Νέα

Πτώση του ποσοστού ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ στην Ελλάδα από την κρίση και μετέπειτα

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 28 άτομα (12 μέλη και 16 επισκέπτες)

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
24.495
Πόντοι
6.056
η συζήτηση δεν ξεκίνησε από το αν συμβαδίζουν τα νοίκια με την φορολογία?

Εγώ σου απέδειξα ότι δεν συμβαδίζουν....αφού δεν φορολογούνται αφού δεν δηλώνονται. Και όταν ήταν χαμηλότερα πριν 5 χρόνια ίδια φορολογία είχε.

Προφανώς και δεν είναι ηθικό...γιαυτό και γελάω και το σχολίασα...πόσο πιο λιανά να το κάνω?

και εγώ το δέχομαι να πει κάποιος ''εγώ το έχω και θα του πιω το αίμα και όσα βγάλω''

αλλά όχι να πίνεις το αίμα του άλλου και μετά να το χρυσώνεις και να λες για φορολογίες....για το κράτος τον κλέφτη...ότι στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη και στις Βρυξέλλες τα διαμερίσματα είναι ακριβά κτλπ.

Πες το όπως είναι....το εκμεταλλεύεσαι επιχειρηματικά. Μην το πας μέσω τρικάλων.
δεν απόδειξες τίποτα ,σόρυ ...

έχουν πάει όλα στα ύψη και έχουμε ένφια και ένα κάρο πουστιλίκια , τώρα βγάλανε άλλο κανονισμό για τα ασανσέρ , τα έμαθες ?
άλλα κερατιάτικα ...

όχι φίλε , τα ακίνητα έχουν πληρωθεί εκατοντάδες φορές στο κράτος ,από το χτίσιμο έως τις αγορές-μεταβιβάσεις-πωλήσεις-ενοικιάσεις-δημοτικά τέλη του κερατά
κτλπ κτλπ

Αλλά χάριν της συζήτησης ας δεχθώ πως τα 5-6 ακίνητα πρέπει να πληρώσουν κάποιο φόρο και σίγουρα μικρότερο από τους υπάρχοντες
Αυτός που έχει ένα σπίτι που κληρονόμησε κι άλλο ένα στα κατσάβραχα στο χωριό , γιατί να πληρώνει ένφια δηλαδή νοίκι για το σπίτι που του ανήκει-κατοικεί ?

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
12.368
Πόντοι
3.556
Γνωρίζω άτομο που έχει έξι ακίνητα στη Μαδρίτη, με τιμές αγοράς από 60 έως 120 χιλιάρικα. Τα αγοράζει φτηνά και μετά τα φτιάχνει. Έχει βγάλει απόδοση 50% από κοβιντ και μετά. Ας ακούσουμε τον τραβελοχυμενο που έχει σαρώσει ΚΑΙ την ιβηρική σε αναζητηση νταγλαράδων

• Like
Αντιδράσεις: akis..

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.569
Πόντοι
3.656
δεν απόδειξες τίποτα ,σόρυ ...

έχουν πάει όλα στα ύψη και έχουμε ένφια και ένα κάρο πουστιλίκια , τώρα βγάλανε άλλο κανονισμό για τα ασανσέρ , τα έμαθες ?
άλλα κερατιάτικα ...

όχι φίλε , τα ακίνητα έχουν πληρωθεί εκατοντάδες φορές στο κράτος ,από το χτίσιμο έως τις αγορές-μεταβιβάσεις-πωλήσεις-ενοικιάσεις-δημοτικά τέλη του κερατά
κτλπ κτλπ

Αλλά χάριν της συζήτησης ας δεχθώ πως τα 5-6 ακίνητα πρέπει να πληρώσουν κάποιο φόρο και σίγουρα μικρότερο από τους υπάρχοντες
Αυτός που έχει ένα σπίτι που κληρονόμησε κι άλλο ένα στα κατσάβραχα στο χωριό , γιατί να πληρώνει ένφια δηλαδή νοίκι για το σπίτι που του ανήκει-κατοικεί ?
τύπε...ο καθένας για το δικό του τα ίδια λέει...

εγώ ξέρω ότι όλοι αν τους ρωτήσεις δε θέλουν να πληρώσουν φόρους....είτε έχουν λεφτά είτε δεν έχουν....και σε μια τέλεια πολιτεία ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ δεν θα πλήρωναν...

και 10% να το πάνε αύριο οι τζαμπατζίδες δεν θα πληρώσουν...θα δηλώσουν πάλι 8.000.

Όταν βλέπεις γιατρούς που βγάζουν 300Κ το χρόνο να δηλώνουν 8.000 κάτι πρέπει να σου λέει. Σε μένα μην τα λες αυτά...γιατί τα ξέρω από μέσα και απέξω.

Επίσης δημοτικά τέλη πληρώνει όποιος μένει στο σπίτι μέσω του ρεύματος όχι ο ιδιοκτήτης. Τα έχεις μπερδέψει.....

Να δεχτώ ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος....αλλά σε μια χρεοκοπημένη χώρα (εκτός αν πιστεύεις τα παραμύθια της ανάπτυξης) θα έχει και αδικίες. Πριν από τον ΕΝΦΙΑ που σε πραγματικά μικρά σπίτια είναι πολύ μικρός...υπάρχουν άλλες αδικίες να διορθωθούν. Απλά ο καθένας φωνάζει για το συμφέρον του.

Τελευταία τροποποίηση:

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.131
Πόντοι
206
Ενδιαφερον θα είχε σε αυτό νήμα όλοι αυτοί που γράφουν να έλεγαν και πόσα σπίτια έχει ο καθένας και ποσα από αυτά νοικιάζει για να βγει και κάποιο συμπέρασμα γενικά και μια στατιστική οπτική του προβληματισμού.

Καλοπροαίρετα φυσικά το αναφέρω.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
24.495
Πόντοι
6.056

εγώ ξέρω ότι όλοι αν τους ρωτήσεις δε θέλουν να πληρώσουν φόρους....είτε έχουν λεφτά είτε δεν έχουν....και σε μια τέλεια πολιτεία ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ δεν θα πλήρωναν...

και 10% να το πάνε αύριο οι τζαμπατζίδες δεν θα πληρώσουν...θα δηλώσουν πάλι 8.000.

Όταν βλέπεις γιατρούς που βγάζουν 300Κ το χρόνο να δηλώνουν 8.000 κάτι πρέπει να σου λέει. Σε μένα μην τα λες αυτά...γιατί τα ξέρω από μέσα και απέξω.

Επίσης δημοτικά τέλη πληρώνει όποιος μένει στο σπίτι μέσω του ρεύματος όχι ο ιδιοκτήτης. Τα έχεις μπερδέψει.....

Να δεχτώ ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος....αλλά σε μια χρεοκοπημένη χώρα (εκτός αν πιστεύεις τα παραμύθια της ανάπτυξης) θα έχει και αδικίες. Πριν από τον ΕΝΦΙΑ που σε πραγματικά μικρά σπίτια είναι πολύ μικρός...υπάρχουν άλλες αδικίες να διορθωθούν. Απλά ο καθένας φωνάζει για το συμφέρον του.
μασάς στο τέχνασμα του κοινωνικού αυτοματισμού , επομένως δεν έχουμε να πούμε κάτι

και δεν έχω μπερδέψει τίποτα , δεν ξέρεις κανέναν ιδιοκτήτη να μένει στο σπίτι του και να πληρώνει δημοτικές λαλακίες ? θα μας τρελάνεις ? ντάιμας είσαι ρε ?

είναι ανταποδοτικά τα τέλη στον δήμο αθηναίων που βρωμοκοπάει και μέχρι Σύνταγμα παρελαύνουν ποντίκια ?
και με τον νυν καραγκιόζη και με το προηγούμενο ρεμάλι ...
Το ψάρι από το κεφάλι μυρίζει , σε μιά χώρα τόσο βαθιά διεφθαρμένη που το κράτος μισεί τον νομότυπο πολίτη
τον οποίον χαρατσώνει άγρια , ισχύει "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"
Όπως εσύ δεν κλαίς για τους ιδιοκτήτες ή δεν δίνεις μισό ευρώ στους ντελιβεράδες προφασιζόμενος χίλιες δυό μπούρδες,
έτσι κ αυτοί σε γράφουν όταν πέσεις στην ανάγκη τους ,
απλά τίμια πράματα ανταποδοτικά :2funny:

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.848
Πόντοι
216
Θα προτιμούσες κολωνάκι ... να βλέπεις βλαχάρες που ψάχνουν μαλάκα που πιστόλιασε δάνεια
να τους αγοράσει τσάντες και τακούνια για να σταματήσουν να τις χέζουν άραβες ....

Φαντάσου όμως να πηδάς αραβογαμημένες περσόνες πισωκολλητό με θέα το Λυκαβηττό, αξία ανεκτίμητη :rockon:

Θα το αντάλλασα μόνο με γαλλιδούλες με θέα τον Πύργο του Αιφελ :rockon:

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
932
Πόντοι
86
Οι πιο πολλοί δεν τους ενδιαφέρει η αποταμίευση αλλά να ζούνε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ότι βγάζουν να το ξοδεύουν σε νοίκια,ταξίδια,μπουζούκια κλπ.Τουλάχιστον όσοι δεν έχουν ή δεν έχουν σκοπό να κάνουν οικογένεια στο άμεσο μέλλον
Διστυχως ισχυει. Αλλα δεν φταιει μονο ο κοσμος. Για 10ετιες η πολιτικη των κυβερνησεων, ηταν να μαζεψουν τον πληθισμο σε 3-4 μεγαλες πολεις κα;ι γυρω γυρω στρατοπεδα, για να μπορουν να τον ελενγχουν. Και καλα ας δεχτουμε οτι παλαιοτερα φοβομασταν την κοκκινη αρκουδα που θαρθει απο τον Βορρα να μας φαει. Σημερα που περασε αυτος ο κυνδινος, παλι καμια κυβερνηση δεν ασχολειται σοβαρα με την αποκεντρωση.
Πως θα φυγει ο αλλος απο την πολη για να παει στην επαρχια, αν δεν υπαρχουν σοβαροι λογοι και ευκαιριες, ωστε να εχει μια νορμαλ ζωη. Δουλειες, νοσοκομεια, σχολεια, δρομοι/τραινα, για γρηγορη προσβαση στις πολεις, διασκεδαση κτλ κτλ.
Ο αλλος εχει φτιαξει το σπιτι του, την ζωη του πλεον στις μεγαλουπολεις, πως θα τα αφησει ολα αυτα χωρις λογο και αιτια? Δισκολο, αλλα γινεται. Παραδειγμα αδειασε η μιση Γλυφαδα και εχουν τριπλασοαστει οι κατοικοι σε Κορωπι, Μαρκοπουλο, αλλα χιλιαδες θεσεις εργασιας λογω του Ελευθεριος Βενιζελος. Σχεδιο και μελετη χρειαζεται και βεβαια θεληση. Οσο για τους Ευρωπαιους που αγοραζουν σπιτια στην Ελλαδα, οι 9 στους 10 επαρχια και νησια τα αγοραζουν, αφου ο Ελληνας τα εγκαταλυπει γιατι ειναι αναγκασμενος να ερθει στις μεγαλουπολεις.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.058
Πόντοι
2.356
Σύμφωνα με την πολύ πρόσφατη έκθεση της Alpha bank το κόστος στέγασης στην Ελλάδα, συγκριτικά είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ. Καθώς το κόστος αγοράς ή ενοικίασης κατοικίας ανεβαίνει πιο γρήγορα από το διαθέσιμο εισόδημα. Μία ακόμα θλιβερή πρωτιά στη χώρα μας.

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.475
Πόντοι
6.056
Πως θα φυγει ο αλλος απο την πολη για να παει στην επαρχια, αν δεν υπαρχουν σοβαροι λογοι και ευκαιριες, ωστε να εχει μια νορμαλ ζωη. Δουλειες, νοσοκομεια, σχολεια, δρομοι/τραινα, για γρηγορη προσβαση στις πολεις, διασκεδαση κτλ κτλ.
Ο αλλος εχει φτιαξει το σπιτι του, την ζωη του πλεον στις μεγαλουπολεις, πως θα τα αφησει ολα αυτα χωρις λογο και αιτια?

Για τον άντρα,οι δυο κύριοι λόγοι είναι το εργασιακό και το γκομενικό.Ενδεχομένως να γυρνούσαν αρκετοί αν αυτά τα δύο τα είχαν εξασφαλισμένα στην επαρχία.Αλλά αν είσαι κανας εργένης 35+,το να γυρνάς στην επαρχία ξέρεις ότι είναι καταδίκη,οπότε κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να ζεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
15.647
Πόντοι
3.656

Πρεπει να πασχεις απο καποιο συνδρομο τυπου "μ'αρεσει να τα βαζω με ογκολιθους της βλακειας"...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.569
Πόντοι
3.656
μασάς στο τέχνασμα του κοινωνικού αυτοματισμού , επομένως δεν έχουμε να πούμε κάτι

και δεν έχω μπερδέψει τίποτα , δεν ξέρεις κανέναν ιδιοκτήτη να μένει στο σπίτι του και να πληρώνει δημοτικές λαλακίες ? θα μας τρελάνεις ? ντάιμας είσαι ρε ?

είναι ανταποδοτικά τα τέλη στον δήμο αθηναίων που βρωμοκοπάει και μέχρι Σύνταγμα παρελαύνουν ποντίκια ?
και με τον νυν καραγκιόζη και με το προηγούμενο ρεμάλι ...
Το ψάρι από το κεφάλι μυρίζει , σε μιά χώρα τόσο βαθιά διεφθαρμένη που το κράτος μισεί τον νομότυπο πολίτη
τον οποίον χαρατσώνει άγρια , ισχύει "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"
Όπως εσύ δεν κλαίς για τους ιδιοκτήτες ή δεν δίνεις μισό ευρώ στους ντελιβεράδες προφασιζόμενος χίλιες δυό μπούρδες,
έτσι κ αυτοί σε γράφουν όταν πέσεις στην ανάγκη τους ,
απλά τίμια πράματα ανταποδοτικά :2funny:
Μαλακίες στο τετράγωνο.

Αν θες να μπορείς να βρεις 1.000.000 λόγους για να δικαιολογήσεις την αισχροκέρδεια στα ενοίκια.

Το ίδιο κάνουν και τα σούπερ μάρκετ και οι πάροχοι αλλά εκεί δε σου αρέσει η ελεύθερη οικονομία...εκεί θες πλαφόν...αλλά έτσι πάει...θέλουμε καπιταλισμό για την τσέπη μας και κουμουνισμό για τα έξοδα μας.

Δεν έχουμε κάτι να πούμε γιατί "το τέχνασμα του κοινωνικού αυτοματισμού" είναι μια κενή και κούφια μπούρδα.

Δεν μπορείς να συζητήσεις αντικειμενικά. Δεν έχω την ανάγκη τους ακόμα να το καταλάβεις? θα με παρακάλαγαν να τους το μισθώσω γιατί σε καμία υποχρέωση μου δεν έχω αργήσει ποτέ ούτε 1 ευρώ είτε επαγγελματική είτε προσωπική.

Πόσο μπούρδα είναι το προσωποποιείς? λες και θα έχεις περισσότερο δίκιο :jerking:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.058
Πόντοι
2.356
Δεν έχουμε κάτι να πούμε γιατί "το τέχνασμα του κοινωνικού αυτοματισμού" είναι μια κενή και κούφια μπούρδα.
Κούφια μπούρδα είναι το δεν υπάρχει. Όλες οι κυβερνήσεις το χρησιμοποίησαν διαχρονικά για να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ειδικά οταν δεν τις βόλευαν οι διεκδικήσεις των ομαδων αυτών. Κι έχουν παγιωθεί στη συνείδηση του κόσμου φράσεις κλισέ, που όμως δεν είναι αυτό που ισχύει πραγματικά.
Αυτό άσχετα από την κουβέντα σας.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
51.376
Πόντοι
9.297
Οι πιο πολλοί δεν τους ενδιαφέρει η αποταμίευση αλλά να ζούνε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ότι βγάζουν να το ξοδεύουν σε νοίκια,ταξίδια,μπουζούκια κλπ.Τουλάχιστον όσοι δεν έχουν ή δεν έχουν σκοπό να κάνουν οικογένεια στο άμεσο μέλλον
Πόσοι από αυτούς θα βρουν δουλειά με πάνω από 700-800€ ακόμα κι αν είναι πτυχιούχοι;
Αθήνα -Θεσσαλονικη έχουν υψηλότατα πάγια και μόνο όσοι ζουν με τους γονείς τους η όσοι γίνονται βδελλες σε συγγενείς η συζύγους έχουν μια ποιότητα ζωής( με την προϋπόθεση ότι έχουν να τους δώσουν κάτι).
Μόνη λύση για ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ διαβίωση για μόνους χαμηλόμισθους είναι περιοχές πέριξ των δύο μεγαλων αστικων κεντρων.

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.928
Πόντοι
6.056
Το ξαναβάζω ....

Στην Πλούσια Σουηδία
ο μέγιστος φόρος κατοικίας είναι

870€ ( 9525 κορώνες ).

Στη Σουηδία, για να σε πάει ταξί στο αεροδρόμιο της στοκχόλμης , παίρνει 60€ και κάνει 20'
Στην Αθήνα , κάνει 45' ,πληρώνει διόδια ... και παίρνει 30€ .....

Οπότε στους υποστηρικτές του ΕΝΦΙΑ
μόνο ευχές για ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
51.376
Πόντοι
9.297
Για τον άντρα,οι δυο κύριοι λόγοι είναι το εργασιακό και το γκομενικό.Ενδεχομένως να γυρνούσαν αρκετοί αν αυτά τα δύο τα είχαν εξασφαλισμένα στην επαρχία.Αλλά αν είσαι κανας εργένης 35+,το να γυρνάς στην επαρχία ξέρεις ότι είναι καταδίκη,οπότε κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να ζεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Στο σενάριο της τρίτης πρότασης αν υπάρχει η δυνατότητα για κινηματογράφο και γενικά για διασκέδαση αφού βγουν τα πάγια τότε Ο.Κ..

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
36
Like
3.701
Πόντοι
1.446
Οι Ισπανοί στην ταβέρνα .... είναι ΤΩΡΑ, όπως ήταν οι λεφτάδες πατεράδες με χρήμα στην ελλάδα .... οι γεννημένοι δεκαετίες του 1930 και 1940 τις εποχές που το χρήμα έτρεχε με ουρά στην ελλάδα.
Δε ξέρω για κανάτες και πιατέλες αλλά Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα στέλνουν ICT και άλλες ειδικότητες σε UK, Γερμανία και αλλού. Αν ήταν χεσμένοι στο χρήμα δε θα γινόταν αυτό. Αν είναι καλύτερα για τον τύπο που βρήκε να κληρονομήσει σπίτια στο κέντρο της Μαδρίτης και θα τα πουλήσει από τον αντίστοιχο Έλληνα, ΟΚ, είναι, αφού είναι ακριβότερα τα ακίνητα, αλλά η γενική ευημερία είναι κυρίως άλλα πράγματα.

Λόγω επαγγελματικών γνωριμιών .... έχω φιλοξενηθεί σε σπίτια σε πολλές χώρες της ευρώπης.
Πίστεψέ με. Οι χειρότεροι , είμαστε στην ελλάδα. Οι τελευταίοι .
Χέστηκα να υπερασπιστώ την Ελλάδα, αλλά, αντικειμενικά, αν πας κάπου και σε φιλοξενήσει ένας φίλος βλέπεις μόνο τα θετικά. Και εγώ όταν ήμουν πιτσιρικάς και είχα πολλή όρεξη φιλοξενούσα διάφορους φίλους στην Αγγλία. Πηγαίναμε για ποτό, φαγητό, καμιά συναυλία, κλαμπάκια, δεν έβλεπαν τίποτα από τα minuses της χώρας, κάνανε ζωάρα 4-5 μέρες, αν ήταν κωλόφαρδοι γάμαγαν και καμιά στο Tinder, γύρναγαν πίσω και σου λέγανε ότι το UK είναι ο παράδεισος. Για να καταλάβεις μια χώρα και να μπορείς να συγκρίνεις ουσιαστικά πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον 1-2 χρόνια, ως φιλοξενούμενος τα βλέπεις όλα επιφανειακά.

Αυτά που είχαμε κάποτε, που δεν τα πρόλαβες και ξεχώριζαν , ξενύχτι κάθε μέρα και φθηνή νύχτα, έχουν χαθεί από τόσο
παλιά που η γενιά σου, δεν τα πρόλαβε ποτέ.
Κι εγώ που είμαι μεγαλύτερος, πιτσιρίκι τα είχα δει , λόγω γονέων , συγγενών και μεγαλύτερων ξαδελφιών .
Ρε bro, πριν μερικές εβδομάδες έλεγες ότι πριν τα 90s υπήρχαν πολύ λίγα καλά μαγαζιά και ότι οι πολλοί τα τρώγανε σε ταβέρνες της γειτονιάς γιατί δεν είχαν καν αμάξι. Και ότι μετά το 1990 δεν άξιζε αυτή η νύχτα γιατί κάνανε κουμάντο οι μπράβοι, δεν υπήρχε καμάκι, υπήρχε ποζεριά κλπ. Πότε υπήρξε δηλαδή αυτή η φοβερή νύχτα που νοσταλγείς και για ποιους;
Για κάποιους λίγους που είχαν πολλά φράγκα πριν 50 χρόνια; ΟΚ, αλλά και τώρα αυτοί που έχουν πολλά φράγκα καλά περνάνε.

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.928
Πόντοι
6.056
ΟΚ, είναι, αφού είναι ακριβότερα τα ακίνητα, αλλά η γενική ευημερία είναι κυρίως άλλα πράγματα.
Κοίτα, αυτό που σίγουρα δεν είναι η ευμερία .... είναι οι μαλακίες που σου μάθανε στα αγγλόφωνα κολλέγια.
Αυτά , όλα, είναι για τον πούτσο .
Και αυτοί που στα μάθανε είναι για τον πούτσο .
Οπότε φαντάζεσαι .... ότι και οι μαθητάδες τους είναι για τον πούτσο.
Μέχρι ένα διαμέρισμα ... και διακοπές κροατία και καταλωνία θα φτάσουν , οι καλύτεροι από δαύτους.
Και θα φοράνε σνήκερες και σμαρτ γουοτς ....

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.023
Πόντοι
456
Ρε bro, πριν μερικές εβδομάδες έλεγες ότι πριν τα 90s υπήρχαν πολύ λίγα καλά μαγαζιά και ότι οι πολλοί τα τρώγανε σε ταβέρνες της γειτονιάς γιατί δεν είχαν καν αμάξι. Και ότι μετά το 1990 δεν άξιζε αυτή η νύχτα γιατί κάνανε κουμάντο οι μπράβοι, δεν υπήρχε καμάκι, υπήρχε ποζεριά κλπ. Πότε υπήρξε δηλαδή αυτή η φοβερή νύχτα που νοσταλγείς και για ποιους;
Για κάποιους λίγους που είχαν πολλά φράγκα πριν 50 χρόνια; ΟΚ, αλλά και τώρα αυτοί που έχουν πολλά φράγκα καλά περνάνε.
Η νοσταλγική θύμηση του παρελθόντος και η μυωπική εκτίμηση του μέλλοντος είναι από τα βασικά και εγγενή μειονεκτήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου...

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
36
Like
3.701
Πόντοι
1.446
Κοίτα, αυτό που σίγουρα δεν είναι η ευμερία .... είναι οι μαλακίες που σου μάθανε στα αγγλόφωνα κολλέγια.
Αυτά , όλα, είναι για τον πούτσο .
Και αυτοί που στα μάθανε είναι για τον πούτσο .
Οπότε φαντάζεσαι .... ότι και οι μαθητάδες τους είναι για τον πούτσο.
Μέχρι ένα διαμέρισμα ... και διακοπές κροατία και καταλωνία θα φτάσουν , οι καλύτεροι από δαύτους.
Και θα φοράνε σνήκερες και σμαρτ γουοτς ....
Τη μία φαντάζεσαι ότι ένα διαμέρισμα στο Brighton νοικιάζεται 4,5Κ, την άλλη που σπούδασα. Πλάκα έχεις ρε bro.

Η νοσταλγική θύμηση του παρελθόντος και η μυωπική εκτίμηση του μέλλοντος είναι από τα βασικά και εγγενή μειονεκτήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου...
Μεγάλη αλήθεια man.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom