You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές
- Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 13K
- Εμφανίσεις 648K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Αυτές τις μέρες παίζεται σε επανέκδοση η ταινία Η Μάχη του Αλγερίου που αναφέρεται στη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Αλγερίας (FLN) από το 1954 ως το 1960 για την απελευθέρωση της χώρας από τη γαλλική αποικιοκρατική διοίκηση.
Η ταινία είναι πολυβραβευμένη, αν αυτό σημαίνει κάτι, και ρεαλιστική τόσο που νομίζεις ότι βλέπεις πολιτικό ντοκιμαντέρ. Λέγεται ότι έφτασε μέχρι το αμερικανικό Πεντάγωνο ως μάθημα ανταρτοπολέμου και επαναστατικής τακτικής.
Οστόσο νομίζω πως τη μέρα του μαθήματος είχαν πολλές απουσίες και πολλοί μείναν μετεξεταστέοι..
Όποιος καταπιέζεται κάποτε αντιδρά.
Όποιος δικαίως αντιδρά κάποτε νικά.
Ας την δούνε έστω και τώρα για να δουν τι τους περιμένει σε άλλα μέτωπα..
Η ταινία είναι πολυβραβευμένη, αν αυτό σημαίνει κάτι, και ρεαλιστική τόσο που νομίζεις ότι βλέπεις πολιτικό ντοκιμαντέρ. Λέγεται ότι έφτασε μέχρι το αμερικανικό Πεντάγωνο ως μάθημα ανταρτοπολέμου και επαναστατικής τακτικής.
Οστόσο νομίζω πως τη μέρα του μαθήματος είχαν πολλές απουσίες και πολλοί μείναν μετεξεταστέοι..
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
με μια καροτομαλλουσα κοπελιά... από τότε η ψωλή μου φτερουγίζει όταν βλέπει τέτοιου είδους θυληκές μηχανές αναπαραγωγήςτο Πέμπτο Στοιχείο ινε μια απο τισ καλιτερεσ τενιεσ ολον τον εποχον
http://[URL unfurl="true"]www.lowculture.com/archives/images/milla_ronald_mcdonald.jpg[/img[/URL]]
παίζει να ήταν η πρώτη που με κόλησε :dancing: :headbang3: :headbang3: :headbang3: :headbang3:
Στις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες η ταινία του Πάνου. Χ. Κούτρα Στρέλλα με κεντρικό θέμα την ζωή μίας τρανσέξουαλ..
Η πρωταγωνίστρια, η Μίνα Ορφανού, που είναι όντως τρανς, είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από πολλές υποσχόμενες starlets, εγχώριες και αλλοδαπές.. (έχω δει την ταινία σε ειδική προβολή)
Στο εξωτερικό έχει βγει ήδη και από ό,τι λένε πάει εξαιρετικά..
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου μαζί με τις ταινίες του Αγγελόπουλου και του Γαβρά. Το υποκριτικό ελληνικό κράτος (ΕΡΤ) θεώρησε στο ρεπορτάζ για το φεστιβάλ ότι εκπροσοπείται από δύο ταινίες (των δύο άλλων) αποκηρύσσοντας την Στρέλλα λόγω θέματος..
Όσοι την δουν καλό είναι να μην αποκαλύψουν το μυστικό της ταινίας που για κάποιους σεμνότυφους, έχουμε και εδώ αρκετούς, μπορεί να είναι σοκαριστικό..
Η πρωταγωνίστρια, η Μίνα Ορφανού, που είναι όντως τρανς, είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από πολλές υποσχόμενες starlets, εγχώριες και αλλοδαπές.. (έχω δει την ταινία σε ειδική προβολή)
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου μαζί με τις ταινίες του Αγγελόπουλου και του Γαβρά. Το υποκριτικό ελληνικό κράτος (ΕΡΤ) θεώρησε στο ρεπορτάζ για το φεστιβάλ ότι εκπροσοπείται από δύο ταινίες (των δύο άλλων) αποκηρύσσοντας την Στρέλλα λόγω θέματος..
Όσοι την δουν καλό είναι να μην αποκαλύψουν το μυστικό της ταινίας που για κάποιους σεμνότυφους, έχουμε και εδώ αρκετούς, μπορεί να είναι σοκαριστικό..
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Αυτές τις μέρες παίζεται σε επανέκδοση η ταινία Η Μάχη του Αλγερίου που αναφέρεται στη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Αλγερίας (FLN) από το 1954 ως το 1960 για την απελευθέρωση της χώρας από τη γαλλική αποικιοκρατική διοίκηση.
Απλά κλασσική.
Μακάρι να βγαίνανε και του Μαρκέρ σε επανέκδοση.
Μακάρι να βγαίνανε και του Μαρκέρ σε επανέκδοση.
O Chris Marker έχει κάνει και κάνει ακόμα (born 1921 ) τόσο πράγματα, όλα στην αιχμή της πρωτοπορίας, που πλεόν δεν χρειάζεται καμία δάφνη. Έχει επιρρεάσει τόσο πολύ τις εικαστικές τέχνες όσο κανείς.. ( π.χ. La Jetée )
Ο τύπος ακόμα και τώρα κάνει παραγωγές interactive multimedia dvd με τα θέματα που τον απασχολούν ενώ άλλα παπούδια μάθανε σε μία μανιέρα από τα 20 τους και μας την πετάνε στη μάπα με κάθε ευκαιρία μέχρι να τα τινάξουν..
Επισκέπτης
εχει δει κανεις το αβαταρ? θα παω αυριο να το δω.. αξιζει ή θα δωσω 9 ευρω και θα με παρει ο υπνος στην αβολη θεσουλα?
Επισκέπτης
μονο ενα σινεμα βολευει γμτ και δε νομιζω να εχει τετοια αιθουσα αν και multiplex :-έχει και με 12 ευρώ σε 3d ;)
Επισκέπτης
Το οποίο παιδιά γαμάει...... ;)
το ειδα τελικα σε απλη αιθουσα ηταν ΤΕΛΕΙΟ κι αυριο θα ξαναπαω αλλα σε 3d!
sasakis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2009
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Στις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες η ταινία του Πάνου. Χ. Κούτρα Στρέλλα με κεντρικό θέμα την ζωή μίας τρανσέξουαλ..
αυτος ο νεομοντερνισμος μας ελειπε.. η βαραει ταβανι!
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.093
- Πόντοι
- 22.785
Τις προάλλες αξιώθηκα να δω το Άβαταρ που έχουν φαγωθεί να διαφημίζουν παντού.
Συνήθως μου την βαράει άσχημα όταν προμοτάρουν.... τόσο μια ταινία και απέχω συνειδητά.
Επειδή όμως το ίδιο είχα κάνει με τον "Άρχοντα"
και μετά τράβαγα τα μαλλιά μου, αποφάσισα να πάω.
Είπα, λοιπόν, να πω την γνώμη μου και να δώσω την δική μου οπτική
για τα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας.
Εννοείται ότι αν δεν έχεις δει την ταινία, δεν διαβάζεις παρακάτω.
Εγώ στο είπα και ουδεμία ευθύνη φέρω.
Η κριτική χωρίζεται σε ενότητες διότι είμεθα και άνθρωποι οργανωτικοί..........
Το Avatar καθ΄ όλη την διάρκεια, με αυτό το συνδέσου, αποσυνδέσου, θυμίζει πολύ το Matrix.
Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Κάμερον δανείστηκε στοιχεία από αυτό, διότι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει το σενάριο του Avatar γράφτηκε πολύ πριν ο Neo κληθεί να διαλέξει,
ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε χάπι.
Παρόλα αυτά, είναι αδύνατον να μην έχεις την αύρα του Matrix
να αιωρείται ελαφρώς, πάνω από την ταινία.
Ευτυχώς δοσμένη με τέτοιο τρόπο που ενσωματώνεται πλήρως στην πραγματικότητα της ταινίας.........
Συνήθως μου την βαράει άσχημα όταν προμοτάρουν.... τόσο μια ταινία και απέχω συνειδητά.
Επειδή όμως το ίδιο είχα κάνει με τον "Άρχοντα"
και μετά τράβαγα τα μαλλιά μου, αποφάσισα να πάω.
Είπα, λοιπόν, να πω την γνώμη μου και να δώσω την δική μου οπτική
για τα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας.
Εννοείται ότι αν δεν έχεις δει την ταινία, δεν διαβάζεις παρακάτω.
Εγώ στο είπα και ουδεμία ευθύνη φέρω.
Η κριτική χωρίζεται σε ενότητες διότι είμεθα και άνθρωποι οργανωτικοί..........
Το Avatar καθ΄ όλη την διάρκεια, με αυτό το συνδέσου, αποσυνδέσου, θυμίζει πολύ το Matrix.
Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Κάμερον δανείστηκε στοιχεία από αυτό, διότι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει το σενάριο του Avatar γράφτηκε πολύ πριν ο Neo κληθεί να διαλέξει,
ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε χάπι.
Παρόλα αυτά, είναι αδύνατον να μην έχεις την αύρα του Matrix
να αιωρείται ελαφρώς, πάνω από την ταινία.
Ευτυχώς δοσμένη με τέτοιο τρόπο που ενσωματώνεται πλήρως στην πραγματικότητα της ταινίας.........
εγω ειδα το αγροτισσα μονη ψαχνει....
ειναι ενα φιλμ με αρκετη δωση σεξ με εναλλαγες στασεων και καταστασεων σε βουκολικες σκηνες μπλεγμενες με ενα κραμα αλλοδαπων υπαρξεων και ελληνοποιημενων ζωων φαρμας.
θα χαρακτηριζα την σκηνοθεσια κοστρουριστικη με το γυμνο να μπουκωνει τον θεατη μετα απο την πολληωρη χρηση του.
στα συν του φιλμ ειναι οι κραυγες αγωνιας των πρωταγωνιστων με αρκετη δοση αληθειας και τις στιγμες της κορυφωσης οι πολλαπλες αλλα καθαρα ελληνικες εκφρασεις των προσωπων σε στιγμες εκσπεραματωσης.
στα αρνητηκα του φιλμ ειναι η κακη χρηση της γλωσσας που πολλες φορες τα ελληνικα φανταζουν βγαλμενα απο λεξικο cult γραμεννω στα φαναρια....!
το φιλμ προτινετε για μια γρηγορη αλλα οχι επιτυχημενη εκσπεραματοση σαλονιου και οχι για οτιδηποτε παραπανω.
ειναι ενα φιλμ με αρκετη δωση σεξ με εναλλαγες στασεων και καταστασεων σε βουκολικες σκηνες μπλεγμενες με ενα κραμα αλλοδαπων υπαρξεων και ελληνοποιημενων ζωων φαρμας.
θα χαρακτηριζα την σκηνοθεσια κοστρουριστικη με το γυμνο να μπουκωνει τον θεατη μετα απο την πολληωρη χρηση του.
στα συν του φιλμ ειναι οι κραυγες αγωνιας των πρωταγωνιστων με αρκετη δοση αληθειας και τις στιγμες της κορυφωσης οι πολλαπλες αλλα καθαρα ελληνικες εκφρασεις των προσωπων σε στιγμες εκσπεραματωσης.
στα αρνητηκα του φιλμ ειναι η κακη χρηση της γλωσσας που πολλες φορες τα ελληνικα φανταζουν βγαλμενα απο λεξικο cult γραμεννω στα φαναρια....!
το φιλμ προτινετε για μια γρηγορη αλλα οχι επιτυχημενη εκσπεραματοση σαλονιου και οχι για οτιδηποτε παραπανω.
αυτος ο νεομοντερνισμος μας ελειπε.. η βαραει ταβανι!
Την είδες sasaki; Σου άρεσε;
Ποιους εκπροσωπείς αλήθεια;
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Η ταινία γαμεί και δέρνει. Πολύ καλό σενάριο και απλώς τα καλύτερα σκηνικά που εμφανίστηκαν ποτέ σε ταινία.εχει δει κανεις το αβαταρ? θα παω αυριο να το δω.. αξιζει ή θα δωσω 9 ευρω και θα με παρει ο υπνος στην αβολη θεσουλα?
Σεναριακά φαντάσου κάτι σαν το "Τελευταίος Σαμουράι", όπου ο πρωταγωνιστής πάει για τα λεφτά (τα χρειάζεται για να ξαναπερπατήσει),
αλλά μένει για το εξωγήινο μουνί και βοηθά στην άμυνα απέναντι στους πρώην συμμάχους του.