Νέα

Ρεμπέτ ασκέρ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα !blis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 733
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dionusisv

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0

Κι ο Νταλαρας εχει τα βιωματα. Και (σχεδον) ολη η γενια αυτη. Οι γενιες της μεταπολιτευσης κι οι επομενες προλαβαν την ευμαρεια.
Εγω ειμαι 22 χρονων, ας πουμε, και ο πατερας μου που ειναι 62 μου εχει κανει καποιες περιγραφες για το τι παιζοταν τοτε. (Ο Νταλαρας νομιζω οτι ειναι ακριβως συμομηλικος με τον γερο μου)
Αλλα εγω δεν θα πω για τα βιωματα. Θα πω για τη μετεξελιξη αυτων των ανθρωπων. Που ειναι θλιβερη. Τελοσπαντων δεν το συνεχιζω. Τυγχανει ο αγαπημενος μου καλλιτεχνης (αν δουμε σφαιρικα την εννοια, κι οχι μονο στη μουσικη), να ειναι ο Τζιμης Πανουσης, κι αυτο νομιζω με καθιστα και μη-αντικειμενικο, αυτοματως.
Παρεμπιπτοντως,του Πανουση του αφησα 15 ευρω φετος και δεν το μετανιωσα. Περασα καταπληκτικα. Τον Νταλαρα δεν τον εχω δει ποτε ζωντανα, αλλα δεν θα ελεγα οχι. Οπως ειπα και παραπανω διαχωριζω την επαγγελματικη απο την προσωπικη ζωη

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ οτι η γενιά του Νταλάρα, της Αλεξίου κλπ μεγάλωσε στην ευμάρεια, απλώς το ότι δεν έζησαν τις καταστάσεις που περιγράφουν τα τραγούδια. Ειδικότερα εάν σκεφτείς ότι τα περισσότερα ρεμπέτικα γράφτηκαν πριν την μικρασιατική καταστροφή, στον μεσοπόλεμο και στην κατοχη..... Τώρα όσον αφορά την μετεξέλειξή τους τα λόγια είναι περιττά.

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.979
Πόντοι
456

ενας πολυ αξιος νεος ερμηνευτης που παραλληλα παιζει και ομορφο κανονακι.
Μανος Κουτσαγγελιδης απο την Κομοτηνη.

πολυ ομορφη τσαλκαντζα, γυρισματα στη φωνη.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.852
Πόντοι
496
[video][video]http://www.youtube.com/watch?v=K37zwunBFhk[/video]

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ οτι η γενιά του Νταλάρα, της Αλεξίου κλπ μεγάλωσε στην ευμάρεια, απλώς το ότι δεν έζησαν τις καταστάσεις που περιγράφουν τα τραγούδια. Ειδικότερα εάν σκεφτείς ότι τα περισσότερα ρεμπέτικα γράφτηκαν πριν την μικρασιατική καταστροφή, στον μεσοπόλεμο και στην κατοχη..... Τώρα όσον αφορά την μετεξέλειξή τους τα λόγια είναι περιττά.
Όχι φίλε, είναι ο ορισμός της γενιάς που έζησε στην ευμάρεια των χρόνων της μεταπολίτευσης...
Η λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου...που τα γάμησε όλα.... :tickedoff:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
[video][video]http://www.youtube.com/watch?v=K37zwunBFhk[/video]

Καλα, συμφωνοι! Αυτο το "ουζο οταν πιεις", μου καθεται στο λαιμο όποτε το ακουω! Γαμω την πουτανα μου, ΠΡΕΖΑ λεει ο δημιουργος, μην το γαματε

Ο Νταλαρας, ο Βαρδης, η Αλεξιου και γενικα οι περισσοτεροι απο αυτους που βγηκαν τοτε ηταν φτωχοπαιδα- εως και ΠΟΛΥ φτωχοπαιδα. Δεν ειναι η γενια του Πολυτεχνιου αυτη. Γενια του Πολυτεχνειου ειναι 5-6 χρονια μετα. (Αλλα κι αυτοι νομιζω ζουσαν φτωχα).
Εγω παντως εχω συνδεσει στο μυαλο μου οτι αυτοι που γεννηθηκαν απο 60 και μετα φαγανε με χρυσα κουταλια (πεσανε στην εποχη του Αντρεα οταν ειχαν τελειωσει απο σχολες και ψαχνοντουσαν)

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.182
Πόντοι
5.015
Παίδες η αλήθεια είναι μία. Ο πατέρας του Νταλάρα ο Λουκάς Νταράλας ήταν ΜΕΓΑΣ αλήτης και λούμπεν στοιχείο και ο Νταλάρας έχει τραυματικές παιδικές μνήμες που του άφησαν κουσούρια μετά, έγινε αποστειρωμένος... Φοβερός μουσικός, τελειομανής στη δουλειά του ναι, αλλά προσωπικά βιώματα δεν έχει, μόνο πορτοκαλάδα έχει πιει στη ζωή του. Που και που βέβαια του βγαίνει και λίγη κουραδομαγκιά όπου τον παίρνει όπως τότε που την έπεσε στο Ρασούλη στη συναυλία του Σαββόπουλου. Ο Λουκάς Νταλάρας (ο οποίος είχε και τσιγγάνικη καταγωγή) να φανταστείτε έγραψε το "Βουνό" τη δεκαετία του '50 και αμέσως μόλις έγινε σουξέ το κομμάτι παράτησε σύξυλη την οικογένειά του και έφυγε ξαφνικά στο Παρίσι για βρωμοδουλειές, μέχρι και σε χαντάκι τον είχαν βρει μια μέρα εκεί τουλούμι στο ξύλο μετά από ξεκαθάρισμα λογαριασμών... Ο δημοσιογράφος και μέγας ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιώργος Κοντογιάννης (αδερφός του Δημήτρη) ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή των δύο γνωστών δίσκων του Λουκά Νταράλα στη SONORA τη δεκαετία του '70 όταν ο Λουκάς είχε επιστρέψει στην Ελλάδα σε ηλικία 45 - 50 ετών, μου έχει αφηγηθεί περιστατικό όπου τη μέρα της ηχογράφησης ο Λουκάς δεν εμφανίστηκε στο studio και πήρε το Γιώργο Κοντογιάννη αργότερα τηλέφωνο από αστυνομικό τμήμα επειδή τον είχαν κάνει τσακωτό οι μπάτσοι σε μπαρμπουτοπαιξία, για τέτοιο άτομο μιλάμε... Γι' αυτό και ο Νταλάρας ως γνωστόν όταν πέθανε ο Λουκάς φρόντισε να "πιάσει" όλον τον καλλιτεχνικό κύκλο για να μην πατήσει κανείς στην κηδεία του πατέρα του. Άμα λοιπόν ο Γιώργος ο Νταλάρας έχει μεγαλώσει σε τέτοιο περιβάλλον, δικαίως έχει τα κόμπλεξ που έχει... Χώρια η φτώχεια, σε φίλο δημοσιογράφο είχε εξομολογηθεί πως μέχρι τα 12 του δεν είχαν καζανάκι στο σπίτι, του είχε πει αυτήν τη λεπτομέρεια χαρακτηριστικά. Τώρα όσον αφορά τον τραγουδιστή Νταλάρα ο οποίος είχε προωθηθεί σαν αντι-Μπιθικώτσης (...) η φωνή του μου είναι μάλλον αδιάφορη και γενικώς τον θεωρώ άκαβλο, τα μόνα τραγούδια που πραγματικά είχε σκίσει κατ' εμέ ήταν τα τραγούδια των Κουγιουμτζή - Λοΐζου στην αρχή της καριέρας του, αυτά ήταν γραμμένα για τη φωνή του... Όσον αφορά τη δισκογραφία του έχει κάνει πολλή σαβούρα με την περισσότερη την τελευταία 15ετία όπου του γράφουν τραγούδια μέχρι κι οι ίδιοι που γράφουν στο Χατζηγιάννη και στην Πέγκυ (Ελεάνα Βραχάλη, Γιώργος Σαμπάνης κ.λπ.), έχει πειραματιστεί να τραγουδήσει ό,τι τραγουδιέται (ως κολλητός του Μάτσα που είναι...) με θλιβερά αποτελέσματα πολλές φορές (βλέπε λάτιν - ροκ κ.τ.λπ.) αλλά φυσικά έχει τραγουδήσει και διαμάντια. Πάντως πολύ αμφιβάλλω αν μια μέρα που θα αφήσει αυτόν τον κόσμο θα γίνει στην κηδεία του λαϊκό προσκύνημα... Η Χαρούλα ας πούμε που μπορεί επίσης να "κόλλησε" στο σύστημα ήταν, είναι και θα είναι λαοφιλής, ο Νταλάρας δεν αποτελεί κι ούτε θα αποτελέσει ποτέ αντικείμενο λατρείας.

dionusisv

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0
Όχι φίλε, είναι ο ορισμός της γενιάς που έζησε στην ευμάρεια των χρόνων της μεταπολίτευσης...
Η λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου...που τα γάμησε όλα.... :tickedoff:

Μην ξεχνάς οτι γεννήθηκαν σε μια χώρα με νωπές ακόμη τις μνήμες του εμφυλία, τόσο στον πολιτικο - οικονομικό τομέα όσο και στον ψυχολογικό και ότι έζησαν και την χούντα. Δεν αντιλέγω ότι η γενιά αυτή τα γάμησε όλα, αλλά η καταστροφή ξεκίνησε απο το '81 και μετά με αυτούς βασικούς υποστηρικτές του "πολλά υποσχόμενου ηγέτη".

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.182
Πόντοι
5.015
Χωρις ερεθισματα απο την οικογενειά μου (αλλα απο εναν φιλο μου στο σχολειο), διαβασα καπου στη Δευτερα Γυμνασιου ενα βιβλιο του Λευτερη Παπαδοπουλου, που λεγεται "Να συλληφθει το ντουμανι". Εκπληκτικο,πραγματικα. Νομιζω ειναι εποχης λιγο πριν πεσει η χουντα, και εχει προλαβει ολους τους μεγαλους ρεμπετες στα τελευταια τους! (εννοω συνεντευξεις)
Οποτε και σαν ντοκουμεντο να το δεις, ειναι απιθανο. Βεβαια επικεντρωνεται κυριως στα ναρκωτικα, αλλα μαθαινεις και πολλα περι του ρεμπετικου τραγουδιου.
Την ιδια εποχη αρχισα να ακουω πολυ Μαρκο, και τους αλλους παλιους. Αλλα αργοτερα- και μεχρι σημερα- εχω κανει διατριβη σε Τσιτσανη και πραματικα εχω καταληξει οτι ειναι ο αγαπημενος μου ελληνας συνθετης. Δεν τον κατατασσω ακριβως στους ρεμπετες- ειναι μεταξυ ρεμπετικου και εντεχνου για μενα. (οπου εντεχνο= χατζηδακης, θεοδωρακης, μικρουτσικος  κλπ)

Ο Τσιτσάνης υπήρξε ο σύνδεσμος μεταξύ του "ρεμπέτικου" και του "λαϊκού".

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.852
Πόντοι
496
Γενιά του πολυτεχνείου είναι οι σημερινοί 55-65 αρηδες, οι οποίοι, βέβαια, όσο φτωχά και να ξεκίνησαν,πλουτίσαν λόγω του ευρύτερου παπανδρείστικου συστήματος...και ο Νταλάρας συγκαταλέγεται σε αυτούς βέβαια...

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.182
Πόντοι
5.015

ενας πολυ αξιος νεος ερμηνευτης που παραλληλα παιζει και ομορφο κανονακι.
Μανος Κουτσαγγελιδης απο την Κομοτηνη.

πολυ ομορφη τσαλκαντζα, γυρισματα στη φωνη.

Φίλε ο Κουτσαγγελίδης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ μουσικός με 5-6 πτυχία αν θυμάμαι καλά στη μουσική, βυζαντινολογία, τούρκικες σπουδές κ.λπ. Δε θα ξεχάσω μια βραδιά που τον είχα ακούσει ζωντανά στον "Ιανό" σε μια βραδιά για το Σμυρναίικο, είχε κάνει το κανονάκι αεροπλάνο! Επίσης είναι και φοβερός αμανετζής.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
Παίδες η αλήθεια είναι μία. Ο πατέρας του Νταλάρα ο Λουκάς Νταράλας ήταν ΜΕΓΑΣ αλήτης και λούμπεν στοιχείο και ο Νταλάρας έχει τραυματικές παιδικές μνήμες που του άφησαν κουσούρια μετά, έγινε αποστειρωμένος... Φοβερός μουσικός, τελειομανής στη δουλειά του ναι, αλλά προσωπικά βιώματα δεν έχει, μόνο πορτοκαλάδα έχει πιει στη ζωή του. Που και που βέβαια του βγαίνει και λίγη κουραδομαγκιά όπου τον παίρνει όπως τότε που την έπεσε στο Ρασούλη στη συναυλία του Σαββόπουλου. Ο Λουκάς Νταλάρας (ο οποίος είχε και τσιγγάνικη καταγωγή) να φανταστείτε έγραψε το "Βουνό" τη δεκαετία του '50 και αμέσως μόλις έγινε σουξέ το κομμάτι παράτησε σύξυλη την οικογένειά του και έφυγε ξαφνικά στο Παρίσι για βρωμοδουλειές, μέχρι και σε χαντάκι τον είχαν βρει μια μέρα εκεί τουλούμι στο ξύλο μετά από ξεκαθάρισμα λογαριασμών... Ο δημοσιογράφος και μέγας ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιώργος Κοντογιάννης (αδερφός του Δημήτρη) ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή των δύο γνωστών δίσκων του Λουκά Νταράλα στη SONORA τη δεκαετία του '70 όταν ο Λουκάς είχε επιστρέψει στην Ελλάδα σε ηλικία 45 - 50 ετών, μου έχει αφηγηθεί περιστατικό όπου τη μέρα της ηχογράφησης ο Λουκάς δεν εμφανίστηκε στο studio και πήρε το Γιώργο Κοντογιάννη αργότερα από αστυνομικό τμήμα επειδή τον είχαν κάνει τσακωτό οι μπάτσοι σε μπαρμπουτοπαιξία, για τέτοιο άτομο μιλάμε... Γι' αυτό και ο Νταλάρας ως γνωστόν όταν πέθανε ο Λουκάς φρόντισε να "πιάσει" όλον τον καλλιτεχνικό κύκλο για να μην πατήσει κανείς στην κηδεία του πατέρα του. Άμα λοιπόν ο Γιώργος ο Νταλάρας έχει μεγαλώσει σε τέτοιο περιβάλλον, δικαίως έχει τα κόμπλεξ που έχει... Χώρια η φτώχεια, σε φίλο δημοσιογράφο είχε εξομολογηθεί πως μέχρι τα 12 του δεν είχαν καζανάκι στο σπίτι, του είχε πει αυτήν τη λεπτομέρεια χαρακτηριστικά. Τώρα όσον αφορά τον τραγουδιστή Νταλάρα ο οποίος είχε προωθηθεί σαν αντι-Μπιθικώτσης (...) η φωνή του μου είναι μάλλον αδιάφορη και γενικώς τον θεωρώ άκαβλο, τα μόνα τραγούδια που πραγματικά είχε σκίσει κατ' εμέ ήταν τα τραγούδια των Κουγιουμτζή - Λοΐζου στην αρχή της καριέρας του, αυτά ήταν γραμμένα για τη φωνή του... Όσον αφορά τη δισκογραφία του έχει κάνει πολλή σαβούρα με την περισσότερη την τελευταία 15ετία, έχει πειραματιστεί να τραγουδήσει ό,τι τραγουδιέται (ως κολλητός του Μάτσα που είναι...) με θλιβερά αποτελέσματα πολλές φορές (βλέπε λάτιν - ροκ κ.τ.λπ.) αλλά φυσικά έχει τραγουδήσει και διαμάντια. Πάντως πολύ αμφιβάλλω αν μια μέρα που θα αφήσει αυτόν τον κόσμο θα γίνει στην κηδεία του λαϊκό προσκύνημα... Η Χαρούλα ας πούμε που μπορεί επίσης να "κόλλησε" στο σύστημα ήταν, είναι και θα είναι λαοφιλής, ο Νταλάρας δεν αποτελεί κι ούτε θα αποτελέσει ποτέ αντικείμενο λατρείας.

Χαρουλα.... :smitten:
Καλα, περα απο το οτι ειναι (σσ ηταν) πολυ ομορφη γυναικα, ηταν και ειναι συμπαθεστατη. Καμια σχεση με το Γιωργο (ο οποιος παρεμπιπτοντως ειχε ριξει κατι σπεσιαλ μανικια στα καλυτερα πλασματα του χωρου)
Η Αλεξιου ειναι μαλλον στην κατηγορια των "συμπαθων δεινοσαυρων". Και σιγουρα ειναι πολυ πιο κοντα στην εποχη που ζουμε, και στους νεους. Και τα ραπακια της ακομα μια χαρα ητανε- τηρουμενων των αναλογιων

Παντως θενξ για τις πληροφοριες  ;)

dionusisv

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0
Καληνύχτα, γιατί αυτό θα τραγουδάω αύριο..... Καλή συνέχεια

Stories

Νέο!