dimmits
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 183
- Like
- 3.254
- Πόντοι
- 8.535
η σκηνη με την γρια κ την μασελα εριξα το γελιο της αρκουδας.ειδα αυτο τελευταια...μ αρεσε...βλεπεται ανετα κι εχει και γελιο
η σκηνη με την γρια κ την μασελα εριξα το γελιο της αρκουδας.ειδα αυτο τελευταια...μ αρεσε...βλεπεται ανετα κι εχει και γελιο
ειχε αρκετα καλα σκηνικα!!! πλακα ειχε και στο μπαρ που επεσε το ξυλο της αρκουδας, που αλλα του ελεγε ο Αγγλος κι αλλα καταλαβαινε ο Λιθουανος!!!η σκηνη με την γρια κ την μασελα εριξα το γελιο της αρκουδας.
Όταν έγραψα αυτό το σχόλιο, είχα ήδη δει την ταινία και απλώς περίμενα να δω τα σχόλια και των υπολοίπων....Υ.Γ. Όσον αφορά το American Sniper, προφανώς και επέβαλαν κάποιοι στον Ίστγουντ τον Μπράντλεϊ Κούπερ, αλλιώς θα έδιναν την ταινία σε άλλον.....αλλιώς θα μιλάγαμε για την ταινία της δεκαετίας, τώρα απλώς για μία ακόμα ΠΟΛΥ καλή ταινία!!!!
εχεις διαβασει το βιβλιο η στω αποσπασματα του για να καταλαβεις το γιατι ειναι μονοπλευρη οπως λες?Όταν έγραψα αυτό το σχόλιο, είχα ήδη δει την ταινία και απλώς περίμενα να δω τα σχόλια και των υπολοίπων....
Προφανώς και δεν ενθουσίασε τους περισσότερους η ταινία, αλλιώς θα είχαμε αναλύσεις επί αναλύσεων!!!!!
Είμαι σίγουρος ότι περιμένατε πολλά περισσότερα!!!!
Μετά λοιπόν και την 2η φορά που την είδα περισσότερο χαλαρός, δεν θα γράψω κάτι διαφορετικό!!!
Σοβαρή παραγωγή, καλή και στιβαρή σκηνοθεσία, μέτριες ερμηνείες....
Ο Κούπερ αν πάρει το Όσκαρ θα το πάρει γιατί απλά η Αμερική έχει ανάγκη από ήρωες και ο Κούπερ ενσανκώνει έναν από αυτούς!!!!
Κατά τα άλλα εμένα με κούρασε το παλικάρι.....
Η ταινία διαρκεί 133 λεπτά, αλλά και 90 να διαρκούσε το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, άρα τα υπόλοιπα 40 κούρασαν!!!!
Καλή πολεμική ταινία (αντιπολεμική δεν την λες με τόσα κιλά προπαγάνδας και τόσο μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων όποια και αν ήταν αυτά)που στους λάτρεις του είδους θα αρέσει!!!!
Κατά τα άλλα ο Ίστγουντ έχει φτιάξει κλάσεις ανώτερες ταινίες με σοβαρότερα θέματα!!!!
Δείτε την διότι κάθε σινεφίλ πρέπει να την δει, αλλά προσωπικά ήδη την ξέχασα!!!!!
εχεις διαβασει το βιβλιο η στω αποσπασματα του για να καταλαβεις το γιατι ειναι μονοπλευρη οπως λες?
Γιώργο τώρα τελευταία αρχίζεις να "γκρινιάζεις" και εσύ.....Εντάξει Geopa, δεν διαφωνούμε σε αυτά που παραθέτεις αλλά αν εξαιρέσουμε τις πολιτικές σκοπιμότητες ( ανακάτεμα της Δύσης και κυρίως της ΗΠΑ στην μέση Ανατολή ) η ιστορίες κάποιον ανθρώπων που κάνουν μια σκατά δουλειά ( κάποιος πρέπει να την κάνει και αυτήν ) είναι ενδιαφέρον ( κατακραυγή ) ακόμη και αν αυτός έχει εκτελέσει πάνω από χίλια άτομα στα πρόθυρα του όποιου πολέμου....
Όταν την δω τα λέμε ;)
εχω διαβασει αποσπασματα απο το βιβλιο(στα βαζω αν θες)Δεν διαβάζω τέτοιου είδους βιβλία και δη προπαγανδιστικά!!!!
Πάντως ενώ σκηνοθετικά είναι άψογη, σεναριακά υπάρχουν σκηνές που σηκώνουν πολύ συζήτηση!!!
Και εννοώ ότι αντί να κηδευτεί σαν ήρωας, κάλιστα θα μπορούσε να είναι και κοινός δολοφόνος και να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου!!!!
Και για μένα χωρίς να διαβάσω το βιβλίο ή να κάνω κάποια έρευνα, η ταινία μου δίνει όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκλίνουν ότι ήταν ένας στυγνός εγκληματίας πολέμου, ακόμα και με τόσο μεγάλο σεναριακό καμουφλάρισμα!!!!
Άρα αν ο Κούπερ πάρει το Όσκαρ θα μιλάμε πλέον για την μεγαλύτερη ντροπή στην σύγχρονη ιστορία της Ακαδημίας!!!!
Βέβαια δεν θα ξεπεράσει την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα, όπου ήταν και παραμένει όνειδος και δεν νομίζω να το ξεπεράσει κάτι αυτή την ντροπή για τα Νόμπελ!!!!
εχω διαβασει αποσπασματα απο το βιβλιο(στα βαζω αν θες)
Το θεμα ειναι ειναι οτι ο πραγματικος κρις αντιλαμβανεται τον κοσμο σε ασπρο και μαυρο και καθολου γκρι.Δηλαδη οι καλοι αμερικανοι και οι κακοι μουσουλμανοι που θελουν να τον σκοτωσουν επειδη ειναι χριστιανος.(ετσι το εβλεπε).Μην ξεχνας οτι ο συγκεκριμενος δολοφονηθηκε οποτε δεν μπορουσε να κανει πολλα.Το μονο που εχει γκριζαρει ο κλιντ ειναι στις φασεις των δολοφονιων των γυναικοπαιδων οπου φαινεται να τον επηρεαζουν πολυ τον πρωταγωνιστη-κατι που στην πραγματικοτητα δεν παιζει να ισχυει.