Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
διαβασα οτι ειναι κοενικο ισχυει?

Ναι μοιάζει λίγο. Έχει αρκετή βία (χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές) και βγάζει γέλιο με τους διαλόγους αλλά και με κάποιες σκηνές. Διαφέρει σε σχέση με τις τελευταίες των Κοέν στο ότι βλέπεται αρκετά εύκολα και δεν έχει κρυφά νοήματα και τέτοια  :think:

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Ναι μοιάζει λίγο. Έχει αρκετή βία (χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές) και βγάζει γέλιο με τους διαλόγους αλλά και με κάποιες σκηνές. Διαφέρει σε σχέση με τις τελευταίες των Κοέν στο ότι βλέπεται αρκετά εύκολα και δεν έχει κρυφά νοήματα και τέτοια

:thumbsup:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Το είχα δει μήνες πριν και δεν μου έκανε κλικ....
Καμία σεναριακή πρωτοτυπία και ανατροπή, σκηνοθεσία καλή, ερμηνείες καλές!!!!
Γενικά μία από τα ίδια χωρίς κάτι που να σε ξεσηκώνει θετικά.....
Αν το έβλεπα στον κινηματογράφο, θα έβγαινα με γκρίνια!!!!
Τότε στο σπιτάκι μου απλώς σε κάποιες στιγμέςτο πήγαινα στο γρήγορο, μπας και τελειώσει!!!!

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Τελευταια, κανω το εξης πειραμα:

Βλεπω 2 πολυ διαφορετικες (εως αντιθετικές) ταινίες στα καπακια, προσπαθωντας να καταλαβω τι μου αρεσε και τι οχι.
Τι ειδους σινεμα προτιμω...

Τις προαλλες, ξαναειδα (στο πλαισιο μιας εργασιας) τους "12 Πιθηκους" και, κολλητά, το βουβο, μυστηριο ουκρανικο "The Tribe".
Επανεπιβεβαιωσα πως η ταινια του Gilliam ειναι στη λιστα των 10-20 αγαπημενων μου/ Εριξα Χ στο "The Tribe", για την αχρειαστη ωμοτητα και την ελλειψη ρυθμου.

Αποψε, ειδα το Imitation Game (εκπληκτικη φωτογραφια, ενδιαφερουσα υποθεση, δυνατες ερμηνειες - γενικως υπερπαραγωγη) και, στα καπακια το "Δρακο", του Νικου Κουνδουρου (πρωτολεια ελληνικη, με μπολικες ατελειες (μονταζ της πλακας, αποτομη αλλαγη διαφραγματος, φλουταρισματα, ακομα και πηδημα αξονα), τετραγωνο "ακαδημαϊκο" φορμά (πολυ σπανιο, πλεον), ηχο ΓΤΠ κλπ κλπ...)

Ε, λοιπον, ΤΩΡΑ ειναι που μπορεσα να εκτιμησω το "Δρακο"!!!
Παρα την αποτομη οπτικοακουστικη "βουτια", ηταν αμεσως σαφες οτι προκειται περι αριστουργηματος/ Αντιθετα, η ταινια για τον Turing ηταν απλα "καλη"! Και θα ξεχαστει.

Λοιπον, οσοι αγαπατε το σινεμα, καντε μου τη χαρη να (ξανα)δειτε το "Δρακο".
Και μετα, τα ξαναλεμε...

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Μερικά μαζεμένα ντοκυμαντέρια που είδα τον τελευταίο καιρό:
www.imdb.com/title/tt2085910/] Room 237 (2012)[/url]: Διάφορες ερμηνείες και "κρυφά νοήματα" της Λάμψης του Κούμπρικ, από αρκετά αληθοφανή και ίσως με δόση αλήθειας μέχρι εντελώς για τα σίδερα. Για τους φανς της ταινίας αρκετά ιντριγκαδόρικο και διασκεδαστικό αν και αναπόφευκτα καταλήγει κουραστικό, για τους υπολοίπους μηδενικού σχεδόν ενδιαφέροντος. 5,5
www.imdb.com/title/tt0425598/] Block Party (2005)[/url]: Street ή μάλλον block πάρτυ όπως λέει και ο τίτλος, οργανωτής ο dave chapelle που είναι αρκετά υποτονικός και στο περιθώριο όμως, πολλοί καλλιτέγναι και κάποιες δόσεις χιούμορ. Έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά προσωπκά ούτε η μουσική με αφορούσε ούτε ιδιαίτερα το όλο εγχείρημα, χασμουρητό. 5
www.imdb.com/title/tt1664894/] Cave of Forgotten Dreams (2010)[/url]: Του Χέρτσογκ, αποκλειστική πρόσβαση και κινηματογράφηση στις σπηλιές που έχουν βρεθεί οι παλιότερες ζωγραφιές (τοιχογραφίες) πρωτόγονων. Πολύ ιδιαίτερο και σίγουρα αξιοπρόσεκτο το θέμα αλλά ήδη στο 45λεπτο παίζει με την υπομονή σου, ενδεχομένως να φταίει και η μονότονη φλατ αφήγηση με γερμανική προφορά του ίδιου του σκηνοθέτη. 7
www.imdb.com/title/tt0374639/] Incident at Loch Ness (2004)[/url]: Μιλώντας για Herzog, ένα ψευδοντοκυμαντέρ σχετικά με το τέρας του Λοχ Νες που μπλέκεται με ένα "ντοκυμαντέρ" που κάποιο άλλο συνεργείο ετοιμάζει για τον σκηνοθέτη στην ίδια περιοχή. Χαριτωμενιά με λίγη πλακίτσα που το μόνο ενδιαφέρον της είναι πόσο ψυλλιασμένος για τη φάρσα είναι ο ίδιος, με άλλα λόγια μαλακιούλα. 4
www.imdb.com/title/tt0083702/] Burden of Dreams (1982)[/url]: σε αντίθεση με αυτή, που αφορά το πώς γυρίστηκε το Φιτζκαράλντο. Μπορεί να ήταν άνισος και συχνά κουραστικός σκηνοθέτης ο Herzog, αλλά ταυτόχρονα ήταν και είναι αθεράπευτα αισιόδοξος, οριακά ουτοπιστής, οραματιστής και Δημιουργός από τους σημαντικότερους στην ιστορία του κινηματογράφου και αυτή η ταινία δείχνει γιατί.
8
www.imdb.com/title/tt2375605/] The Act of Killing (2012)[/url]: Εξωτικό πτηνό, σίγουρα το πιο περίεργο και πρωτότυπο ντοκυμαντέρ που έχω δει. Ξεκινάει ως εξομολογήσεις Ινδονήσιων εκτελεστών δεκαετίας 60 σχετικά με το πώς βασάνιζαν και σκότωναν τους πολιτικούς κρατουμένους, συνεχίζει ως κάτι σαν μιούζικαλ με τους τύπους αυτούς να προσπαθούν να ανεβάσουν τα παραπάνω περιστατικά ως παραστάσεις στο πνεύμα αγαπημένων ταινιών τους αλλά καταλήγει να προσπαθεί να αποσπάσει άγαρμπα τη μεταμέλεια ενός εκ των πρωταγωνιστών γι'αυτά που έκανε. Αξίζει μια απόπειρα κι όσο αντέξει κανείς. 8
www.imdb.com/title/tt0060371/]The Endless Summer (1966)[/url]: Δύο σέρφερς γυρνάνε τον κόσμο αναζητώντας τις κατάλληλες παραλίες για σέρφινγκ, πολύ νοσταλγικό και γλυκά αφελές, ωραία φωτογραφία, εξαιρετικό το τραγούδι των τίτλων. Το μόνο μικρό μείον είναι ότι η αφήγηση καλύπτει όλη τη διάρκεια της ταινίας και οι όποιοι φυσικοί διάλογοι είναι τελείως στο μπάκγκραουντ (όπου ακούγονται).Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, και όχι μόνο λόγω του θέματος. 8,5
www.imdb.com/title/tt0275309/]Dogtown and Z-Boys (2001)[/url]: Παρόμοιου πνεύματος με την παραπάνω, με επίκεντρο εδώ το σκέητμπορντ και μια ομάδα εφήβων που έβγαλε το σπορ από το περιθώριο και το έκανε μέηνστρημ. Αφήγηση Σων Πενν, φόρος τιμής στην Καλιφόρνια γενικότερα, πολλές μαρτυρίες και άφθονο υλικό εποχής, ευλογάνε μεν τα γένια τους σε βαθμό κουραστικό αλλά για τους θιασώτες του αντικειμένου είναι Must και έχει και γαμώ τα σάουντρακ. 8
www.imdb.com/title/tt0100332/] Paris Is Burning (1990)[/url]: Η υποκουλτούρα των επιδείξεων και σόου τύπου καλλιστείων από μαύρους γκέυ/τραβεστί δεκαετίας 80, φιλοδοξίες όνειρα και η θλιβερή προσγείωση στην πραγματικότητα στο τέλος. Αποφεύγει τους μελοδραματισμούς και την ηρωοποίηση, έχει το ενδιαφέρον του. 7,5
www.imdb.com/title/tt0084628/]Sans Soleil (1983)[/url]: Μαρκερ (La jetee), οι γνώμες των κριτικών από εκθειαστικές ως αποθεωτικές, το είχα και 5-6 χρόνια στο αρχείο...είπα να κάτσω να το δω. το πρώτο 40λεπτο κρατούσε μετά βίας το ενδιαφέρον, όταν έφτασε στην Ιαπωνια με σκοπό να αιχμαλωτίσει το πνεύμα της σύγχρονης (τότε) τεχνολογίας και διάφορα άλλα αποκυήματα θολωμένου μυαλού, η μπάλα χάθηκε εντελώς και ανεπιστρεπτί, από τα πιο αντιαισθητικά και αφόρητα εγχειρήματα που έχω δει. 3 (και πολύ λέω)
Και το καλύτερο για το τέλος
www.imdb.com/title/tt1587707/] Exit Through the Gift Shop (2010)[/url]: Πανέξυπνο, σατανικό, χιουμοριστικό, αυτο-υπονομευτικό. Ξεκινάει ως ντοκυμαντέρ ενός γραφικού τύπου για διάφορους γκραφιτάδες που απώτερος σκοπός του είναι να συναντήσει και να μιλήσει με τον Banksy, αλλά στην πορεία οι ρόλοι (ντοκυμαντερίστας-αντικείμενο) αντιστρέφονται ή μήπως εξαρχής ήταν έτσι? Σίγουρα στο τοπ5 μου αγαπημένων/καλύτερων ντοκυμαντέρ. 9,5
ωραιος ως συνηθως. :thumbsup: :thumbsup:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Γεια σου Κώστα, πέρασε πολύ καιρός!!!!
Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!!!

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Τσαμπέ θα το δω να γελάσω....
Για να πληρώσει να το δει κάποιος, θα πρέπει να είναι λοβοτομημένος!!!!
Υπερβολικό ακούγεται, εγώ που το είδα δεν νομίζω να έχω υποστεί κάποια λοβοτομή, αντιθέτως έχω ανοιχτούς τους ορίζοντες μου...
Δυο ώρες και κάτι δεν αισθάνεσαι καθόλου να έχεις πετάξει τα χρήματα σου και το κυριότερο δεν νιώθεις την υποχρέωση να έχεις δει τα προηγούμενα επεισόδια. Εντάξει δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας (σεναριακά, ερμηνευτικά) αλλά αυτό το ξέρουμε εκ των προτέρων!
Ξυλίκι που σπάει κόκαλα, αμάξια που μπουκάρουν σε ουρανοξύστες, δρόμοι στρωμένοι για κυνηγητά, πιστολίδια και ένα τέλος που δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια.
Σπεύσατε στην κοντινότερη αίθουσα για αποτοξίνωση, διαφορετικά δείτε κάτι για ατέρμονες αναλύσεις και βαθυστόχαστους πειραματισμούς... :grin:

Συνημμένα

• Fast7.png
    Fast7.png
    297 KB · Εμφανίσεις: 28

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Είμουν σίγουρος για σένα  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Για σένα με τους ανοιχτούς ορίζοντες δες αυτό....
Είσαι φίλος και το ξέρεις, για να δεις πόσο σε εκτιμώ!
το πρώτο θα το δω (αν και πρώτα θα μπανίσω το Run All Night) κυρίως λόγω της Milla, το δεύτερο για να συνοδεύσω τα ανίψια μου, το τρίτο όπως λες για να γελάσουμε, Mission μετά τις διακοπές διότι Tom είναι αυτός...α και το τελευταίο για την αμαξάρα φυσικά.. ;)

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Μίλα μου για Milla...... :sunglasses:
Πριν 20 χρόνια το απόλυτο καυλάκι!!!! :rockon: :rockon:
Τον ξετίναξε τον Λυκ Μπεσόν, τον στράγγιξε και τον παράτησε!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Yakuza Papers

Προηγούμενη δουλειά του σκηνοθέτη του Battle Royal

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Δεν ξερω αν έχει ηδη προταθει αλλα ειναι αριστουργηματικο ιταλικο b-movie, poliziottesco γεματο ηλεκτρισμο πλοκη και με τον Mario Adorf να δινει ρεσιταλ στον ρολο του ροκο.πολυ πριν μαθουμε τον ταραντινο.ταινιαρα των 70ς.α και με την μπαρμπαρα μπουσε την τσεχα θεομουναρα.συνισταται οπωσδηποτε.

απο horror cult λογικα θα εχει προταθει το φρικιαστικο επικο αριστουργημα του ruggero deodato. :grin: :grin:

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
και τωρα 3 ταινιες απο αυστραλια μερια.
γκεοπα δεν ξερω αν σου εχω προτεινει αυτη εδω αλλα ειναι εξαιρετικη με ερμηνειες επισης εξαιρετικες απο Jacki Weaver Sullivan Stapleton και αλλους.

απο τις προσφατες που ειδα οχι τιποτα το ιδιαιτερο αλλα βλεπεται ευχαριστα με καρτουνιστικους χαρακτηρες γρηγορη δραση.απο ηθοποιους ξεχωριζει μονο ο simon pegg στον ρολο του.την συνιστω.

τελος μια σχετικα προσφατη απο αυσταλια που εχει αναφερθει ηδη.ταινια που εγινε ειδικα για τον guy pearce που μπορει να ειναι ιδανικος στον ρολο του αντιηρωα πρωταγωνιστη αλλα τον ρολο με την ερμηνεια του την κλεβει ο γκομενος της bella!!αυτο ο  Robert Pattinson που επαιζε στο twillight!περα απο αυτο η ταινια ειναι μονοκοματη χωρις καμια ανατροπη σε μια φουτουριστικη μετα απο μια παγκοσμια καταστροφη κοινωνια.ενα συγχρονο καλογυρισμενο ozploitation οπως και το νεο mad max απο αναμενεται στις αιθουσες.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
η καλυτερη των τελευταιων μηνων που εχω δει ειναι με διαφορα το "Kraftidioten" που αναφερθηκε ηδη.ταινιαρα με τρομερες ερμηνειες υψηλη αισθητικη γεματη νευρο και δεν εχει καμια σημασια που δεν εχει ανατροπη γκεοψ αλλα αυτο ειναι στην κριση του καθενος εννοειται.ειναι ισως το σκανδιναβικο αριστουργημα των τελευταιων 5 ετων.το προηγουμενο σκανδιναβικο αριστουργημα ειναι το "Låt den rätte komma in" που ειναι αλλο ειδος ταινιας φυσικα αλλα απο τα αριστουργηματα της τελευταιας δεκαετιας.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
πολυ σκυλοφατσα αυτο ρε !!!!!!!!

Πα πα πα πα δεν μου αρεσει καθολου..... αυτο ειναι σαν ξεκωλιδι ολκης !!!!!!
προτιμω σε κατι πιο γλυκο κι αθωο με λαγνα ματια !!!!!
Δεν σου αρέσει,ρε Μήτσο...?  :kneel:

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Δεν ξερω αν έχει ηδη προταθει αλλα ειναι αριστουργηματικο ιταλικο b-movie, poliziottesco γεματο ηλεκτρισμο πλοκη και με τον Mario Adorf να δινει ρεσιταλ στον ρολο του ροκο.πολυ πριν μαθουμε τον ταραντινο.ταινιαρα των 70ς.α και με την μπαρμπαρα μπουσε την τσεχα θεομουναρα.συνισταται οπωσδηποτε.

Γαμάτο είναι ... όπως και τα άλλα του Φερνάντο Ντι Λέο ,  "La mala Ordina"  και "Il Boss"  .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom