Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.923
Πόντοι
25.186
OPPENHEIMER γαμαει.
Δεν είναι δράσης, 3 ώρες αναλύει πώς φτάσαμε στην σύλληψη της πυρηνικής βόμβας, αλλά τρομερή ιστορία.

Σινεμά μην πάτε με νερό, διάλλειμα δεν κάνουν για τουαλέττα.
OPPENHEIMER μια μετρια αμερικανικη μλκια.. δεν καταλαβαινω το λογο που εγινε τοσος ντορος.
Αν σκεφτεστε να το δειτε μην μπαινετε στο κοπο γιατι κραταει και πολυ.
Τωρα τι κανουμε,ειμαι ετοιμος να παω;Εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Τωρα τι κανουμε,ειμαι ετοιμος να παω;Εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις.
Απλά διάβασε reviews.
Προφανώς ο Νολαν δεν είναι για όλους.
Αλλά στο IMDB έχει γαμω τις βαθμολογίες και αν σου άρεσαν άλλες ταινίες του, τότε πολύ πιθανόν να σου αρέσει

Ο άλλος μάλλον περίμενε να δει ταινία δράσης και την πάτησε. Η ταινία είναι σαν ντοκυμανταίρ/δράμα κυρίως.

Περιμένω σχόλια όταν την δεις.

xiachilles96

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2023
Like
407
Πόντοι
21
Δες τον μαγκα alpha male Κλιντ Ίστγουντ να μάθεις. Είναι μνημείο μιας καλύτερης εποχής. Σου δίνει ρέστα σε κάθε σκηνή. Οτι πρεπει για Σάββατοβραδο με μπυριτσα και γύρο.

cento

Ανώτατος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
71
Like
3.276
Πόντοι
11.380
Απλά διάβασε reviews.
Προφανώς ο Νολαν δεν είναι για όλους.
Αλλά στο IMDB έχει γαμω τις βαθμολογίες και αν σου άρεσαν άλλες ταινίες του, τότε πολύ πιθανόν να σου αρέσει

Ο άλλος μάλλον περίμενε να δει ταινία δράσης και την πάτησε. Η ταινία είναι σαν ντοκυμανταίρ/δράμα κυρίως.

Περιμένω σχόλια όταν την δεις.
ειναι και να το καταλαβεις

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
1.353
Πόντοι
481

Κατά πάσα πιθανότητα η ταινία της χρονιάς. Πολυαναμενόμενο! Πραγματικά σοκαριστική πραγματική ιστορία που φυσικά προσφέρει μια καλή βάση για να γίνει μια μεγάλη ταινία. Και η συγκεκριμένη ταινία είναι πολύ μεγάλη από όλες τις απόψεις. Πραγματικό έπος, με την καλή έννοια. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό σε κάθε τομέα. Είναι ίσως από τα τελευταία δείγματα του καλού αμερικάνικου κινηματογράφου, μιας και ο αγαπητός κύριος Σκορσέζε είναι ίσως ο τελευταίος ενεργός πραγματικά σημαντικός δημιουργός με την πραγματική έννοια της λέξης και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολύ χρόνο μπροστά του. Το τρίτο μέρος της ταινίας είναι το πιο αδύναμο και εκεί έγκειται και το μοναδικό ελάττωμα της ταινίας, ότι οι καλύτερες σκηνές της είναι στις πρώτες δύο ώρες. Υπάρχει παρόλα αυτά μια μοναδική σκηνή (η τελευταία με το Ντι Κάπριο και το ΝτεΝίρο) που είναι ιστορική κατά τη γνώμη μου, κυρίως σεναριακά και ερμηνευτικά. Ο Ντι Κάπριο είναι εξαιρετικός για άλλη μια φορά σε ρόλο μη λαμπερό, αλλά νομίζω ότι αυτός που παραδίδει πραγματικό μάθημα υποκριτικής είναι ο ΝτεΝίρο που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αν του δοθεί ο σωστός ρόλος, ακόμα και τώρα στα τελευταία του, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Πάνω που νομίζεις ότι μετά από τόσα χρόνια και τόσους διαφορετικούς ρόλους, τα έχεις δει όλα από αυτόν, εδώ κάνει κάτι τελείως διαφορετικό και το κάνει με τόση μαεστρία!!!!!!

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.152
Πόντοι
3.346
Το Saw X μην καν μπειτε στο κοπο να το δειτε μια μλκια και μιση.

xiachilles96

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2023
Like
407
Πόντοι
21
Την είδα την προηγούμενη πέμπτη. Είναι ταινία για ατμόσφαιρα. Πλοκή είναι πολύ αδύναμη αλλά το τεχνικό κομμάτι άψογο. Φασπεμπεντερ δίνει ρέστα.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Openheimer: δεν αξίζει το ρεύμα που έκαψε ο προβολέας.... Τι χαζό ταινία ήταν αυτή ρε παίδες.....

Κάποτε έβγαιναν ταινίες που άξιζε να δεις. Παράδειγμα Φόρεστ Γκαμπ.

Που φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο μετριότητας;

Σαν κεντρική ιδέα μια πουτανα ήθελε και δεν ήθελε να φάει έναν αριστοκρατικό πουτσο. Άξιζε ή δεν αξιζε ο κόπος; Ήθελε να φτιαξει την βόμβα ή δεν ήθελε;
3 ώρες μας επρηξε τα τρομπολινια....

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.483
Πόντοι
3.786
Πως έγινε επιτυχία αυτό?
Οκ απλά καλό...

:hi:
Εντάξει,καλό είναι.Απλά είχαμε υψηλές προσδοκίες,ίσως για αυτό απογοητεύτηκες κάπως.Δες το original που είναι ακόμα καλύτερο.Αυτό είναι remake αλλά δεν το πολυαναφέρουν

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.483
Πόντοι
3.786
Άσχετο/σχετικό.

Αν αξίζουν δυο πλατφόρμες αυτές είναι η apple tv και cinobo.
Η πρώτη για την ποιότητα ήχου και τις σειρές (άποψή μου), η δεύτερη για τους σινεφιλ και τις ταινίες (ποικιλία ειδών σινεμά, ποιότητα ταινιών, διαφορετικότητα)
Βάλε και το Mubi που είναι στο ίδιο μοτίβο με το Cinobo.

Oppenheimer αξιόλογη ταινία με ιδιαίτερη "αφήγηση" και πλοκή.Αν θέλετε μόνο δράση,μην πάτε.Αξίζει σε IMAX.Απορώ γιατί δεν υπάρχει ακόμα IMAX σε Αθήνα,αλλά μόνο Θεσσαλονίκη.Αν κάνω λάθος,διορθώστε με.Μιλάμε για ό,τι καλύτερο σε ποιότητα εικόνας και ήχου

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.152
Πόντοι
3.346
pain hustlers αρκετα καλη ταινια αξιζει να την δειτε.
Με Εμιλι Μπλαντ κορυφη και τον αλλον που παιζει σε παιδικες ταινιες οπως το καπτεν αμερικα και κατι αλλα.. ενταξει μετριος ηθοποιος.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Openheimer: δεν αξίζει το ρεύμα που έκαψε ο προβολέας.... Τι χαζό ταινία ήταν αυτή ρε παίδες.....

Κάποτε έβγαιναν ταινίες που άξιζε να δεις. Παράδειγμα Φόρεστ Γκαμπ.

Που φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο μετριότητας;

Σαν κεντρική ιδέα μια πουτανα ήθελε και δεν ήθελε να φάει έναν αριστοκρατικό πουτσο. Άξιζε ή δεν αξιζε ο κόπος; Ήθελε να φτιαξει την βόμβα ή δεν ήθελε;
3 ώρες μας επρηξε τα τρομπολινια....
Τυπε δεν κατάλαβες καν την ταινία που έβλεπες.
Δεν πειράζει, δεν είναι για όλους το στυλ του Νομαν. Και δεν είναι τυχαίο που γάμησέ η ταινία στα εισιτήρια.
Απλά μην ρεζιλευεστε έτσι γιατί δείχνει το επίπεδο κατανόησης σας

Βάλε και το Mubi που είναι στο ίδιο μοτίβο με το Cinobo.

Oppenheimer αξιόλογη ταινία με ιδιαίτερη "αφήγηση" και πλοκή.Αν θέλετε μόνο δράση,μην πάτε.Αξίζει σε IMAX.Απορώ γιατί δεν υπάρχει ακόμα IMAX σε Αθήνα,αλλά μόνο Θεσσαλονίκη.Αν κάνω λάθος,διορθώστε με.Μιλάμε για ό,τι καλύτερο σε ποιότητα εικόνας και ήχου
Σαφώς και η ταινία δεν είναι δράσης, είναι σχεδόν βιογραφική.

Επίσης ισχύει ότι δεν υπάρχει ΙΜΑΧ στην Αθήνα.
Εγώ βλέπω 1-2 φορές τον χρόνο στο εξωτερικό σε κάποια από τα ταξίδια μου,καθώς σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις συνήθως υπάρχουν τέτοια σινεμά.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Τυπε δεν κατάλαβες καν την ταινία που έβλεπες.
Δεν πειράζει, δεν είναι για όλους το στυλ του Νομαν. Και δεν είναι τυχαίο που γάμησέ η ταινία στα εισιτήρια.
Απλά μην ρεζιλευεστε έτσι γιατί δείχνει το επίπεδο κατανόησης σας

Σαφώς και η ταινία δεν είναι δράσης, είναι σχεδόν βιογραφική.
Φίλε να προσέχεις τα λόγια σου, η μη ικανότητα σου να απορρίψεις μια μαλακία που έγινε hype λόγω τεράστιων διαφημιστικών κόλπων της βιομηχανιας σινεμα, δεν σημαίνει ότι όλοι έχουμε χαπατέψει.
Κανείς μα κανεις δεν πρόκειται να ξαναδεί δεύτερη φορά το openheimer και οι περισσότεροι έχουν μετανιώσει πικρά απο μέσα τους που ξόδεψαν τον χρόνο τους να δουν ξυρισμένο μέχρι και στα αρχιδια τον μαλάκα.....
Υπάρχουν πράγματα στην ζωή που πρέπει να μάθεις να αξιολογείς απο μόνος σου. Σου το λέω φιλικά εγώ που έχω ξοδέψει άπειρες ώρες σε ταινίες, έχω γνώσεις απο σινεμά σε κάθε επίπεδο, απο τεχνικές σε φωτογραφία μουσική ξέρω απο έξω την ονομασια κάθε κινησης της κάμερας μέχρι με τι φακό έχει γίνει κάθε λήψη, αλλά και θεωρητικά σε κατηγοριοποιησεις σε σχολές που ανηκουν οι σκηνοθέτες και πολλά άλλα.

Η ταινία αυτή είναι ένα τρολάρισμα μετριότητας του Nolan και κάποτε θα έπρεπε να γυριστεί μια ταινία πως μπορεί μια μαλακία τελείως να γίνει μεγαλειωδης εισπρακτική επιτυχία καθώς το επίπεδο της κρίσης του κόσμου φτάνει κάτω απο το μηδέν ......

Κανείς δεν θέλει να δει δεύτερη φορά αυτή την σαχλαμάρα ταινία...... ακομα και αν του "άρεσε" το αλάνθαστο ασυνείδητο κριτήριο κάθε ανθρώπου είναι αυτό. Υπάρχει περίπτωση να φας κάτι και μετά να μη θέλεις να το ξαναφας; Γιατι εσυ πιστεύεις οτι συμβαίνει αυτό;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Φίλε να προσέχεις τα λόγια σου, η μη ικανότητα σου να απορρίψεις μια μαλακία που έγινε hype λόγω τεράστιων διαφημιστικών κόλπων της βιομηχανιας σινεμα, δεν σημαίνει ότι όλοι έχουμε χαπατέψει.
Κανείς μα κανεις δεν πρόκειται να ξαναδεί δεύτερη φορά το openheimer και οι περισσότεροι έχουν μετανιώσει πικρά απο μέσα τους που ξόδεψαν τον χρόνο τους να δουν ξυρισμένο μέχρι και στα αρχιδια τον μαλάκα.....
Υπάρχουν πράγματα στην ζωή που πρέπει να μάθεις να αξιολογείς απο μόνος σου. Σου το λέω φιλικά εγώ που έχω ξοδέψει άπειρες ώρες σε ταινίες, έχω γνώσεις απο σινεμά σε κάθε επίπεδο, απο τεχνικές σε φωτογραφία μουσική ξέρω απο έξω την ονομασια κάθε κινησης της κάμερας μέχρι με τι φακό έχει γίνει κάθε λήψη, αλλά και θεωρητικά σε κατηγοριοποιησεις σε σχολές που ανηκουν οι σκηνοθέτες και πολλά άλλα.

Η ταινία αυτή είναι ένα τρολάρισμα μετριότητας του Nolan και κάποτε θα έπρεπε να γυριστεί μια ταινία πως μπορεί μια μαλακία τελείως να γίνει μεγαλειωδης εισπρακτική επιτυχία καθώς το επίπεδο της κρίσης του κόσμου φτάνει κάτω απο το μηδέν ......

Κανείς δεν θέλει να δει δεύτερη φορά αυτή την σαχλαμάρα ταινία...... ακομα και αν του "άρεσε" το αλάνθαστο ασυνείδητο κριτήριο κάθε ανθρώπου είναι αυτό. Υπάρχει περίπτωση να φας κάτι και μετά να μη θέλεις να το ξαναφας; Γιατι εσυ πιστεύεις οτι συμβαίνει αυτό;
Εσύ με τις γνώσεις του σινεμά μπέρδεψες την Μπάρμπι με τον Οπενχαιμερ.
Το πρώτο πούλησε λόγω μάρκετινγκ, το δεύτερο λόγω ιστορίας και σεναρίου.

Ακόμα και που ήταν 3 ώρες και που είχε απέναντι του την Μπάρμπι πάλι πήγε ο κόσμος και το είδε γιατί όλοι ήξεραν ότι είναι ταινιαρα.
Οπότε άκυρα όσα λες για διαφημιστικά κόλπα κλπ.
Επίσης δεν είναι όλες οι ταινίες για 2 φορές.

Φιλικά

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
1.353
Πόντοι
481
Nα πω κι εγώ την άποψή μου για το ΟΠΕΝΧΑΪΜΕΡ μιας και το είδα καθυστερημένα, καθώς αμφιταλαντευόμουν. Φυσικά και δεν είναι σαχλαμάρα, ούτε κακή ταινία. Γενικά το επίπεδο παραγωγής είναι φυσικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς όμως δεν τη θεωρώ καλή ή σημαντική ταινία. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ρυθμού και γενικά δεν σε βάζει μέσα της, δεν σε παίρνει με το μέρος της. Στο τέλος, είναι αρκετά αποστασιοποιημένα όλα και ο θεατής φεύγει κι αυτός νηστικός από συναισθήματα και σκέψεις. Φυσικά μπορώ να καταλάβω και όσους ενθουσιάστηκαν και όσους απογοητεύτηκαν. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και του τι κουβαλάει ο κάθε θεατής. Εγώ δεν την προτείνω πάντως. Δεν θα έλεγα σε κάποιον "μη χάσεις αυτή την ταινία". Γενικά θεωρώ το Νόλαν αρκετά υπερεκτιμημένο σκηνοθέτη που έφτιαξε τις καλύτερες ταινίες του όταν δεν είχε και πολλά λεφτά στην κατοχή του, πριν γίνει πολύ διάσημος, στα πρώτα βήματά του.
Ομοίως και με το ΝΑΠΟΛΕΩΝ. Άλλη μια άνιση ταινία από τον διαχρονικά άνισο Ρίντλεϊ Σκοτ. Μάστορας στις επικές μάχες, στα πλάνα, στη φωτογραφία, το μοντάζ, αλλά το σενάριο και ο ρυθμός πάσχουν. Ασύνδετες σκηνές, χρονικά άλματα χωρίς να εξηγούνται οι εξελίξεις και κάποιες ιστορικές ανακρίβειες, ενώ η ταινία επιμένει να εστιάζει σε λιγότερο ενδιαφέροντες πτυχές της ζωής του και αφήνει εκτός ενδεχομένως κάποιες περισσότερο ζουμερές. Δυστυχώς θεωρώ ότι ο Φίνιξ χαραμίζεται ερμηνευτικά γιατί δεν του δίνεται η ευκαιρία από το αμήχανο σενάριο να ξεδιπλώσει το τεράστιο υποκριτικό του μέγεθος.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Εσύ με τις γνώσεις του σινεμά μπέρδεψες την Μπάρμπι με τον Οπενχαιμερ.
Το πρώτο πούλησε λόγω μάρκετινγκ, το δεύτερο λόγω ιστορίας και σεναρίου.

Ακόμα και που ήταν 3 ώρες και που είχε απέναντι του την Μπάρμπι πάλι πήγε ο κόσμος και το είδε γιατί όλοι ήξεραν ότι είναι ταινιαρα.
Οπότε άκυρα όσα λες για διαφημιστικά κόλπα κλπ.
Επίσης δεν είναι όλες οι ταινίες για 2 φορές.

Φιλικά
Έκανα εγώ σύγκριση το Μπάρμπι με το Οπενχάιμερ; Δεν έχω δει το Μπάρμπι. Το θέμα είναι ότι είδα το Οπενχάιμερ. Και το μετάνιωσα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Έχουν μάθει σκηνοθέτες της τηλεόρασης που φτιάχνουν απλές σειρες τι θα πει διάρκεια πλάνου διάρκεια σκηνής φλας μπακ, continuinity.....
Και έρχεται ο παπάρας να σπάει αρχιδια τάχα με inovative σκηνοθετική ματιά......
Οι βαθμολογίες για εμένα έχουν πεθάνει.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.152
Πόντοι
3.346
Συγκριση να κανετε το Οπενχαιμερ με το Killers of the Flower Moon πια μπαρμπι ρε παιδια; :confused: να δουμε και τα στρουμφακια μετα.:confused:

Λοιπον Killers of the Flower Moon εργαρα για μενα..αξιζει το τριωρο αυτη η ταινια!
Αν και φαν ντι καπριο τον θεωρω αν οχι τον καλυτερο ηθοποιο ολων των εποχων, σιγουρα μεσα στην πενταδα!
Δεν με τρελανε οπως σ αλλες του ταινιες, αλλα παλι ηταν πολυ καλος...ενταξει ντε νιρο τα σπαει δεν καταλαβαινει ηλικια ουτε τιποτα, μεγιστος ηθοποιος.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Καλά όσοι παρακολουθείτε σινεμά τελικά δεν είστε και τόσο σχετικοί..

Δεν συγκρίνουμε το Μπάρμπι με το Οπενχαιμερ για το σενάριο που κάθεστε αστεία και επαναλαμβάνετε, αλλά γιατί ήταν στις αίθουσες την ίδια περίοδο.
Όποιος έχει μυαλό λοιπόν, μπορεί να θυμηθεί ότι το Μπάρμπι είχε τρελό promotion και καμία άλλη ταινία δεν θα μπορούσε να κόψει εισιτήρια την ίδια περίοδο απέναντι της.
Όμως ακριβώς επειδή το Οπενχαιμερ ήταν πολύ καλή ταινία ο κόσμος πήγε έτσι και αλλιώς να τη δει.
Τώρα καταλάβετε ή θέλετε και άλλη επεξήγηση;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom