Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 651K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 36 άτομα (0 μέλη και 36 επισκέπτες)

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
San Andreas-Επικίνδυνο Ρήγμα, αν γουστάρετε να βλέπεται δρόμους να ανοίγουν σαν καρπούζια, σπίτια να πέφτουν σαν ντόμινο και η γη να χορεύει κάτω από τα πόδια των Καλιφορνέζων, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Εντυπωσιακά εφέ, ασταμάτητη περιπέτεια με μπόλικη δόση υπερβολής για ένα φαινόμενο που κακά τα ψέματα αν θυμώσει ξέρουμε πολύ καλά τη είναι ικανό να προκαλέσει...
Αν τώρα απορείτε πως στα κομμάτια καταφέρνει ο τρομερός Johnson να κάνει ολόκληρο ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες δίχως πρόβλημα, με πόση  ευκολία στο τέλος να λέει <<θα τα χτίσουμε από την αρχή>> βλέποντας την απόλυτη καταστροφή μην επιχειρήσετε εκτός αν είστε αμαθής νέοι....

Για την ιστορία, ένας διασώστης που έχει πολλά οικογενειακά προβλήματα ( έλα μου ) βρίσκεται ακριβώς στον  αέρα όταν ξυπνά ο εγκέλαδος και συνειδητοποιεί το αυτονόητο, να σώσει την οικογένεια του από το ξέσπασμα της φύσης.

Συνημμένα

• San Andreas.jpg
    San Andreas.jpg
    38 KB · Εμφανίσεις: 17

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Φίλε Drax σε μερικά έχεις δίκιο, γιατί αν διάβασες το σχόλιο μου εμπεριείχε γενναία δόση αυτοκριτικής!!!!
Θα σου απαντήσω συνολικά με μία φράση που πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά δεν τίθεται θέμα υποκειμενικότητας σε αυτή, απλά γιατί είναι κανόνας....
Ο πραγματικός σινεφίλ τα βλέπει ΟΛΑ!!!!!
Τώρα, συμφωνώ με την κριτική σου που λέει γιατί σχολιάζω αυτές τις συγκεκριμένες και προβαίνω σε χαρακτηρισμούς και όχι όλες όσες βλέπω....
Απλά δεν νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω μια ταινία όπως το The Grand Budapest Hotel διότι πολύ απλά δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό!!!!
Προτιμώ να σχολιάσω τις άκρως εμπορικές, που σημειωτέον και εκεί μπορεί να βρει κάποιος διαμαντάκια!!!!!

Σε αυτό συμφωνώ εν μέρει. Θα σου πω την δική μου εκδοχή που είναι μια ελεύθερη παραλλαγή της δικής σου. Ο αληθινός σινεφίλ βλέπει πολλά αλλά το καθένα με την κατάλληλη διάθεση. Άλλες απαιτήσεις και προσδοκίες θα έχω από μια ταινία ενός αξιόλογου δημιουργού κι άλλες από μια περιπέτεια με τον Σταλόνε. Δηλαδή θέλω να πω δεν θα τα κρίνω με τα ίδια κριτήρια. Θα τα κρίνω στο είδος τους και ανάλογα με τις προθέσεις τους. Εγώ εκνευρίζομαι περισσότερο από κάτι σκουπίδια και καλά για σινεφίλ και πολύ ψαγμένους που υποτίθεται κάνουν τέχνη και στην ουσία είναι το απόλυτο τίποτα, παρά από μια μπλοκμπαστεριά, έντιμη όμως στις προθέσεις της. Απλά μεγαλώνοντας και μετά από πραγματικά πάααααααρα πολλές ταινίες που έχω δει, άρχισα να φιλτράρω περισσότερο τις επιλογές μου και να βλέπω λιγότερες ταινίες αλλά να ψάχνω κάτι να μου κάνει κάτι μέσα μου. Δεν το πετυχαίνω πάντα βέβαια. Είναι και θέμα χρόνου πια. Γερνόντας αντιλαμβάνομαι ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι ίσως το πολυτιμότερο αγαθό στην ζωή ενός ανθρώπου(μετά την υγεία του φυσικά) και προτιμώ να μην τον σπαταλώ σε ότι ταινία βγει. 

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Το Interstellar είναι ειδική ταινία!
Πρέπει να έχεις 2 δράμια μυαλό για το καταλάβεις, πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα για την αστροφυσική για να σαρεσει και να καταλάβεις και τα κενά του σεναρίου.
Πρέπει να σαρέσει και το θέμα των ταξιδιών στον χωροχρόνο, μαύρες τρύπες, τι υπάρχει παραπέρα κ.λ.π!
Αν οι αγαπημένες σου ταινίες είναι με χρώματα (μπλε ταινία, κόκκινη ταινία, πουά ταινία) και οι ανησυχίες σου συρρικνώνονται στις πεζότητα των ανθρώπινων σχέσεων λογικό είναι να μην σου αρέσουν.

Ετσι

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Τυποι εγω δεν τους εμπιστευομαι καθολου μετα απο πατατες μεγατονων τυπου Prometheus, World War Z, Interstellar. Λατρεψα το βιβλιο και δε μπορω να καταλαβω πώς θα το κανουν ενδιαφερον για να προσελκυσουν τα πληθη του Transformers και Avengers για να αβγατισουν τα εκατομμυρια που ξοδεψαν στην παραγωγη. Το μονο θετικο ειναι οτι διαβασα ενα προσφατο AskMeAnything απο τον Andy Weir που λεει οτι πηραν και μερικες συμβουλες του οταν τον ρωτησαν για τη γνωμη του για το σεναριο. Ιδωμεν.

Πατάτα μεγατόνων το Interstellar. Ok... Αιτιολόγησε.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ασχετο:

Ξαναειδα τη Γλυκια Συμμορια, μετα απο χρονια.

Εκτος του οτι ειναι απ' τις καλυτερες ταινιες στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ σινεμα, ο Νικολαΐδης απεδειξε, μια και καλη, τι αξιζει, χυνοντας μες στη μαπα ολο το κυκλωμα του Υπουργειου Πολιτισμου, τους Αγγελοπουλους κι ολη τη λερα με τα μπατζετ των εκατομμυριων.  

Πριν απο καμια βδομαδα ξαναδα το "Ταξιδι στα Κυθηρα" (ισως η καλυτερη, ή 2η καλυτερη του Τεο).

Σιχαθηκα τον Αγγελοπουλο.

Αταλαντος, μισανθρωπος και γραφικος, με αρτιο τεχνικο επιτελειο που τού κερδιζει βραβεια.

Γιατι σκηνοθεσια δεν ειναι να στηνεις τα καδρα και να κουνας την καμερα...
Πρεπει η ταινια να εχει ΑΡΧΙΔΙΑ.
Και οι ρολοι να 'χουν ΑΡΧΙΔΙΑ.

Και το "Ταξιδι στα Κυθηρα" ειναι ΑΡΧΙΔΙΑ ταινια!/ Ενω η Συμμορια, τα Κουρελια, το Singapore Sling... διδασκουν σινεμα.

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
εμενα με κουρασε...πρεπει να σαι συνεχεια φοκους για να καταλαβαινεις τι γινεται...σε καποια σημεια το χασα
:rolleyes:
Το βλέπεις ξανά από την αρχή, αλήθεια το Inception υπάρχει κάποιος που το είδε μόνο μια φορά....

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Πατάτα μεγατόνων το Interstellar. Ok... Αιτιολόγησε.
Τα περισσοτερα απο αυτα που λενε οι παρακατω,

...

Οταν εφτασε το εργο στον Ματτ Ντέιμον η ιντριγκα ηταν τοσο επιπεδου κακης σαπουνοπερας που οταν πεθανε εβαλα να δω ενα επισοδειο φιλαρακια. Ξερεις, για να δω κατι ποιοτικο... Και φυσικα αυτο το "Love isn’t something that we invented. It’s observable. Powerful. It has to mean something. Maybe it means something more, something we can’t yet understand. Maybe it’s some evidence, some artifact of a higher dimension that we can’t consciously perceive. Love is the one thing that we’re capable of perceiving that transcends dimensions of time and space." θα με στοιχειωνει για παντα. Οταν ειδα αυτη τη σκηνη αρχισα να ψαχνω μανιασμενα για μια μαυρη τρυπα να πηδηξω μεσα ωστε να προειδοποιησω τον εαυτο μου στο παρελθον να μην δει αυτη τη μπαρουφα. :grin:

Α ναι, να το πω κι αυτο. Ακομα και το Back to the Future συνελαβε και εδειξε καλυτερα τα παραδοξα του χρονου!! :rockon:

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
JURASSIC WORLD, η ταινία φαινόμενο που καταγράφει την πρώτη θέση στις πρεμιέρες σε παγκόσμιο επίπεδο ( ρίχνοντας στην δεύτερη θέση τον Harry με το τελευταίο επεισόδιο του ) και φτάνει στην δεύτερη θέση στον κατάλογο των ΗΠΑ λίγο πιο κάτω από τους πρώτους AVENGERS!

Λογικά μου ακούγονται, η ταινία διαθέτει τα πάντα, πλούσια δράση, καλούτσικες ερμηνείες, εφέ, με τους δεινοσαύρους να κερδίζουν την μερίδα του λέοντος...
Φυσικά έχουμε και μερικά καλοδεχούμενα ευτράπελα αλλά η ταινία βλέπεται ευχάριστα και στέκει καλά στο πανί.
Για την ιστορία, κάπου στην Κόστα Ρίκα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο/σύγχρονο/ασφαλές πάρκο που έχει δημοφιλής επισκεψιμότητα αλλά δεν παύει να αποτελεί στόχο εμπορικής και μιλιταριστικής φιλοδοξίας για κάποιους που πειραματίζονται με τα αρχαία και πάντα επικίνδυνα όντα...

ΥΓ το τέλος μου προξένησε γέλιο με την μνημόνευση του Godzilla.

Συνημμένα

• Jurassic-World.jpg
    Jurassic-World.jpg
    63,9 KB · Εμφανίσεις: 43

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
εσπασε τα κοντερ το τσουρασικ παρκ,περασε και τους avengers

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Οκ, η ταινία από σκουπίδι προβιβάστηκε σε ακριβό σκουπίδι ))))))))

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom