Δ
Διαγραμμένο μέλος 172663
Επισκέπτης
δεν ειναι επικινδυνη και βρωμικη. Για το ιδιο ποσο ενεργειας σκοτωνει 100 φορες λιγοτερο απο οτι τα εργοστασια ανθρακα. Δεν σε βλεπω να διαμαρτυρεσαι για την Πτολεμαϊδα που οι καρκινοι εχουν παει στο ταβανι και ο μεσος ορος ζωης ειναι 5 χρονια κατω απο την υπολοιπη Ελλάδα.Αυτό το επιχείρημα του τύπου "όλοι οι γείτονές μου έχουν μια εν δυνάμει βόμβα μέσα στο σπίτι τους, γιατί να μη βάλω κι εγώ μία στο δικό μου?!" πάντα με ξεπερνούσε...
Η προπαγάνδα υπέρ μιας επικίνδυνης, μη ανανεώσιμης και τρομερά βρώμικης (λόγω των αποβλήτων που δημιουργεί και που ακόμα αποτελεί πρόβλημα η διαχείρισή τους) μορφής ενέργειας που θα 'πρεπε να είχε εκλείψει από την Ευρώπη (αν όχι από τον πλανήτη), δυστυχώς ακόμη καλά κρατεί. Και κρατεί καλά γιατί υπάρχει πολύ χρήμα γύρω απ' αυτή.
Ωστόσο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πλέον έχουν ωριμάσει και συνεχίζουν να βελτιώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, για κάποιον λόγο αποτελούν ακόμη αντικείμενο μεγάλης παραπληροφόρησης, ιδίως σε χώρες όπως η δική μας που θα 'πρεπε να πρωτοστατεί σε τέτοιου είδους επενδύσεις...
Ειναι το πιο καθαρο ορυκτο καύσιμο με τους λιγοτερους νεκρους παγκοσμιως.
Για λόγους υγειηνης και ασφαλειας επρεπε να αντικαθιστισουμε τα εργοστασια λιγνίτη με πυρηνικα εδω και πολλα χρονια. Αυτα για την επικινδυνη πυρηνικη ενεργεια τραβα να τα πεις στις οικογενειες των καρκινοπαθων στην κοζανη. Στην Γαλλία πχ εχουν μηδεν νεκρους με 70% ενεργεια απο πυρηνικα και εμεις καθε μερα θανατους απο τον λιγνίτη.
Οι ασχετοι δηθεν οικολογοι δημιουργουν τα μεγαλυτερα οικολογικα προβληματα