Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
If...(1968)

σε καιρό ειρήνης , ο εχθρός είναι η πάντα η γαμημένη κοινωνία.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Kώστα γεια σου!!!!
Την Δανέζικη που προτείνεις, είναι πάρα πολύ καλή, αν και δείχνει περισσότερο την ψυχολογία των επλεκόμενων στις διαπραγματεύσεις και λιγότερο το πλήρωμα που όμως έχει και αυτό το μερίδιο του στην ταινία...
Γενικά μια πολύ καλή ταινία, με αγωνία και ανατροπές!!!!
ακριβως ετσι ειναι.αν εδινε περισσοτερες πρωτοβουλιες το σεναριο κυριως και ο σκηνοθετης μετα στους ηθοποιους του πλοιου και ειδικα στο πληρωμα θα απωγειωνε ακομα περισσοτερο την ταινια.εξαιρεση η καταπληκτικη ερμηνεια του γυαλακια προεδρου της εταιρειας που περα απο την τελεια απεικονιση της ψυχοσυνθεσης του βγαζει τεραστια προσωπικοτητα και ερμηνευει τελεια τον ρολο του.
δες και τον σαμουραι του λυκοφωτος και πες μου την γνωμη σου εδω η και με πμ.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Ωραία, ας πιάσουμε και κάτι Ελληνικό, Ο Εχθρός Μου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.
Προσωπικά αδιάφορο για το αν η ταινία ανήκει σε έναν Βούλγαρη, Σμαραγδή η των παραπάνω, αλλά επικεντρώνομαι στην ταινία που πιάνει τον σφυγμό της Ελλάδας του σήμερα.
Ο ήρωας της ο Μανώλης Μαυρωματακης  ( τον ξαναείδαμε τελευταία στην διαφήμιση της κινητής τηλεφωνίας να πουλά Hot Dog και να λέει δεν παχαίνει αλλά ομορφαίνει ) μας δείχνει όλες τις μεταπτώσεις που μπορεί να πάθει κάποιος όταν βλέπει να του καταστρέφεται η οικογενειακή ηρεμία αλλά και η καθημερινότητα του. Η ατάκα που θα πετάξει ο Γιώργος Γάλλος που υποδύεται με τρομερή πειθώ των φευγάτο εν αποστρατεία γείτονα την στιγμή που τον γνωρίζει δείχνει ξεκάθαρα και την νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα.
Το τέλος θυμίζει λίγο Χόλυγουντ στην ανατρεπτική κατάληξη όλων των εμπλεκόμενων αλλά μας θυμίζει πως τελικά ο άνθρωπος και σε ζώο να μετατραπεί θα βρει την κατάλληλη στιγμή  να χρησιμοποιήσει την λογική για την επαναφορά του.
Την είδα κι εγώ χθες στο σινεμά. Η ταινία είναι επίκαιρη αλλά νομίζω και διαχρονική διότι θίγει όχι μόνο ένα, αλλά πολλά θέματα και δεν τα πιάνει απλά κι επιφανειακά. Προσωπικά είμαι απογοητευμένος από το ελληνικό σινεμά ειδικά των τελευταίων 30 χρόνων, αλλά νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι αξιόλογη και τους αφορά όλους. Όχι μόνο για τα θέματα που διαπραγματεύεται, αλλά κυρίως για τον τρόπο που τα παρουσιάζει. Ο Τσεμπερόπουλος είναι καλός και έμπειρος σκηνοθέτης και το έργο έχει καλό ρυθμό και δομή. Οι χαρακτήρες είναι αληθοφανείς και όλοι οι ηθοποιοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Φυσικά την ταινία κουβαλάει στις πλάτες του ο κύριος "ομορφάντρα μου" Μαυροματάκης που είναι πραγματικά Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ.
Πάντως φίλε Γιώργο θα διαφωνήσω μαζί σου για το τέλος. Κατά τη γνώμη μου το τέλος δεν είναι καθόλου Χόλιγουντ. Να προειδοποιήσω αυτούς που δεν το έχουν δει να μην διαβάσουν παρακάτω γιατί αποκαλύπτονται στοιχεία της πλοκής.
Λοιπόν, εγώ είδα έναν άνθρωπο να μετατρέπεται σε ζώο από την οργή και τον θυμό του, να μην μπορεί να διαχειριστεί όλο αυτό που του συνέβη με ψυχραιμία και σύνεση και να επηρεάζεται πάνω στην δύσκολη στιγμή από τα λεγόμενα άλλων προς την σκοτεινή πλευρά του. Όμως όλα αυτά έγιναν μάλλον ασυνείδητα λόγω των καταστάσεων που βίωσε. Στο τέλος διαλέγει πια συνειδητά όμως να μην καταδώσει όλα αυτά τα αποβράσματα που έκαναν και πιθανόν μπορεί να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια και σε άλλους αν μείνουν ελεύθεροι, μόνο και μόνο για να μην μπλέξει ο ίδιος, να εξασφαλίσει την οικογενειακή του ηρεμία και να πάρει πίσω τη ζωή του. Λογική λοιπόν ή εγωισμός, ανηθικότητα και έλλειψη κοινωνικής συνείδησης???? Το φινάλε κάθε άλλο παρά λυτρωτικό είναι, μιας και ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν βρήκε με αυτή την πράξη την πολυπόθητη ηρεμία του, αλλά μάλλον ένα αιώνιο αγκάθι στην ψυχή του μέχρι να πεθάνει. Δεν είναι τυχαίος και ο τίτλος της ταινίας που παραπέμπει τελικά στον εαυτό του. Τελικά ο κεντρικός χαρακτήρας αποδεικνύεται σε ανθρωπάκι άνευ προσωπικότητας και μάλιστα επικίνδυνο με τις επιλογές που κάνει. Για μένα η ταινία πέρα από τα όποια πολιτικά, κοινωνικά κλπ μηνύματα, περισσότερο είναι ένα ψυχογράφημα ενός ανθρώπου της διπλανής πόρτας και αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς. Το τρομακτικό λοιπόν της όλης υπόθεσης είναι ότι είναι ένας πολύ αρνητικός χαρακτήρας τελικά.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο λίγης περαιτέρω ανάλυσης η ταινία και ο βασικός χαρακτήρας. 

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
The Counselor-Ο Συνήγορος του αγαπημένου μου Ridley Scott. Καλή, καθηλωτική, δραματική με πολλούς φιλοσοφημένους διαλόγους και λαμπερή χάρη στο καστ που συγκεντρώνει. Όσοι πάνε να δουν  ένα θρίλερ θα απογοητευτούν διότι δεν είναι σε καμία περίπτωση θρίλερ, η ταινία εστιάζει σε μια στραβή που μπορεί να συμβεί σε παράνομες συναλλαγές και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει σε ανθρώπους που μπλέκονται χωρίς να γνωρίζουν τα επικίνδυνα μονοπάτια και πιστεύουν υπέρμετρα στις ικανότητες τους αγνοώντας  τις πολλαπλές προειδοποιήσεις.
Cameron Diaz: πολύ καλή στον ρόλο της μοιραίας γυναίκας και εκπληκτική στην σέξι διαστροφή της που θα ζήλευαν οι Κοmanetsi-Sharon Stone.
Fassbender: εκπληκτικός, από ταινία σε ταινία γίνεται όλο και καλύτερος ( μην ψάχνετε και πολύ για τον νέο 007 ) και περιμένω να τον δω και στο πολύ αναμενόμενο 12 Χρόνια Σκλάβος.
Pitt: o ατσαλάκωτος σε όλες τις ταινίες του  στο τέλος όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ σε ταινία.
Για το τέλος μην μου κατηγορήσετε τον Scott  αλλά ψάξτε τις αιτίες στον McCarthy όπου για μια ακόμη φορά με το Νο Country For Old Men μας αφήνει απότομα.

Συνημμένα

• the counselor1.jpg
    the counselor1.jpg
    189,4 KB · Εμφανίσεις: 26
  • the counselor2.jpg
    the counselor2.jpg
    172,3 KB · Εμφανίσεις: 62

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16

Τελικά μόνο στον Geopa δεν άρεσε, αφού κατάφερε να συλλάβει το ρατσιστικό υπονοούμενο με την σκεπτική ματιά του μέσα στον όλο εφιάλτη που μας παρουσιάστηκε…

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Καλημέρα,
Γιώργο δεν άρεσε μόνο σε εμένα.....ξαναδιάβασε όλα τα σχόλια των μελών!!!
Και άλλοι την βρήκαν από αδιάφορη έως βαρετή!!!!

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Captain Phillips.Διάβαζα κριτικές και σχόλια τύπου "ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ" "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ" και τελικά απλώς βλεπόταν  :S

Μετά το ανεκδιήγητο Gravity αν τριτώσει το κακό δεν ξαναπατάω σε σινεμά  :(

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Thor II, μέτρια, η κλασική περίπτωση πολλών συνεχειών που αδυνατούν να επαναλάβουν  την πρώτη επιτυχία, συγκεντρώνει ενδιαφέρων χάρη σε κάποια στοιχεία  που μας ξαναθυμίζει τα comics της Μarvel που μαζεύαμε σαν πιτσιρικάδες και αλλάζαμε με μανία ( θυμάμαι τα μεγάλα τα αλλάζαμε με δυο μικρά…) και χάρη στην πανέμορφη και τόσο αισθησιακή Natalie  Portman, και φυσικά στην ερμηνεία του Loki.
Άντε να έρχεται το Avengers II λέμε!

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    225,8 KB · Εμφανίσεις: 17

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
συμφωνω και εγω μαζι σου τυπε! το σεναριο ειναι της πλάκας!
μονοπλευρη παρουσιαση της ιστοριας! η ταινια κρατα υπερβολικα!
ο σκηνοθετης μιλα για πραγματικη ιστορια οπως εγινε αλλα πολλα μελη του πληρωματος τον διαψευδουν σε συνεντευξεις τους!
καλο το παιξιμο του hanks και του αντιηρωα που απο σοφερ εγινε ηθοποιος σε μια κατα τα αλλα επιφανιακη πουρουσιαση των συναισθηματων τους
δεν γινεται καμια αναφορα στα κινητρα του καθενος αλλα και σε σηματικα στοιχεια της ιστοριας!
καμια αναφορα σε πολιτισμικες διαφορες και καταστασεις στην σομαλια αλλα και σε πολικες αποφασεις που επεβαλαν την μετεπειτα εξελιξη της ιστοριας! καμια αναφορα στο δραμα της οικογενειας του πλοιαρχου!
κανεις δεν αναφερει οτι η κρατηση του καπετανιου εγινε πρωτο θεμα στα ΜΜΕ της αμερικης και αναγκασε τη κυβερνηση των ΗΠΑ να δρασει.
Απο απαγωγη εγινε κολπο δημοσιων σχεσεων! γινεται συνεχεια αναφορα στο οτι οι σομαλοι δεν ειναι ψαραδες αλλα και παρουσιαζονται αδιστακτοι
παρόλο που πάνω στο πλοιο αν και απειλησαν δεν πραγματοποιησαν τις απειλες τους!
σε καμια στιγμη δεν γινεται αναφορα οτι ο αρχηγος τους ειναι ενας 17χρονος!
ολα αυτα για να δικαιολογηθει η υπερμετρη βια!
περυσι ηταν οι ταλιμπαν φετος οι σομαλοι που τιμωρηθηκαν περα απο την πραγματικοτητα και στο πανι των σινεμα!

ειναι καλη η οι χαρακτηρες
Captain Phillips.Διάβαζα κριτικές και σχόλια τύπου "ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ" "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ" και τελικά απλώς βλεπόταν  :S

Μετά το ανεκδιήγητο Gravity αν τριτώσει το κακό δεν ξαναπατάω σε σινεμά  :(

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Thor II, μέτρια, η κλασική περίπτωση πολλών συνεχειών που αδυνατούν να επαναλάβουν  την πρώτη επιτυχία, συγκεντρώνει ενδιαφέρων χάρη σε κάποια στοιχεία  που μας ξαναθυμίζει τα comics της Μarvel που μαζεύαμε σαν πιτσιρικάδες και αλλάζαμε με μανία ( θυμάμαι τα μεγάλα τα αλλάζαμε με δυο μικρά…) και χάρη στην πανέμορφη και τόσο αισθησιακή Natalie  Portman, και φυσικά στην ερμηνεία του Loki.
Άντε να έρχεται το Avengers II λέμε!
Το avengers 2 φαινεται να εχει καλη ιστορια,με τον ultron...το θεμα ειναι ο ηθοποιος που διαλεξαν για να τον ενσαρκωσει...
Δεν καταλαβαινω αυτην την επιλογη.. :S
το Thor 2 εντελως κουραστικο και αχρειαστο...

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
και το καινούργιο riddick χάλια ήταν ...  

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
διαφωνω και με αυτα εδω και ως προς το υφος και ως προς το περιεχομενο!
και απορω πως δεν σου ειπε τιποτα κανενας! ειδικα αυτοι που ανοικουν στις λεγομενες προοδευτικες δυναμεις του σαιτ!
αλλα τεσπα γνωμη μου και στανματω εδω για να μην νομιζεις οτι σου κανω και προσωπικη επιθεση!
...
-εδώ δεν δίνονται λύτρα αλλά έχουμε τους SEALs όπου για μια ακόμη φορά μας δείχνουν για ποιο λόγο θεωρούνται η καλύτερη εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι ομάδα κρούσης…
....
-και για μια ακόμη φορά την αναφορά στην χώρα μας όπου δόθηκαν λύτρα 6.000.000$ σε παρόμοια κατάσταση, έτσι για να μην ξεχνάμε αυτό που ξέρουμε…

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
συμφωνω και εγω μαζι σου τυπε! το σεναριο ειναι της πλάκας!
μονοπλευρη παρουσιαση της ιστοριας! η ταινια κρατα υπερβολικα!
ο σκηνοθετης μιλα για πραγματικη ιστορια οπως εγινε αλλα πολλα μελη του πληρωματος τον διαψευδουν σε συνεντευξεις τους!
καλο το παιξιμο του hanks και του αντιηρωα που απο σοφερ εγινε ηθοποιος σε μια κατα τα αλλα επιφανιακη πουρουσιαση των συναισθηματων τους
δεν γινεται καμια αναφορα στα κινητρα του καθενος αλλα και σε σηματικα στοιχεια της ιστοριας!
καμια αναφορα σε πολιτισμικες διαφορες και καταστασεις στην σομαλια αλλα και σε πολικες αποφασεις που επεβαλαν την μετεπειτα εξελιξη της ιστοριας! καμια αναφορα στο δραμα της οικογενειας του πλοιαρχου!
κανεις δεν αναφερει οτι η κρατηση του καπετανιου εγινε πρωτο θεμα στα ΜΜΕ της αμερικης και αναγκασε τη κυβερνηση των ΗΠΑ να δρασει.
Απο απαγωγη εγινε κολπο δημοσιων σχεσεων! γινεται συνεχεια αναφορα στο οτι οι σομαλοι δεν ειναι ψαραδες αλλα και παρουσιαζονται αδιστακτοι
παρόλο που πάνω στο πλοιο αν και απειλησαν δεν πραγματοποιησαν τις απειλες τους!
σε καμια στιγμη δεν γινεται αναφορα οτι ο αρχηγος τους ειναι ενας 17χρονος!
ολα αυτα για να δικαιολογηθει η υπερμετρη βια!
περυσι ηταν οι ταλιμπαν φετος οι σομαλοι που τιμωρηθηκαν περα απο την πραγματικοτητα και στο πανι των σινεμα!

ειναι καλη η οι χαρακτηρες
Η ταινία κατά τη γνώμη μου ήταν βαρετή σε αρκετά σημεία,ο Tom Hanks είναι μεν πολύ καλός ηθοποιός αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν με ενθουσίασε.Βέβαια γι αυτό φταίει η ταινία κι όχι ο ίδιος.

Επίσης σε αρκετές σκηνές δεν έβλεπες τίποτα,πολύ σκοτάδι (οι σκηνές στο μηχανοστάσιο ή στο σκάφος διαφυγής) και γενικώς η όλη παρουσίαση της ιστορίας ήταν αρκετά επιφανειακή.

Αυτό που μου την έσπασε πιο πολύ ήταν η κάπως ξεκάρφωτη συναισθηματική σκηνή στο τέλος λίγο πριν τον σώσουν  :S

Ίσως η καλύτερη σκηνή από άποψη ερμηνείας ήταν στο τέλος που τον εξετάζει η γιατρός,εκεί πραγματικά ο Hanks έπαιζε τέλεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom