Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

psix

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
:helpplea: :helpplea: ξερει κανεις που μπορω να βρω τον κυνοδοντα (dogtooth) ??

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Αυτές τις μέρες παίζεται σε επανέκδοση η ταινία  Η Μάχη του Αλγερίου που αναφέρεται στη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Αλγερίας (FLN) από το 1954 ως το 1960 για την απελευθέρωση της χώρας από τη γαλλική αποικιοκρατική διοίκηση.
Η ταινία είναι πολυβραβευμένη, αν αυτό σημαίνει κάτι, και ρεαλιστική τόσο που νομίζεις ότι βλέπεις πολιτικό ντοκιμαντέρ. Λέγεται ότι έφτασε μέχρι το αμερικανικό Πεντάγωνο ως μάθημα ανταρτοπολέμου και επαναστατικής τακτικής.

Οστόσο νομίζω πως τη μέρα του μαθήματος είχαν πολλές απουσίες και πολλοί μείναν μετεξεταστέοι..
Όποιος καταπιέζεται κάποτε αντιδρά.
Όποιος δικαίως αντιδρά κάποτε νικά.
Ας την δούνε έστω και τώρα για να δουν τι τους περιμένει σε άλλα μέτωπα..

3162988134e577c2854a.jpg

battagliadialgeri.jpg

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
το Πέμπτο Στοιχείο ινε μια απο τισ καλιτερεσ τενιεσ ολον τον εποχον
με μια καροτομαλλουσα κοπελιά... από τότε η ψωλή μου φτερουγίζει όταν βλέπει τέτοιου είδους θυληκές μηχανές αναπαραγωγής
http://[URL unfurl="true"]www.lowculture.com/archives/images/milla_ronald_mcdonald.jpg[/img[/URL]]
παίζει να ήταν η πρώτη που με κόλησε  :dancing: :headbang3: :headbang3: :headbang3: :headbang3:

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Στις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες η ταινία του Πάνου. Χ. Κούτρα Στρέλλα με κεντρικό θέμα την ζωή μίας τρανσέξουαλ..
Η πρωταγωνίστρια, η Μίνα Ορφανού,  που είναι όντως τρανς, είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από πολλές υποσχόμενες starlets, εγχώριες και αλλοδαπές.. (έχω δει την ταινία σε ειδική προβολή)
Στο εξωτερικό έχει βγει ήδη και από ό,τι λένε πάει εξαιρετικά..

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου μαζί με τις ταινίες του Αγγελόπουλου και του Γαβρά. Το υποκριτικό ελληνικό κράτος (ΕΡΤ) θεώρησε στο ρεπορτάζ για το φεστιβάλ ότι εκπροσοπείται από δύο ταινίες (των δύο άλλων) αποκηρύσσοντας την Στρέλλα λόγω θέματος..
Όσοι την δουν καλό είναι να μην αποκαλύψουν το μυστικό της ταινίας που για κάποιους σεμνότυφους, έχουμε και εδώ αρκετούς, μπορεί να είναι σοκαριστικό..

strella02.jpg

aiff2009strella.jpg

strella41.jpg

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αυτές τις μέρες παίζεται σε επανέκδοση η ταινία  Η Μάχη του Αλγερίου που αναφέρεται στη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Αλγερίας (FLN) από το 1954 ως το 1960 για την απελευθέρωση της χώρας από τη γαλλική αποικιοκρατική διοίκηση.
Η ταινία είναι πολυβραβευμένη, αν αυτό σημαίνει κάτι, και ρεαλιστική τόσο που νομίζεις ότι βλέπεις πολιτικό ντοκιμαντέρ. Λέγεται ότι έφτασε μέχρι το αμερικανικό Πεντάγωνο ως μάθημα ανταρτοπολέμου και επαναστατικής τακτικής.

Οστόσο νομίζω πως τη μέρα του μαθήματος είχαν πολλές απουσίες και πολλοί μείναν μετεξεταστέοι..
Όποιος καταπιέζεται κάποτε αντιδρά.
Όποιος δικαίως αντιδρά κάποτε νικά.
Ας την δούνε έστω και τώρα για να δουν τι τους περιμένει σε άλλα μέτωπα..

Απλά κλασσική.

Μακάρι να βγαίνανε και του Μαρκέρ σε επανέκδοση.

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Μακάρι να βγαίνανε και του Μαρκέρ σε επανέκδοση.

O Chris Marker έχει κάνει και κάνει ακόμα (born 1921 :headbang: ) τόσο πράγματα, όλα στην αιχμή της πρωτοπορίας, που πλεόν δεν χρειάζεται καμία δάφνη. Έχει επιρρεάσει τόσο πολύ τις εικαστικές τέχνες όσο κανείς.. ( π.χ. La Jetée )
Ο τύπος ακόμα και τώρα κάνει παραγωγές interactive multimedia dvd με τα θέματα που τον απασχολούν ενώ άλλα παπούδια μάθανε σε μία μανιέρα από τα 20 τους και μας την πετάνε στη μάπα με κάθε ευκαιρία μέχρι να τα τινάξουν..

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007

Συνημμένα

• movie_TheBox.jpg
    movie_TheBox.jpg
    64 KB · Εμφανίσεις: 39
  • the-box-movie-stills.jpg
    the-box-movie-stills.jpg
    21,7 KB · Εμφανίσεις: 18

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007

Συνημμένα

• carriers_movie_poster.jpg
    carriers_movie_poster.jpg
    36,5 KB · Εμφανίσεις: 18

Επισκέπτης
εχει δει κανεις το αβαταρ? θα παω αυριο να το δω.. αξιζει ή θα δωσω 9 ευρω και θα με παρει ο υπνος στην αβολη θεσουλα?

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
έχει και με 12 ευρώ σε 3d ;)

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
Το οποίο παιδιά γαμάει...... ;)

sasakis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Στις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες η ταινία του Πάνου. Χ. Κούτρα Στρέλλα με κεντρικό θέμα την ζωή μίας τρανσέξουαλ..
Η πρωταγωνίστρια, η Μίνα Ορφανού,  που είναι όντως τρανς, είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από πολλές υποσχόμενες starlets, εγχώριες και αλλοδαπές.. (έχω δει την ταινία σε ειδική προβολή)
Στο εξωτερικό έχει βγει ήδη και από ό,τι λένε πάει εξαιρετικά..

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου μαζί με τις ταινίες του Αγγελόπουλου και του Γαβρά. Το υποκριτικό ελληνικό κράτος (ΕΡΤ) θεώρησε στο ρεπορτάζ για το φεστιβάλ ότι εκπροσοπείται από δύο ταινίες (των δύο άλλων) αποκηρύσσοντας την Στρέλλα λόγω θέματος..
Όσοι την δουν καλό είναι να μην αποκαλύψουν το μυστικό της ταινίας που για κάποιους σεμνότυφους, έχουμε και εδώ αρκετούς, μπορεί να είναι σοκαριστικό..

strella02.jpg

aiff2009strella.jpg

strella41.jpg

αυτος ο νεομοντερνισμος μας ελειπε..  η  :jerking: βαραει ταβανι!

sasakis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Εργαρα! απο τα καλυτερα που εχω δει φετος

εχει βγει και δευτερο μερος

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
το βιβλιο ειναι καλυτερο...

οπως παντα. :sunglasses:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.093
Πόντοι
22.785
Τις προάλλες αξιώθηκα να δω το Άβαταρ που έχουν φαγωθεί να διαφημίζουν παντού.
Συνήθως μου την βαράει άσχημα όταν προμοτάρουν.... τόσο μια ταινία και απέχω συνειδητά.
Επειδή όμως το ίδιο είχα κάνει με τον "Άρχοντα"
και μετά τράβαγα τα μαλλιά μου, αποφάσισα να πάω.

Είπα, λοιπόν, να πω την γνώμη μου και να δώσω την δική μου οπτική
για τα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας.
Εννοείται ότι αν δεν έχεις δει την ταινία, δεν διαβάζεις παρακάτω.
Εγώ στο είπα και ουδεμία ευθύνη φέρω.

Η κριτική χωρίζεται σε ενότητες διότι είμεθα και άνθρωποι οργανωτικοί..........

Το Avatar καθ΄ όλη την διάρκεια, με αυτό το συνδέσου, αποσυνδέσου, θυμίζει πολύ το Matrix.  :headbang:
Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Κάμερον δανείστηκε στοιχεία από αυτό, διότι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει το σενάριο του Avatar γράφτηκε πολύ πριν ο Neo κληθεί να διαλέξει,
ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε χάπι.
Παρόλα αυτά, είναι αδύνατον να μην έχεις την αύρα του Matrix
να αιωρείται ελαφρώς, πάνω από την ταινία.
Ευτυχώς δοσμένη με τέτοιο τρόπο που ενσωματώνεται πλήρως στην πραγματικότητα της ταινίας.........

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
εγω ειδα το αγροτισσα μονη ψαχνει....
ειναι ενα φιλμ με αρκετη δωση σεξ με εναλλαγες στασεων και καταστασεων σε βουκολικες σκηνες μπλεγμενες με ενα κραμα αλλοδαπων υπαρξεων και ελληνοποιημενων ζωων φαρμας.
θα χαρακτηριζα την σκηνοθεσια κοστρουριστικη με το γυμνο να μπουκωνει τον θεατη μετα απο την πολληωρη χρηση του.
στα συν του φιλμ ειναι οι κραυγες αγωνιας των πρωταγωνιστων με αρκετη δοση αληθειας και τις στιγμες της κορυφωσης  οι πολλαπλες αλλα καθαρα ελληνικες εκφρασεις των προσωπων σε στιγμες εκσπεραματωσης.
στα αρνητηκα του φιλμ ειναι η κακη χρηση της γλωσσας που πολλες φορες τα ελληνικα φανταζουν βγαλμενα απο λεξικο cult γραμεννω στα φαναρια....!

το φιλμ προτινετε για μια γρηγορη αλλα οχι επιτυχημενη εκσπεραματοση σαλονιου και οχι για οτιδηποτε παραπανω.

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
εχει δει κανεις το αβαταρ? θα παω αυριο να το δω.. αξιζει ή θα δωσω 9 ευρω και θα με παρει ο υπνος στην αβολη θεσουλα?
Η ταινία γαμεί και δέρνει. Πολύ καλό σενάριο και απλώς τα καλύτερα σκηνικά που εμφανίστηκαν ποτέ σε ταινία.

Σεναριακά φαντάσου κάτι σαν το "Τελευταίος Σαμουράι", όπου ο πρωταγωνιστής πάει για τα λεφτά (τα χρειάζεται για να ξαναπερπατήσει),
αλλά μένει για το εξωγήινο μουνί και βοηθά στην άμυνα απέναντι στους πρώην συμμάχους του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom