέτης που του επέτρεψαν να παραλάβει εν τέλει το πτυχίο του cum laude, την πολυπόθητη διάκριση που άνοιγε το δρόμο της κοσμολογίας στο Cambridge, στο Trinity Hall μεταξύ των αρίστων. Μόλις είχε γνωρίσει και τη Jane, μια συμμφοιτήτρια και φίλη της αδελφής του, την πρώτη γυναίκα-σταθμό στη ζωή του. Αλλά όπως πάντα, όλα είναι σχετικά.
Γενικά σε όλη την πορεία της πρώιμης ακαδημαϊκής του καριέρας, αντιμετώπιζε κατά καιρούς περίεργα προβλήματα υγείας. Ξαφνικές οδύνες, αμφιθυμίες, προβλήματα στην ομιλία, αταξία, αγραφία. Όταν έγινε αντιληπτό στο σπίτι, ήταν αργά. Θα ήταν ούτως ή άλλως αργά. Ο πατέρας ταξίδευε συχνά, επισκεπτόταν κυρίως υποσαχαριες περιοχές, διψούσε να ερευνήσει και να λύσει το γρίφο της επόμενης άγνωστης τροπικής νόσου. Κυνηγούσε την ελονοσία και τον τυφοειδή πυρετό και δεν πρόλαβε να δει τα συμπτώματα της ALS, της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης που χτύπησε το γιο του. Ο Stephen στα 21 του, με μια πολύ βαριά διάγνωση και προσδόκιμο ζωής μια σκάρτη τριετία, βρέθηκε αντιμέτωπος με το θηρίο. Τον βοήθησε πολύ η σχέση του με τη Jane, παρά την κατάθλιψη εκείνη δεν έκανε πίσω, στάθηκε δίπλα του και μάλιστα τον Οκτώβρη του ’64 επισημοποίησε και τη σχέση της μαζί του. Χωρίς το κίνητρο της Jane είναι αμφίβολο εάν ο Hawking θα έβρισκε τη λύση στο αδιέξοδο της δικής του μαύρης τρύπας.
Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του κατάπινε τις φασεις επιδείνωσης με ταχύτατους ρυθμούς, η αγάπη της Jane και ο έρωτας για το σύμπαν και το συναρπαστικό Big Bang, τον εφοδίασαν με κίνητρα. Το 1965 παρουσίασε τη διατριβή του, την ίδια χρονιά παντρεύτηκε και την Jane. Το ’66 έρχεται η υποτροφία στο Gonville and Caius College, το ’67 γεννιέται ο Robert (θα ακολουθήσει η Lucy το ’70 και ο Tim το ’79), στα τέλη της δεκαετίας το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο. Ο αγώνας της Jane υπήρξε τεράστιος, οι νίκες της ωστόσο απέναντι σε μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα όπως ο Hawking ήταν πύρρειες. Παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δρούσε ως προσωπική του νοσοκόμος καθημερινά, ο Stephen αρνείτο τη βοήθεια, ήταν αψύς, κακότροπος, αγενής. Η γραμμή που χώριζε το στριφνό και ανυπόφορο από το μεγαλοφυές και το αποφασιστικό, πολλές φορές γινόταν τόσο λεπτή που έμοιαζε με αφανή κλωστή. Οδηγούσε το αμαξίδιο με θρασύτητα, ήταν μονίμως απρόθυμος να αποδεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια, αρνείτο να του υποδειχθεί οτιδήποτε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρξε ο πρώτος rock star κοσμολόγος στην ιστορία.
Στο μεταξύ, οι θεωρίες του και η έρευνά του έφερναν την επανάσταση σε επιστημονικό πεδίο: η θεωρία του Big Bang με τη μια και μοναδική περιοχή άπειρης καμπυλότητας στο χωροχρόνο, η κβαντική θεωρία με τις μαύρες τρύπες που εκπέμπουν θερμότητα και 'πεθαίνουν' - συμπέρασμα που οδήγησε σε ατέρμονο επιστημονικό debate παγκοσμίως και ανάγκασε ακόμα και τον ίδιο σε αναδίπλωση, οι κβαντικές διακυμάνσεις μέσω του κοσμικού πληθωρισμού, ο εν τέλει καθαγιασμός από την επιστημονική κοινότητα της συνεργασίας με τον Roger Penrose για τα θεωρήματα βαρυτικής μοναδικότητας στα πλαίσια της γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι τα black holes εκπέμπουν ακτινοβολία, που πλέον αποκαλείται 'ακτινοβολία Hawking', το μποζόνιο του Higgs. Ατέλειωτες ώρες έρευνας, απίθανες διαδρομές του μυαλού σε θεωρίες και πρίσματα που δεν είχε φανταστεί κανείς, τρομερή αντίληψη του έργου του 'πατριάρχη' της γενικής θεωρίας της σχετικότητας Albert Einstein, πράγματα όπως οι εξισώσεις εξέλιξης, οι χωροχρονικές ανωμαλίες, η βαρυτική διαστολή του χρόνου και η αλλαγή της συχνότητας που κοινός νους όπως ο δικός μας αδυνατεί να συλλάβει, να κατανοήσει και πολλώ δε να ερμηνεύσει.

Όλα αυτά από έναν άνθρωπο που κατόρθωσε να βρει απάντηση σε πολλά από τα «αν» της ανθρωπότητας, αλλά σε ελάχιστα δικά του. Η Jane κάποια στιγμή παραδέχθηκε ότι είχε μετατραπεί σε σκλάβα του, ενώ προσπαθούσε να κρύψει τη σκιά της σχέσης της με τον Jonathan Hellyer Jones που κατ’ άλλους παρέμενε πλατωνική. Τα παιδιά του ήταν πάντοτε προσεκτικά στις διατυπώσεις και τους χαρακτηρισμούς τους, ουδέποτε όμως υποκρίθηκαν ότι μεγάλωσαν σε φυσιολογικό περιβάλλον και συμβατικές οικογενειακές συνθήκες. Το 1990 ήρθε η οριστική ρήξη, ο Hawking παντρεύτηκε τη νοσοκόμο του, Elaine Mason και το πλήρωσε πολύ ακριβά ζώντας επί σειρά ετών υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς συζυγικής θαλπωρής και περίθαλψης. Η Jane έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον 'πλατωνικό της έρωτα' Hellyer Jones, μετά το διαζύγιο του Hawking με τη Mason το 2006 τον ξαναπλησίασε, οι σχέσεις αμβλύθηκαν, η οικογένεια επανενώθηκε μπρος στο θαύμα της επιβίωσης του ίδιου του Hawking που υπερνίκησε την ALS παραμένοντας διαυγής και παράγοντας ανεκτίμητο επιστημονικό έργο.
"Να θυμάστε πάντα να κοιτάζετε ψηλά, στ’ αστέρια, όχι χαμηλά, στα πόδια. Να προσπαθείτε να κατανοήσετε τι βλέπετε και να φανταστείτε τι μπορεί να εξελίξει το ίδιο το σύμπαν. Όσο δύσκολη κι αν είναι η ζωή, πάντοτε υπάρχει το εφικτό, σε καθε συνθήκη υπάρχει η δυνατότητα ενός επιτεύγματος. Μην είστε φυγόπονοι, να είστε πάντα ενεργοί και να δουλεύετε σκληρά, γιατί η δουλειά δίνει νόημα στη ζωή μας. Κι αν είστε από τους τυχερούς που βρίσκουν τον έρωτα, μην τον πετάξετε ποτέ". Σταχυολογώντας σκόρπιες σκέψεις και δηλώσεις του Stephen Hawking. Έχει πει χιλιάδες άλλα πράγματα που απέφεραν δεκάδες τιμητικές διακρίσεις, θα μπορούσε να κομπορρυμονεί για μέρες - εβδομάδες ολόκληρες - να επιλέξει μια περισσότερο επιστημονική λεκτική προσέγγιση, να χρησιμοποιήσει μια ευφυή απολυτότητα, άλλωστε ήταν από τους ελάχιστους που προσέγγισαν το απόλυτο.
Προτίμησα να επιλέξω ορισμένα από τα σημεία που αποφάσισε να μιλήσει παραβολικά, να αφήσει το δικαίωμα στην ερμηνεία, να εμπλέξει ολα τα ανθρώπινα συναισθήματα σε μερικές αράδες. Τη ζωή του την έζησε στο ακέραιο, όσο κι αν μοιάζει οξύμωρο στα μάτια ημών των αδαών. Τη θεωρούσε δώρο κι ας μειώθηκαν οι προσδοκίες του στο μηδέν απ’ όταν ήταν 21 ετών. Έκτοτε και μέχρι τη νύχτα μεταξύ της 13ης και της 14ης Μαρτίου που εξέπνευσε, έζησε ένα τεράστιο bonus όπως αρέσκετο να το αποκαλεί. Είχε τόσα πολλά και έδωσε ακόμη περισσότερα. Δυο συζύγους, τρία παιδιά, εκατοντάδες δημοσιεύσεις, θαυμαστή διδασκαλία, ατέλειωτη -απέραντη- έρευνα και αναζήτηση σε πεδία που ο ανθρώπινος νους δίσταζε να ακουμπήσει. Αυτή η εσωτερική αναγκαιότητα διαρκούς επαγρύπνησης, αυτό το αδιάκοπο pressing στο άγνωστο με τις πολλαπλές επιλογές και τα αλλεπάλληλα 'αν', είναι η επιτομή της ουσίας της ανθρώπινης ύπαρξης. Να κινείται προς τα εμπρός, να βελτιώνεται, να θέτει πολλαπλούς στόχους, να μη φοβάται το άγνωστο και να μη διστάζει μπροστά στη μελανή οπή, στη μαύρη τρύπα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτή είναι η πραγματική, η αληθινή του κληρονομιά. Θα ήταν εξαιρετικά βαρετό για τον άνθρωπο να γίνει θεός, να μην έχει ατέλειες και να έχει όλες τις απαντήσεις. Γιατί ο θεός όλα του τα 'αν' τα έχει απαντήσει και το τέλειο είναι πολύ βαρετό.
 

Συνημμένα

  • χοκhawk.jpg
    χοκhawk.jpg
    43,9 KB · Εμφανίσεις: 47
  • χοκ2.jpg
    χοκ2.jpg
    23,3 KB · Εμφανίσεις: 47

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του Στήβεν Χόκινγκ

stephen-hawking.jpg


Ο θάνατος του Στήβεν Χόκινγκ είναι μία μεγάλη απώλεια για την ανθρωπότητα και την επιστήμη.
Το έργο του αποτελεί μια τεράστια συνεισφορά για την κατανόηση του σύμπαντος σε ρήξη με τη θεολογία και σε επιβεβαίωση του ιστορικού υλισμού.
Πιστός στην αξία ότι η επιστήμη και η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί την ανθρωπότητα για μία καλύτερη και απελευθερωμένη ζωή, κατάφερε να φέρει εκατομμύρια ανθρώπους σε επαφή με τις επιστημονικές απαντήσεις για την κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει και ταυτόχρονα, όντας πολιτικοποιημένος και ευαισθητοποιημένος είχε τοποθετηθεί ενάντια στην εισβολή στο Ιράκ, στην κατοχή της Παλαιστίνης, στις περικοπές στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Στη πάλη για γνώση και αλλαγή του κόσμου ο Στήβεν Χόκινγκ ήταν ένας δάσκαλος και σύντροφος.
 

Han Psolo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Μηνύματα
1.001
Like
1.576
Πόντοι
216

ακομα και αναπηρος αν εισαι ο μεγαλυτερος επιστημονικος νους με φραγκα θα χεις γκομενα γυπας ο μακαριτης  :rockon:...γυναικες πουτανες ακομα και με μια χλαπατσα θα παντρευονταν αν ειχε φημη&χρημα...
 

Συνημμένα

  • ScreenGifυυυ.gif
    ScreenGifυυυ.gif
    1,3 MB · Εμφανίσεις: 74

PsyVator

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2017
Μηνύματα
65
Like
6
Πόντοι
0
Θα έπρεπε να εστιάσουμε στο έργο του πέρα από το πρόσωπο/χαρακτήρα. Δείτε για παράδειγμα ντοκυμαντέρ για την έρευνα του ή παρακολουθήστε τα video που μιλάει για φιλοσοφικά θέματα.
 

PEODAS

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2018
Μηνύματα
191
Κριτικές
11
Like
373
Πόντοι
291
Στίβεν Χόκινγκ: Στο φως μετά θάνατον η τελική θεωρία του για την προέλευση του σύμπαντος.
[move]Ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ ο οποίος πέθανε στις 14 Μαρτίου σε ηλικία 76 ετών[/move]
Βασίζεται στη θεωρία των χορδών και προβλέπει ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο και πολύ πιο απλό από ό,τι υποστηρίζουν οι περισσότερες υπάρχουσες θεωρίες για το Μπιγκ Μπανγκ.
news247 02 Μαΐου 2018 16:03

Η τελική θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για την προέλευση του σύμπαντος δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό μετά τον θάνατο του μεγάλου Βρετανού φυσικομαθηματικού και κοσμολόγου.
Η θεωρία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Τόμας Χέρτογκ του βελγικού Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, είχε υποβληθεί προς δημοσίευση στην αρχή του έτους, πριν τον θάνατο του Χόκινγκ, στο περιοδικό φυσικής υψηλών ενεργειών "Journal of High Energy Physics".
Η επιστημονική εργασία, που βασίζεται στη θεωρία των χορδών, προβλέπει ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο και πολύ πιο απλό από ό,τι υποστηρίζουν οι περισσότερες υπάρχουσες θεωρίες για τη «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ).
Μια πρώτη παρουσίαση της θεωρίας είχε γίνει από τον Χέρτογκ πέρυσι τον Ιούλιο, σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με αφορμή τα 75α γενέθλια του Χόκινγκ.
Σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες, το σύμπαν μας (γνωστό και ως τοπικό σύμπαν) δημιουργήθηκε με μια σύντομη πληθωριστική «έκρηξη», η οποία ακολούθησε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μετά το «Μπιγκ Μπανγκ», ωθώντας το νεογέννητο σύμπαν να διασταλεί απότομα με εκθετικό ρυθμό.
Μια διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι, μόλις αρχίσει ο κοσμικός πληθωρισμός, υπάρχουν περιοχές όπου δεν σταματά ποτέ, με συνέπεια να είναι αέναος. Το παρατηρήσιμο μέρος του σύμπαντός μας είναι απλώς μια περιοχή όπου ο πληθωρισμός έχει σταματήσει, ενώ αλλού συνεχίζεται. Αυτό πιστεύεται ότι έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται σαν «φράκταλ» διαφορετικά σύμπαντα, πιθανώς με διαφορετικούς νόμους το καθένα, και όλα μαζί να συνιστούν ένα πολυσύμπαν.
Ο Χόκινγκ δεν υπήρξε ένθερμος οπαδός αυτής της ιδέας του πολυσύμπαντος. Στη νέα εργασία του, μαζί με τον Χέρτογκ, υποστηρίζει ότι αυτή η θεωρία του αιώνιου πληθωρισμού είναι λανθασμένη και, ενώ δεν αρνείται την ύπαρξη του πολυσύμπαντος, το απλοποιεί και υποστηρίζει ότι όλα τα σύμπαντα έχουν ίδιους φυσικούς νόμους με το δικό μας.
Σύμφωνα με τον Χέρτογκ, «το πρόβλημα με τη συνήθη θεωρία του αέναου πληθωρισμού είναι πως υποθέτει ότι υπάρχει στο υπόβαθρο ένα σύμπαν που εξελίσσεται σύμφωνα με τη γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ αντιμετωπίζει τις κβαντικές επιδράσεις ως μικρές διακυμάνσεις γύρω από αυτό. Όμως η δυναμική του αέναου πληθωρισμού καταργεί τη διάκριση ανάμεσα στην κλασσική και στην κβαντική φυσική, με συνέπεια η θεωρία του Αϊνστάιν να παύει να ισχύει στον αέναο πληθωρισμό».
Σύμφωνα με τη θεωρία των Χόκινγκ-Χέρτογκ, «το σύμπαν μας, στις μεγαλύτερες κλίμακες, είναι λογικά ομαλό και πεπερασμένο, συνεπώς δεν αποτελεί μια μορφοκλασματική δομή (φράκταλ)». Η θεωρία τους βασίζεται τόσο στη θεωρία των χορδών, η οποία προσπαθεί να συμφιλιώσει τη βαρύτητα και τη γενική σχετικότητα με την κβαντική φυσική, όσο και στη θεωρία ότι το σύμπαν είναι ένα μεγάλο και πολύπλοκο ολόγραμμα.
Οι Χόκινγκ και Χέρτογκ παρουσιάζουν μια δική τους εκδοχή περί ολογράμματος, που τους επιτρέπει να εξοβελίσουν τον χρόνο και να περιγράψουν τον αέναο κοσμικό πληθωρισμό, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουν στη θεωρία του Αϊνστάιν. Στη νέα θεωρία, ο αέναος πληθωρισμός είναι μια άχρονη κατάσταση πάνω σε μια επιφάνεια του χώρου στην αρχή του χρόνου.
Σύμφωνα με τη διατύπωση του Χόκινγκ πριν πεθάνει, «δεν καταλήγουμε σε ένα μοναδικό σύμπαν, αλλά τα ευρήματά μας παραπέμπουν σε μια σημαντική μείωση του πολυσύμπαντος, σε μια πολύ μικρότερη γκάμα πιθανών συμπάντων». Η νέα αυτή θεωρία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιο εύκολο να επιβεβαιωθεί μέσω αστρονομικών και αστροφυσικών παρατηρήσεων.
Ήδη, ο Χέρτογκ σχεδιάζει να μελετήσει τις πρακτικές συνέπειες της νέας θεωρίας σε μικρότερες κλίμακες, που βρίσκονται εντός των ορίων των διαστημικών τηλεσκοπίων. Πιστεύει ότι τα αρχέγονα βαρυτικά κύματα (ρυτιδώσεις του χωροχρόνου) που προκλήθηκαν κατά την έξοδο από τον αέναο πληθωρισμό, θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν το θεωρητικό μοντέλο τους.
Η επέκταση του σύμπαντός μας από τη γέννησή του έως σήμερα σημαίνει ότι αυτά τα βαρυτικά κύματα θα έχουν πλέον πολύ μεγάλα μήκη κύματος, συνεπώς θα είναι αδύνατο να ανιχνευθούν από τους υπάρχοντες επίγειους ανιχνευτές LIGO. Όμως μπορεί ίσως να εντοπισθούν από το μελλοντικό ευρωπαϊκό διαστημικό παρατηρητήριο βαρυτικών κυμάτων LISA.
 

Han Psolo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Μηνύματα
1.001
Like
1.576
Πόντοι
216
Ποτε μην ξεχνατε οτι παιζει να ειμαστε εντος  Matrix συνδεδεμενοι Boltzmann brains σε μια υψηλοτερη Συνειδηση,o Hawking ισως εφτασε λογω ασθενειας ,που ισως δεν ηταν τυχαια ,πιο κοντα στο Red pill απο οποιονδηποτε...
Υπαρχει βεβαια και μια πιο τραβηγμενη υποθεση που λεει οτι ζουμε ΗΔΗ ΣΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΑΝ ΤΟ MATRIX ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Ή ΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ  ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΄Η ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΥ ΥΠΕΡΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Ή ΜΗ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ(DYSON ΣΦΑΙΡΕΣ/ΣΜΗΝΗ)ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΊΝΑΣΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ BLACK DWARFS ΚΑΙ "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΞΑΝΑ&ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΟΜΟΡΦΟΥ" ΛΑΜΠΕΡΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ  ΝΕΑΡΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ...ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΤΕΛΟΣ&ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ( δηλ.μεχρι την τελικη φαση της Εντροπιας του Συμπαντος"εξατμιση" Μαυρων Τρυπων-black dwarfs ,θανατος πρωτονιων-εκφυλισμος χωροχρονου-δημιουργια pre big bang κβαντικων συνθηκων κενου για νεο singularity)...Η απαρχη μιας τετοιας Προσομοιωσης και μιας "Παντοδυναμης" A.I. θα μπορουσε να ξεκινησει απο τον δορυφορο του Κρονου τον Τιτανα ,οπου η παρουσια πυριτιου στα εγκατα του και οι πολυ χαμηλες θερμοκρασιες(-183 Κελσιου) ευνοουν τις υπολογιστικες διεργασιες συμβατικων ή και κβαντικων υπολογιστων δηλαδη να γινοταν μη επανδρωμενη αποικια-υπερυπολογιστης ο Τιτανας, οπου θα μπορουσε να τρεξει μια προσομοιωση του Συμπαντος κατευθυνομενη απο μια A.I. τυπου SKYNET απο Terminator...


Ο Τιτανας θα αποτελουσε τελεια τοποθεσια αν ποτε η Ανθρωποτητα θελησει να γονιμοποιησει ή να "εξορισει" την Τεχνητη Νοημοσυνη χωρις τον κινδυνο Αποκαλυψης και να αρχισει η μεταβαση σε Γαλαξιακο  Πολιτισμο τυπου Κ3(κλιμακα Καρντασεφ) ....




(ISAAC ARTHUR - ΕΠΙΚΟ YOUTUBE CHANNEL ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ  ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟ&Η ΕΠΙΣΤ.ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ&ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom