Νέα

Ψάρεμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το ψάρεμα. Προχτές είδα κάποιον που ψάρευε με πετονιά να πιάνει ψάρια και μου μπήκε η ιδέα να προσπαθήσω κι εγω.
Σκεφτομαι να αγοράσω ενα καλάμι για ψαρεμα απο την ακτη. Υπάρχουν καλάμια και μηχανισμοί με διάφορα κόστη το πρόβλημα είναι όμως πως δεν εχω ιδεά για το αντικείμενο.

Εχει καποιος να μου προτείνει ενα σετ εξοπλισμού χαμηλού κόστους ταυτόχρονα όμως λειτουργικού. Να μην σπάσει ή χαλάσει δηλαδή μετα απο μικρή χρήση.

Ωραίος τύπε - άνοιξες θεματάρα για την Κυριακή  :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
To θέμα φιλαράκο είναι οχι απλά μεγάλο αλλά τεράστιο. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Καταρχην το καλάμι, ο μηχανισμός, η πετονιά και η αρματωσια εξαρτώνται από το τι θέλεις να πιάσεις και που θέλεις να ψαρέψεις (λίμνες, λιμάνια, παραθαλάσια αμμουδερα μέρη, μέρη με βράχια κλπ κλπ). Καταρχην αν θέλεις σοβαρά να ασχοληθείς πρέπει πρώτα να διαβάσεις. Ναψάξεις στο νετ στο youtube και γενικά να παρακολουθείς άλλους. Διαφορετικά θα αγοράσεις πολύ ακριβά εργαλεία τα οποία δεν θα ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις και θα απογοητευτείς γρήγορα. Το ψάρεμα θέλει χρόνο, χρήμα και υπομονή. Τα χεις? ε? τά χεις? Αν οχι μην ασχοληθείς καν. Ασχολήσου με κάτι άλλο  :knockinb: :knockinb: :jerking: :jerking: :orchestra:

:) :) :) χρονο εχω καθότι εργενης χωρις σκυλια γατια κτλ και πολυ θαλασσινος τυπος.
Λίγα χρήματα προτίθεμαι να δαπανήσω. Θα ψαρευω απο την ακτη σε απομακρυσμενες παραλιες της Αττικης π.χ. Παλαια Φωκαια  ή Λεγρενα. 
Λέω να ξεκινησω με μια απλη πετονια και ψωμί ή αλεύρι για δόλωμα για να δω κι αμα μου αρεσει το χομπυ. Εαν ύστερα απο αυτό ενθουσιαστω να αγοτάσω ενα αξιολογο καλαμι ( π.χ. 70-90 €) διοτι μου φαινεται πως τα φθηνα ειναι για τα μπαζα εντελως.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.281
Πόντοι
22.785
:) :) :) χρονο εχω καθότι εργενης χωρις σκυλια γατια κτλ και πολυ θαλασσινος τυπος.
Λίγα χρήματα προτίθεμαι να δαπανήσω. Θα ψαρευω απο την ακτη σε απομακρυσμενες παραλιες της Αττικης π.χ. Παλαια Φωκαια  ή Λεγρενα.   
Λέω να ξεκινησω με μια απλη πετονια και ψωμί ή αλεύρι για δόλωμα για να δω κι αμα μου αρεσει το χομπυ. Εαν ύστερα απο αυτό ενθουσιαστω να αγοτάσω ενα αξιολογο καλαμι ( π.χ. 70-90 €) διοτι μου φαινεται πως τα φθηνα ειναι για τα μπαζα εντελως.
......

........Δοκίμασε τά βραδάκια καθημερνά στό κερατσίνι έκεί πού δένουν τα ψαροκαiκα ...
έχει παιχνίδι καλό !!!

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16

Τύπε έχω δει και κάποιους που ψαρεύουν στο Πασαλιμάνι δίπλα στα κότερα. Ήθελα να ήξερα τι ψάρια πιάνουν εκείνοι...

:think:

http://[URL unfurl="true"]www.ecorazzi.com/wp-content/uploads/2011/11/blinky-300x238.jpg[/img[/URL]]

:2funny: :2funny:

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Κριτικές
53
Like
9.313
Πόντοι
25.786
Τύπε έχω δει και κάποιους που ψαρεύουν στο Πασαλιμάνι δίπλα στα κότερα. Ήθελα να ήξερα τι ψάρια πιάνουν εκείνοι...

κεφαλόπουλα, έχει και κάτι μεγάλα στο Φλοίσβο, αλλά εκεί δεν αφήνουν να ψαρέψεις

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Κριτικές
53
Like
9.313
Πόντοι
25.786
Ασε  τα καλαμια και τις πετονιες και κανε αυτο που θα σου πω,πάρε ενα κιουρτο μεγάλο, βάλε μέσα ψωμί μπαγιατικο, καμιά σαρδελα παστη και ενα LED που να αναβοσβηνει, πηγενε καπου απομερα να εχει βράχια και μετα αμμο και εκεί στο σύνορο ριχτο κατα τις 8 το βραδακι, πήγενε μετά το αλλο πρωι κατά τις 6 ή ποιο αργά 7 και βγαλτον. Με τον λιγότερο κοπο θα εχεις κανει την καλύτερη ψαρια.
Να εχει διάμετρο τουλάχιστον ενα μετρο και να ειναι σκούρος ο κιούρτος
assets_LARGE_t_11761_54359805.JPG

ο κιούρτος μέχρι σάλπες, ότι δείχνεις στη φωτο

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.472
Πόντοι
506

http://[URL unfurl="true"]www.ecorazzi.com/wp-content/uploads/2011/11/blinky-300x238.jpg[/img[/URL]]

[/quote]
Έχει ψάρι στη Πειραϊκή. Η Πειραϊκή είναι φουλ στον εντερόκοκκο.
Στη Δραπετσώνα στο φάρο κάθε χρόνο έχει θράψαλο για όσους ξέρουν..το θράψαλο του Οκτώβρη που λέν κι οι μαγαζάτορες.
Είναι ότι έχει απομείνει από το κοπάδι της Θήρας το δεκαπενταύγουστο με τα πυροφάνια. Μοναδική εμπειρία η συμμετοχή, η ψαριά 5+ τόνων και μετά το μοίρασμα σε πλαστικούς κουβάδες στο νησί ολόκληρο..καθάρισμα, κατάψυξη και καλό χειμώναα
Καύλα, ο κιούρτος καλός αλλά να μη βρείς κανά άστεγο ανάποδα χωμένο με το στόμα μπουκωμένο με ψωμί και τη σαρδέλα στη μύτη..

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1

Για ξεκινημα καλα ειναι μονο με πετονια, αν θες ομως και καλαμι πηγαινε στα κινεζικα και παρε απο εκει της πλακας, δεν θα κλαψεις τα λεφτα που θα δωσεις απλα δεν θα σου κανουν αν πιασεις μεγαλο ψαρι γιατι πιθανωον να σου σπασει.

Πρεπει ομως να ζητησεις απο καποιον να σου δειξει πως να κανεις τους κομπους για να δενεις το αγκιστρι και πως να παιρνας την πετονια στον μηχανισμο του καλαμιου.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
φίλε ασχολούμαι χρόνια με το ψάρεμα οποτε θα σου πω το εξής
πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε 2 πετονιές κ δες αν σε τραβάει, γιατί αν ασχοληθείς με καλάμια κ εξοπλισμό θα σου φύγουν πολλά λεφτά για αρχή....
από εκεί και πέρα θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ κ τοΤΙ ΘΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ....
η κάθε περιοχή κ το κάθε είδος  ψαριου έχει δικό του τρόπο
πχ το δόλωμα το επιλέγεις ανάλογα την περιοχή κ το είδος ψαριού
ενώ τις αρματωσιάς(αγκιστριά βαρίδια τρόπο που θα τα δέσεις) τα φτιάχνεις ανάλογα με το είδος του ψαριού...
από εκεί και πέρα έχει σημασία τι το αν θα πηγαίνεις νύχτα η θα πηγαίνεις μέρα....

κατά την γνώμη μου μια εύκολη αρχή είναι οι γόπες κοντά σε λιμάνια από αυτό το μήνα που παγώνουν τα νερά έρχονται προς τα έξω
άπλες αρματωσιάς με γαρίδα η με ένα απλό καλάμι τον 15 εύρο από το κινέζικο κάνει δουλειά για να πάρεις μια γνώση χωρίς έξοδα
για τα παραπέρα θα χαλάσεις λεφτά και μάλιστα πολλά χωρίς γνώσεις....

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Ευχαριστω Maik είσαι αρχηγός.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Ευχαριστω Maik είσαι αρχηγός.

να θυμασε ένα πραγμα το ψαρεμα θελει πειραματα
δηλαδή οσα χρονια ψαρευω μου εχουν δεικσει 50 τροπουσ για το κάθε ψαρι
και μολις πας 1 χιλιομετρο πιο κατω μπορει να μην κανεις τιποτα κ να ψαjεις δικο σου τροπο και να πετυχει
η γοπα συμηθως τσιμπαει στις 4-5 οργιες βαθος
από εκει κ επρα 8α δοκιμασεις αναλογα το σημειο που βρισκεσε
θελει πρωινες ωρες η απογεύματα 1-2 ωρες πριν δυσει ο ηλιος
ειδικα το τελευταιο 20λεπτο είναι η ωρα που κτυπανε περισοτερο
πληροφοριεσ θα βρεις πιο αναλυτικα στο ιντερνετ

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το ψάρεμα. Προχτές είδα κάποιον που ψάρευε με πετονιά να πιάνει ψάρια και μου μπήκε η ιδέα να προσπαθήσω κι εγω.
Σκεφτομαι να αγοράσω ενα καλάμι για ψαρεμα απο την ακτη. Υπάρχουν καλάμια και μηχανισμοί με διάφορα κόστη το πρόβλημα είναι όμως πως δεν εχω ιδεά για το αντικείμενο.

Εχει καποιος να μου προτείνει ενα σετ εξοπλισμού χαμηλού κόστους ταυτόχρονα όμως λειτουργικού. Να μην σπάσει ή χαλάσει δηλαδή μετα απο μικρή χρήση.

και γιατί να μην κάνεις ψαροντούφεκο που έχει και περισσότερο σασπένς ?

θ ανέβω στην επιφάνια δεν θα ανέβω  :2funny:

lordjim

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Like
72
Πόντοι
16

Naruto

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Οκτ 2010
Κριτικές
20
Like
1.497
Πόντοι
3.057
Οτι θα εβρισκα νημα για ψαρεμα εδω,αλλα και συναδελφους ψαραδες δε το περιμενα :Ρ

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
τυπε στο bou συχναζει η αφροκρεμα της Ελληνικης κοινωνιας  :grin:

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Τύπε πρώτα απ'όλα ψάξε για παρέα...Στραβάδι και μόνος θα το βαρεθείς τη δεύτερη φορά  :hi:

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.635
Πόντοι
4.125
Φιλαράκο αν πας για ψάρεμα μόνο για το χαβαλέ τότε οκ. Αν πας για να βγάλεις ψάρια τότε πρέπει να περάσεις πρώτα από πολλές πίκρες. Ασε που για να πιάσεις ψάρια από τη στεριά πρέπει πλεον ν σαι πολύ τυχερός. Με την υπερ-αλίευση των καικίων δεν έχει μείνει λέπι στη θάλασσα. Ισως κάτι να γίνεται μετά από μπορες και καταιγίδες που αναγκάζονται τα ψαροκάικα να μην βγουν. Μέχρι και παράνομες μεθόδους με δυναμίτες και γαλαζόπετρς χαλκού χρησιμοποιούν οι άτιμοι. Δεν μιλάω για ψαροντουφεκάδες με μπουκάλες. Αυτοί είναι λέρες.  :vomit: :vomit: Αυτούς έπρεπε ν τους πιάνουν και να τους τηγανίζουν

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Τελικά πήγα σε κατάστημα με ειδη κυνηγιου αλιείας και αγορασα καλαμι πτυσόμενο 2,70 Μ + μηχανισμο + αγκιστρια  + βαριδια + φελους 40 €
Χαλαλι μου εκανα ενα δωρακι στον εαυτο μου. Απομενει να μαθω πως να κανω κομπους και να περασω τα αγκιστρια και μεσα στον Οκτωβριο θα βγω για την πρωτη μου εξορμηση!
Καλη μου ψαρια! :)

kostasm2005

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
32
Like
1.392
Πόντοι
6.575
Φίλε  μου  μόνο  ο  Nick  Trive  ξέρει  !

Συνημμένα

• Nick Trive.jpg
    Nick Trive.jpg
    331,8 KB · Εμφανίσεις: 17

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Τύπε πρώτα απ'όλα ψάξε για παρέα...Στραβάδι και μόνος θα το βαρεθείς τη δεύτερη φορά  :hi:
To ψαρεμα απαιτει ησυχια, μιζερια, ταλαιπωρια. Σαν το γυμναστηριο, για να καταλαβουν οσοι δεν ξερουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom