Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 653K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
Ο Κριστοφερ Νολαν κανει υπερπαραγωγες! Δεν εχει κανει ταινιες με μικρο μπατζετ.Αν κανει ταινια με φυσιολογικο μπατζετ και εχει μεγαλη επιτυχια τοτε θα τον παραδεχτω.Ειναι κατι σαν τον Γκουαρντιολα στην μπαλα , που εχει παιχταραδες και πηγαινει ολο στα σιγουρα σε μεγαλες ομαδες.
Για μενα οι κορυφαιοι σκηνοθετες
1.Αλφρεντ Χιτσκοκ
2.Στανλει Κιουμπρικ
3.Μπιλι Ουαιλντερ
4.Μαρτιν Σκορσεζε
5.Σερτζιο Λεονε

Επισης μου αρεσουν οι Κλιντ Ιστγουντ , Κουεντιν Ταραντινο , Ριντλει Σκοττ , Τζον Καρπεντερ , Γουντι Αλλεν , Μπραιαν ντε Παλμα , Τζειμς Καμερον κτλ.

Κανεις λαθος.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Ο Κριστοφερ Νολαν κανει υπερπαραγωγες! Δεν εχει κανει ταινιες με μικρο μπατζετ.Αν κανει ταινια με φυσιολογικο μπατζετ και εχει μεγαλη επιτυχια τοτε θα τον παραδεχτω.Ειναι κατι σαν τον Γκουαρντιολα στην μπαλα , που εχει παιχταραδες και πηγαινει ολο στα σιγουρα σε μεγαλες ομαδες.
1.Αλφρεντ Χιτσκοκ
2.Στανλει Κιουμπρικ
3.Μπιλι Ουαιλντερ
4.Μαρτιν Σκορσεζε
5.Σερτζιο Λεονε

Επισης μου αρεσουν οι Κλιντ Ιστγουντ , Κουεντιν Ταραντινο , Ριντλει Σκοττ , Τζον Καρπεντερ , Γουντι Αλλεν , Μπραιαν ντε Παλμα , Τζειμς Καμερον κτλ.

Μια χαρά low budget ήταν το Μεμέντο και γάμησε και έδειρε ... διατηρώ ενστάσεις για τον τύπο αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως το έχει .

(btw συμφωνώ για όλα τα ονόματα που παρέθεσες ... ίσως όχι με αυτή την σειρά αλλά εντάξει είναι τεράστιοι . )

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
Μια χαρά low budget ήταν το Μεμέντο και γάμησε και έδειρε ... διατηρώ ενστάσεις για τον τύπο αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως το έχει .

(btw συμφωνώ για όλα τα ονόματα που παρέθεσες ... ίσως όχι με αυτή την σειρά αλλά εντάξει είναι τεράστιοι . )

Οχι μονο Memento. Και το Following ειναι ταινιαρα, με budget κανα 6χιλιαρο δολαρια.
(συσταση του House of Fun)

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Χαχαχα!!!!!!!!
Και φυσικά άνοιξε θέμα περί Νόλαν και σύγκρισης με παλαιότερους και Κιούμπρικ...........
Δεν αμφισβητώ το ταλέντο του Νόλαν, αλλά νομίζω πως οι καλύτερες ταινίες του είναι ακριβώς οι προγενέστερες της μεγάλης φήμης του και πιο φτηνές του. Βέβαια, γούστα είναι αυτά και ο καθένας έχει και τα δικά του κριτήρια σε σχέση με αυτά που του ταιριάζουν σαν χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία για να διαμορφώσει μια άποψη. Βέβαια ο τύπος έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Εύχομαι να μας εκπλήξει ευχάριστα στο μέλλον, αλλά προς το παρόν τον θεωρώ λιγάκι υπερτιμημένο και σε καμία περίπτωση το όνομα του δεν θα έπρεπε καν να συζητιέται σε λίστα με τους κορυφαίους. Έχει γυρίσει καλές ταινίες αλλά καμία πραγματικά σημαντική.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
Χαχαχα!!!!!!!!
Και φυσικά άνοιξε θέμα περί Νόλαν και σύγκρισης με παλαιότερους και Κιούμπρικ...........
Δεν αμφισβητώ το ταλέντο του Νόλαν, αλλά νομίζω πως οι καλύτερες ταινίες του είναι ακριβώς οι προγενέστερες της μεγάλης φήμης του και πιο φτηνές του. Βέβαια, γούστα είναι αυτά και ο καθένας έχει και τα δικά του κριτήρια σε σχέση με αυτά που του ταιριάζουν σαν χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία για να διαμορφώσει μια άποψη. Βέβαια ο τύπος έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Εύχομαι να μας εκπλήξει ευχάριστα στο μέλλον, αλλά προς το παρόν τον θεωρώ λιγάκι υπερτιμημένο και σε καμία περίπτωση το όνομα του δεν θα έπρεπε καν να συζητιέται σε λίστα με τους κορυφαίους. Έχει γυρίσει καλές ταινίες αλλά καμία πραγματικά σημαντική.

Ρε φιλε, το Inception ηταν κατι μεταξυ επιστημης - θεαματος - τεχνης.

Βγαινοντας απ' το σινεμα, ενιωθα πληρης. Σαν να ελυσα, με επιτυχια, εναν γριφο.

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16

To inception ηταν μια μαλακια και μιση.. βγαινοντας απο το σινεμα ειμαι σιγουρος δεν καταλαβες την τυφλα σου.
Αρχιτεκτονες ονειρων, λακτισμα για να ξυπνανε, βαρια υπνωτικα για να μπουνε σε τρια λεβελ ονειρων και να φυτεψουν στο υποσυνειδητο αρνητικες σκεψεις και θεληματα... και μια σβουρα για να καταλαβαινει ο πρωταγωνιστης αν ζει se ονειρο ή πραγματικοτητα.

Φεξε μου και γλυστρισα !!!

To ιδιο ισχυει και για το memento ...
τα υπολοιπα μου αρεσαν (ειδικα τα batman που ομως επαιζε εκ του ασφαλους με μεγαλα budget και πρωταγωνισταρες ηθοποιους) !!!

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
To inception ηταν μια μαλακια και μιση.. βγαινοντας απο το σινεμα ειμαι σιγουρος δεν καταλαβες την τυφλα σου.
Αρχιτεκτονες ονειρων, λακτισμα για να ξυπνανε, βαρια υπνωτικα για να μπουνε σε τρια λεβελ ονειρων και να φυτεψουν στο υποσυνειδητο αρνητικες σκεψεις και θεληματα... και μια σβουρα για να καταλαβαινει ο πρωταγωνιστης αν ζει se ονειρο ή πραγματικοτητα.

Φεξε μου και γλυστρισα !!!

To ιδιο ισχυει και για το memento ...
τα υπολοιπα μου αρεσαν (ειδικα τα batman που ομως επαιζε εκ του ασφαλους με μεγαλα budget και πρωταγωνισταρες ηθοποιους) !!!

Τι εννοεις "δεν καταλαβα την τυφλα μου"?

Υπηρχε ενα τελειο, συμπαγες σεναριο, με αρχη-μεση-τελος, το οποιο απαιτουσε ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ για να το ακολουθεις.

Αν πηγαινες για χαβαλε και ποπκορν, προφανως εβγαινες με αποριες./ Αν επικεντρωνοσουν στην ταινια, τα παντα εξηγουνταν.
Το ιδιο και στο Μεμεντο.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.779
Πόντοι
5.006
inception = η πιο υπερτιμημενη ταινια της τελευταιας 25ετιας.....
περα το οτι κουραζει με τα 150 ονειρα το ενα μεσα στο αλλο, το θεμα το εχουμε δει στο ματριξ...αυτο ναι ηταν πρωτοτυπο..το inception ηταν απλα μπλοκμπαστερια.....
το μεμεντο ειναι ΤΑΙΝΙΑΡΑ.....κλασεις ανωτερο....

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.779
Πόντοι
5.006
1.Αλφρεντ Χιτσκοκ
2.Στανλει Κιουμπρικ
3.Μπιλι Ουαιλντερ
4.Μαρτιν Σκορσεζε
5.Σερτζιο Λεονε

βαλε και αρονοφσκι και ντεβιντ λιντς και εισαι κομπλε... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
περα το οτι κουραζει με τα 150 ονειρα το ενα μεσα στο αλλο, το θεμα το εχουμε δει στο ματριξ...αυτο ναι ηταν πρωτοτυπο..το inception ηταν απλα μπλοκμπαστερια.....

Τι σχεση εχει το Inception με το Ματριξ, γαμω το Θεο μου?  :headbang:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
To Μemento ναι είχε αρχη-μέση και τέλος.....πολύ καλό, μέχρι εκεί!!!!
Το Inception έγινε για να βγάλουν λεφτουδάκια και τίποτα άλλο!!!!
Η ταινία είχε καλή ιδέα για ξεκίνημα, αλλά μόλις το αποτύπωσαν στην κάμερα, βγήκε μια μετριότητα και τίποτα άλλο!!!!
Όποιος βλέπει αριστουργήματα σε αυτό, οκ σεβαστό, αλλά παραμένει προσωπική του άποψη και δεν εκφράζει την αντικειμενικότητα......
Ψάχνω εδώ και μήνες να βρω μια καλή ταινία δράσης-μυστηρίου-θρίλερ και δεν.....πρόταση?
Να κρατάει σοβαρό στυλ εννοείται......

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.779
Πόντοι
5.006
Η ταινία είχε καλή ιδέα για ξεκίνημα, αλλά μόλις το αποτύπωσαν στην κάμερα, βγήκε μια μετριότητα και τίποτα άλλο!!!!
Όποιος βλέπει αριστουργήματα σε αυτό, οκ σεβαστό, αλλά παραμένει προσωπική του άποψη και δεν εκφράζει την αντικειμενικότητα......
Ψάχνω εδώ και μήνες να βρω μια καλή ταινία δράσης-μυστηρίου-θρίλερ και δεν.....πρόταση?
σημερα στον αντ1 (23:30)
breakdown ακριβως το στοιχεια που ζητας...νταξει δεν ειναι και αριστουργημα,αλλα βλεπεται ευχαριστα κατα τη γνωμη μου...
την θεωρω υποτιμημενη...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Φίλε μου θα διαφωνήσω. Η συγκεκριμένη ταινία είχε ωραίο θέμα ως αφετηρία και ψαγμένα μηνύματα, αλλά ο τρόπος που τα έδωσε στον θεατή ήταν σχεδόν απογοητευτικά(τηρουμένων των αναλογιών βέβαια γιατί είχαμε απαιτήσεις από αυτή την ταινία). Το θέμα δεν είναι μόνο η θεματική και τα μηνύματα που περνάει μια ταινία. Και το Free Willy περνάει πολλά μηνύματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σημαντική ταινία. Για μένα παίζει ρόλο κυρίως ο τρόπος που μου παρουσιάζονται τα πράγματα. Βλέπεις, όλες οι θεματικές έχουν εξαντληθεί στα σενάρια. Είτε πρόκειται για αστυνομικές,θρίλερ,κοινωνικές,φιλοσοφικές,πολιτικές,αισθηματικές.......είναι δύσκολο να δούμε πια κάτι τελείως φρέσκο και πρωτότυπο. Αλλά αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά μιας ιστορίας που γίνεται ταινία. Ότι μπορείς να βλέπεις τις ίδιες θεματικές, αλλά αν σου παρουσιάζονται με τον κατάλληλο τρόπο, να βρίσκεις συγκίνηση και ενδιαφέρον. Εμένα το Inception απέτυχε να με βάλει στο σύμπαν του, παρότι  το παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον, όρεξη και προσοχή στο σινεμά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου ήρθε τώρα πρόχειρα : Π.χ. ο "Καουμπόι του Μεσονυκτίου" δεν καταπιάνεται με θέματα υπαρξιακά, φιλοσοφικά, επιστημονικά κλπ κλπ. Δεν περνάει πολλά μηνύματα, ούτε οι ιδέες και οι σκέψεις που μπορεί να σε βάλει να ξεσηκωσεις μέσα στο μυαλό σου είναι τόσο σημαντικές. Εγώ την θεωρώ πολύ σημαντική ταινία όμως, γιατί αν και ουσιαστικά μας δείχνει πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα ή πρωτότυπα, το κάνει με τέτοιο τρόπο που καταφέρνει να συγκινήσει.
Βέβαια όλα αυτά είναι περί ορέξεως.......Μπορεί κάποιος να δει τον Καουμπόι και να τον θεωρήσει μέγιστη μαλακία. Δεκτό! Απλά για μένα μια ταινία δεν είναι απαραίτητα σημαντική αν έχει βιρτουοζιτέ τεχνική στην σκηνοθεσία και είναι φοβερή σαν παραγωγή. Τώρα πια, το 99% των ταινιών(ακόμα και των ελληνικών) είναι καλογυρισμένες παραγωγές. Όλο το θέμα είναι όμως η αφήγηση της ιστορίας-μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Είναι λίγο παλιό και πέρασε απαρατήρητο στην εποχή του, αλλά το θεωρώ πολύ καλό. Μπορεί να το έχεις υπόψιν σου :
Eίναι περισσότερο θρίλερ βέβαια, παρά μυστηρίου.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090

Συμφωνώ τύπε παοραου...με είχε πιάσει και κατούρημα στο Village...εκεί στο σκηνικό με τα χιόνια...και δεν μπορούσα να βγω από την αίθουσα....να μην χάσω την ροή... :S

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.779
Πόντοι
5.006
Συμφωνώ τύπε παοραου...με είχε πιάσει και κατούρημα στο Village...εκεί στο σκηνικό με τα χιόνια...και δεν μπορούσα να βγω από την αίθουσα....να μην χάσω την ροή... :S
αν θελει να δει καποιος ταινια επιστημονικης φαντασιας με ονειρα, πολλαπλες πραγματικοτητες,δραση κτλ. ας δει το ματριξ!!!!!!!!!!!!!
μην χασει το χρονο του με το inception...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom