Νέα

Ρεμπέτ ασκέρ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα !blis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 733
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Λοιπον, τον Κυριακό μου τον εχει αναφερει επανειλλημενα η γιαγια μου (ξερετε πώς ειναι οι μεγαλοι ανθρωποι που δεν εχουν ζησει και πολλα πραγματα λογω της φτωχειας της εποχης, με αποτελεσμα το μυαλο τους να κολλαει σε συγκεκριμενους καλλιτεχνες ή συγκεκριμενα ταξιδια που εχουν κανει κοκ...). Η γιαγια μου λοιπον ειχε κολλημα με τον εν λογω τυπο και μου τα ειχε κανει τσουρεκια, ανακυκλωνοντας ξανα και ξανα μια συγκεκριμενη performance του, την οποια μαλιστα εχω απομνημονευσει...
"Τωρα που ηρθε το μεταξι (μεταξας), το ψωμι θα παει δεκαξι, και το λαδι θα πεταξει"
Επισης, μου εχει περιγραψει ενα αλλο ειδος βασανιστηριου- εκτος του παγου που αναφερεται στο παραπανω κειμενο. Μου εχει πει λοιπον οτι τους δινανε να πιουν καθαρτικο με αποτελεσμα να διαλυονται τα εντερα τους απο τη συνεχη διαροια.
Ο Κυριακος λοιπον, συμφωνα παντα με τις επιμονες διηγησεις της γιαγιας, ειχε πει την ατακα "Θα το πω, κι ας το πιω (το καθαρτικο)", την εποχη της μεγαλης λογοκρισιας. Και τελικα μαλλον το ηπιε...
Αυτα

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Και τωρα ερχομαι στον αρχικο λογο της εισοδου μου στο συγκεκριμενο thread (η αναφορα στον Κυριακο ηρθε εκ παρεκτροπης)

Αγνοηστε τις μουσικες αθλιοτητες που τελουνται απο την ορχηστρα πανω στο δυσμοιρο αριστουργημα του Τσιτσανη, και επικεντρωθειτε εκει που πρεπει....
Αααααχ....την αγαπω!

alpula

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
41
Like
25.532
Πόντοι
17.470
ρε παιδια ξερω οτι ειμαι αρκετα off topic αλλα εχω μια ερωτηση.
Εδω στην Αθηνα τωρα το καλοκαιρι παίζει κανενα ρεμπεταδικο?
την κανω εδω την ερωτηση γιατ εχω πιο πολλες πιθανοτητες απο εσας τους γνωστες να παρω μια απαντηση.
ευχαριστω και συγγνωμη για το off

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
την κανω εδω την ερωτηση γιατ εχω πιο πολλες πιθανοτητες απο εσας τους γνωστες να παρω μια απαντηση.

Tσεκαρε μηπως ειναι ανοιχτη η Στοα Αθανατων (Στη Βαρβακειο)
Το απολυτο νο1 στα ρεμπεταδικα

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.014
Πόντοι
5.015

Όχι τώρα το καλοκαίρι δεν είναι ανοιχτό κανένα σοβαρό ρεμπετάδικο στην Αθήνα. Αυτό που σου προτείνω (αν δεν τα έχουν μαζέψει κι εκεί) είναι να πας στον πεζόδρομο που αρχίζει αμέσως εκεί που τελειώνει η Ηφαίστου στο Μοναστηράκι (ο δρόμος με τα ρουχάδικα δίπλα στο σταθμό), Άστιγγος λέγεται, εκεί είναι ένα μαγαζάκι ονόματι Καλλιπάτειρα στο οποίο από Πέμπτη έως Κυριακή παίζουν ο Νώε απ' το συγκρότημα "Δρόμος" (πολύ καλός μπουζουξής) μαζί με άλλον έναν και καμιά φορά κάνει και guest εμφανίσεις ο Βασίλας επίσης απ' το "Δρόμο". Τρίχορδοι εννοείται και οι δύο... Και μάλιστα είναι και σε εξωτερικό χώρο και είναι πολύ ωραία, μην κλείνεσαι σε καμιά τρούπα με κλιματιστικό καλοκαιριάτικα... Βέβαια λόγω του ότι μπήκα Αύγουστος μπορεί να έχουν σταματήσει από εκεί.

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.014
Πόντοι
5.015
Και τωρα ερχομαι στον αρχικο λογο της εισοδου μου στο συγκεκριμενο thread (η αναφορα στον Κυριακο ηρθε εκ παρεκτροπης)

Αγνοηστε τις μουσικες αθλιοτητες που τελουνται απο την ορχηστρα πανω στο δυσμοιρο αριστουργημα του Τσιτσανη, και επικεντρωθειτε εκει που πρεπει....
Αααααχ....την αγαπω!

Μαριαστέλλα Τζανουδάκη ε; Πολύ ωραίο γκομενάκι με θεϊκή φωνή αν κι εμένα προσωπικά στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό δε μου πολυαρέσει η ερμηνεία της, θεωρώ ότι είναι καλύτερη στο λεγόμενο "έντεχνο". Όσο για τους οργανοπαίχτες δεν παλεύονται, πολύ φλύαροι, το γαμάνε το κομμάτι...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Μαριαστέλλα Τζανουδάκη ε; Πολύ ωραίο γκομενάκι με θεϊκή φωνή αν κι εμένα προσωπικά στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό δε μου πολυαρέσει η ερμηνεία της, θεωρώ ότι είναι καλύτερη στο λεγόμενο "έντεχνο". Όσο για τους οργανοπαίχτες δεν παλεύονται, πολύ φλύαροι, το γαμάνε το κομμάτι...

Nαι, οι τυποι ειναι αισχροι. Τελοσπαντων, μιας που λες οτι η εν λογω κορασιδα δεν σου κανει για ρεμπετικο....τσεκαρε το ιδιο κομματι απο Βιταλη-Νταλαρα, με ενορχηστρωση by Νταλαρα (με ο,τι σημαινει αυτο).
Νομιζω δεν υπαρχουν σχόλια. Το εφτασαν ταβανι-απλα...

Εμενα γενικα μου αρεσυν και σχεδον ολες οι εκτελεσεις του Νταλαρα σε ρεμπετικα- κυριως λογω ορχηστρας κι οχι τοσο λογω φωνης του Νταλαρα.
Για το "τι σημερα, τι αυριο τι τωρα"- που τυγχανει να ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια, μπορεις να δεις και μια αλλη εκτελεση απο Μαριω, πιο κοντα στην αυθεντικη ρεμπετικη φωνη. Δεν ειναι απο τις αγαπημενες μου γιατι μου φαινεται πως το "τρεχουν" λιγο. Προτιμαω στο τεμπο του Νταλαρα

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.014
Πόντοι
5.015
Το "τι σημερα, τι αυριο τι τωρα"- που τυγχανει να ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια.

Το "Τί σήμερα, τί αύριο, τί τώρα" και το "Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη" πιστεύω ότι είναι μακράν τα καλύτερα κομμάτια της συνεργασίας Τσιτσάνη - Νίνου. Επίσης κορυφαία τα "Γεννήθηκα για να πονώ" και το λιγότερο γνωστό αλλά συγκλονιστικότατο "Φτωχόπαιδο με γνώρισες".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom