Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Laser Dildo επειδη παρακολουθω τα ποστ σου συμφωνω στα περισσοτερα και σε θεωρω τον πιο ψαγμενο εδω περα και οχι μονο για τα exploitation τα giallo και τα horror cult(αν θυμαμαι καλα) που εχεις προτεινει.Διαβαζω παντα τα ποστ σου.
μεσα σε αυτα που ροτεινες υπηρξαν και ozploitation νομιζω οπως το long weekend.αν εχει δει και αλλα ozploitation π.χ. οπως το walkabout με την πιτσιρικα και τον πιτσιρικα αβοριγινα ριξε και αλλη μια λιστα με τα σχολια σου.

υ.γ.:πλακα θα εχει να κανεις και συλλογη απο poster day bill. :grin:.αστειευομαι φυσικα. :).απλως ετσι το ανεφερα δεν ασχολουμαι με συλλογες απο ποστερ.

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Υπερβολές .
Σπουδαία ταινία , αλλά σε μια υποτιθέμενη λίστα , αν μπορεί να υπάρξει τέτοια , θα είναι μάλλον στα χαμηλά .
Σωστά, υπερβολικά υπερτιμημένο το Ασυγχώρητοι, εκτός των παλιότερων αριστουργημάτων την είχα βρει πολύ με το Tombstone...

Συνημμένα

• Tombstone.jpg
    Tombstone.jpg
    383,3 KB · Εμφανίσεις: 9

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
Και οι δύο ("Ο καλός ο κακός και ο άσχημος" - Good Bad Ugly, "Κάποτε στη δύση" - Once Upon a time in the West) είναι τα αριστουργήματα του Σέρτζιο Λεόνε. Μαζί με αυτά θα ήθελα να προσθέσω ακόμα δύο του μεγάλου δάσκαλου, το "Για μια χούφτα δολάρια" (For a Fistfull of Dollars) και το "Μονομαχία στο Ελ Πάσο" (For a few dollars more) τα οποία αποτελούν τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας του Good Bad Ugly (και το κάποτε στη δύση αποτελεί μέρος τριλογίας, τα άλλα δύο μέρη της όμως είναι πιο αδύναμα και δε θα τα αναφέρω εδώ).

Δεν είναι τυχαίο ότι στις προηγούμενες ταινίες τη μουσική την έχει κάνει σε όλες ο Ένιο Μορικόνε κάτι που συμβάλει στη δημιουργία της εκπληκτικής τους ατμόσφαιρας.

Εκτός από τα σπαγγέτι γουέστερν του Λεόνε, υπάρχουν και αρκετά κλασσικά γουέστερν (αμερικάνικα) αριστουργήματα. Τα αγαπημένα μου ;

High Noon (Το τρένο θα σφυρίξει 3 φορές) - του Φρεντ Ζινεμαν με τον Γκαρυ Κούπερ
Pat Garrett & Billy The Kid του Σαμ Πεκινπα - με μουσική από Μπομπ Ντύλαν (παίζει κιόλας).
Wild Bunch (Η άγρια συμμορία) επίσης του μεγάλου Σαμ Πέκινπα του οποίου δυστυχώς η αξία αναγνωρίστηκε μετά το θάνατο του

και φυσικά, το μοναδικό κάπως πιο πρόσφατο (1992 ενώ τα υπόλοιπα είναι πολύ παλιότερα):

The Unforgiven (Οι ασυγχώρητοι) - του Κλιντ Ιστγουντ. Ίσως το καλύτερο όλων.
Και μερικά ακόμα πολυ αξιόλογα ως και εξαιρετικά:
-McCabe & Mrs. Miller - η καλύτερη του Αλτμαν νομίζω
-High Plains Drifter
-Red River
-My darling Clementine

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
επισης laser didlo σε οτι αφορα τα κορεατικα συμφωνουμε σχεδον σε ολα.στο oldboy φυσικα υπαρξει και η τεραστια ερμηνεια απο τον τεραστιο min-sik choi.οπως και χει ειναι ενα αριστουργημα.στην καλυτερη ταινια του Kim jin Woon δεν συμφωνουμε στο οτι ειναι κυριως στυλ.εχει περα απο τεραστιες ερμηνειες οπως του Jeong-min Hwang που παιζει στο new world(γκεοπα ακους??).το chaser συμφωνουμε οτι στο τελος κατα καποιο τροπο σερνεται.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Και μερικά ακόμα πολυ αξιόλογα ως και εξαιρετικά:
-McCabe & Mrs. Miller - η καλύτερη του Αλτμαν νομίζω
-High Plains Drifter
-Red River
-My darling Clementine
και εδω θυμαμαι οτι ειχες προτεινει παλιοτερα ως ενα κορυφαιο γουστερν το High Plains Drifter.το ειχα δει πολυυυ παλια.το πιο ιδιαιτερο γουστερν που παιζει ο Κλιντ Ιστγουντ και σκηνοθετει επισης.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.263
Πόντοι
5.006
Γούστα είναι αυτά, δεν μιλάμε για τον Χιτσκοκ ή τον Κουροσάβα, αναμφισβήτητα μεγέθη αλλα για τον Ταραντίνο, που για μένα είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας σκηνοθέτης των τελευταίων δεκαετιών.
Όχι κακός αλλα απατεώνας, που έχει κατακλέψει ασιατικό κινηματογράφο, σπαγκέτι γουέστερν , φιλμ νουάρ και δεν μιλάμε μόνο για σενάρια αλλά για σκηνές αυτούσιες και έχει καταφέρει να τα πλασάρει πάντα χαριτωμένα ως "homages" και φόρους τιμής και ριμέικ και δικές του εκδοχές και τα αρχίδια μου κουνιούνται αντί να  λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: κλοπές.
Όλη η συζήτηση γίνεται για τα καλά σάουντρακ (50%) και για αδιάφορες ενδυματολογικές και σκηνογραφικές λεπτομέρειες πχ για τα παπούτσια της τάδε, για το σώβρακο του δείνα, για το μουστάκι του τρίτου, για το πιστόλι ή το σπαθί του τέταρτου, για την κιλότα της παράλλης κλπ (30%) Και μένει ένα 20% για σοβαρή κουβέντα περί της ταινίας που αναλώνεται σε χαρακτήρες καρικατούρες πάντα, σενάρια γεμάτα τρύπες και ηλίθιους διαλόγους (χαριτωμενιά κι αυτό)
Αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά
νομιζω πως εισαι λιγο αδικος με τον ταραντινο....εχω την εντυπωση οτι ο ιδιος δεν αρνηθηκε ποτε οτι επηρεάζεται απο αλλες ταινιες έως οτι κοπιαρει σκηνες ολοκληρες....
εγω παντως τον γουσταρω τρελα,τον θεωρω εναν απο τους μεγαλυτερους εν ζωη σκηνοθετες και πιστευω οτι ειναι απο τους λιγους επαγγελματιες του χωρου που εχει δει τοσες πολλες ταινιες στη ζωη του...μου βγαζει την αισθηση οτι ειναι λατρης του σινεμα και αυτο φαινεται και στις ταινιες του...εξαλλου αν ηταν τοσο ευκολο να αντιγραφεις απλως παλιοτερες ταινιες τοτε ολοι θα γινομασταν σκηνοθετες...
παντως α αυτο που θα συμφωνησω ειναι στην κατακλειδα σου (γουστα εινια αυτα) ;)

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Πάντως Laser Dildo , δεν γίνεται να αποκαλείς εγκεφαλικά νεκρό το Saw the Devil ή σκατά το φινάλε του Chaser αλλά να τρελαίνεσαι με το OldBoy που έχει ίσως περισσότερες δρακιές και από τις δυο προηγούμενες μαζί . Δεν λέω πως διαφωνώ ντε και καλά , αλλά κάπου δεν υπάρχει συνέπεια στα σχόλια .

Btw χαίρομαι που κάποιοι έμαθαν το exploitation , τα giallo και το ... ozploitation .

ahaha_zps3bf492ec.gif

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
Laser Dildo επειδη παρακολουθω τα ποστ σου συμφωνω στα περισσοτερα και σε θεωρω τον πιο ψαγμενο εδω περα και οχι μονο για τα exploitation τα giallo και τα horror cult(αν θυμαμαι καλα) που εχεις προτεινει.Διαβαζω παντα τα ποστ σου.
μεσα σε αυτα που ροτεινες υπηρξαν και ozploitation νομιζω οπως το long weekend.αν εχει δει και αλλα ozploitation π.χ. οπως το walkabout με την πιτσιρικα και τον πιτσιρικα αβοριγινα ριξε και αλλη μια λιστα με τα σχολια σου.

υ.γ.:πλακα θα εχει να κανεις και συλλογη απο poster day bill. :grin:.αστειευομαι φυσικα. :).απλως ετσι το ανεφερα δεν ασχολουμαι με συλλογες απο ποστερ.
Μόνο το walkabout έχω δει, κι αυτό λόγω του Roeg, και από πιο πρόσφατα μια παπαρίτσα ονόματι the loved ones, που αν και μόλις 80λεπτο είναι τεράστιο σε διάρκεια ως προς το περιεχόμενό του.
Και γενικώς ελάχιστα φιλμ από Αυστραλία, αν και όλα ήταν πολύ προσεγμένα και άνω του μετρίου (last wave, picnic at hanging rock κλπ)

και εδω θελω να σου πω οτι ειχες προτεινει ως κορυφαιο γουστερν το High Plains Drifter.το ειχα δει πολυυυ παλια.το πιο ιδιαιτερο γουστερν που παιζει ο Κλιντ Ιστγουντ.
Είναι ένα από τα 2-3 αγαπημένα γουέστερν και μια από τις αγαπημένες μου ταινίες γενικότερα
Το μοναδικό κακό (ή έστω κάτω από τη βάση) γουέστερν του Ιστγουντ που έχω δει είναι το joe kidd

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Πάντως Laser Dildo , δεν γίνεται να αποκαλείς εγκεφαλικά νεκρό το Saw the Devil ή σκατά το φινάλε του Chaser αλλά να τρελαίνεσαι με το OldBoy που έχει ίσως περισσότερες δρακιές και από τις δυο προηγούμενες μαζί . Δεν λέω πως διαφωνώ ντε και καλά , αλλά κάπου δεν υπάρχει συνέπεια στα σχόλια .

Btw χαίρομαι που κάποιοι έμαθαν το exploitation , τα giallo και το ... ozploitation .

ahaha_zps3bf492ec.gif
τωρα?εδω και μπολικα χρονια.εδω βλεπαμε χελμουτ μπεργκερ επι ερτ...το beast with a gun που επαιζε σκηνη του σε ταινια του ταραντινο.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
τωρα?εδω και μπολικα χρονια.εδω βλεπαμε χελμουτ μπεργκερ επι ερτ...το beast with a gun που επαιζε σκηνη του σε ταινια του ταραντινο.
τυπε που ειναι εκεινες οι ωραιες αναλυσεις που κανατε με τον γεοψ :S

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Μόνο το walkabout έχω δει, κι αυτό λόγω του Roeg, και από πιο πρόσφατα μια παπαρίτσα ονόματι the loved ones, που αν και μόλις 80λεπτο είναι τεράστιο σε διάρκεια ως προς το περιεχόμενό του.
Και γενικώς ελάχιστα φιλμ από Αυστραλία, αν και όλα ήταν πολύ προσεγμένα και άνω του μετρίου (last wave, picnic at hanging rock κλπ)
Είναι ένα από τα 2-3 αγαπημένα γουέστερν και μια από τις αγαπημένες μου ταινίες γενικότερα
Το μοναδικό κακό (ή έστω κάτω από τη βάση) γουέστερν του Ιστγουντ που έχω δει είναι το joe kidd
σε οτι αφορα το i saw the devil την ειχα προτεινει εδω και καιρο και ισως να σε ξενερωσε οτι δεν εδωσε μεγαλύτερη εμφαση στους χαρακτηρες και ειδικα στην ψυχολογια τους?εκει που μιλανε στο τελος παντως ο στυλατος byung hun lee με τον γιγαντα του oldboy που ανεφερα πιο πανω δινει μια τετοια εμφαση.εκει που τον εχει δεμενο πισθαγκωνα και δινει ρεσιταλ ερμηνειας ο γιγαντας.παντως ειναι ταινιαρα για την κατηγορια του.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.263
Πόντοι
5.006
το i saw the devil δεν μου πολυαρεσε και εμενα...το βρηκα αρκετα επιφανειακο...
αντιθετως το chaser μου αρεσε παρα πολυ..και ειδικα το φιναλε...απο τις λιγες ταινιες που με εκανε μπαρουτι με την τροπη που πηρε...

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
laser θελω την γνωμη για αυτο το blaxploitation που ειναι δημιουργια του πατερα του ηθοποιου του mario van peebles.το ειχα δει πιτσιρικας στην ερτ!! και πριν λιγο καιρο σε fastforward ομως.το εχεις δει?

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
νομιζω πως εισαι λιγο αδικος με τον ταραντινο....εχω την εντυπωση οτι ο ιδιος δεν αρνηθηκε ποτε οτι επηρεάζεται απο αλλες ταινιες έως οτι κοπιαρει σκηνες ολοκληρες....
εγω παντως τον γουσταρω τρελα,τον θεωρω εναν απο τους μεγαλυτερους εν ζωη σκηνοθετες και πιστευω οτι ειναι απο τους λιγους επαγγελματιες του χωρου που εχει δει τοσες πολλες ταινιες στη ζωη του...μου βγαζει την αισθηση οτι ειναι λατρης του σινεμα και αυτο φαινεται και στις ταινιες του...εξαλλου αν ηταν τοσο ευκολο να αντιγραφεις απλως παλιοτερες ταινιες τοτε ολοι θα γινομασταν σκηνοθετες...
:thumbsup:
Στο ένα άκρο είναι τα αναμφίσβητητα τέρατα, λίγα και απλησίαστα, στο άλλο οι αναμφισβήτητα ατάλαντοι και στο ενδιάμεσο οι υπόλοιποι, στους οποίους ανήκει και ο Ταραντίνο, για κάποιους κορυφαίος για άλλους τρόμπας

ahaha_zps3bf492ec.gif
Και οι 3 αυτές έχουν πέσει στη λούμπα της υπερβολικής βίας, απλώς το oldboy έχει μεγαλύτερο σε διάρκεια και περιεχόμενο σενάριο από πίσω να το υποστηρίξει και γι'αυτό τα απερίγραπτα που γίνονται μου φάνηκαν να ανήκουν οργανικά στην ταινία και δεν με απασχόλησαν καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι και αυτό προς το τέλος τραβάει και δεν τελειώνει και κουράζει αντί να είναι πιο απότομο. Από την άλλη, το saw the devil έχει υπόθεση 3 παραγράφων και σενάριο 10 σελίδων και από ένα σημείο και μετά το μόνο που έβλεπα ήταν βασανιστήρια να συνεχίζονται και να παρατραβάνε απλώς και μόνο για να γεμίσει το 90λεπτο.
Και είναι και τελείως υποκειμενικές οι κριτικές μου: το oldboy με ενθουσίασε και την πρώτη φορά και κάθε φορά που το ξανάδα έκτοτε, το chaser επίσης αν και το τέλος ήταν forced και θα μπορούσε άνετα να είναι διαφορετικό και να μην τελειώσει με το κλασικό 1vs1, και το saw the devil με εξάντλησε στο μισάωρο (και δεν το ξαναδα)

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
το i saw the devil δεν μου πολυαρεσε και εμενα...το βρηκα αρκετα επιφανειακο...
αντιθετως το chaser μου αρεσε παρα πολυ..και ειδικα το φιναλε...απο τις λιγες ταινιες που με εκανε μπαρουτι με την τροπη που πηρε...
αλλο το σεναριο οκ.ειναι επικο και εχει πλοκη καλη ειδικα απο εκει που μπαινει ο πρωταγωνιστης στο σπιτι του ψυχακια για ερευνα.καπου χανει σε ενταση δεν ξερω.ειναι ταινιαρα παντως.

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
laser θελω την γνωμη για αυτο το blaxploitation που ειναι δημιουργια του πατερα του ηθοποιου τουμmario van peebles.το ειχα δει πιτσιρικας στην ερτ!! και πριν λιγο καιρο σε fastforward ομως.το εχεις δει?
1-2 ταινίες έχω δει από το είδος, και αυτές μισές

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
1-2 ταινίες έχω δει από το είδος, και αυτές μισές
στα ιδια ειμαστε μην νομιζεις.απλως ειναι διαφορετικη ταινια σε αντιθεση με τις σεξοκωμωδιες που κατακλυζουν το ειδος.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Ενταξει υπάρχουν πολύ καλύτερες blaxploitation από το Sweetback's Song .

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Για να δούμε,τι θα δούμε...σήμερα...

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16

Εγώ από την άλλη είμαι λίγο μπερδεμένος με τον Ταραντίνο. Θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός οι ταινίες του γίνονται χειρότερες (ή απλώς εκείνος επαναλαμβάνεται). Οι δύο δύο πρώτες του ταινίες ήταν εκπληκτικές (Reservoir Dogs και Pulp Fiction) και μακράν οι καλύτερες όλων. Εκτός από αυτές τις 2, ξεχωρίζω και τα 2 Kill Bill αλλά αυτά κυρίως λόγω της ύπαρξης του μακαρίτη Καραντάιν και λόγω της cult αίσθησης που βγάζουν όχι επειδή είναι αντικειμενικά καλές ταινίες (δε θα μπορούσαν πχ να μπούνε σε μια λίστα μαζί με το Unforgiven που λέγαμε πριν -- το Pulp Fiction αντίθετα θα μπορούσε).

Οι νεώτερες του ταινίες ; Τίποτα το ιδιαίτερο, για να μη πω ότι ήταν και βαρετές. Ειδικά στο Django είχα πάει σινεμά και έλεγα πότε θα τελειώσει. Το ίδιο και οι Basterds που από ένα σημείο και μετά ήταν απολύτως προβλέψιμο και ήξερες τι θα γίνει.

Σίγουρα είναι μεγάλος γνώστης του σινεμά και έχει κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές. Όμως στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει δώσει 2 σημαντικές ταινίες. Δε ξέρω αν δώσει κι άλλες (δε νομίζω) αλλά αν μείνει εκεί θα είναι απλώς ένας μέτριος σκηνοθέτης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom