Alexis_cool
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Φεβ 2008
- Like
- 4.766
- Πόντοι
- 456
Και η Εστουδιαντίνα όλα τα λεφτά πάντως...
πολυ ωραιο και το Ασπρο Πουκαμισο. με οσα στραβα και να εχει ο Νταλαρας, ειναι ενας μεγαλος ερμηνευτης.
Μαρικα Νινου, Στελιος Κηρομυτης - Β.Τσιτσανη 1950
Βασικα εγω τον εντασσω στην ιδια κατηγορια με το Θεοδωρακη, το Λευτερη Παπαδοπουλο, και ολους τους δεινοσαυρους που εχουν φτιαξει ενα ιδιοτυπο καθεστως στη μουσικη, και νομιζουν οτι θα γαμησουν ολο τον κοσμο. Εγω ολη αυτη την κλικα την παραδεχομαι καλλιτεχνικα, και δεχομαι κιολας να τους τα ακουμπησω για να δω πχ μια συναυλια, διοτι οι τυποι ειναι τελειομανεις και σεβονται τον πελατη-κοσμο. Επισης, εχουν ολο το ανφαν-γκατε σε επιπεδο μουσικων-τεχνικων- μηχανηματων- μπατζετ κ.ο.κ... Αρα ναι, καλα κανουν και ειναι στην κορυφη. Ωστοσο, εξω απο τις πιστες και τις σκηνες ειναι ενα τεραστιο μηδεν, ολοι τους. Φοβερα αλαζονικοι τυποι, εγωκεντρικοι και ξερολες.Παλιοι αριστεροι που τα τσεπωσαν αγρια, και τωρα βλεπουν την υπολοιπη κοινωνια αφ' υψηλου
Καλο ειναι να διαχωριζουμε το ενα απο το αλλο, γιατι πολλοι αμφισβητουν τις καλλιτεχνικες περγαμηνες του Νταλαρα ή της Αλεξιου (αλλη θεα αυτη), επειδη δε γουσταρουν την απολυτη κυριαρχια τους στα πραγματα εδω και 3 δεκαετειες. Παιδια, αν δεν ηταν τοσο καλες φωνες, και τοσο σοβαροι επαγγελματιες αμφοτεροι, δεν θα ηταν εδω σημερα
Ενδιαφέρουσα εκτέλεση...Τοχει ο μάγκας...
ρε μαγκα WOMANAHOLIC μπραβο ρε συ, εισαι σουπερ ψαγμενος και εντυπωσιαστηκα πιο πολυ σημερα που διαβασα την ηλικια σου. 27 εισαι σωστα?
Κανείς δε είπε ότι δεν είναι αξιόλογοι καλλιτέχνες αλλά άλλο είναι να ακούς τον νταλάρα να τραγουδάει ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι και άλλο είναι να ακούς τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη ή τον Ευσταθίου. Και ο μόνος λόγος που υφίσταται η διαφορά αυτή είναι ότι οι παλιοί έχουν τα ανάλογα βιώματα και νιώθουν το τραγούδι.... Αν με καταλαβαίνεις...
Ναι 27... Λίγο σου φαίνεται; Φίλε ακούω ρεμπέτικο συνειδητά απ' τα 9 μου, κόλλησα την αρρώστια απ' το νονό μου που κι αυτός άκουγε από παλιά και έχει πολύ καλή άποψη, είναι και συλλέκτης όπως κι εγώ... Μ' έχει σημαδέψει ρε φίλε, με φιλοξενούσε τα καλοκαίρια στο σπίτι του στη Σύρο και αρρωσταίναμε, αντί να παίζω με τα πιτσιρίκια της ηλικίας μου καθόμουν στο σπίτι και τον χάζευα να παίζει μπουζούκι... Φαντάσου ότι στα 9 μου πρωτοδιάβασα τη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Σχορέλη, τη βιογραφία του Γενίτσαρη όπου έλεγε για τις εφόδους στο μπουρδέλο για να διεκδικήσει την αγαπητικιά του, την εξορία στη Νιο με τα ναρκωτικά και άλλα όμορφα (μιλάμε τα ρουφούσα όντας ακόμη πιτσιρίκι σαν να διαβάζω το πιο ενδιαφέρον πράγμα του κόσμου!) και φυσικά το φοβερό βιβλίο Γενίτσαρης - Μάθεσης - Λελάκης - Στελλάκης από εκδόσεις Νεφέλη αν ξέρεις, αυτά με σημάδεψαν... Και μάλλον είχε δίκιο ο πατέρας μου που τσακωνόμασταν τότε γιατί δεν ήθελε να διαβάζω αυτά τα βιβλία
Ναι 27... Λίγο σου φαίνεται; Φίλε ακούω ρεμπέτικο συνειδητά απ' τα 9 μου, κόλλησα την αρρώστια απ' το νονό μου που κι αυτός άκουγε από παλιά και έχει πολύ καλή άποψη, είναι και συλλέκτης όπως κι εγώ... Μ' έχει σημαδέψει ρε φίλε, με φιλοξενούσε τα καλοκαίρια στο σπίτι του στη Σύρο και αρρωσταίναμε, αντί να παίζω με τα πιτσιρίκια της ηλικίας μου καθόμουν στο σπίτι και τον χάζευα να παίζει μπουζούκι... Φαντάσου ότι στα 9 μου πρωτοδιάβασα τη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Σχορέλη, τη βιογραφία του Γενίτσαρη όπου έλεγε για τις εφόδους στο μπουρδέλο για να διεκδικήσει την αγαπητικιά του, την εξορία στη Νιο με τα ναρκωτικά και άλλα όμορφα (μιλάμε τα ρουφούσα όντας ακόμη πιτσιρίκι σαν να διαβάζω το πιο ενδιαφέρον πράγμα του κόσμου!) και φυσικά το φοβερό βιβλίο Γενίτσαρης - Μάθεσης - Λελάκης - Στελλάκης από εκδόσεις Νεφέλη αν ξέρεις, αυτά με σημάδεψαν... Και μάλλον είχε δίκιο ο πατέρας μου που τσακωνόμασταν τότε γιατί δεν ήθελε να διαβάζω αυτά τα βιβλία