Για να δούμε,τι θα δούμε...σήμερα...
Καλή ταινία...αλλά όχι για πολλούς...
Εμένα μου άρεσε,αν και μου πιάστηκε ο ποπός....τόση ώρα στην αίθουσα...
Για να δούμε,τι θα δούμε...σήμερα...
Γούστα είναι αυτά, δεν μιλάμε για τον Χιτσκοκ ή τον Κουροσάβα, αναμφισβήτητα μεγέθη αλλα για τον Ταραντίνο, που για μένα είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας σκηνοθέτης των τελευταίων δεκαετιών.
Όχι κακός αλλα απατεώνας, που έχει κατακλέψει ασιατικό κινηματογράφο, σπαγκέτι γουέστερν , φιλμ νουάρ και δεν μιλάμε μόνο για σενάρια αλλά για σκηνές αυτούσιες και έχει καταφέρει να τα πλασάρει πάντα χαριτωμένα ως "homages" και φόρους τιμής και ριμέικ και δικές του εκδοχές και τα αρχίδια μου κουνιούνται αντί να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: κλοπές.
Όλη η συζήτηση γίνεται για τα καλά σάουντρακ (50%) και για αδιάφορες ενδυματολογικές και σκηνογραφικές λεπτομέρειες πχ για τα παπούτσια της τάδε, για το σώβρακο του δείνα, για το μουστάκι του τρίτου, για το πιστόλι ή το σπαθί του τέταρτου, για την κιλότα της παράλλης κλπ (30%) Και μένει ένα 20% για σοβαρή κουβέντα περί της ταινίας που αναλώνεται σε χαρακτήρες καρικατούρες πάντα, σενάρια γεμάτα τρύπες και ηλίθιους διαλόγους (χαριτωμενιά κι αυτό)
Αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά
Είσαι των θετικών επιστημών?Καλή ταινία...αλλά όχι για πολλούς...
Εμένα μου άρεσε,αν και μου πιάστηκε ο ποπός....τόση ώρα στην αίθουσα...
Εγω γραφω στ' αρχιδια μου τον Ταραντινο, αλλα το Pulp Fiction ειναι απ' τις μεγαλυτερες ταινιες που εγιναν ποτε.
Το λεω και θα το λεω.
Απ' την αλλη, οι ασιατικες μαλακιες που ποσταρετε δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση μ' αυτο το επιπεδο σινεμα...
www.imdb.com/title/tt2015381/]http://www.imdb.com/title/tt2015381/[/url]
σιγουρα οχι για 8.5 που του'χει το imdb (προφανως ψηφισαν οι ηλικιες 15-25). μετρια προς καλη. βλεπεται ευχαριστα με αντι-ηρωες, σουπερ-ηρωες. κατωτερη απ'αυτα που ειχα διαβασει..
Είσαι των θετικών επιστημών?
Γιατί ένας φίλος 3-4 μέρες πριν έγραψε ότι για να την δεις πρέπει να είσαι φυσικός τουλάχιστον....
Εκπληκτικό, ενημερωτικό, κορυφαίο, νολανικό και τι άλλο να πεις για το νέο αριστούργημα του κατά μου αυτήν την στιγμή κορυφαίου σκηνοθέτη /σεναριογράφου/παραγωγού.
Στοιχειοθετημένα και βάσιμα πατήματα εμπλουτισμένα με τις παρεμβάσεις του Nolan σε οδηγούν σε ένα ταξίδι στο μέλλον όπου δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε...
Πέραν της αρχικής φλυαρίας ( ίσως αν ήταν 20 λεπτά πιο μικρή να μην κούραζε τον πισινό μας ) στην συνέχεια απολαμβάνεις ένα τέλος που μόνο ένας Nolan μπορεί να φτιάξει και να μας στην κυριολεξία φτιάξει!
Μαθήματα αστροφυσικής σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνει ο θεατής αλλά οι βασικές θεωρίες της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, Λόρεντς και τους νόμους του Νεύτωνα για την βαρύτητα και τις στρεβλώσεις του χωροχρόνου καθώς και η κβαντική φυσική εξυμνούνται στην μεγάλη οθόνη.
Συγκίνηση, δεδομένα που πλέον θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα ( υπερπληθυσμός, έλλειψη φυσικών πόρων, δύναμη του ανθρώπου ), ερωτήματα και φυσικά μαγευτικές εικόνες δίνουν την ευκαιρία απόδρασης για μια ακόμη φορά στην εβδόμη τέχνη.
Οι αξιόλογες ερμηνείες απλά υποκλίνονται....
Μεγάλε Nolan, ευχαριστούμε!
Δεν είμαι...τα παραλέει ο φίλος...
Βασικά έχω δει πάνω από 500 ταινίες επιστημονικής φαντασίας...και αγαπημένη μου είναι η παρακάτω...
Μάθετε στρωτή μπαλίτσα,από billy13....
Έχει τρελαθεί αυτός...δεν πλενόταν και τέτοια...με αποτέλεσμα να βρωμάει...στο σετ...