Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 651K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Αναμενόμενα-προσωπικά για μένα-και δίκαια τα βραβεία στις βασικές κατηγορίες, για τον γυναικείο ρόλο δεν έχω δει την ταινία και ούτε είχα άποψη για τις υποψηφιότητες-εκτος της τύπισσας του Gone Girl-αλλα αφού βγάλανε έξω τον μ..... Amy δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.

YΓ.Ευτυχώς δεν έκαναν το λάθος στην ακαδημία με τον Σκοπευτή και δεν θα μας θυμώσουν τον Geopa... :cheesy: ;)

Συνημμένα

• Birdman.jpg
    Birdman.jpg
    253,4 KB · Εμφανίσεις: 48
  • Eddie Redmayne.jpg
    Eddie Redmayne.jpg
    170,1 KB · Εμφανίσεις: 35

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Θα πήραν πολύ μάτι οι ενδιαφερόμενοι στο πανηγύρι... :tooth:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ταινία
1.Birdman
2.Boyhood

Σκηνοθεσία
1.Α.Ινιάριτου (Birdman)
2.Ρ.Λινκλέιτερ (Boyhood)

Α Ανδρικος Ρόλος
1.Έντι Ρεντμέιν (The Theory of Everything)
2.Μ.Κήτον (Birdman)

A Γυναικείος Ρόλος
1.Τζ.Μουρ (Still Alice)
2.Ρόζαμουντ Πάικ (Gone Girl)

B Ανδρικος Ρόλος
1.Τζ.Κ.Σίμονς (Whiplash)
2.Μαρκ Ράφαλο (Foxcatcher)

Β Γυναικείος Ρόλος
1.Πατρίσια Αρκέτ (Boyhood)
2.Έμμα Στόουν (Birdman)

Πρωτότυπο Σενάριο
1.Νταν Γκιλρόι (Nightcrawler)
2.Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Boyhood)

Διασκευασμένο Σενάριο
1.Ντέμιαν Σαζέλ (Whiplash)
2.Γκρέιαμ Μουρ (The Imitation Game)

Ξενόγλωσση Ταινία
1.Ιστορίες για Αγρίους (Αργεντινή)
2.Ida (Πολωνία)
Δεν πήγαμε κι άσχημα στις προβλέψεις απ ότι βλέπω. ;)
( Με bold οι φετινοί νικητές).

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Πολύ προβλέψιμα ήταν φέτος. Αντε και του χρόνου με καλύτερες ταινίες.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Είδα κι εγώ λοιπόν το WHIPLASH.
Πολύ καλό και τεχνικά άρτιο, αλλά έχω αρκετά θέματα με την ταινία. Καταρχάς μου φάνηκε πολύ υπερβολική σε πολλά σημεία. Αλλά ας πούμε ότι οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι τραβηγμένοι γιατί λειτουργούν συμβολικά. Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι λάτρης της τζαζ μουσικής. Παρόλα αυτά η ταινία με κούρασε σε κάποια σημεία. Πιστεύω πως αναλώθηκε σε μεγάλα χρονικά μουσικά διαστήματα και άφησε παραπίσω δραματουργικά θέματα ιστορίας και χαρακτήρων. Με ενόχλησε ο τρόπος που παρουσιάστηκε η τζαζ μέσα από τα μάτια ενός φιλόδοξου νεαρού κι ενός έμπειρου και τελειομανή δασκάλου. Η τζαζ δεν είναι "ποιος θα είναι πιο γρήγορος", ούτε ώρες απομόνωσης χτυπώντας τύμπανα μέχρι να ματώσεις. Έχει να κάνει με τον αυτοσχεδιασμό και την συνεργασία των μουσικών στα sessions.
O Σίμονς είναι μαγνήτης. Απλά απολαυστικός. Ο πιτσιρικάς έπαιξε καλά αλλά δυστυχώς είχε επωμιστεί το βάρος της απόδοσης ενός χαρακτήρα πραγματικά μονοδιάστατου και αντιπαθή. Τελικά μεταξύ δασκάλου και μαθητή, ο μαθητής ήταν πιο διαταραγμένος ψυχικά. Και αυτό είναι ένα ακόμα μείον της ταινίας. Διαθέτει έναν πρωταγωνιστή απόλυτα αρνητικό και αυτό σε κάνει να μην ενδιαφέρεσαι για την τύχη του. Επιπλέον, δεν επέρχεται καμία ψυχική κάθαρση μέσα από το ταξίδι του.
Που καταλήγουμε λοιπόν? Στο ότι για να βγάλεις τελειότητα και μουσικό μεγαλείο που θα μείνει στην ιστορία πρέπει να φτάσεις σε επίπεδα παράνοιας?Θα κάνεις στην άκρη τα πάντα και θα πουλήσεις και την ψυχή σου στον "διάολο-δάσκαλο". Και μόνο τότε θα σου χαμογελάσει με ευχαρίστηση.
Δεν ξέρω............δεν με εντυπωσίασε. Την είδα ευχάριστα, απόλαυσα την μουσική, τον ωραίο ρυθμό στο μοντάζ και την δεσποτική παρουσία του Σίμονς, αλλά περίμενα κάτι πιο ουσιαστικό.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Παίχτη ή jazz είναι απλά το "πρόσχημα" στην ταινία. Η ουσία, για μένα, βρίσκεται στην μάχη των εγώ που προάγει σχεδόν πάντα την καλλιτεχνική δημιουργία. Επίσης η κόντρα ανάμεσα σ αυτο που θέλουμε και σ αυτό που μπορούμε. Σ αυτά που "οι πολλοι" βλέπουν σημαντικά και στα δικά μας. Αυτά πάνω κάτω είναι τα "δίπολα", οι "κόντρες" του φιλμ.
Όσο για την ψυχική "κάθαρση" τι να πω? Για μένα καλύτερα που δεν υπήρχε στο φινάλε.

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
Όντως,γαμώ το Hollywood... :grin:
Έχει πέσει πολύ το επίπεδο ή εμείς κουραστήκαμε... :sunglasses:
Εχει πεσει το επιπεδο! Δεν εχουν πλεον ιδεες για καινουργια σεναρια! Ολο κατι remake! Ουτε 5 καλες ταινιες δεν βγαινουν σε μια χρονια!!! :(

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Προσωπικα αγαπημενα φετος(περσυ με ορους κινηματογραφικης σαιζον):

1. Gone Girl
2. Interstellar
3. Grand Budapest
4. Whiplash
5. Great Gatsby

Και τα birdman, boyhood και planet of the apes 2 γαμησαν

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.449
Πόντοι
366
Παίχτη ή jazz είναι απλά το "πρόσχημα" στην ταινία. Η ουσία, για μένα, βρίσκεται στην μάχη των εγώ που προάγει σχεδόν πάντα την καλλιτεχνική δημιουργία. Επίσης η κόντρα ανάμεσα σ αυτο που θέλουμε και σ αυτό που μπορούμε. Σ αυτά που "οι πολλοι" βλέπουν σημαντικά και στα δικά μας. Αυτά πάνω κάτω είναι τα "δίπολα", οι "κόντρες" του φιλμ.
Όσο για την ψυχική "κάθαρση" τι να πω? Για μένα καλύτερα που δεν υπήρχε στο φινάλε.
:hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom