Νέα

Ρεμπέτ ασκέρ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα !blis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 733
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.787
Πόντοι
496
Και η Εστουδιαντίνα όλα τα λεφτά πάντως...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
πολυ ωραιο και το Ασπρο Πουκαμισο.  με οσα στραβα και να εχει ο Νταλαρας, ειναι ενας μεγαλος ερμηνευτης.

Βασικα εγω τον εντασσω στην ιδια κατηγορια με το Θεοδωρακη, το Λευτερη Παπαδοπουλο, και ολους τους δεινοσαυρους που εχουν φτιαξει ενα ιδιοτυπο καθεστως στη μουσικη, και νομιζουν οτι θα γαμησουν ολο τον κοσμο. Εγω ολη αυτη την κλικα την παραδεχομαι καλλιτεχνικα, και δεχομαι κιολας να τους τα ακουμπησω για να δω πχ μια συναυλια, διοτι οι τυποι ειναι τελειομανεις και σεβονται τον πελατη-κοσμο. Επισης, εχουν ολο το ανφαν-γκατε σε επιπεδο μουσικων-τεχνικων- μηχανηματων- μπατζετ κ.ο.κ... Αρα ναι, καλα κανουν και ειναι στην κορυφη. Ωστοσο, εξω απο τις πιστες και τις σκηνες ειναι ενα τεραστιο μηδεν, ολοι τους. Φοβερα αλαζονικοι τυποι, εγωκεντρικοι και ξερολες.Παλιοι αριστεροι που τα τσεπωσαν αγρια, και τωρα βλεπουν την υπολοιπη κοινωνια αφ' υψηλου
Καλο ειναι να διαχωριζουμε το ενα απο το αλλο, γιατι πολλοι αμφισβητουν τις καλλιτεχνικες περγαμηνες του Νταλαρα ή της Αλεξιου (αλλη θεα αυτη), επειδη δε γουσταρουν την απολυτη κυριαρχια τους στα πραγματα εδω και 3 δεκαετειες. Παιδια, αν δεν ηταν τοσο καλες φωνες, και τοσο σοβαροι επαγγελματιες αμφοτεροι, δεν θα ηταν εδω σημερα

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.766
Πόντοι
456
μεγαλο το θεμα αυτο.  κρατω την αξια τους μονο. και θελει πολυ αναλυση σε αλλη ωρα.  προτιμω και προτεινω να ακουσουμε κανενα τραγουδι...

dionusisv

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0
Βασικα εγω τον εντασσω στην ιδια κατηγορια με το Θεοδωρακη, το Λευτερη Παπαδοπουλο, και ολους τους δεινοσαυρους που εχουν φτιαξει ενα ιδιοτυπο καθεστως στη μουσικη, και νομιζουν οτι θα γαμησουν ολο τον κοσμο. Εγω ολη αυτη την κλικα την παραδεχομαι καλλιτεχνικα, και δεχομαι κιολας να τους τα ακουμπησω για να δω πχ μια συναυλια, διοτι οι τυποι ειναι τελειομανεις και σεβονται τον πελατη-κοσμο. Επισης, εχουν ολο το ανφαν-γκατε σε επιπεδο μουσικων-τεχνικων- μηχανηματων- μπατζετ κ.ο.κ... Αρα ναι, καλα κανουν και ειναι στην κορυφη. Ωστοσο, εξω απο τις πιστες και τις σκηνες ειναι ενα τεραστιο μηδεν, ολοι τους. Φοβερα αλαζονικοι τυποι, εγωκεντρικοι και ξερολες.Παλιοι αριστεροι που τα τσεπωσαν αγρια, και τωρα βλεπουν την υπολοιπη κοινωνια αφ' υψηλου
Καλο ειναι να διαχωριζουμε το ενα απο το αλλο, γιατι πολλοι αμφισβητουν τις καλλιτεχνικες περγαμηνες του Νταλαρα ή της Αλεξιου (αλλη θεα αυτη), επειδη δε γουσταρουν την απολυτη κυριαρχια τους στα πραγματα εδω και 3 δεκαετειες. Παιδια, αν δεν ηταν τοσο καλες φωνες, και τοσο σοβαροι επαγγελματιες αμφοτεροι, δεν θα ηταν εδω σημερα

Κανείς δε είπε ότι δεν είναι αξιόλογοι καλλιτέχνες αλλά άλλο είναι να ακούς τον νταλάρα να τραγουδάει ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι και άλλο είναι να ακούς τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη ή τον Ευσταθίου. Και ο μόνος λόγος που υφίσταται η διαφορά αυτή είναι ότι οι παλιοί έχουν τα ανάλογα βιώματα και νιώθουν το τραγούδι.... Αν με καταλαβαίνεις...

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.766
Πόντοι
456
ρε μαγκα WOMANAHOLIC  μπραβο ρε συ, εισαι σουπερ ψαγμενος και εντυπωσιαστηκα πιο πολυ σημερα που διαβασα την ηλικια σου. 27 εισαι σωστα?

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.787
Πόντοι
496
Ενδιαφέρουσα εκτέλεση...Τοχει ο μάγκας...

Womanaholic

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
86
Like
4.000
Πόντοι
5.015
ρε μαγκα WOMANAHOLIC  μπραβο ρε συ, εισαι σουπερ ψαγμενος και εντυπωσιαστηκα πιο πολυ σημερα που διαβασα την ηλικια σου. 27 εισαι σωστα?

:2funny: :2funny: :2funny: Ναι 27... Λίγο σου φαίνεται; Φίλε ακούω ρεμπέτικο συνειδητά απ' τα 9 μου, κόλλησα την αρρώστια απ' το νονό μου που κι αυτός άκουγε από παλιά και έχει πολύ καλή άποψη, είναι και συλλέκτης όπως κι εγώ... Μ' έχει σημαδέψει ρε φίλε, με φιλοξενούσε τα καλοκαίρια στο σπίτι του στη Σύρο και αρρωσταίναμε, αντί να παίζω με τα πιτσιρίκια της ηλικίας μου καθόμουν στο σπίτι και τον χάζευα να παίζει μπουζούκι... Φαντάσου ότι στα 9 μου πρωτοδιάβασα τη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Σχορέλη, τη βιογραφία του Γενίτσαρη όπου έλεγε για τις εφόδους στο μπουρδέλο για να διεκδικήσει την αγαπητικιά του, την εξορία στη Νιο με τα ναρκωτικά και άλλα όμορφα (μιλάμε τα ρουφούσα όντας ακόμη πιτσιρίκι σαν να διαβάζω το πιο ενδιαφέρον πράγμα του κόσμου!) και φυσικά το φοβερό βιβλίο Γενίτσαρης - Μάθεσης - Λελάκης - Στελλάκης από εκδόσεις Νεφέλη αν ξέρεις, αυτά με σημάδεψαν... Και μάλλον είχε δίκιο ο πατέρας μου που τσακωνόμασταν τότε γιατί δεν ήθελε να διαβάζω αυτά τα βιβλία :2funny: :2funny: :2funny:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Κανείς δε είπε ότι δεν είναι αξιόλογοι καλλιτέχνες αλλά άλλο είναι να ακούς τον νταλάρα να τραγουδάει ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι και άλλο είναι να ακούς τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη ή τον Ευσταθίου. Και ο μόνος λόγος που υφίσταται η διαφορά αυτή είναι ότι οι παλιοί έχουν τα ανάλογα βιώματα και νιώθουν το τραγούδι.... Αν με καταλαβαίνεις...

Κι ο Νταλαρας εχει τα βιωματα. Και (σχεδον) ολη η γενια αυτη. Οι γενιες της μεταπολιτευσης κι οι επομενες προλαβαν την ευμαρεια.
Εγω ειμαι 22 χρονων, ας πουμε, και ο πατερας μου που ειναι 62 μου εχει κανει καποιες περιγραφες για το τι παιζοταν τοτε. (Ο Νταλαρας νομιζω οτι ειναι ακριβως συμομηλικος με τον γερο μου)
Αλλα εγω δεν θα πω για τα βιωματα. Θα πω για τη μετεξελιξη αυτων των ανθρωπων. Που ειναι θλιβερη. Τελοσπαντων δεν το συνεχιζω. Τυγχανει ο αγαπημενος μου καλλιτεχνης (αν δουμε σφαιρικα την εννοια, κι οχι μονο στη μουσικη), να ειναι ο Τζιμης Πανουσης, κι αυτο νομιζω με καθιστα και μη-αντικειμενικο, αυτοματως.
Παρεμπιπτοντως,του Πανουση του αφησα 15 ευρω φετος και δεν το μετανιωσα. Περασα καταπληκτικα. Τον Νταλαρα δεν τον εχω δει ποτε ζωντανα, αλλα δεν θα ελεγα οχι. Οπως ειπα και παραπανω διαχωριζω την επαγγελματικη απο την προσωπικη ζωη

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.766
Πόντοι
456
:2funny: :2funny: :2funny: Ναι 27... Λίγο σου φαίνεται; Φίλε ακούω ρεμπέτικο συνειδητά απ' τα 9 μου, κόλλησα την αρρώστια απ' το νονό μου που κι αυτός άκουγε από παλιά και έχει πολύ καλή άποψη, είναι και συλλέκτης όπως κι εγώ... Μ' έχει σημαδέψει ρε φίλε, με φιλοξενούσε τα καλοκαίρια στο σπίτι του στη Σύρο και αρρωσταίναμε, αντί να παίζω με τα πιτσιρίκια της ηλικίας μου καθόμουν στο σπίτι και τον χάζευα να παίζει μπουζούκι... Φαντάσου ότι στα 9 μου πρωτοδιάβασα τη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Σχορέλη, τη βιογραφία του Γενίτσαρη όπου έλεγε για τις εφόδους στο μπουρδέλο για να διεκδικήσει την αγαπητικιά του, την εξορία στη Νιο με τα ναρκωτικά και άλλα όμορφα (μιλάμε τα ρουφούσα όντας ακόμη πιτσιρίκι σαν να διαβάζω το πιο ενδιαφέρον πράγμα του κόσμου!) και φυσικά το φοβερό βιβλίο Γενίτσαρης - Μάθεσης - Λελάκης - Στελλάκης από εκδόσεις Νεφέλη αν ξέρεις, αυτά με σημάδεψαν... Και μάλλον είχε δίκιο ο πατέρας μου που τσακωνόμασταν τότε γιατί δεν ήθελε να διαβάζω αυτά τα βιβλία :2funny: :2funny: :2funny:

ευγε!  ειπαμε ολα τα καλα του αντρα αρχιζουν απο ΜΙ.  μουνακια, ματσακια, μπουκαλακια, μπουζουκακια, μηχανακια, μαλακιες και παει λεγοντας...    :2funny: :2funny: :2funny:

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.766
Πόντοι
456

"δε μου γουσταρεις" 

η

"επαψα πια να σ'αγαπω"

Χιωτης

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Χωρις ερεθισματα απο την οικογενειά μου (αλλα απο εναν φιλο μου στο σχολειο), διαβασα καπου στη Δευτερα Γυμνασιου ενα βιβλιο του Λευτερη Παπαδοπουλου, που λεγεται "Να συλληφθει το ντουμανι". Εκπληκτικο,πραγματικα. Νομιζω ειναι εποχης λιγο πριν πεσει η χουντα, και εχει προλαβει ολους τους μεγαλους ρεμπετες στα τελευταια τους! (εννοω συνεντευξεις)
Οποτε και σαν ντοκουμεντο να το δεις, ειναι απιθανο. Βεβαια επικεντρωνεται κυριως στα ναρκωτικα, αλλα μαθαινεις και πολλα περι του ρεμπετικου τραγουδιου.
Την ιδια εποχη αρχισα να ακουω πολυ Μαρκο, και τους αλλους παλιους. Αλλα αργοτερα- και μεχρι σημερα- εχω κανει διατριβη σε Τσιτσανη και πραματικα εχω καταληξει οτι ειναι ο αγαπημενος μου ελληνας συνθετης. Δεν τον κατατασσω ακριβως στους ρεμπετες- ειναι μεταξυ ρεμπετικου και εντεχνου για μενα. (οπου εντεχνο= χατζηδακης, θεοδωρακης, μικρουτσικος  κλπ)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom