Νέα

Πρόβλημα υγείας στους όρχεις;! Ίσως!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tarnanas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tarnanas

Νέο Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Καταρχήν γνωρίζω πως το συγκεκριμένο forum, δεν είναι ιατρικό forum...
Απλά θέλω να κάνω μια ερώτηση, ΜΗΠΩΣ και έχει τύχει σε κανέναν άλλον και γνωρίζει να μου πει 5 πράγματα (ή 2, δεν είμαι πλεονέκτης)...

Λεπόν...
Ένας εκ των 2, σφαιρικού σχήματος κεφτέδων μου, (μπορεί να τα έχετε δεί και ως "μπαλάκια", "όρχεις" ή και για τους φίλους κομπιουτερόπλικτους "@@") είναι μεγαλύτερος απο τον άλλον...

Μικρός (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, ήμουν ΠΟΛΥ μικρός) είχα κάνει εγχείριση γιατί το ένα μπιχλιμπίδι, δεν είχε κατέβει εξολοκλήρου...
Τώρα να σας πω την πάσα αλήθεια, αν και έπρεπε, ποτέ δεν έλεγχα το μέγεθος/θέση των όρχεών μου, μέχρι που αυτό το καλοκαίρι ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με το συγκεκριμένο θέμα και είδα πως έχουν μια διαφορά στο μέγεθος...
Το "μικρό" της παρέας, όχι πως είναι στραγάλι! αλλά έχουν μια εμφανή διαφορά μεταξύ τους...

1η ερώτηση:
Είναι το ένα πιο μικρό? ή το άλλο πιο μεγάλο? (τι είναι πιο συνηθισμένο?)

2η ερώτηση:
Εάν είναι πιο μικρό, που σημαίνει πως δεν αναπτύχθηκε σωστά, μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην πορεία?
Εάν είναι πιο μεγάλο, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει κάποιο διαφορετικό πρόβλημα?

Υ.Γ.
Μερικοί θα μου πουν, ρώτα ένα γιατρό!
Το γνωρίζω πως είναι η καλύτερη λύση και σκοπεύω να το κάνω...
Αν γνωρίζετε όμως κάτι, θα με βοηθήσετε λίγο, ας πούμε “ψυχολογικά”!

Υ.Γ.2
Μπαϊ δε γουέι...
Είμαι 25 ετών...

Φχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας...

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Φίλε υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
A)Πάσχεις από κρυψαρχίαση(δηλαδή ο ένας όρχης δεν βρίσκεται στο σωστό σημείο) και χρειάζεται απλή επεμβασούλα την οποία πρέπει να κάνεις και να μην αμελήσεις(όχι αύριο αλλά ούτε και σε 5 χρόνια) γιατί μπορεί να εμφανιστεί καρκίνος.
Β)Μάλλον απατάσε και δεν έχεις τίποτα γιατί συνήθως το πρόβλημα που περιγράφεις το διαπυστώνουν οι γιατροί από την βρεφική ηλικία.
Υ.Γ.Δεν είμαι 100% σίγουρος για την ωρολογία και για τα όσα λέω καθώς όπως είπες και μόνο σου για τέτοιες περιπτώσεις πάντα βλέπουμε κάποιον γιατρό και γιατρός δεν είμαι!!!!
Υ.Γ.2Μία φιλική συμβουλή ποτέ μην αδιαφορείς για τον εαυτό σου και να ψάχνεσαι(ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ)

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
ΑΚΥΡΑ τα όσα είπα μάλλον υπήρξε όταν ήσουν μικρός πρόβλημα,λύθηκε με την εγχείριση και η διαφορά ωφείλεται στην εγχείριση!!!!! :rockon:

miros

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
είναι φυσιολογικό να έχουν μια κάποια διαφορά στο μέγεθος, ωστόσο καλό είναι να σε εξετάσει γιατρός για να εκτιμήσει τη διαφορά και να σε εξετάζει κάθε τόσο, αλλά και μόνος σου να αυτοεξετάζεσαι συχνά

klain

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Αυγ 2008
Κριτικές
35
Like
364
Πόντοι
3.235
Καταρχήν γνωρίζω πως το συγκεκριμένο forum, δεν είναι ιατρικό forum...
Απλά θέλω να κάνω μια ερώτηση, ΜΗΠΩΣ και έχει τύχει σε κανέναν άλλον και γνωρίζει να μου πει 5 πράγματα (ή 2, δεν είμαι πλεονέκτης)...

Λεπόν...
Ένας εκ των 2, σφαιρικού σχήματος κεφτέδων μου, (μπορεί να τα έχετε δεί και ως "μπαλάκια", "όρχεις" ή και για τους φίλους κομπιουτερόπλικτους "@@") είναι μεγαλύτερος απο τον άλλον...

Μικρός (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, ήμουν ΠΟΛΥ μικρός) είχα κάνει εγχείριση γιατί το ένα μπιχλιμπίδι, δεν είχε κατέβει εξολοκλήρου...
Τώρα να σας πω την πάσα αλήθεια, αν και έπρεπε, ποτέ δεν έλεγχα το μέγεθος/θέση των όρχεών μου, μέχρι που αυτό το καλοκαίρι ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με το συγκεκριμένο θέμα και είδα πως έχουν μια διαφορά στο μέγεθος...
Το "μικρό" της παρέας, όχι πως είναι στραγάλι! αλλά έχουν μια εμφανή διαφορά μεταξύ τους...

1η ερώτηση:
Είναι το ένα πιο μικρό? ή το άλλο πιο μεγάλο? (τι είναι πιο συνηθισμένο?)

2η ερώτηση:
Εάν είναι πιο μικρό, που σημαίνει πως δεν αναπτύχθηκε σωστά, μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην πορεία?
Εάν είναι πιο μεγάλο, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει κάποιο διαφορετικό πρόβλημα?

Υ.Γ.
Μερικοί θα μου πουν, ρώτα ένα γιατρό!
Το γνωρίζω πως είναι η καλύτερη λύση και σκοπεύω να το κάνω...
Αν γνωρίζετε όμως κάτι, θα με βοηθήσετε λίγο, ας πούμε “ψυχολογικά”!

Υ.Γ.2
Μπαϊ δε γουέι...
Είμαι 25 ετών...

Φχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας...
Λοιπόν εξαιτίας της επέμβασης που έκανες μικρός έχεις αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσεις καρκίνο του όρχεος (15% επιπλέον από τον συνολικό υπόλοιπο πλυθυσμό).Χρειάζεται συχνή αυτοεξέταση με ψηλάφηση και στη περίπτωση που εντοπίσεις οποιαδήποτε περίεργη μάζα κατευθείαν στον γιατρό και για υπέρηχο.Λάβε ύπόψιν σου ότι η
συγκεκριμένη πάθηση δεν έχει τον παραμικρό πόνο ως σύμπτωμα και ότι αν διαγνωστθεί πριν το τελικό στάδιο είναι κατά μέσο όρο και ανάλογα τον τύπο των κυτάρων 95% ιάσιμη απλώς θα γίνεις και συ μονάρχης.

OP
OP
T

tarnanas

Νέο Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
To videάκι με καθησύχασε λίγο, γιατί κάπως έτσι είναι τα πράγματα...
Δεν έχω περίεργα εξογκώματα/κ.τ.λ.
Απλά είναι μεγαλύτερο...

Αλλά στην συνέχεια, το επόμενο post, με τσίτωσε παλι... :-P

Υ.Γ.
Thanx again!

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Το θεμα ειναι μην προκαλει κανενα αλλο προβλημα οπως να μην μπορεις να κανεις παιδια πχ φτου κακα στο στομα και μακρια απο ολους.
Αν δεν υπαρχει τετοιο προβλημα και λειτουργουν ολα κανονικα καλο ειναι να μην αγχονεσαι αυτο ειναι το σημαντικο και οχι αν το ενα αρχιδι ειναι μεγαλυτερο απ'το αλλο.. Παρε γνωμη απο γιατρο να σε καθησυχαση.

stteffannos

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε είναι φυσιολογικότατο το ένα αρχίδι να 'ναι μικρότερο απ' τ' άλλο. Το περίεργο θα ήταν να 'ναι ίδια. Τώρα πόσο μικρότερο πρέπει να είναι το ένα από το άλλο ώστε να έχεις πρόβλημα δεν ξέρω να σου πω οπότε πήγαινε να στα κοιτάξει κανένας γιατρός.
Αλλά νομίζω ότι θα σε βοηθήσει το ορχιδόμετρο που σου στέλνω.
Το τυπώνεις, συγκρίνεις και έχεις μια πιο κοντινή εικόνα στην πραγματικότητα.
Τα νούμερα μέσα στην εικόνα από κάθε παπάρι αναφέρονται στην ηλικία που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από αυτά. Μια ίντσα είναι 2,54cm.
Κοίτα να κάνεις τη μέτρηση μετά από ζεστό μπάνιο ώστε να τα παπάρια σου να μην είναι μαζεμένα από το κρύο οπότε και θα διευκολυνθείς στη μέτρηση.
Σε κάθε περίπτωση, αν όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποιο απ' τ'αρχίδια σου ως προς τη λειτουργία τους αυτό θα φανεί μετά από ορμονικό έλεγχο. Αλλά αυτό μπορεί να στο επιβεβαιώσει μόνο ειδικός.
Πιστεύω πως τζάμπα ανησυχείς.

Συνημμένα

• orchidometer.gif
    orchidometer.gif
    18,5 KB · Εμφανίσεις: 28

stteffannos

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Διορθώνω : Τα νούμερα μέσα στην εικόνα από κάθε παπάρι αναφέρονται στα ml που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από αυτά κι όχι στην ηλικία. Μπαίνεις στην εφηβεία όταν φτάσουν τα 4 ml.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom