Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
οχι δεν εγιναν! εχει κατακριθει και το βιβλιο που περιεχει υπερβολες και ανακριβες αλλα και αρνητικα σχολια για
τους πεσοντες!(οτι πεθαναν επειδη εδειξαν οικτο και δεν σκοτωσαν τους αμαχους κτλ ή οτι σωθηκε ο διασωθεις γιατι ηταν καλος χριστιανος και οι αλλοι δεν ηταν κτλ)
κινηματογραφικα ηταν πολυ καλη και μου αρεσε. επιχειρησιακα ειχε διαφορα λαθη που δεν ξερω αν ηταν του σκηνοθετη ή του βιβλιου του βατραχου. ειτε η σαλτσα προερχεται απο το βιβλιο ειτε απο τον σκηνοθετη, δε νομιζω οτι εγιναν ετσι ακριβως τα πραγματα στην πραγματικοτητα.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
εχω την εντυπωση οτι οσοι ειδατε το lone survivor και γραψατε μαλλον δεν αντιληφθηκατε τι προβλημα υπαρχει με την ταινια και
γιατι καποιοι εχουμε σοβαρες αντιρησεις! καλα θα κανετε να της δωσετε περισσοτερη προσοχη!
μονο ο απολυτος κατι επιασε! respect!

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.252
Πόντοι
5.006
Διαβασα τις διθυραμβικες κριτικες για το Ι saw the Devil
Μπαινω στο IMDb και βλεπω rating 7,8 (θα ψηφισε η Κινα)
Ωραια λεω θα απολαυσω μια καλη ταινια

Προς μεγαλη μου απογητευση σπαταλησα 2 ωρες απο την ζωη μου βλεπωντας οτι χειροτερο θα μπορουσα να δω αυτες τις ημερες
Μια ταινια με σεναριο για παιδακια, διαλογους της πλακας, χαρακτηρες διανοητικα αναπηρους, σεναριο για καθυστερημενους και σκηνοθεσια για την οποια ο σκηνοθετης πρεπει να απολυθει
Μου προκαλει τεραστια απορια το 7,8 στο IDMb και ελπιζω αλλη φορα οσοι γραφετε εδω μεσα να ειστε περισσοτερο αντικειμενικοι ως προς την ποιοτητα αυτων που βλεπετε

Τα ιδια και χειροτερα για το old boy που και αυτο χαρην σε εσας το ειδα.. με πηρατε στον λαιμο σας, καταστρεψατε αλλες 2 πολυτιμες ωρες απο την ζωη μου !!!

Μετα απο αυτο που επαθα δεν ξαναβλεπω κινεζικη ταινια ουτε με σφαιρες !!!

ρε φιλε πλακα μας κανεις για το oldboy ετσι,δεν εξηξειται αλλιως......κανονικα πρεπει να μαζευτουνε οι κινηματογραφοφιλοι ολοι του κοσμου και να σε καψουν στην ομονοια....μιλαμε για μια απο τις καλυτερες ταινιες ισως και ολων των εποχων.....για το i saw the devil εχεις μες στην αγνοια σου(κινεζικη ταινια!!!!!1 :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:) εν μερει δικιο....
παντως τα τελευταια 20 χρονια περιπου μετα την αμερικη ειναι μακραν δευτερη σε ταινιαρες οι νοτιοκορεατες.......

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
ρε φιλε πλακα μας κανεις για το oldboy ετσι,δεν εξηξειται αλλιως......κανονικα πρεπει να μαζευτουνε οι κινηματογραφοφιλοι ολοι του κοσμου και να σε καψουν στην ομονοια....μιλαμε για μια απο τις καλυτερες ταινιες ισως και ολων των εποχων.....για το i saw the devil εχεις μες στην αγνοια σου(κινεζικη ταινια!!!!!1 :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:) εν μερει δικιο....
παντως τα τελευταια 20 χρονια περιπου μετα την αμερικη ειναι μακραν δευτερη σε ταινιαρες οι νοτιοκορεατες.......

Ρε, η υποθεση ηταν ΠΑΡΑ πολυ τραβηγμενη, σε σημειο να μου σπασει τ' αρχιδια!

Αλλο πραγμα η μυθοπλασια, αλλο πραγμα η φαντασια, αλλο πραγμα η μπουρδα.
Ε, λοιπον, το σεναριο του Oldboy ητανε μπουρδα.
Αν επροκειτο για αμερικανικη ταινια, θα περναγε στην ιδια κατηγορια με τα Kill Bill. Δηλαδη, περιπετεια - σπλατερια, με ενδιαφερουσα σκηνοθεσια.
Τωρα που ειναι κορεατικη, εξυψωνεται  :jerking:

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
εισαι λαθος.οκ ειναι 2 μυθικες ταινιες ειδικα για μενα, απο τις οποιες ειδικα την πρωτη την εχω λιβανισει εδω και καιρο εδω μεσα οσο λιγοι.μονο και μονο που πρωταγωνιστει και στις δυο ο min sik choi αρκει αν και πολλα αλλα ακομα τις εκαναν αυτο που ειναι.λαθος ομως εισαι γιατι ολοι δικαιουνται να εχουν γνωμη.
εδω ο κοσμας ο βατραχος εγραψε οτι ο νικολσον ειναι τσαρλατανος.εμενα ποτε δεν με συγκινησε τρομερα εκτος απο την φωλια του κουκου αλλα σιγουρα ειναι μυθος ως ηθοποιος με ερμηνευτικες δυνατοτητες τιτανοτεραστιες.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.252
Πόντοι
5.006
εισαι λαθος.οκ ειναι 2 μυθικες ταινιες ειδικα για μενα, απο τις οποιες ειδικα την πρωτη την εχω λιβανισει εδω και καιρο εδω μεσα οσο λιγοι.μονο και μονο που πρωταγωνιστει και στις δυο ο min sik choi αρκει αν και πολλα αλλα ακομα τις εκαναν αυτο που ειναι.λαθος ομως εισαι γιατι ολοι δικαιουνται να εχουν γνωμη.
εδω ο κοσμας ο βατραχος εγραψε οτι ο νικολσον ειναι τσαρλατανος.εμενα ποτε δεν με συγκινησε τρομερα εκτος απο την φωλια του κουκου αλλα σιγουρα ειναι μυθος ως ηθοποιος με ερμηνευτικες δυνατοτητες τιτανοτεραστιες.
ρε φιλε ωραιες οι γνωμες,αλλα να εχουν και επαφη με την πραγματικοτητα.....νομιζω πως οποιος εχει κινηματογραφικη παιδεια μπορει να αξιολογησει αντικειμενικα και ταινιες που υποκειμενικα δεν του αρεσουν...το να θεωρει σκουπιδι μια ταινια που αντικειμενικα ειναι ταινιαρα(oldboy) καπου υπαρχει θεμα...να τδεχτω οτι την θεωρει μετρια,αλλα σκουπιδι παει πολυ...και σε μενα δεν αρεσουν ταινιες που θεωρουνται απο τις κορυφαιες ολων των εποχων,αλλα μπορω να αντιληφθω γιατι θεωρουνται ως τετοιες...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ρε, η υποθεση ηταν ΠΑΡΑ πολυ τραβηγμενη, σε σημειο να μου σπασει τ' αρχιδια!

Αλλο πραγμα η μυθοπλασια, αλλο πραγμα η φαντασια, αλλο πραγμα η μπουρδα.
Ε, λοιπον, το σεναριο του Oldboy ητανε μπουρδα.
Αν επροκειτο για αμερικανικη ταινια, θα περναγε στην ιδια κατηγορια με τα Kill Bill. Δηλαδη, περιπετεια - σπλατερια, με ενδιαφερουσα σκηνοθεσια.
Τωρα που ειναι κορεατικη, εξυψωνεται   :jerking:

το όλντμποϊ δεν μου είχε αρέσει και μένα όταν το είδα πριν από χρόνια, είχα απορήσει μάλιστα για τους διθυράμβους που είχε λάβει, μου ήταν τόσο αδιάφορη σαν ταινία ώστε ελάχιστα θυμάμαι σήμερα για την υπόθεση

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.463
Πόντοι
6.305
Μια παρατήρηση όσον αφορά στο Lone Survivor.. Το καλό με το να είσαι ο μοναδικός επιζών είναι ό,τι μπορείς να πεις τα πράγματα (σχεδόν) όπως θέλεις! Από την κυκλοφορία κιόλας του βιβλίου υπήρξαν ενστάσεις όσον αφορά στη δύναμη των Ταλιμπάν. Άλλοι αναφέρουν 8-10 άνδρες, το Ναυτικό στην επίσημη τελετή παρασημοφόρησης αναφέρει 30-40, ενώ στο βιβλίο περιγράφονται νομίζω > 100..
Έγινε επίσης αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοκρατών- Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά στους κανόνες εμπλοκής.. Οι υπερπατριώτες έλεγαν πώς πιθανοί συνεργάτες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως εχθρική δύναμη, ενώ οι φιλελευθεροι τόνιζαν την ηθικά σωστή απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι <<πολίτες>>.
Όσον αφορά στην ταινία κρίνουμε αυτό που βλέπουμε. Έτσι όπως παρουσιάζεται η επιχείρηση είναι σαφές ό,τι υπήρξαν λάθη. Δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο σημαντική επίθεση να μην έχεις stand by (μόνο για σένα) τα απαραίτητα εναέρια μέσα για παράδειγμα. Αμερικάνικος Στρατός είσαι !!
Επίσης η απεικόνιση της μάχης έχει στοιχεία υπερβολής..Ο καθένας υφίσταται τραύματα 4-5 φορές, πηδάει σαν κατσίκι, τα βλήματα RPG πέφτουν σχεδόν δίπλα του χωρίς συνέπειες.Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι αξιολογη.

Σχετικά με  τα  αμφιλεγόμενα στοιχεία  του  βιβλίου 

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Το Old Boy δεν μου άρεσε ούτε εμένα. :S

Κλασσική περίπτωση εξύμνησης μιας ταινίας που απλώς βλέπεται.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
οκ bro!τωρα που ηρεμησαν τα πνευματα γυρω απο το oldboy!
μπορουμε να συνεχισουμε την κουβεντα για το lone survivor! και νομιζω εχεις μπει ευστοχα στα βαθυτερα θεματα της ταινιας!
προσθετω οτι κανεις δεν εχει αντιρηση με το να ειναι καποιος περηφανος για την πατριδα του η για το στρατο και το σωμα που ανηκει!
ισα ισα οι seals εδειξαν ξεχωριστη γεναιοτητα!
Παρουσιαζεται η προχειροτητα της ολης επιχειρησης που ολοι την καταλαβαμε αλλα δεν γινεται και σοβαρη κριτικη γιατι όλο και καποιος θα επρεπε και
να βρισκεται και υπολογος για ολο αυτο το φιασκο! αλλά ποιος ανελαβε τις ευθυνες του για την αποτυχια?
επίσης η μεγιστη αντιρηση που εχουμε καποιοι (πέρα απο τις υπερβολες στον αριθμο τον ταλιμπαν κτλ αλλα αυτο ειναι καθαρα μυθοπλασια και holywood και το προσπερναμε) ειναι η κριτικη  και οι βολες που γινονται για τους κανονες εμπλοκης που εχουν μπει ακριβως για να προστατευσουν τους αμαχους!
(μονο ο απολυτος το επιασε και ειπε πως θα ηταν τα πραγματα διαφορετικα κτλ!)
συναινεση απο εμας παντως να μην περιμενουν καποιοι (οχι οτι θα μας ρωτησουν κιολας! αλλα αυτο ειναι ενα ζητημα που θετει η ταινια)για να σκοτωνουν αμαχους γιατι πρεπει να πιασουν εναν ταλιμπαν!
και για την ιστορια οι πιεσεις που ασκουνται ακομα και τωρα για να αλλαξουν οι κανονες εμπλοκης...

Μια παρατήρηση όσον αφορά στο Lone Survivor.. Το καλό με το να είσαι ο μοναδικός επιζών είναι ό,τι μπορείς να πεις τα πράγματα (σχεδόν) όπως θέλεις! Από την κυκλοφορία κιόλας του βιβλίου υπήρξαν ενστάσεις όσον αφορά στη δύναμη των Ταλιμπάν. Άλλοι αναφέρουν 8-10 άνδρες, το Ναυτικό στην επίσημη τελετή παρασημοφόρησης αναφέρει 30-40, ενώ στο βιβλίο περιγράφονται νομίζω > 100..
Έγινε επίσης αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοκρατών- Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά στους κανόνες εμπλοκής.. Οι υπερπατριώτες έλεγαν πώς πιθανοί συνεργάτες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως εχθρική δύναμη, ενώ οι φιλελευθεροι τόνιζαν την ηθικά σωστή απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι <<πολίτες>>.
....

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
:sleeping: :sleeping:
το όλντμποϊ δεν μου είχε αρέσει και μένα όταν το είδα πριν από χρόνια, είχα απορήσει μάλιστα για τους διθυράμβους που είχε λάβει, μου ήταν τόσο αδιάφορη σαν ταινία ώστε ελάχιστα θυμάμαι σήμερα για την υπόθεση

Μεγαλη πατατα τυπε και το ολντ μπου και το ι σοου δε ντεβιλ
Σεναριο για καθυστερημενους, σκηνοθεσια κλαφτα, ερμηνιες φωσκολικες, καλυτερα να το γυριζανε σε τσοντα
Θεμιτο οτι καποιοι μπορει να εχουν κολλημα με κορεατικες-κινεζικες-κιτρινιαρικες ταινιες οπως εχουν και οι θειτσες με τα τουρκικα σηριαλ εξαλλου...οι υπολοιποι μην μπειτε στον κοπο ουτε να τις κατεβασετε.
:sleeping: :tired: :badair:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
εχω την εντυπωση οτι οσοι ειδατε το lone survivor και γραψατε μαλλον δεν αντιληφθηκατε τι προβλημα υπαρχει με την ταινια και
γιατι καποιοι εχουμε σοβαρες αντιρησεις! καλα θα κανετε να της δωσετε περισσοτερη προσοχη!
μονο ο απολυτος κατι επιασε! respect!

οι αντιρρήσεις που έχεις προφανώς αφορούν τα πραγματικά γεγονότα και πώς διαστρεβλώνονται πιθανόν στην ταινία, πράγμα που δεν αφορά την ίδια την ταινία σαν ταινία, ταινία βλέπουμε όχι ιστορικό ντοκιμαντέρ άρα επιτρέπονται αλχημείες, παρεκβάσεις, προσθήκες, αποσιωπήσεις κλπ

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090

Ήταν της μόδας η Κορέα και έτσι.....
Το τέλος της ταινίας,που είχε κόψει την γλώσσα του.......ήταν κορυφή πάντως.... :sunglasses:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
:sleeping: :sleeping:
Μεγαλη πατατα τυπε και το ολντ μπου και το ι σοου δε ντεβιλ
Σεναριο για καθυστερημενους, σκηνοθεσια κλαφτα, ερμηνιες φωσκολικες, καλυτερα να το γυριζανε σε τσοντα
Θεμιτο οτι καποιοι μπορει να εχουν κολλημα με κορεατικες-κινεζικες-κιτρινιαρικες ταινιες οπως εχουν και οι θειτσες με τα τουρκικα σηριαλ εξαλλου...οι υπολοιποι μην μπειτε στον κοπο ουτε να τις κατεβασετε.
Πες απλα τυπε οτι εσενα δεν σου αρεσε προσωπικα και το βρηκες για τον πουτσο. Μην μπλεκεις τα μπουτακια σου με εννοιες που ουτε καν καταλαβαινεις.

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Πες απλα τυπε οτι εσενα δεν σου αρεσε προσωπικα και το βρηκες για τον πουτσο. Μην μπλεκεις τα μπουτακια σου με εννοιες που ουτε καν καταλαβαινεις.

Ενω εσυ που ξερεις τις εννοιες ηρθες να μας κανεις ιδιαιτερα για τον κορεατικο κινηματογραφο
Οταν λεμε οι ταινιες ειναι πατατα... ειναι ΠΑΤΑΤΑ !!!

Ευτυχως που εγραψες να ξερω να μην λαμβανω υποψην τις κριτικες σου γιατι με το ολντ μπου και το αει σοου δε ντεβιλ χαρην σε εσας τις ειδα και σπαταλησα 4 ωρες απο την ζωη μου βλεπωντας βαρεμαρα και βλακεια!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom