προ τριμήνου, τύπος ταρίφας 50άρης, κούρσα από Πεντέλη προς Νότο.
Σε κάποια φάση περνώντας από κέντρο Αθήνα σκάνε κάτι ξετσίπωτα στο δρόμο, αλυχτάμε όλοι, περασμένη η ώρα...αρχίζει ο φακίρης τη φλογέρα και η κόμπρα να ξετυλίγεται στον αέρα χαϊδεύοντας τα αφτιά με μελωδική γνήσια ταριφέϊκη ψεμματολαγνεία.
-Που λες παληκαράκι μου (αυτό το -άκι με την αντωνυμία πάντα με προδιαθέτει ότι 8α επακολουθήσει ιερός λόγος)
-Που λέω;! -του λέω κι εγώ-
-Μουνί καυλωμένο, αρνί ψημμένο.
-Εντάξει, οκ, ναι το κατέχουμε αυτό
-Ναι, αλλά δεν είσαι ταρίφας
-Όχι εσύ είσαι, αλλιώς θα ήμουνα εγώ στο τιμόνι κι εσύ πελάτης (ξεπερνάμε το σκόπελο)
-Που λες παληκαράκι μου...(παύση) πήρα το Σεπτέμβρη 3 αμερικάνες από αεροδρόμιο, γαμώ τα μουνιά σου λέω, μα την παναγία (σταυροκόπημα) και θέλανε να τις πάω λιμάνι σε ένα ξενοδοχείο. Girls λέω αν έχετε χρόνο και πεινάτε και λίγο πάμε για ούζα (κλείνει και το μάτι,,,όλο τσαχπινιά ενόσω τα λέει) κάτω Πειραιά;
-Ofcourse αυτές, βλέπεις είμαι και γόης, δε μου λείπει τίποτε -(εντάξει, εκεί λάλησα, φανταστείτε Χατζηχρήστο με Ρίζο σε μεταμόρφωση νέας κοπής με μπόλικο νύχι), κατεβαίνουμε λοιπόν.
-Και; Σε κεράσανε τα Αμερικανά;
-Όχι ρε...όχι, εγώ τα κέρασα, ούζο και μετά τις πάω και στο ξενοδοχείο, τους βγάζω και όλες τις βαλίτσες τσαντάκια τους και με βοηθούσε η μία, η βυζού.που έπεφτε μέσα στο πορτμπαγκάζ να πιάσει τις τσάντες της και όλος ο πάτος έξω φόρα παρτίδα, φόρα παρτίδα, τις έπαιρνε και μια μια...τι να κάνω, τη χούφτωσα, στο κυριλέ όμως.
(((ποια η διαφορά του κυριλέ από το μη κυριλέ...μου έμεινε το ερώτημα)))
-Και;
-Τι και; Πήγα και τα πράματα επάνω μαζί τους, πάω να φύγω και με τραβάγανε μέσα, ήπια κι άλλο ένα μπουκάλι ουίσκυ (-εδώ έχω αρχίσει το εξτρημ λάλημα-) και τις γάμησα και τις τρεις με τη σειρά.
-Δηλαδή όπως στο στίβο ένα πράμα;
-Ρε ναι σου λέω, εγώ όποια μπαίνει εδώ λυσασμένη με ορέξεις της ζητάω 2 κιλά κρασί ή ένα ουίσκυ αλλά μετά γαμάω ώωωωωρεςςςςςς.
-Καλά και έτσι στην ψύχρα στην πέφτουνε; Εννοώ δεν είσαι και κανα γκομενάκι στα ντουζένια σου (Π ρ ο σ β ό ό ό ό λ α...παραλίγο να αρχίσει πόλεμος), κάτι άλλο τους κάνεις. Δεν μπορεί.
-Γίνε ταρίφας παληκαράκι...γίνε ταρίφας και θα με θυμηθείς.
χμμμ, μπα άσε.