Νέα

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kachaplias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 523
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266
Θέλεις να σου βαλω και το λινκ που λεει για την ελληνικη προπαραγγελία? Σοβαρα τωρα? Και αν το βρω, θα μου πεις μετα οτι θα ειναι ετοιμα σε 10 χρονια. Κι αν σου πω οτι ειναι συντομοτερα, θα μου πεις οτι ειναι λιγα ή ακριβα. Και αν σου πω οτι ειναι πολλα, θα μου πεις οτι δεν εχουμε πιλοτους. Κι αν σου πω οτι εχουμε πιλοτους, θα μου πεις οτι τους πληρωνουμε λιγο.

Ρε τύπε, βαρεθηκα, ειλικρινα.
Ποτέ πάμε Γκαλαπάγκος και καλι;

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Και φυσικα το whataboutism ως μονιμη επωδός. Και αν θρηνησουμε γι' αυτους, θα μας πειτε γιατι δεν θρηνουμε για τα θυματα των τροχαιων. Και αν θρηνησουμε και γι αυτους, θα μας πειτε γιατι δεν θρηνουμε και για οσους πεθαινουν απο κατι αλλο. Τι θελεις να πεις δηλαδη ρε φιλε? Τι προσπαθεις να αποδειξεις?
Άστον, παραληρεί...

FlashDance

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Ιουν 2022
Κριτικές
4
Like
7.256
Πόντοι
1.336

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.318
Πόντοι
2.036
σκληρο πολυ να χανεις το παιδι σου στο βωμο συμφεροντων
Είναι εξοργιστκό και απογοητευτικό να εκμεταλεύονται τον επαγγελματικό, την αυταπάρνηση, τον ενθουσιασμό και κυρίως την αγάπη των νέων αυτών παιδιών για την πατρίδα Ελλάδα και να ρισκάρουν την ζωή τους.Για ποιούς ρε μάγκες; Για το κράτος, δηλαδή το πολ. σύστημα που ξέρουμε από το '74 και μετά; Για τον σημερινό Ελληνικό λαό, που είναι ο πιο ξεφτυλισμένος που κατοίκησε ποτέ τούτον τον ευλογημένο τόπο; Κρίμα, δεν αξίζουμε όχι την θυσία τους αλλά ούτε μια μικρή γρατσουνιά στο μπράτσο τους...

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.681
Πόντοι
506
ωχ...ναι η Πτηση.... απο σοβαρο περιοδικο που καποτε γραφανε μαχιμοι, καταντησε διαφημιστικο φυλλαδιο εξοπλισμων που το βριζουν ολοι οι πιλοτοι στο ΦΒ...
...εγω σου βαζω το βιντεο της εταιρειας που το κατασκευαζει,και εσυ ενα διαφημιστικο φυλλαδιο???
περιμενεις τωρα να σε παρω στα σοβαρα???
Kλασικο κουλομιντια που σχεδον έθαψε το γεγονος.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Τι λινκ ρε Αλέξη να βάλεις? Άρθρα σε σάιτ? Που λένε γενικά κ αόριστα ότι από το 2026 και μετά ίσως και μπορεί και όταν?
εσυ δεν εχεις βαλει παραγγελία σε κλειστό μαγαζι ;;
Οχι κλειστο λογω ωραρίου, κλειστο ΛΟΥΚΕΤΟ τυπου
Που ζεις ρε τυπε ;;

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
805
Πόντοι
86
Αν και ειδήμων δεν είμαι στα αεροσκάφη έτσι όπως φαίνεται ο πλωτήρας είναι σαν απλά να είναι συγκολλημενος πάνω στο φτερό με μια δοκο και δεν έχει σχέση με πηδαλια.
Δηλαδή ξεκόλλησε ένα κομμάτι μετάλλου άσχετο με την λειτουργικότητα του αεροσκάφους και κατέπεσε.
Πιστεύω ότι κάτι άλλο συνέβη και έπεσε και δεν φταίει ο πλωτήρας.

Αλλωστε ο πλωτήρας ποια δουλειά εξυπηρετει;Την καλή πλευστότητα όταν μαζεύει νερό στην θάλασσα.Δεν πιστεύω να συνδέεται με κάτι άλλο στο αεροσκάφος όπως πηδάλια,συρματόσχοινα κλπ.

Υπάρχει περίπτωση οι πιλότοι να τρόμαξαν ή να αιφνιδιαστηκαν από την απώλεια πλωτήρα και να μην αντεδρασαν σωστά στην ανύψωση του αεροσκάφους;

Κρίμα για τα παιδιά εννοειται αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ενα ξεκαρφωτο κομμάτι μετάλλου που βοηθάει την πλευστότητα στη θάλασσα με συρματόσχοινα και πηδάλια.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.855
Πόντοι
9.931
ωχ...ναι η Πτηση.... απο σοβαρο περιοδικο που καποτε γραφανε μαχιμοι, καταντησε διαφημιστικο φυλλαδιο εξοπλισμων που το βριζουν ολοι οι πιλοτοι στο ΦΒ...
...εγω σου βαζω το βιντεο της εταιρειας που το κατασκευαζει,και εσυ ενα διαφημιστικο φυλλαδιο???
περιμενεις τωρα να σε παρω στα σοβαρα???
Εγινε τυπε, καληνύχτα! Ας περάσουμε στην επόμενη γραμμή.

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.855
Πόντοι
9.931
Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται νυχτερινή αεροπυρόσβεση για λογους ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Το μονο μεσο που απο τι φαίνεται μπορει να κανει νυχτερινή αεροπυροσβεση ειναι αυτο.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Σε μεγέθυνση αν δεις το πηδάλιο του δεξιού φτερού είναι ανάποδα δηλαδή δίνει ώθηση στο αεροπλάνο προς τα κάτω. Και μάλιστα με στροφή
Δύο τρεις περιπτώσεις υπάρχουν.
1.Χάθηκε ο έλεγχος από το τιμόνι και κόλλησε το πηδαλιο
2. Στολαρε ο κινητήρας και ο πιλότος απεγνωσμένα κάνει βύθιση να ισιωσει αρχικά και αν είχε χώρο να πάρει ύψος.
3. Ο πιλότος το κρατάει κάτω επίτηδες νομίζοντας ότι έχει χώρο ενω δεν έχει δει το δέντρο.
Όλο το παιχνίδι χάθηκε γιατι δεν υπολόγισε το σημείο εξόδου.

Εγγρ.
10 Μαΐ 2021
Like
747
Πόντοι
81
Αν και ειδήμων δεν είμαι στα αεροσκάφη έτσι όπως φαίνεται ο πλωτήρας είναι σαν απλά να είναι συγκολλημενος πάνω στο φτερό με μια δοκο και δεν έχει σχέση με πηδαλια.
Δηλαδή ξεκόλλησε ένα κομμάτι μετάλλου άσχετο με την λειτουργικότητα του αεροσκάφους και κατέπεσε.
Πιστεύω ότι κάτι άλλο συνέβη και έπεσε και δεν φταίει ο πλωτήρας.

Αλλωστε ο πλωτήρας ποια δουλειά εξυπηρετει;Την καλή πλευστότητα όταν μαζεύει νερό στην θάλασσα.Δεν πιστεύω να συνδέεται με κάτι άλλο στο αεροσκάφος όπως πηδάλια,συρματόσχοινα κλπ.

Υπάρχει περίπτωση οι πιλότοι να τρόμαξαν ή να αιφνιδιαστηκαν από την απώλεια πλωτήρα και να μην αντεδρασαν σωστά στην ανύψωση του αεροσκάφους;

Κρίμα για τα παιδιά εννοειται αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ενα ξεκαρφωτο κομμάτι μετάλλου που βοηθάει την πλευστότητα στη θάλασσα με συρματόσχοινα και πηδάλια.
Επειδή τυχαίνει να ειμαι του ιδίου επαγγέλματος με τους θανόντες και εχω συνάδελφο που πέταγε το καναντερ, συνέβη το εξής: ο πλωτήρας όταν χτύπησε συμπαρέσυρε το πηδάλιο κλίσεως που είναι στο πισω μέρος του φτερού. Το σήκωσε ψηλά, με αποτέλεσμα η δεξιά ημιπτέρυγα να χάσει άντωση και να βυθίσει. Έτσι το αεροπλάνο μπαίνει σε δεξιά στροφή όπως βλέπουμε στο βίντεο. Αλλα ταυτόχρονα στόλαρε, δηλαδή είχε απώλεια στήριξης. Ετσι μπήκε σε μια ανεξέλενκτη δεξιά στροφή με βύθιση, ειδα οτι σήκωσαν τη μούρη καπως, αλλα δε μπορούσαν να σταματήσουν τη δεξια στροφή, δε μπορούσαν να ξεκολήσουν τη δεξιά επιφάνεια ελέγχου και καρφωσαν.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.207
Πόντοι
5.506
Επειδή τυχαίνει να ειμαι του ιδίου επαγγέλματος με τους θανόντες και εχω συνάδελφο που πέταγε το καναντερ, συνέβη το εξής: ο πλωτήρας όταν χτύπησε συμπαρέσυρε το πηδάλιο κλίσεως που είναι στο πισω μέρος του φτερού. Το σήκωσε ψηλά, με αποτέλεσμα η δεξιά ημιπτέρυγα να χάσει άντωση και να βυθίσει. Έτσι το αεροπλάνο μπαίνει σε δεξιά στροφή όπως βλέπουμε στο βίντεο. Αλλα ταυτόχρονα στόλαρε, δηλαδή είχε απώλεια στήριξης. Ετσι μπήκε σε μια ανεξέλενκτη δεξιά στροφή με βύθιση, ειδα οτι σήκωσαν τη μούρη καπως, αλλα δε μπορούσαν να σταματήσουν τη δεξια στροφή, δε μπορούσαν να ξεκολήσουν τη δεξιά επιφάνεια ελέγχου και καρφωσαν.
Ετοιμάσου για μπινελίκι από τους εδώ ειδήμονες.

Εγγρ.
10 Μαΐ 2021
Like
747
Πόντοι
81
Ετοιμάσου για μπινελίκι από τους εδώ ειδήμονες.
Δεν αντελήφθην; Οπως έλεγε κι ο Καραβανέας στης Ελλάδος τα παιδιά.
Δημόσια ερώτηση: Υπάρχει κάποιος αλλος που ειναι πιλότος αεροπλάνων εδώ; Αν ναι, ας τα πούμε!

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.855
Πόντοι
9.931
Ρε τι Canadair ζητατε να αγορασουμε!!;;;

Δειτε τι εκανε ο πνευματικά καθυστερημένος!
Δειτε τι εκανε ο εγκεφαλικά νεκρος!
Δειτε τι εκανε οι αμοιβάδα!

Πως γινεται να ακους για υψηλο κίνδυνο πυρκαγιάς, να ακους για την Ροδο που καίγεται 8 μερες περίπου, να ακους για νεκρούς πιλότους πυροσβεστικού αεροπλάνου και να ανάβεις φωτια στο δασος!!!!!!!;;;;;;;;;;;

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.855
Πόντοι
9.931
Δεν αντελήφθην; Οπως έλεγε κι ο Καραβανέας στης Ελλάδος τα παιδιά.
Δημόσια ερώτηση: Υπάρχει κάποιος αλλος που ειναι πιλότος αεροπλάνων εδώ; Αν ναι, ας τα πούμε!
Οχι τυπε, εδω υπάρχουν κάποιοι που εχουν περισσότερες γνώσεις απο εναν πιλότο αεροπλάνων... Δεν ξερω αν με καταλαβες.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Οργανωση οχι αστεια , προφανως και όλα ειναι για τις κάμερες ..
Ολα ειναι οργανωμένα οχι για να αντιμετωπισουν φωτιες αλλά για να παρουσιάσουν μια εικόνα να φαει ο κοσμακης απο την τιβι
Ολα λεζάντα ειναι ...

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
805
Πόντοι
86
Είμαι άσχετος με το αντικείμενο αλλά μια ιδέα του τι συνέβη κατάλαβα πλέον.
Τα παιδιά ήταν ήρωες όντως.Μαλλον δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να το μαζέψουν.

Βλέποντας ένα βίντεο που μιλάει ο Κωνσταντελος απέκτησα μια εικόνα τώρα και σύμφωνα και με όσα μου είπες παραπάνω φίλε.
Το δεξί φτερό μπαίνει μέσα στα δέντρα τουλάχιστον το μισο.Φαινεται ότι ξεκολλάει ο πλωτήρας αλλά αν γίνει ζουμ ή πάει αργά το βίντεο κάτι φεύγει και από το φτερό.Εντωμεταξυ το δεξί φτερό όπως μπουκαρει μέσα στη συστάδα δέντρων του έκοψε την φορά και τον τράβηξε ,μαγκωσε προς τα δεξιά.
Λίγο η φορά που ανακόπηκε λόγω των δέντρων,λίγο η ζημιά στο δεξί φτερό τους τράβηξε κάτω.
Κρίμα στα παληκαρια.

Kvel

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2007
Like
770
Πόντοι
81
Κατ’ αρχήν που το ξέρεις εσύ ότι θα έσβηναν τη φωτιά πιο γρήγορα τα Beriev;

Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όλοι, η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Tο Beriev έχει σχεδιαστεί για να πετά σε διπλάσια ταχύτητα από το CL-415, εξού και το γεγονός ότι έχει κεκλιμένες πτέρυγες που λειτουργούν σε βάρος της ευστάθειας και της άντωσης του αεροσκάφους. Επίσης, λόγω της διπλάσιας χωρητικότητας σε νερό έχει μήκος 32 μ. και εκπέτασμα 33 μ. έναντι 20 μ. και 28 μ. αντίστοιχα.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά το καθιστούν ακατάλληλο για την ποικιλομορφία του ελληνικού ανάγλυφου. Όταν «βουτάς» σε μια χαράδρα ή βουνοπλαγιά θες όσο το δυνατόν πιο μικρό μέγεθος και όσο το δυνατόν μικρότερη ταχύτητα απώλειας στήριξης. Διαφορετικά, αν κάνεις ρίψη από ψηλά κινδυνεύεις αφενός να αστοχήσεις και αφετέρου το νερό να εξατμιστεί, οπότε τα οφέλη της χωρητικότητας και της ταχύτητας εξανεμίζονται.

Για τα αχανή δάση της Γερμανίας και της Ρωσίας το Beriev είναι καλύτερο. Για την Ελλάδα το Canadair δεν έχει αντίπαλο.

Ρε φίλε για την Ρόδο έγραψα για τα μπεριεφ....δηλαδή είχε βουνά στη Ρόδο και το έδαφος δεν βοηθούσε να πετάξει το μπεριεφ εφόσον και αν το είχαμε;Και στην τελική στην πουτσα μας αν είναι ρωσικά καναδεζικα ή από Μοζαμβίκη...ΔΟΥΛΕΙΑ θέλουμε να κάνουν και να μην περιμένουμε να φτάσει η φωτιά θάλασσα για να σβήσει.
Συμφωνώ και εγώ για τα καναντερ και μακάρι να είχαμε αλλά είκοσι τέτοια...αλλά σε φάση με κομμένη παραγωγή πρέπει σαν χώρα να ψαχτουμε με άλλες λύσεις...το ότι τα καναντερ είναι ότι καλύτερο για την Ελλάδα δεν πάει να πει ότι αφήνουμε την χώρα στο έλεος του Θεού και περιμένουμε το 25 να έρθουν καινούργια και αν...

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom