Νέα

Προτασεις για συσκευες MP4

• Μέλος που άνοιξε το νήμα daltonsbrothers
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

daltonsbrothers

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2007
Like
32
Πόντοι
1
Καλησπερα τυποι.Οσοι εχετε τη διαθεση και μποειτε να προτεινε καποια συσκευη MP4,με ενδιαφερει κυριως η καλη αποδοση στον ηχο,καθως υπαρχουν και ορισμενες που ο ηχος απ τη μουσικη ειναι για κλαματα.Το μπατζετ ειναι στα 50 εως 100 ευρω.Επισης αν γνωριζετε την αγορα ,οποιος επιθυμει να προτεινει και κατι value for money.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Είδος υπό εξαφάνιση.  Αυτά που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία είναι τελειωμένα. Είναι stock και η μπαταρία έχει αυτοκαταστραφεί. Αν επιμένεις δες κάτι σε Sony ή Sandisk αν θέσ ποιότητα. Έχει και κάτι απλησίαστα σε τιμή  η pioneer.

Βολέψου με κάνα φθηνιάρικο από e-bay μέχρι να σου φύγει η καύλα. Αυτό έκανα εγώ μέχρι που γύρισα πάλι στην χρήση του κινητού για αναπαραγωγή mp3  mp4.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
HTC One M9

Βρες το καπου μεταχειρισμένο and enjoy

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Για εξήγησε ρε τσακαλε τη διαφοροποίηση στο functionality;

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
384
Πόντοι
36
γενικά τα κινητά δεν έχουν καλό ήχο σε σχέση με τα καλά mp4 player  .. εγώ χρησιμοποιώ δύο ένα sandisk sport για χρήση παντού και ένα cowon c2 παλιό μοντέλο από amazon για το σπίτι.. και τα δυο πολύ καλά για τα λεφτά τους αλλά χρειάζονται και καλά ακουστικά όπως brainwavz M2, απλά το κινητό μπορεί να πάρει και bluetooth ακουστικά

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Αυτό είναι mp3  player που παίζει αποκλειστικά μουσική. Υπάρχουν και κάποια άλλα που παίζουν βιντεάκια. Δεν λειτουργεί ως τηλέφωνο ούτε συνδέεται στο ιντερνετ.
Τώρα για flac αρχεία κτλ. Είναι για τους ψαγμένους που αγοράζουν καλώδια για το ηχοσύστημα τους με 50 ευρώ το μέτρο.
Το συγκεκριμένο είναι pioneer αλλά τόσα λεφτά δεν λέει για κάτι που είναι υπό εξαφάνιση.

Βολέψου με κάποιο που παίρνει μπαταρίες ΑΑΑ και όχι επαναφορτιζόμενες γιατί από την πολυκαιρία έχουν καταστραφεί.
Από το ebay ξεκινούν από 10 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά έχουν άθλιο μονοφωνικό ραδιόφωνο όπως και τα τελευταία smart κινητά δηλαδή.

Τα smartphones εννοείται τα ξέρεις.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Γι' αυτό αν καποιος είχε μπει στον κόπο να ψάξει, θα είχε δει πως αυτό που πρότεινα στον φίλο έχει το καλύτερο DAC της κατηγορίας για εξωτερικό οδηγό και από τα πιο αξιοπρεπή στερεοφωνικά ηχεία σε αυτά τα χρήματα.
Η ανάγκη που θέλει να καλύψει ο φίλος είναι συγκεκριμένη, όπως και τα χρήματά του. Το τι του λέτε με ξεπερνάει.

fgfgfgfg

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2020
Like
21
Πόντοι
0
Πάρε ένα παλιό νόκια, ριχτου μια micro ssd, βάλε μέσα ότι θες, έχεις και διπλή sim για τα... κουντουρντίσματά σου, και δωρεάν ραδιόφωνο, και τα tracklist/playlist σου και με λιγότερο από 100€. Εντάξει, όχι mp4 αλλά σιγά.

roccosifredi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2008
Κριτικές
5
Like
228
Πόντοι
280
Public  τα αδιαβροχα της Sony τα εχει με 20% κάτω 90 ευρω.

Τα χω αγοράσει,τελειος ήχος και τα φοράσ και στο κολύμπι :)

Μόνο που θέλουν ξέπλυμα μετά με πόσιμο,γιατί το αλάτι μπορεί να τους κάνει ζημιά......

Στην πισίνα είναι οκ.

WASP4

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
230
Πόντοι
1
Πράγματι.

Εγώ ακόμα έχω το iPod, μετά από 20 χρόνια. Γαμάτος ήχος!
Εγώ συμφωνώ με το φίλο, iPod. Όπως το λέει γαμάτος ήχος, λίγο ακριβό αλλά τα αξίζει τα χρήματα του μέχρι το τελευταίο. Και εγώ το έχω δέκα χρόνια χωρίς να χάσει καθόλου σε ποιότητα και ένταση ήχου. Μόνο το συσσωρευτή άλλαξα πέρυσι επειδή αποφορτιζοταν γρηγορα που ήταν ο εργοστασιακος. Κρατησε 9 χρόνια. Και όταν έρθει ο καιρός να αγοράσω νεο, πάλι iPod θα πάρω.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Ρε παιδιά mp4 θέλει ο άνθρωπος. Τι iPod λέτε; Το touch είναι πανάκριβο και ό,τι χειρότερο για αναπαραγωγή βίντεο.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Sorry. Θεώρησα ότι θα παίζει άψογα και βιντεάκια.

Για ποιο λόγο είναι χάλια; Δεν έχει σωστούς codecs? :huh:

WASP4

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
230
Πόντοι
1
Μην του ζητάς συγγνώμη. Mp4 είναι και φορματ για μουσική. Δε θέλει να δει βίντεο, μουσική θέλει να ακούσει. IPod δαγκωτό.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Sorry. Θεώρησα ότι θα παίζει άψογα και βιντεάκια.

Για ποιο λόγο είναι χάλια; Δεν έχει σωστούς codecs? :huh:

To MP4 εχει καθιερωθεί ως video format. Κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό το file type για τον ήχο, παρά το ο,τι μπορεί να φέρει και αυτό. Με την ίδια λογική θα μπορούσαν οι συσκευές που κάνουν αναπαραγωγή MP4 να ονομάζονται e-readers επειδή το MP4 format μπορεί να φέρει και υπότιτλους.

Υπάρχει το M4A, αποκλειστικά για ήχο και αντίστοιχο του MP3 με μεγαλυτερο λόγο συμπίεσης. Οι audiophiles χρησιμοποιούν FLAC και ALAC, για πιστότητα ήχου, ωστόσο σίγουρα η ερώτηση εδώ δεν πιάνει τέτοιο επίπεδο. Οπότε θεώρησε MP4=video για το 99% των περιπτώσεων που θα το συναντήσεις.

Όσο για την ερώτηση σου. Τα iPod είναι δύσχρηστα, εξαιτίας του τρόπου που χειρίζονται τα δεδομένα. Αποκλειστικά με iTunes και conversion κάθε αρχείου.

Στις συσκευές που έχουν ακόμη υποστήριξη, η Apple έχει ενεργοποιήσει ένα είδος airdrop που σε αφήνει να πάρεις μεμονωμένα κάποιο αρχείο. Όχι όμως μουσική, λόγω του indexing που κάνει. Ωστόσο τα νέα iPod touch είναι ακριβά σε σημείο τρολαρισματος (δες το review του mkbhd για το νέο touch).
Για τις υπόλοιπες συσκευές όπως το iPod touch 3rd gen που έχω, η μεταφορά αρχείων είναι πόνος. Χωρίς να αναφερθούμε στην περιορισμένη χωρητικότητα και το κόστος αυτής.Είναι αδύνατο (σχεδόν) το να μεταφέρεις την βιβλιοθήκη σου ή κάποιο μεμονωμένο αρχείο σε δεύτερο υπολογιστή. Εκτός και αν κάποιος αγοράζει content από το iTunes.

Ο ήχος από το audio out είναι αξιοπρεπής για το 50% του κόσμου που θα συνδέσει ακουστικά του κιλού. Ωστόσο το DAC του δε μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει καλά ακουστικά (πχ τα sennheiser hd600 μου). Το εξωτερικό ηχείο... απλά υπάρχει. Εχω ακόμη τη συσκευή, ωστόσο είναι μόνιμα συνδεδεμένη μέσω usb στο αυτοκίνητο, με σπάνια χρήση.

Κανείς δεν αμφισβητεί τη δημοτικότητα των ipod. Ωστόσο αυτή ήρθε σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός ήταν απλά κακός. To 2020, η αγορά iPod είναι περισσότερο κίνηση νοσταλγίας ή fanboyσμου, παρά λογικής.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Γαμάτος ήχος για να τον ακούς συμπιεσμένο σε MP3
Μονόδρομος ένα καλούτσικο κινητό με σχετικά καλύτερα ακουστικά.
:shit: :shit: :shit:

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
384
Πόντοι
36
Γαμάτος ήχος για να τον ακούς συμπιεσμένο σε MP3
Μονόδρομος ένα καλούτσικο κινητό με σχετικά καλύτερα ακουστικά.
:shit: :shit: :shit:
αν και γενικά τα κινητά δεν έχουν πολύ καλό ήχο σε σχέση με καλά mp3 players νομίζω ότι είναι εύχρηστα γιατί είναι και bluetooth αλλά και παίζουν και ραδιόφωνο αλλά και υπηρεσίες όπως spotifi κλπ

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.325
Πόντοι
486
Public  τα αδιαβροχα της Sony τα εχει με 20% κάτω 90 ευρω.

Τα χω αγοράσει,τελειος ήχος και τα φοράσ και στο κολύμπι :)

Μόνο που θέλουν ξέπλυμα μετά με πόσιμο,γιατί το αλάτι μπορεί να τους κάνει ζημιά......

Στην πισίνα είναι οκ.

Για το γυμναστήριο τα θέλω, έχεις λινκ για το προϊόν που λες;

HernestH

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
2
Πόντοι
0
Αυτό έχω κάνει εγώ και στο συνιστώ αν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σου. Αγοράζεις ipod 30GB 5th gen από ebay (περίπου 30-50€ max) ο ήχος του είναι κορυφαίος. Πετάς από μέσα τον σκληρό και βάζεις έτοιμη πλακέτα που κυκλοφορεί με κάρτα SD μέχρι και 120GB. Αν θες, του αλλάζεις και μια μπαταρία να το έχεις για άλλα τόσα χρόνια. Εγώ του άλλαξα και καπάκια! Σύνολο 100€ για κρυστάλλινο ήχο (το 5th gen έχει ένα περιβόητο chip ήχου).

Στα + μαζί με τις μετατροπές:
Κορυφαία ποιότητα ήχου
Ταχύτητα
Μεγάλη χωρητικότητα
Μηδαμινό βάρος
Πολύ χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας

Τέλος, του περνάς πανεύκολα λειτουργικό Rockbox. Παρακάμπτεις δηλαδή το λειτουργικό της Apple. Έπειτα το γεμίζεις flac (ασυμπίεστα δηλαδή) που "περνάνε" για πλάκα  γιατί το pc σου θα βλέπει το ipod ως usb stick. Αυτά για φορητό ήχο. Έχω κάνει το setup 2 φορές σε high end μηχανήματα με εισαγωγή για ipod και δουλεύουν απίστευτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom